Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny
Ja się czuje bardzo dobrze ale dokucza mi ból pleców ...pewnie to skutki uboczne czterokrotnego wkuwania się w kręgosłup
tragedia...no i do tego ta obkurczając się macica. Podwozie w dobrej kondycji. I nie mam problemów z wypróżnianiem się
za co dziękuje Bogu i położnej
Ogólnie to walczę o mleko...z młodym miałam fontanny a tu raptem 20 ml z obu piersi ściągnę i to i tak jest dobrze... małą ciągle przystawiam i jadę z laktatorem. Czuję ,że już jest trochę więcej mleka w piersiach ale i tak szału nie mam ...teraz czekam na ten nawałMam nadzieje, że przyjdzie. Dokarmiam młodą mlekiem modyfikowanym ale tak na dobrą sprawe dałam jej tylko dwa razy wczoraj wieczorem i dziś rano dziwi mnie to, że ona nie płacze z głodu ...czy tak jej nie wiele mojego mleka wystarcza ? Głupieje już...myślałam, że nie będę miała kłopotu z pokarmem a tu dupa...z Olkiem nawał miałam w trzeciej dobie a dzis u nas jest druga może niepotrzebnie panikuje. Jak to u Was z tym karmieniem wygląda? Bo ja łapie doła przez to.
-
Gianna
Mała jest słodziutka ;* Mały kudłatek jak Klarcia
Pamiętasz ja też długo nie miałam pokarmu tzn mało, tylko siara w sumie, ale to wystarcza podobno na początku, chociaż mała dostała ekstra mleko w drugą noc po porodzie, bo strasznie się darła. Tylko, że ona non stop na cycu wisiała raz się cieszyłam, że całą godzinę przespała bez cycka ... tylko ja po tej zjeba*** cesrce to też inaczej
Zrób sobie ciepłe okłady na piersi, bo to rozszerza kanaliki z mleczkiem, zresztą pewnie wiesz
No i w ogóle zaczęło znów mnie cięcie pobolewać wczoraj wieczorem, nic specjalnie nie dźwigałam, nie robiłam także nie wiem o co chodzi. Muszę się polenić to może przejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 21:34
Miuu, Giannaa lubią tę wiadomość
-
Mam już mleko
teraz tylko trzeba pilnować aby nie dopuścić do zastoju. Sutki mnie tak bolą, że jak karmie małą to zaciskam żeby
są już dość obtarte. Używam maści ale kiedy to się zagoi nie mam pojęcia. Jak u Was to było dziewczyny ? z młodą jedziemy na 13do szpitala na pobranie krwi z pietki.
-
Mi trochę zeszło z tym bólem... w sumie od półtora tygodnia jest lepiej. Jeden sutek był tak uszkodzony, że przez kilka dni tylko ściągałam laktatorem, teraz rana się zrosła i jest lekko zdeformowany
Mamuśki poradźcie
Miałam dla małej kombinezon i takie ciepłe miśki w rozm 50 są już za małe ... rozm 62 będzie ok, bo 68 to chyba będzie dużo za duże ?? -
Pianistka. Tak jedziemy dlatego, że wcześniej wyszliśmy. To jest standardowe badanie. Co do kapturkow trochę pomagają ale nie zawsze chce przez nie ssać.
Marti. Rozmiar 62 powinien być dobry. Ja nie Wiem jak mi mała powierzył w tym szpitalu bo u nas większość ciuszków na 56 jest za mała. Muszę przebrać połowę tych ciuchów bo są za małe.
Ubralam Stanik którego nie miałam założonego od porodu... Jest za mały!!! Piersi powiekszyly się o kolejne dwa rozmiary! Zwariuje. Jadę po Stanik bo nie mam w czym chodzić. -
Giannaa mi ta maść pomogła dosc szybko, chyba 2 dni i było po wszystkim. Teraz jeszcze smaruje od czasu do czasu. U mnie tez nie było mleczka w 3 dobie, potem przyszedł zastój w lewej piersi. Pomogły masaże i termofor.
Fajnie, ze u Ciebie juz jest mleczko. Wczoraj chciałam ci napisac, ale co zaczynałam to mały sie budził. W ogole mielismy okropną noc, chyba go bolał brzuszek, bo nie spał długo. Co przysnął to budził sie z płaczem i sie prężyłteraz juz jest lepiej, kupkę robi normalnie, wiec juz sama nie wiem. Moze zjadlam cos zakazanego
musze bardziej uważać.
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec7ab874e8f.jpg
A tu moje maleństwo w kombinezonie rozm 56, taki malutki Danielek.
Marti, ciekawa jestem ile Klarcia urosła przez miesiac, ze wyrosła ze swoich kombinezonów. 68 moze byc sporo za duży, moze kup 62
Wiecie, ze tutaj dzieci mierzą lunijką a w PL taśmą, dlatego jest roznica w rozmiarach. Nasze dzieci niekoniecznie sa takie malutkie:) -
Przekopałam kilka sklepów i z dostępnych rozmiarów mam to
http://no.nameit.com/name-it/whole-suits/newborn-nitteddy-wholesuit/13118551,no_NO,pd.html?dwvar_13118551_colorPattern=13118551_NeonCoral
http://demandware.edgesuite.net/sits_pod39/dw/image/v2/AAGB_PRD/on/demandware.static/-/Sites-pim-catalog/default/dwa6ff4736/pim-static/large/13125606_Ballerina_001_ProductLarge.jpg?sw=520
http://www.lindex.com/no/barn/baby-44-86-cm/yttertoey/7280016/Teddyoverall/?styleId=69933184
Z tych trzech trzeci jeszcze najbardziej mi pasuje, ale nie wiem, który będzie cieplejszy ?? Piękna różowiznaNo, ale cóż ..
-
Giannaa, a ciuszki na 56 miałaś z PL czy norweskie? bo jest duża różnica w rozmiarach... norweskie 56 jest jak polskie 62 - mierzyłam centymetrem i porównywałam na stronie np smyka
Marti, mi ten kombinezon trzeci najbardziej się podoba
Cynnia, ale słodki Danielekmaluszek
a co do brzuszka to może faktycznie coś z diety nie popasowało? a może jednorazowy incydent?
oby już było dobrze