X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja w pierwwszej ciąży miałam cc z datą, kiedy mam przyjechac ;) Ogolnie ja jakas inna jestem, bo za każdym razem wtedy czy teraz bardzo spokojna byłam jak nigdy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 17:54

nefer lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja tez tak miałam. Fajne uczucie. Torba spakowana. Poszłam jag gość. Szybko uśpili i za 5 min wg moich odczuć było po. Zero stresu wiec sie nie denerwuj. Koniecznie informuj jak juz dzidzia bedzie z toba

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi, ja też jakoś dziwnie spokojna byłam.Im bliżej porodu, tym mniej się denerwowałam, nawet wtedy kiedy myślałam, że naturalnie będę rodzić. Chyba wszyscy nerwy zużyłam na I połowę ciąży, kiedy czekałam na kolejne usg jak na wyrok. A może to hormony, nie wiem.

Miuu, a teraz też cc będziesz miała?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na chwile obecna. Chyba ze cos nirki zmienia ale nie sadze

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • M o n i q u e Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki, melduję się z Bergen :-)
    od zawsze miałam PCOS, lekarze nie dawali dużych szans na zajście w ciążę, a tu nagle niespodzianka. Test pozytywny i rano i wieczorem, beta HCG - 3890. Pierwsze badania krwi w normie.
    Mamy 7 tydzień :-)
    czuję się dobrze tylko jestem cały czas senna i bardzo szybko się męczę.
    Trudno mi uwierzyć w ten cud! Kompletnie się tego nie spodziewałam. Za kilka dni lecimy do Polski i tam oczywiście idę na USG zobaczyć fasolkę :-) dopóki nie zobaczę, chyba nie uwierzę. Boję się tym jeszcze cieszyć, ale chciałabym.
    Mój mąż za to szaleje ze szczęścia... ;-)

kafabi, Pianistka, Miuu lubią tę wiadomość

0d1ys65g7vvehpr7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi Jesteś na tyle w komfortowej sytuacji, że ciąży nie prowadziłaś w Norwegii... tu raczej nie zauważyliby, że dziecko ma pępowinę w okół szyi bo robią USG w sumie tylko raz i rodziłabyś naturalnie. No mógłby się skończyć to nieciekawie. Nie ma porównania jeśli chodzi o prowadzenie ciąży w PL a w NO. Zazdroszczę, że za 4 dni będziesz miała dzieciątko przy sobie.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M o n i q u e wrote:
    dzień dobry dziewczynki, melduję się z Bergen :-)
    od zawsze miałam PCOS, lekarze nie dawali dużych szans na zajście w ciążę, a tu nagle niespodzianka. Test pozytywny i rano i wieczorem, beta HCG - 3890. Pierwsze badania krwi w normie.
    Mamy 7 tydzień :-)
    czuję się dobrze tylko jestem cały czas senna i bardzo szybko się męczę.
    Trudno mi uwierzyć w ten cud! Kompletnie się tego nie spodziewałam. Za kilka dni lecimy do Polski i tam oczywiście idę na USG zobaczyć fasolkę :-) dopóki nie zobaczę, chyba nie uwierzę. Boję się tym jeszcze cieszyć, ale chciałabym.
    Mój mąż za to szaleje ze szczęścia... ;-)

Witaj.
    Gratulacje ;-) Fajnie, że Wam się mimo wszystko udało. Trzymam kciuki. Daj znać po USG czy wszystko w porządku ;-)

M o n i q u e lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, wiem, cieszę, że zostaliśmy w Polsce, bo przecież miałam rodzić w Norwegii, ale okazało się, że mały może mieć wadę układu moczowego i jak nasłuchałam się od znajomych, a potem poczytałam Was, nie miałam wątpliwości, że powinnam rodzić w Polsce. Ale mam nadzieje, że u was wszystko pójdzie dobrze!
    A Ty robiłaś na własną rękę usg po 36 tygodniu?

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie robiłam USG ostatnie miałam w 28 tc i to też tylko dlatego, że nie miałam nr personalnego i na badania kierowali mnie do szpitala w związku z tarczycą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:41

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monique :* bedzie dobrze , bo musi byc :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moniqe :)
    jesli zaczelas czesto biegac do toalety, rowniez w nocy to na pewno jestes w ciazy ;) ja po tym zorientowalam sie, ze cos sie zmienilo ;) no i sennosc, przemeczenie to na poczatku normalne. Trzymam kciuki !!

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monique :)

Meggi, kciuki! dobrze, że masz dobrą opiekę :)

Nefer, ja miałam niedobór magnezu przed ciążą. od początku ciąży biorę tyle i czuję się naprawdę dobrze, macica mi się nie stawia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique - hej, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze a na pewno bedzie..

dqprx1hptpolkifa.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moniq :)) ja tez jestem z Bergen. Ja byłam przeogromnie zmęczona do 16 tyg. Nie mogłam funkcjonować. Wiec sie nie przejmuj. Gratulacje !

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Monique:))) a czy nie lepiej zostać w NO i nie ryzykować lotu samolotem w 7 tg ciąży? To bardzo wcześnie. Ja poleciałam dopiero na USG genetyczne bo nie chciałam ryzykować poronienia. Poczytaj sobie o lataniu w ciąży samolotem. Nie chcę krakać:) ale latanie wskazane nie jest.

I grattuluję :)))))) Seredecznie pozdrawiam

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    planeta wrote:
    Cześć Monique:))) a czy nie lepiej zostać w NO i nie ryzykować lotu samolotem w 7 tg ciąży? To bardzo wcześnie. Ja poleciałam dopiero na USG genetyczne bo nie chciałam ryzykować poronienia. Poczytaj sobie o lataniu w ciąży samolotem. Nie chcę krakać:) ale latanie wskazane nie jest.

I grattuluję :)))))) Seredecznie pozdrawiam

Nie strasz jej, jeśli nic się nie dzieje to nie ma przeciwwskazań do lotów ... Ja też latałam i to szybciej niż 7 tc mało tego leciałam tylko na weekend wiec w krótkim odstępie czasu leciałam dwa razy... pokaż mi gdzie jest napisane, że jeśli ciąża nie jest zagrożona to nie wolno latać ;-) ? Latałam jak byłam w pierwszej ciąży i latałam w tej i nic się nie stało ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moniq, gratuluje upragnionego dzidziusia :) ja tez latałam bardzo wczesnie, chociaz słyszałam rożne opinie.

U mnie dzis znow brak kostek, tak spuchlam, chyba po tym całodziennym gotowaniu

M o n i q u e, Alutka 32 lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam co prawda ciążę zagrożoną.. ale nawet NORWESKI lekarz powiedział, by nie lecieć mimo że miałam kupione bilety... Ale przy zdrowej ciąży pewnie bym poleciała :)

Ja się cieszę, że nie poleciałam bo po podróży pociągiem krwawiłam... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • M o n i q u e Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za miłe przywitanie :-) od dzisiaj staram się nastawiać tylko pozytywnie.
    Lekarz przesłał mi moje wyniki, wszystko jest dobrze, nic złego mi się nie dzieje, a do Polski oczywiście, że polecę.
    Muszę zrobić USG, nie mogę tak żyć w nieświadomości przez następne kilka tygodni. (w Norwegii pierwsze usg w 18 tygodniu - straszni są)
    Poza tym nic nam lepiej nie zrobi jak święta w domu z rodziną ❤️❤️❤️ :-)

0d1ys65g7vvehpr7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka mamy mojej przyjaciółki poroniła po locie samolotem w pierwszym trymestrze, może jestem przewrażliwiona:)))

https://parenting.pl/portal/loty-samolotem-w-ciazy

W każdym źródle, które znalazłam piszą, że nie jest to wskazana a jak już to najlepiej między 14 a 27 tg. Ale oczywiście nie jest też zakazane.

Nie chciałam absolutnie straszyć. Ja bym po prostu nie poleciała jeżeli bym nie musiała. Ale leciałam w 11 tg też ryzykując bo chciałam wykonać USG genetyczne.

Na pewno wszystko będzie dobrze, jeżeli wystraszyła to przepraszam, nie miałam absolutnie złych intencji.

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ