X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Czy któraś z Was miała białko w moczu po 30tc? Była jakaś reakcja ze strony położnej/lekarza w związku z tym? Ja się dziś na wizycie dowiedziałam, że to normalne. Co Wy o tym myślicie?

A no i chciałam podziękować Ale, że na mnie poczekała :) Tak, spotkałyśmy się w Helsestasjon :D

Cześć Monia, witamy na forum :)

Giannaa kącik Agatki będzie bardzo podobny. Tak jak piszesz, do wszystkiego dojdziemy z czasem :) A filmik rewelacja - ciekawa jestem czy to rzeczywiście takie skuteczne :)

Monia8823 lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Frogii wszystko z czasem. Ja tez kiedys Jasia wyprowadzę z sypialni
    Wyczytałam ze śladowe ilości białka w moczu u ciężarnej to sprawa fizjologiczna. 70% ciężarnych je ma wiec nie masz sie bo martwić. Chyba ze dochodzi do tego wysokie ciśnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 22:40

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie
    U mnie była panika o to białko w moczu. A na jakim masz poziomie to biało ? jak Twoje ciśnienie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 23:39

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti w kartę ma wpisane: "L+2". Ciśnienie mam niskie od początku ciąży w granicach 100/60. Dziś było 105/65 więc na razie jest dobre. Woda też mi się nie zatrzymuje, bo obrączka spada z palca przy myciu rąk. Ale będę obserwować :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L to nie są leukocyty z tego co wiem to na białko to "protein i urin".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 23:45

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak masz rację, to leukocyty. Kalafior mnie już całkiem przyćmił i pomyliłam białe ciałka krwi z białkiem...

marti87 lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Ja to dzisiaj za to wodę zatrzymałam paluchy bolą i ciężko je zgiąć :/
    Froggie wydaje się, że z Twoim moczem jest wszystko ok. Pamiętam jak jeszcze w pl miałam badany mocz to też miałam taki wynik.
    Marti jak tam u Was ? Kiedy wychodzicie ? Jak mleczko - jest ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:18

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Jutro wychodzimy :) tak jakby pomału się rozkręcalo, teraz te kropelki zaczynają mieć barwę mleka, ale nie czuje tego mrowienia... Dzizas ale był dziś krzyk w nocy, jak teraz patrze na te kobiety co przychodzą z bólami to rozumiem dlaczego mówiłaś ze za drugim razem bardziej się boisz.

A moje ciśnienie w dalszym ciągu lubi sobie skoczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 11:03

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, dokarmiasz jeszcze malutką?

Ja tez sie boje jak cholerka, szczególnie ze dzis byłam w szpitalu na rejestracji. Juz trzęsę portkami

Pianistka, z rejestracją sprawa jest prosta. Nic sama nie wypełniasz, tylko Cie wypytują o rożne rzeczy i wszystko wpisują do komputera. Okazało sie, ze bede rodzic na 1 pietrze ze względu na wylyzeczkowanie łożyska i transfuzje przy pierwszym porodzie. Niestety nie zobaczyłam oddziału bo nie mieli czasu, ale moge sie umówić w późniejszym czasie. Dostałam tez jakies kartki do przeczytania

zem3sg18fbglipi0.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie leukocyty w moczu mogą wskazywać na jakąś infekcję. Ale jakaś norma jest dopuszczalna i nie musi wskazywać na nic złego, każde laboratorium ma swoje zakresy referencyjne. A masz podane na wyniku ich stężenie, czy ilość widoczną w polu widzenia? Bakterie też jakieś wykryli?

Marti super, że już jutro wychodzicie i będziecie się cieszyć sobą w zaciszu domu :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, no właśnie tak czytałam, ale że zanim zostanie wydany akt urodzenia, rodzice muszą zatwierdzić dane przez alltinn :)
    A to oni na tej wizycie już mówią gdzie rodzisz? :) ja bym chciała na lofcie...
    a dostałaś listę rzeczy do zabrania?
    ogólnie jak wrażenia?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii Zobaczysz rozkręci Sie mleczko. A co lekarz mówi skąd te skoki ciśnienia ?

Ej Gianna Cynnia ja rodziłam dwa razy i wcale nie było gorzej za drugim. Nic nie pamietam =D
    Bedzie Dobrze ja słyszałam odwrotna teorie ze drugi raz duuuzo łatwiej

Cynnia, Giannaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listy nie dostałam, ale ogólnie mówiła co zabrać. Dla dziecka jedną zmianę ubrań, dla mamy tylko majtki poporodowe kupic w aptece 3 szt podobno starczy i szlafrok. Jak sie chce to wkładki laktacyjne, ale tam jest tez apteka i wszystko na biezaco mozna kupic. Babka bardzo miła, wrażenie super. Ja juz leżałam w tym szpitalu na ortopedii z pogruchotaną ręką, miałam 2 operacje. Pobyt wspominam bardzo dobrze. Jedzenie super, wszyscy mili, mimo ze wtedy jeszcze za bardzo sie nie mogłam dogadać.

Mówią gdzie rodzisz, bo wypytują o poprzednie porody, patrzy w kartę ciąży. Jak jest wszystko ok to rodzi sie na 7 pietrze.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, mam taką nadzieję, ale juz wiem co mnie czeka. Za pierwszym razem byłam trochę nieświadoma dlatego sie nie bałam

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje troche informacji. Dotarlo do mnie wlasnie, jak czytam Wasze wpisy, ze ja w zadnej ciazy w Norge nie mialam poloznej. Czy ona pomaga duzo? Od czego jest? Co nalezy do jej obowiazkow, itd. Jestem totalnie zielona w tym temacie mimo ze tyle lat tu mieszkam. :P
    I jak sie ja zalatwia? Za darmo jest?

d869f9fdbd.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer lekarz rodzinny powinien Ci powiedzieć o tym,że masz możliwość wyboru położnej. Skoro Ci nie powiedział to sama idź do Helsestasjon w swojej okolicy i się po prostu umów na wizytę. Położna to jordmor ,jakby co :)

e96b0e4df0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, położna jest darmowa :) Masz wybór, możesz prowadzić ciążę u lekarza, u położnej lub na zmiany ( ja mam opcję nr 3)
    Co ona robi? Nie wiem czy to zależy od konkretnego lekarza, ale położna bardziej się interesuje :)
    oczywiscie bada mocz, ciśnienie, mierzy brzuch, słucha serca..
    ale też jest bardziej zorientowana jeśli chodzi o poród, dolegliwości ciążowe...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli można chodzić i do lekarza prowadzącego fastlege i dodatkowo mieć jeszcze położną? Bo ja do tej pory byłam przekonana, że trzeba wybrać czy ciążę prowadzi fastlege czy położna. Ale ta położna to fajna sprawa :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco, ja chodzę na zmiane :) tak sami mi zaproponowali :) mi taki układ odpowiada

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wydaje się być naprawdę dobrym rozwiązaniem :)

A czy któraś z dziewczyn z Oslo może polecić jakąś sprawdzoną położną?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ