X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna zobaczysz ani sie obejrzysz a mała bedzie z toba. Juz jestes na końcówce.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Co tu taka cisza ?
    Miuu Wiesz jak ta końcówka się dłuuuuży :P Teraz jeszcze lepiej rozumiem dziewczyny które już mają maleństwa przy sobie...to oczekiwanie jest okropne do głowy można dostać :P
    Nefer jak tam samopoczucie i brzuszek ? Mam nadzieje, że wyciszyły się twardnienia?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie byłam u jordmor i zaczyna mi sie to co poprzednio :( czyli białko w moczu i wysokie ciśnienie. Mam isc znowu za tydzien zbadać mocz ;( kurde juz sie boje

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję, a co to znaczy to co poprzednio ? W tej ciąży tak miałaś czy z córką ?
    U mnie nic się nie dzieje, wczoraj byłam u fastlege mocz ok ciśnienie ok, jedynie cukier w górnej granicy normy z ostatniego obciążenia glukozą.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z poprzednią, rodziłam z problemami, wywoływanie porodu, wysokie ciśnienie, zastrzyki na porodówce na obniżenie ciśnienia, potem krwotok i transfuzja. Niby nie było zatrucia ciążowego ale zawsze to jakies niebezpieczeństwo. Martwię sie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że położna wie o Twoich przejściach wcześniejszych ? Kurde może powinni skierować Ciebie do szpitala na obserwacje ? Jakie ciśnienie masz?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wie o wszystkim. Ciśnienie 145/80 jeszcze nie az tak wysokie ale wczesniej było 120/60. Teraz zaczęło rosnąć, z młodą było tak samo. W czasie porodu było na prawdę wysokie, juz nie pamietam jakie, ale skoro dostawałam te zastrzyki to po cos one były. Chyba u Marti było podobnie pod koniec. Nie chce zeby mi wywoływali poród a potem cesarka.
    Zresztą co ma byc to bedzie, byle z dzidzią było wszystko ok, bo o niego boje sie najbardziej. Moze troche panikuje :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, oby wszystko było ok! Najważniejsze że położna wie o wcześniejszych komplikacjach :)

Giannaa, serio ta końcówka tak męczy? mnie pewnie styczeń wymęczy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia bedzie dobrze. Ja mam teraz na standardzie 135/80. I fastlege nic z tym nie robi. A samopoczucie jakie masz ? Moze powinnaś sie od razu na cesarkę umówić ? Wtedy w 38 rozwiązują i bez stresów bedzie ? Powiedz o tych obawach położnej

Polazilam wczoraj i przedwczoraj po sklepach by prezenty kupić i wieczorem od razu skurcze. Moze to byc od zmęczenia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 10:40

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja jak się nałaziłam to miałam twardnienie brzucha ale nie skurcze... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, nie wiem czy bym chciała cesarkę. A z drugiej strony boje sie porodu. Bardzo bym chciała, zeby mały był styczniowy a nie grudniowy.

Mnie dzis w nocy budził ból brzucha jak na @

Kurcze ja jeszcze nie mam wszystkich prezentów. Musze cos kupic siostrzenicy, bo przyjeżdża razem z moją siostra za tydzien. Siostrze kupiłam wełniany koc z Høie. Jest medlemstilbud w Coop. Mam nadzieje, ze mnie nie zamorduje za to, ze bedzie musiała go upchać do walizki :)
    Dla siostrzenicy nie mam pomysłu. Moze cos podpowiecie, ma 17 lat

zem3sg18fbglipi0.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie, ze te twardnienia / stawianie sie macicy w ok 20 tyg sa normalne? Nie mowie o takich mocnych, czestych i dlugotrwalych jak Nefer opisywala ale takie kilkuminutowe kilkanascie razy dziennie, czy to moga byc te skurcze Braxtona Hicksa? A czy skurczom BH moze towarzyszyc taki bol jak przed okresem? Bo sie naczytalam, ze czasem moze to oznaczac tez skracanie szyjki i sie troche zestresowalam...

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a czym sie różni skurcz od twardnienia ? Bo ja nie umiem rozróżnić. Brzuch mi sie od góry robi twardy i schodzi do dołu.

Jakie robicie badania na comiesięcznej wizycie u fastlege ? Bo mi żadnych z krwi nie robi tylko mocz. A od kiedy glukozę ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje Kobitki :)

Cynnia,
    najważniejsze jest to drugie ciśnienie, dalej nie wiem jak to się nazywa, także to 80 to jest jeszcze ok :) Ja miałam na porodówce ok 114, 112 i tak różnie, czasami spadało, ale nie na długo. Co ma być będzie dobrze, w razie co mów, że chcesz cesarkę i już. Ja się cieszyłam, że dziecko nie jest tak daleko w kanale, że tylko vacum mogliby robić, bo po tym całym dniu i tej całej nocy, przerażało mnie to vacum.

A dla 17 latki to ja bym kupiła gavekort i tyle, przyjedzie do No to na pewno będzie chciała sobie coś kupić.

Gianna
    Widziałam Twój brzusio i nie wiem sama jak to z tym opadaniem ... bo ja nie wiem czy ja miałam w końcu opadnięty czy nie.

Miuuu
    Na glukozę to chyba musisz ekstra wyprosić. A jak tam Twój remont jak kuchnia ??

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, twardnienie jest niebolesne tylko poprostu czujesz ze brzuch się napina...

Czarna owco, kilkanaście razy dziennie?! to zdecydowanie za dużo... ja wiem, ze dziewczynom lekarze mówili że do kilku, max 10 razy na dobę jeszcze jest ok... Ale u mnie zdarzało się sporadycznie..
    teraz już 33 tc a mi twardnieje brzuch tylko czasem

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi twardnieje czasem lekko za boli.

Martii narazie zamknęliśmy dol wstępnie. Ogólnie wszystko sie przeciąga bo ludzie juz na święta do polski wyjechali. Liczyliśmy ze wyrobimy sie do świat a teraz jak to bedzie do połowy lutego to sukces. Kuchnia na razie na projekcie Ikea. Jakoś straciłam wenę.

Cynnia a ja bym kupiła jakaś fajna branzoletki.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego zaczęłam się martwić :( na początku było to 1 - 2 razy dziennie to nie panikowałam ale ostatnio zdarza się coraz częściej. Staram się dużo odpoczywać. Często brzuch nie twardnieje cały tylko od spodu i najczęściej po prawej stronie, dziwne to...

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca a moze to dzidzia sie pcha pupa ? Bo mi sie tez tak robi czasami po prawej stronie. A w poprzedniej ciąży syn ewidentne pupe wypinał

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, skurcze sie uspokoiły. Dzisiejsza noc była jedna z najspokojniejszych. Spałam jak zabita. Jak sie obudziłam to brzucha szukałam bo go nie czułam.
    Mi skurcze i napinanie brzucha wzmacnia sie po zbyt długiej aktywności. Wtedy macica szaleje. Dlatego oszczędzam sie.
    Sa to skurcze BH. Gdy macica robi sie twarda i to idzie w dol to tez BH.
    Bole jak na @ oznaczają skurcze ale niekoniecznie skracanie sie szyjki.
    Skurczy BH fizjologicznie moze byc i ze 20 dziennie. Ja miałam w poprzednich ciążach ponad 40 dziennie.
    Byłam dzis u P doktor. Powiedziała ze jestem wybrakowanym egzemplarzem ;P z tymi skurczami. Powinny byc od ok 20.tyg. U mnie 6 tyg wczesniej.
    Co do wyjazdu do pl to nie jest takie proste. Jesli pojade i zgłoszę sie do szpitala nav moze odmówić zapłaty.
    Jesli wystosuje pismo, to zależy kto mi bedzie rozpatrywał sprawę. Albo przychyli sie albo nie do wniosku o pobyt w polskim szpitalu. Moga odmówić, bo:
    -zachodząc w ciaze wiedzialsm jakie jest ryzyko i wiedzialsm ze nikt mi tu przed 24. tyg nie pomoże,
    -uważają, ze oni swietnie mi pomogą i nie musze nigdzie wyjezdzac

Zabieram sie zaraz do pisania wniosku. Tak na wszelki wypadek.

d869f9fdbd.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, mi tez czesto twardnial, nawet i kilkanaście razy, zaczelam brać duzo magnezu i teraz tylko sporadycznie. A jak na @ bolał dosc czesto, potem mi wyskakiwał coraz wiekszy brzuszek :)

Dziewczyny dzieki za tipsy, w sobote ostatnia szansa zeby cos kupic.

Dzis u mnie wielkie gotowanie, w sobote robimy sobie wigilię ze znajomymi. U mnie barszczyk sie dogotowuje, krokiety w trakcie, sałatka jarzynowa i piekę jeszcze chlebek. Pozostałe dziewczyny tez robią przysmaki wigilijne. Bedzie ciekawie bo pochodzimy z roznych regionów Polski.

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ