X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to wygląda u Ciebie, ale idąc do helsestasjon oni sami Ci przydzielają położną... Przynajmniej tak było u mnie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a jeśli mi przydzielą położną to nie można jej później zmienić tak jak fastlege? Głośno myślę :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie możnaby spróbować... :) ja jestem ze swojej zadowolona... z resztą, one wszystkie takie same :) to samo podejscie mają

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też dziękuję Froggie za miłe spotkanie :) okazało się że mamy tą samą położną hihih :)

a co do wyboru położnej to trzeba isc do swoje helsestasjon i zapytac o wolne terminy u położnej i ewentualnie która mogłaby poprowadzić ciąże. Ja miałam z polecenia, wiec zadzwoniłam i się po prostu umówiłam do konkretnej położnej. Jestem bardziej z niej zadowolona niż z mojego fastlege. Mysle ze położna dużo tutaj pomaga.

dqprx1hptpolkifa.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie - leukocyty mogą być podwyższone w ciąży, wszystko zależy od wyniku, ale z testu z moczu chyba nic wiecej nie da sie wyczytac ile ich jest, najlepiej poproś fastlege o morfologie plus jeszcze jakieś dodatkowe badani i bedziesz wszystko wiedziała.

dqprx1hptpolkifa.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kafabi Kokoszka jaka duża na tym zdjęciu już jest ;-) rośnie jak na drożdżach ;-) Jeju jeszcze chwile będzie chodzić ;-)

Giaanna a no duża, to już zaraz 10 miesięcy i nawet nie wiem kiedy to zleciało :) Zaraz się zacznie pyskowanie, fochowanie i grymasy :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi aż się uśmiałam jak przeczytałam o tych fochach i pyskowaniu :P Nie dawno Olek był taki malutki ... a teraz jest tak jak napisałaś :P Ach te dzieci ;-) tak szybko rosną.
    Marti a widzisz :P przy pierwszym porodzie jeszcze nie wiesz co Cię czeka wiec nie jest tak źle :P Ja mam mdłości na samą myśl o porodzie, staram się o tym nie myśleć bo panicznie się boje.
    Miuu chciałabym w to wierzyć, że ten poród będzie łatwiejszy...
    Ja też mam bardzo fajną położna ;-) ale jeśli chodzi o badania to muszę do fastlege się umawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:04

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zrobię tak jak mówicie, umówię się do fastlege, żeby mi powtórzył te badania moczu i morfologię, tym bardziej, ze jestem już prawie po przeziębieniu.
    Zamówiłam wózek :D ależ jestem z siebie dumna :D

Marti zobaczysz, że wszystko się poukłada :)

Owca Ty się ale zagalopowałaś z tymi badaniami moczu :D to wyszło położnej na tym ichnim magicznym paseczku :D to Norwegia jest :P

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już się na tym zastanawiałam co oni są w stanie wyczytać z tych paseczków ;)
    ja jeszcze trochę porównuję do polskiego systemu, bo póki będę mogła latać prowadzę ciążę tu i tam. W Pl mam wszystkie wyniki dobrze opisane z normami itp a tutaj tylko positiv i negativ, ale na szczęście podstawowe wyniki robione tu i tam się zgadzają ;) hehe

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co powiem mam wrażenie, że starsze położne to się mniej starają, jedna już chciała mi wciskać mm, ale zaraz przyszła młoda pielęgniarka i założyła laktator a tu mleczko szybko zleciało. Mała sobie zasypia przy cycku więc lepiej jest dokarmić ją moim mlekiem z kubeczka niż mm, bo z banku akurat nie mają. Mała wykąpana i śpi spokojnie sama w łóżeczku także chyba działa to moje mleko :):) Nawet nie wiecie jaka to ulga zobaczyć na własne oczy to mleko...

Carolline lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti bo mamine mleczko jest najlepsze ;-) A to, że położna chciała od razu wcisnąć mm to jestem zdziwiona przecież tutaj natura jest najważniejsza ? Niech Ci podłączą ten laktator i pobudzą produkcje ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w szpitalu byłam rano i usiadłam sobie na chwile w stołówce i popatrzyłam sobie na mamusie, które przyszły na sniadanie z takimi maluszkami. Az sie wzruszyłam na widok takich śpiących dzidziusiow :)

Byłam tez na usg, młody tak sie wiercił, ze trudno mu było zrobic ładne zdjecie. Cały czas bawił sie paluszkami, wkładał palec do ucha, lizał sie po ręce i strzelał śmieszne miny. Ma tez dość długie włoski. Wazy juz 2660, położna mówiła ze przybierze jeszcze około 1 kg. Wygląda juz jak normalne dziecko. Kurcze, jakie to niewiarygodne, ze z takiego niczego powstaje człowiek...

Carolline lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale masz małego łobuziaka Cynnia. Ale fajnie.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, super :) czyli raczej średniaczek z niego będzie :) zobaczymy :)
    A jak ta stołówka? A jeszcze takie pytanie... tam jest coś typu sklepik zeby sobie kupić coś do picia lub przekąskę?

Marti, życzymy fontanny mleczka!! :) rozkręci się, zobaczysz, tylko trzeba powalczyć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, tam jest wszystko, w tej stołówce mozna tez kupic jedzenie, a dla pacjentów za darmo oczywiscie. Widziałam, ze sniadanie jak w hotelu, bierzesz co chcesz. Jest tez sklep typu Narvesen, czyli przekąski, kawa, owoce, kwiaty, gazety, prezenty, jest apteka.

Raczej sredniaczek, na usg w pl niby 8 dni większy, a teraz avvik 0%. Córka miała 3550, wiec on raczej tez cos koło tego bedzie. Przynajmniej tak mówią. Ciekawa jestem jak u Was - Miuu, Kafabi ?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o czyli np mąż może pójsć z nami zjeść tylko że on płaci? :) super by tak było! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj starszy miał 3770 a młodszy 1900 przez niewydolność łożyska. Ale w pl nik tego nie zauważył. Tu położna od razu dała mi termin kolejnego usg na 4 stycznia żeby sprawdzić czy dobrze przybiera na wadze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 23:50

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w stellerom spotkałam klopsika 4500 przy mojej sroce, która ma teraz trochę ponizej 3kg był ogromny. Ubralam jej skarpeteczki to są pokolana taka ona mała chuda. Ale maks co mogę nosić to dziecko, wiec dobrze ze ona taka mala Nakarmilam, sama zeszła z cycka i zasnęła, jestem z siebie dumna:)

Cynnia, Giannaa, Miuu, annggela lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marti :) zaczynacie sie dogadywać :))) kruszynka szybko nabierze wagi, moja siostrzenica urodziła sie z wagą 2800 ale miała taki apetyt, ze potem była niezłym klopsikiem :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti a widzisz wszystko idzie w dobrym kierunku ;-) w końcu nie może być inaczej! Mała szybko nabierze masy ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ