Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
hej laseczki!
Ja wlasnie jem sniadanko.Nie wyspalam sie dzisiaj,bo nie moglam sobie znalezc dobrej pozycji do spania i snily mi sie koszmary.W pierwszym snie wołałam na pomoc mojego tate i obudziłam mojego a on mnie a potem mialam drugi sen w ktorym moja siostra mówi,że mama wyslala jej urne z prochami.Myslalam,ze to byly czyjes prochy a ona mowi,ze to naszej mamy.Szok jakie glupie sny.
Dzisiaj siedze w domu ze starsza córka,bo obie kichamy i sie smarkamy.U nas snieg pruszy i jest bialutko. -
Co tam kobitki porabiacie.Ja dzisiaj nazamawialam troche rzeczy na allegro,żeby tesciowa mi przywiozla. Teraz siedze i ogladam Na Wspólnej
-
Kochana ja tego duzo zamówiłam.Duzo małych pierdółek.Upatrzyłam sobie też pościel z baldachimem,ochraniaczem itd do łózeczka.Tak mi się spodobało wszystko,że pół nocy mi sie sniło i męczyłam się ze spaniem hehe.
To jest link do tego wyposażenia łózeczka
http://allegro.pl/amy-hit-16cz-posciel-dla-dziecka-hafty-120x90-i4809492032.html
Chce sobie zamówić brązowe.derii84 lubi tę wiadomość
-
moja lista zakupów to :
AVENT POJEMNIK POJEMNIKI VIA 180 ml POKRYWKI
CLEANIC PATYCZKI DLA DZIECI 180sztuk PROFILOWANE
BABYONO 4 SZCZOTECZKI DO CZYSZCZENIA RUREK SŁOMEK
GAZIKI KOMPRESY nasączone alkoholem do pępka 10szt
KREM NA KAŻDĄ POGODĘ DZIDZIUŚ OD PIERWSZEGO DNIA
BABYONO KUBEK DO SPŁUKIWANIA GŁOWY 2 kolory
TOMMEE TIPPEE SZCZOTKA GRZEBIEŃ DLA NIEMOWLAKA 0m+
ASPIRATOR GRUSZKA DO NOSA 0m+ NIEBIESKA ŻÓŁTA
PIELUCHY PIELUSZKI FLANELOWE FLANELA ATEST MIĘKKIE
AKUKU WKŁADKI LAKTACYJNE 60 SZT.
SZCZOTKA DO MYCIA BUTELEK I SMOCZKÓW 2w1 BABYONO
POJEMNIK NA KAŻDY SMOCZEK BABYONO DWUKOLOROWY
BABYONO GRYZAK NA ZĄBKOWANIE BANAN
AVENT KREM NAWILŻAJĄCY BRODAWKI SUTKOWE 30ml
WKŁADKI LAKTACYJNE BABYONO 60 SZT MEGA PAKA
AVENT POJEMNIK NA MLEKO W PROSZKU praktyczny
PIERWSZA SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW MASAŻU ETUI BABYONO
OKRYCIE KĄPIELOWE TY I MY 100X100 FROTTE
PIELUCHY PIELUSZKI TETROWE TETRA 60X80
LAKTATOR RĘCZNY BUTELKA AVENT + KOSMETYCZKA ZESTAW
ZAWIESZKA TASIEMKA DO SMOCZKA TOMMEE TIPPEE AVENT
ZESTAW KOSMETYCZNY BEZPIECZNE NOŻYCZKI CĄŻKI BABYO
Termometr dla dzieciderii84, kafabi lubią tę wiadomość
-
Jeszcze mam jedna liste ale krótsza,która musze jeszcze zamowic,bo znajomy bedzie w Polsce na swieta to mi przywiezie.
derii84 lubi tę wiadomość
-
Hej
Maja w końcu poszalałaś
Na pościel patrzyłam,podoba mi się ten beż,a Ty kupiłaś ten biało-brązowy??
U nas sztorm,a pogoda sprzyja mojej checi do spania
Nasz Maleńki aktywniutki,aż mnie to cieszy,czasami sprawia ból,ale uwielbiam to,myslę,że już nie długo będzie mi tego brakowało...przestaną mnie budzić kopniaczki a zacznie budzic pojękiwanie lub płacz
U mnie na obiadek zupka pieczarkowa(właśnie się gotuje) a na drugie rybka(Hyse),mąż przyniesie z pracy
Ja tak myślę,co jeszcze mi brakuje,i w sumie doszłam do wniosku,że tylko takie pierdoły jak olej kokosowy,2 termometry(dla tymcia nowy i olafka),i strasznie chce kupić jakąś słodka zabawke z pozytywkąkafabi lubi tę wiadomość
-
derii ja tez myslałam o tym beżowym tylko,że nie zwrocilam uwagi,że tam pisze beż hehehe bo na zdjeciu wyglada jak brąz.
-
Maja szaleje szalej kochana, a i tak dużo zaoszczędzisz, niż miałabyś kupować w tutaj
Derii ja mogę zaproponować Tobie takiego misia z pozytywką
Osobiście posiadam Go i wstyd się przyznać, ale codziennie łażę do pokoju malej i puszczam jej partyjkę kołysanek,żeby już się przyzwyczajała
-
Dzięki Kafabi,faktycznie słodki jest ten misiu
A kołysanki brzmia tak jakby moja mamcia śpiewała i piszę całkiem serio
Dzisiaj po wizycie nadal mam zwolnienie,spowiedziałam lekarzowi prawdę,że czuję się dobrze,ale w somu jestem spokojniejsza jak wpracy
Olafek iłozona jest w poprzek,tzn głowka po prawe stronia na dole a nóżki po lewej
Wyniki mam bardzo dobre,czego tuwięcej chcieć.....no tylko lutego już
aha,no i 13 kg na plusie w opakowaniu i butach,mogłam chociaż buty ściągnąć,zawsze to 1 kg mniej hihi
Następna wizyta 29 grudnia -
hehe dzisiaj nic jeszcze nie zamawialam i nie ogladalam ale jutro chyba zamowie reszte.Ja dzisiaj pozno wstalam,potem pogadalam ze znajoma i tesciowa na skype,troche mieszkanko posprzatalam,obiadek zrobilam i tak jakos dzien mi zlecial.
Sabela, kafabi, derii84 lubią tę wiadomość
-
Hej
Maja szalej,szalej. Faktycznie za te pieniążki w Norge połowy byś nie kupiła
Kafabi,ja po Świętach spakuje,a wezmę:kosmetyczke(szczoteczke,paste do zębów,płyn do hig int,szczotke do włosów,gumki,krem do twarzy,krem do rąk,balsam d.c.,żel p prysznic oraz szampon),2 ręczniki,koszule i pidzame,skarpetki,bieliznę,2 biustonosze do karmienia,wkładki laktacyjne,podpaski(w razie czego,chociaż oni ponoć wszystko zapewniają),kapcie i klapki pod prysznic.
Dla Olafka: pampersy,chusteczki(chociaż tutaj wodą karzą myć),krem do pupy i krem do buzki(na wyjście),niedrapki,ubranko na wyjście(2 kpl,bo nas czeka dłuższa droga,w razie czego gdyby się udało),kombinezon,czapka,fotelik,kocyk.
Myślę,ze to wszystko. A no i dla mnie ubranie na wyjście mąż przywiezie razem z tymi na wyjście dla Małego -
A tak w ogóle to co tak słabo się udzielamy???? ratujmy nasze forum ,bo zginie śmiercią naturalną,poprzez nasze zaniedbanie
Jakie plany na dzisiaj w pichceniu???
U mnie na życzenie Tymka szpinakowa,a na drugie bigosik mam w słoiku,więc wysilać się nie będę
O 17 mamy w szkole Jule koncert,Tymcio będzie śpiewał. Śmiać mi się chce,bo całe popołudnie spiewa,dopóki nie zaśnie i rano jak wstaje,także śpiewa(czasami wyje jak wilk do księżyca )
Cati co się nie odzywasz,wszystko u Cb ok??
Myszka,znajduj troszkę więcej czasu dla nas
Maja,oby te zakupy nie pochłonęły Cię na całą wieczność
Kafabi,dawaj czadu,z jednego forum zrezygnowałam,ale z tego bym nie chciała -
Cześć mamuski
Ja zaczynam dzień z dobrym humorem. Pospałam dłużej i dobrze, co nie zdarza się często Nawet mała dzisiaj leniwa i musiałam jej M-1 rozhuśtać,żeby się rozruszała.
No i po dwóch dniach doszła do Nas z Oslo niespodzianka
Fabian szedł do szkoły przeszczęśliwy
Derii a pampersy cały karton bierzesz czy kilka sztuk!? A ubranka bedziesz używać te w szpitalu czy będziesz brała swoje !?
Ja może jeszcze przed świętami spakuje troszkę rzeczy i będę siedzieć na walizce ooooderii84 lubi tę wiadomość