Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny
Uwierzcie, że Wasze wsparcie też dużo dajenawet sobie nie zdjęcie z tego sprawy. Pisać już sama później nie byłam w stanie. Gaz oglupial między skurczami odplywalam albo przysypialam. A po samym porodzie jeszcze sale pomagalam położnej ogarnąć taki miałam przypływ energii
naprawdę warto współpracować z położna i słuchac jej. Jeszcze do tego mąż był bardzo pomocny
Moje dziecię śpi a ja spać nie mogę. Będę rano nieprzytomna.
-
Podanie nie boli bo przed dają znieczulenie miejscowe. wyciągnięcie cennika tym bardziej nie czuć. Szkoda, że na mnie ten epidural za bardzo nie zadziałał po mimo konskiej dawki. Położna nie chciala go podkręcić, żebym nie straciła kontroli nad porodem. Przez to znieczulenie musiałam dużo leżeć bo nogi mi się uginaly a skurcze czułam i tak. Jednak trochę pomogło
-
Wyobraźcie sobie, że nie dziecko mnie budzi a ta cholerna obkurczajaca się macica. Przypomina mi to moje bóle miesiaczkowe
i mnie to wzbudza. Mała musiała być mocno opita wodami bo nakarmilam ja koło 23 aż jej się ulalo. Bekla porządnie, puściła bączka i poszła spać. Trochę ja gazy męczył więc się budziła po 3 chciałam jej dać cyca to się w niego w tulila i tyle pomasowalam brzuszek i dziecko śpi. Czasami sobie za miałczy. A ja co chwile sprawdzam czy oddycha.
-
Dziękuję Kafabi, a Ty spać nie możesz czy do pracy Idziesz?
Marti - Klara ma konkurencję jeśli chodzi o długość włosów. Mała urodziła się z czarną gęsta czupryną. Gdyby nie to, że dostałam ja zaraz po urodzeniu na brzuch to nie uwierzylabym, że to moje
Pianistka Ty chyba pytałaś o lewicowe...u mnie było tak, że pytała się położna czy chce i przyniosła butelkę 200 ml z taką długa końcówka i sama mozesz sobie zrobić albo ona może Ci pomóc. Ja robiłam sama. -
Giannaa ty jesteś niesamowita! Ja po porodzie pewnie będę zdychać ze zmęczenia a ty nam tu tak wszystko opisujesz!
No ja wolałabym lewatywę sobie zrobić bo czułabym sie pewniejco do znieczulenia... Ja sie go boje i dlatego sie uparłam ze chce rodzic bez... I chyba przy tym pozostanę choć jeśli w trakcie będę chciała zmienić zdanie to przynajmniej wiem ze jest do wytrzymania
bo punkcja dla mnie nie była
I czekamy na fotki Julki -
Dziś po południu będziemy w domu
to postaram się coś wrzucić...mój m porozsylal foty z mojego telefonu i wyzerowal mi konto bo net się skończył więc teraz poczekam aż będę miała wi fi
szczerze to dopiero dzisiaj zaczyna mnie minimalnie krocze boleć ale nie przeszkadza mi to jakoś. Większe chyba zakwasy mam w rękach od trzymania fotela przy partych
Co do znieczulenia możesz zawsze o nie poprosić. Mnie dziś boli trochę kręgosłup no ale kula mi go ze 4 razy. Na jednych działa ten epidural na innych nie. Ja myślę, że mimo wszystko źle mi się wkula dlatego skurcze bolały i tak bardzo.
marti87 lubi tę wiadomość
-
Giannaa, ja miałam kilkukrotną punkcję którą mi skopali i długo wracałam do siebie... nie miałam czucia w jednej nodze, potem ogromne problemy... dlatego nie chcę by ktokolwiek kłuł mój kręgosłup..
Ale szybciutko do domu wychodzicie :o cudownie!!!
no to rozpoczniecie rok 2016 wszyscy razem
Korzystając z okazji chciałabym wam złożyć najlepsze życzenia Noworocznedla brzuchatek szybkiego i pomyślnego porodu, dla mamuś pociechy ze szkrabków każdego dnia
dużo zdrowia, radości i zero problemów w nowym roku!
Giannaa, marti87, Miuu lubią tę wiadomość
-
Giannaa, jeszcze raz gratulacje
Tez tak miałam, ze nie mogłam spac pierwszej nocy, tylko sprawdzałam czy mały oddycha. W ogole nie czułam zmęczenia, ale to chyba adrenalina tak działa.
Marti, u nas maluszek na szczescie zaczyna przesypiać. 3-4 godz w nocy bo wczesniej budził sie co 1-1,5 na cyca. W ciagu dnia tez spi. Moze w ciagu doby z godzinęnie spi, tylko lezy z otwartymi oczyma, oprócz czasu kiedy pije z cyca.Giannaa, Miuu lubią tę wiadomość
-
Gianna jeszcze raz gratulacje !!!
A dla Wszystkich Kobietek z brzuszkiem i z maluszkiem wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2016 !!!!
I prośba. Wrzućcie prosze na pierwsza strone co spakować do szpitala bo ja sie pogubiłamGiannaa lubi tę wiadomość