Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
A ubranka dla małego nA boozt.com i jakaś bieliznę. Jutro moze sie ruszę do jakiegoś marketu moze w sklepach zaczęły tez sie wyprzedaże. Trochę sie boje ze przegne z ilością ciuszków
Muszę zacząć myślec nad wózkiem ale brak mi weny twórczejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 22:00
-
Dzień dobry.
Właśnie wybił mój termin porodu z OM. Szczerze przyznam, że liczyłam na tą datę ale nic z tego... Skurcze jakieś są ale to bardziej te przepowiadajace, czop nie odchodzi, jednym słowem dupa... Idę dziś na wizytę do położnej ciekawe kiedy w razie czego będę miała stawić się do szpitala. -
Ja się najbardziej boje tego, że urodzę jak moich rodziców nie będzie i znowu będę się martwic co zrobić z młodym ...
Zaraz wychodzę do położnej, jestem ciekawa czy zbadałaby mi szyjkę na moją prośbę ? Chyba się jej o to zapytam. Chciałabym wiedzieć czy coś tam się rusza bo ta niewiedza jest straszna. -
czesc Dzeiwczynki
Nawet odwazylam sie i bylam dwa razy na krotkim spacerze w lesie. Hehe.
Bylismy razem z tesciami. Tesciowa po wylewie, pol ciala nieczynne, chodzi powoli, Tesciu po zawale i operacjach brzucha, chodzi powoli. Ja - powoli. I tak sie katulalismy,
Wczoraj jak sypnelo, to wieczorem wyszlismy na krotki spacerek, doczepilam uprzaz do psa i ciagnal nasza corcie w lesie. Troszke ciezko, bo snieg swiezy, puszek taki, to na kamieniach zacinalo. Ale dal rade. Stracil w koncu troche energii, bo niunia ze 35kg wazy.
Co do brzuszka i kg, to w wigilie podskoczylo 2kg!!!! jak?????????????????
Suma sumarum jestem kilo na plusie od poczatku ciazy.
Zaczely sie tez problemy ze snem. Wszystko mnie boli. Lewa strone to juz chyba mam w odlezynach i plaskodupie mnie dopadlo...
Mam tez te cholerne zaparcia. I jesli ide spac z pelnymi jelitami, to masakra jest. Bo wtedy nawet na chwilke nie moge odwrocic sie na plecy czy na prawy bok, bo automatycznie brzuch twardnieje. Bo pelne jelita wypychaja macice do gory, a tam pare ml w pecherzu tez naciska no i braxton gotowy... ehhhh.
Niedlugo chyba w ogole przestane spac, bo boli... -
hej laseczki :-*
Nefer, u mnie dopiero początki ciąży a też mnie męczą zaparcia i wzdęcia aż mi się na wieczór ciężko oddycha, strach myśleć co będzie dalej...
ja dzisiaj byłam znowu u lekarza, widziałam znowu mojego ufoludka tym razem trochę wyraźniej, szczęśliwa jestem jak go tak oglądam.
Mam aż 3 tygodnie różnicy w terminie porodu, według miesiączki 10 tygodni a według usg 7 tc i 6 dni. Tak czy inaczej będzie to małe lwiątko
mój mąż jutro wraca do Bergen tak mi smutnoja dołączę do niego w lutym.. 02.02 będę robić badania prenatalne I trymestru a potem wrócę... potem na połówkowe znowu do Polski i na rozwiązanie. Taki mamy mały plan.
Ale najważniejsze żeby teraz wszystko się dobrze rozwijało
nie mam KOMPLETNIE przeczuć czy mam tak chłopczyka czy dziewczynkę!! a Wy przeczuwałyście? -
Manique czemu nie chcesz chodzic w Bergen do lekarza , no i porod w pl,?? ja mam porownanie pierwsze dziecko rodzilam w pl drugie juz w Norwegii i bez porownania ... nie zdecydowalabym sie na porod w pl.... ja ide na prenatalne 6 stycznia , moze uda sie dowiedziec co bedzie przy okazji:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:26
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]