Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja też dziękuję Froggie za miłe spotkanie
okazało się że mamy tą samą położną hihih
a co do wyboru położnej to trzeba isc do swoje helsestasjon i zapytac o wolne terminy u położnej i ewentualnie która mogłaby poprowadzić ciąże. Ja miałam z polecenia, wiec zadzwoniłam i się po prostu umówiłam do konkretnej położnej. Jestem bardziej z niej zadowolona niż z mojego fastlege. Mysle ze położna dużo tutaj pomaga.
-
Froggie - leukocyty mogą być podwyższone w ciąży, wszystko zależy od wyniku, ale z testu z moczu chyba nic wiecej nie da sie wyczytac ile ich jest, najlepiej poproś fastlege o morfologie plus jeszcze jakieś dodatkowe badani i bedziesz wszystko wiedziała.
-
Giannaa wrote:Kafabi Kokoszka jaka duża na tym zdjęciu już jest
rośnie jak na drożdżach
Jeju jeszcze chwile będzie chodzić
Giaanna a no duża, to już zaraz 10 miesięcy i nawet nie wiem kiedy to zleciałoZaraz się zacznie pyskowanie, fochowanie i grymasy
-
Kafabi aż się uśmiałam jak przeczytałam o tych fochach i pyskowaniu
Nie dawno Olek był taki malutki ... a teraz jest tak jak napisałaś
Ach te dzieci
tak szybko rosną.
Marti a widziszprzy pierwszym porodzie jeszcze nie wiesz co Cię czeka wiec nie jest tak źle
Ja mam mdłości na samą myśl o porodzie, staram się o tym nie myśleć bo panicznie się boje.
Miuu chciałabym w to wierzyć, że ten poród będzie łatwiejszy...
Ja też mam bardzo fajną położnaale jeśli chodzi o badania to muszę do fastlege się umawiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:04
-
Dziewczyny chyba zrobię tak jak mówicie, umówię się do fastlege, żeby mi powtórzył te badania moczu i morfologię, tym bardziej, ze jestem już prawie po przeziębieniu.
Zamówiłam wózekależ jestem z siebie dumna
Marti zobaczysz, że wszystko się poukłada
Owca Ty się ale zagalopowałaś z tymi badaniami moczuto wyszło położnej na tym ichnim magicznym paseczku
to Norwegia jest
-
Właśnie już się na tym zastanawiałam co oni są w stanie wyczytać z tych paseczków
ja jeszcze trochę porównuję do polskiego systemu, bo póki będę mogła latać prowadzę ciążę tu i tam. W Pl mam wszystkie wyniki dobrze opisane z normami itp a tutaj tylko positiv i negativ, ale na szczęście podstawowe wyniki robione tu i tam się zgadzająhehe
-
Wiecie co powiem mam wrażenie, że starsze położne to się mniej starają, jedna już chciała mi wciskać mm, ale zaraz przyszła młoda pielęgniarka i założyła laktator a tu mleczko szybko zleciało. Mała sobie zasypia przy cycku więc lepiej jest dokarmić ją moim mlekiem z kubeczka niż mm, bo z banku akurat nie mają. Mała wykąpana i śpi spokojnie sama w łóżeczku także chyba działa to moje mleko
Nawet nie wiecie jaka to ulga zobaczyć na własne oczy to mleko...
Carolline lubi tę wiadomość
-
Ja dzis w szpitalu byłam rano i usiadłam sobie na chwile w stołówce i popatrzyłam sobie na mamusie, które przyszły na sniadanie z takimi maluszkami. Az sie wzruszyłam na widok takich śpiących dzidziusiow
Byłam tez na usg, młody tak sie wiercił, ze trudno mu było zrobic ładne zdjecie. Cały czas bawił sie paluszkami, wkładał palec do ucha, lizał sie po ręce i strzelał śmieszne miny. Ma tez dość długie włoski. Wazy juz 2660, położna mówiła ze przybierze jeszcze około 1 kg. Wygląda juz jak normalne dziecko. Kurcze, jakie to niewiarygodne, ze z takiego niczego powstaje człowiek...Carolline lubi tę wiadomość
-
Cynnia, super
czyli raczej średniaczek z niego będzie
zobaczymy
A jak ta stołówka? A jeszcze takie pytanie... tam jest coś typu sklepik zeby sobie kupić coś do picia lub przekąskę?
Marti, życzymy fontanny mleczka!!rozkręci się, zobaczysz, tylko trzeba powalczyć
-
Pianistka, tam jest wszystko, w tej stołówce mozna tez kupic jedzenie, a dla pacjentów za darmo oczywiscie. Widziałam, ze sniadanie jak w hotelu, bierzesz co chcesz. Jest tez sklep typu Narvesen, czyli przekąski, kawa, owoce, kwiaty, gazety, prezenty, jest apteka.
Raczej sredniaczek, na usg w pl niby 8 dni większy, a teraz avvik 0%. Córka miała 3550, wiec on raczej tez cos koło tego bedzie. Przynajmniej tak mówią. Ciekawa jestem jak u Was - Miuu, Kafabi ? -
Moj starszy miał 3770 a młodszy 1900 przez niewydolność łożyska. Ale w pl nik tego nie zauważył. Tu położna od razu dała mi termin kolejnego usg na 4 stycznia żeby sprawdzić czy dobrze przybiera na wadze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 23:50
-
A ja dziś w stellerom spotkałam klopsika 4500 przy mojej sroce, która ma teraz trochę ponizej 3kg był ogromny. Ubralam jej skarpeteczki to są pokolana taka ona mała chuda. Ale maks co mogę nosić to dziecko, wiec dobrze ze ona taka mala Nakarmilam, sama zeszła z cycka i zasnęła, jestem z siebie dumna:)
Cynnia, Giannaa, Miuu, annggela lubią tę wiadomość