Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej...Giannaa ...trzymam kciuki oby szybko poszło i nie odsyłali Cie do domu
Mi się jeszcze nie spieszy bo torba nie spakowana...wczoraj maz mi powiedział że jak się nie spakuje dzisiaj to on mnie spakuje...ale jak zajrze do srodka to padne heheh, wiec dzisiaj musze to zrobić
Pianistka ... Ty masz planowaną cesarke ? -
Cynnia, Giannaa ma na mnie namiary na FB i ma też mój nr telefonu ale jeszcze nie pisała... więc nie chcę się narzucać bo może jest w trakcie i nie chcę jej brzęczeć smsami
poczekamy spokojnie do wieczora i jak coś to napiszę do niej
Ale, Cynnia ma racjęlepiej spakować się i wrzucić torbę pod łóżko niż potem stresować się brakiem podstawowych artykułów
więc też radziłabym się spakować
Ja już to zrobiłam i czuję się spokojniejchoć wziąć brakuje w torbie legginsów bo jeszcze w nich chodzę
-
Jestem
Tak jak Pianistka napisała, mała urodziła się o 17:59 dokładnie4105 g i 52 taka mała kluska. Poród przebiegł dość sprawnie. O 14 były 4 cm rozwarcia poszedł w ruch epidural bo gaz nie dawał rady. Babka kula mnie chyba za 4 razy...po pół godziny się udało w końcu. Do dupy to znieczulenie działało tylko na lewą stronę a prawa czułam całą... Później czułam już wszystko co chwile miała podkrecana dawkę aż do dziewięciu. Ból okropny krzyczalam standardowo, że nie dam rady i że mają mała że mnie wyciągnąć. Po 16 poszły wody i rozwarcie zrobiło się momentalnie z 5 do 10 cm. Musieliśmy z parciem trochę poczekać żeby główka sama ładnie zaczęła schodzić. Mała wypchnelam na 4 skurczu kiedy już mogłam przez. Ekspresowo i bez zbytniego pękania dzięki położnej. Miałam polska położna... Cud kobieta, powinnam ja na rękach nosić
przy każdym skurczu była że mną trzymała mnie za ręce i głośno oddychala że mną. Ogólnie czuje się mogę to napisać zajebiscie jakbym nie rodziła. Mam jeden łączony szew bo tu inaczej szyja jak w pl w ogóle krocze nie boli. Mogłabym iść dzisiaj do domu. Ale wyjdę jutro. Mała dostała 10punktów. Ma dość mocno odcieniem czoło powieki i nosek mam nadzieję, że szybko jej to zejdzie no ale trudno się dziwić główka duża 35. Idę spać dopóki młoda śpi
marti87, Pianistka, Felice lubią tę wiadomość
-
Giannaa, gratulacje! Wreszcie masz to juz za sobą, teraz bedziesz sie tylko cieszyć Julcią
niezły pulpecik z malutkiej
Marti, ile Twoja Klarcia przybrała przez miesiac?
My wczoraj bylismy na ważeniu i Danielek wazy teraz 3200 czyli przez 1,5 tygodnia przybylo go 400 g
A jak ze snem, ma juz jakies dłuższe okresy czuwania, czy nadal cały czas spi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 22:42
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Gianna
Cudownie, że miałaś polską położną, czułam że tak będzie, ale nie chciałam nic mówić. Super, że dobrze się czujeszGratuluję i cieszę się, że mała już zdecydowała się wyjść
Cynnia
Miałam ważenie tylko po niecałym tygodniu, pielęgniarka kazała dzwonić jakby było coś nie tak, żeby umówić się na ważenie, ale mała zdecydowanie urosłaNastępną kontrolę mamy w styczniu.
Ze snem różnie, wczoraj cały dzień spała, tylko budziła się i jadła, a w nocy nie mogła spać do 2... więc dziś ją trochę pomęczyliśmy. Leżała teraz z nami na sofie przez dwie godziny i dopiero zasypia. Czasami nie śpi 4h tylko w międzyczasie na 15 min zamknie oczka.
A u Was jak Danielek ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 23:03
Giannaa lubi tę wiadomość