X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w 2016 :)

Gianna
    Pokaż nam malutką ! :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wam życzę ;)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Zdjęcia usunięte z powodu złodziejstwa na forum ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:08

kafabi, Cynnia, Miuu, Pianistka, Felice, Befff, marti87, czarna_owca, Carolline lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kudłata <3 śliczniutka

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy to ma super <3

Pianistka lista aktualizowana , wiec juz jesteś coraz bliżej :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna Julia ! Jeszcze raz gratulacje

Aaaaa Pianistka jestem na twoim 6 tym miejscu =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 16:56

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, Julcia sliczna pyzunia :) a ja Ty sie czujesz?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Julka :-) GRATULACJE :-)

71c6b05c.gif
  • Befff Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujna czuprynka ;-) sliczna jest ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-) Ja się czuje bardzo dobrze ale dokucza mi ból pleców ...pewnie to skutki uboczne czterokrotnego wkuwania się w kręgosłup :/ tragedia...no i do tego ta obkurczając się macica. Podwozie w dobrej kondycji. I nie mam problemów z wypróżnianiem się ;-) za co dziękuje Bogu i położnej ;-)

Ogólnie to walczę o mleko...z młodym miałam fontanny a tu raptem 20 ml z obu piersi ściągnę i to i tak jest dobrze... małą ciągle przystawiam i jadę z laktatorem. Czuję ,że już jest trochę więcej mleka w piersiach ale i tak szału nie mam ...teraz czekam na ten nawał :P Mam nadzieje, że przyjdzie. Dokarmiam młodą mlekiem modyfikowanym ale tak na dobrą sprawe dałam jej tylko dwa razy wczoraj wieczorem i dziś rano dziwi mnie to, że ona nie płacze z głodu ...czy tak jej nie wiele mojego mleka wystarcza ? Głupieje już...myślałam, że nie będę miała kłopotu z pokarmem a tu dupa...z Olkiem nawał miałam w trzeciej dobie a dzis u nas jest druga może niepotrzebnie panikuje. Jak to u Was z tym karmieniem wygląda? Bo ja łapie doła przez to.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Mała jest słodziutka ;* Mały kudłatek jak Klarcia :)

Pamiętasz ja też długo nie miałam pokarmu tzn mało, tylko siara w sumie, ale to wystarcza podobno na początku, chociaż mała dostała ekstra mleko w drugą noc po porodzie, bo strasznie się darła. Tylko, że ona non stop na cycu wisiała raz się cieszyłam, że całą godzinę przespała bez cycka ... tylko ja po tej zjeba*** cesrce to też inaczej :(
    Zrób sobie ciepłe okłady na piersi, bo to rozszerza kanaliki z mleczkiem, zresztą pewnie wiesz :)

No i w ogóle zaczęło znów mnie cięcie pobolewać wczoraj wieczorem, nic specjalnie nie dźwigałam, nie robiłam także nie wiem o co chodzi. Muszę się polenić to może przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 21:34

Miuu, Giannaa lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już mleko :-) teraz tylko trzeba pilnować aby nie dopuścić do zastoju. Sutki mnie tak bolą, że jak karmie małą to zaciskam żeby :( są już dość obtarte. Używam maści ale kiedy to się zagoi nie mam pojęcia. Jak u Was to było dziewczyny ? z młodą jedziemy na 13do szpitala na pobranie krwi z pietki.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa super że już mleczko jest :) a czemu musicie jechać do szpitala? ze względu na to, że tak szybko wyszłyście?
    A co do bolących sutków to te kapturki nie pomagają?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę zeszło z tym bólem... w sumie od półtora tygodnia jest lepiej. Jeden sutek był tak uszkodzony, że przez kilka dni tylko ściągałam laktatorem, teraz rana się zrosła i jest lekko zdeformowany :P

Mamuśki poradźcie
    Miałam dla małej kombinezon i takie ciepłe miśki w rozm 50 są już za małe ... rozm 62 będzie ok, bo 68 to chyba będzie dużo za duże ??

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka. Tak jedziemy dlatego, że wcześniej wyszliśmy. To jest standardowe badanie. Co do kapturkow trochę pomagają ale nie zawsze chce przez nie ssać.
    Marti. Rozmiar 62 powinien być dobry. Ja nie Wiem jak mi mała powierzył w tym szpitalu bo u nas większość ciuszków na 56 jest za mała. Muszę przebrać połowę tych ciuchów bo są za małe.
    Ubralam Stanik którego nie miałam założonego od porodu... Jest za mały!!! Piersi powiekszyly się o kolejne dwa rozmiary! Zwariuje. Jadę po Stanik bo nie mam w czym chodzić.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa mi ta maść pomogła dosc szybko, chyba 2 dni i było po wszystkim. Teraz jeszcze smaruje od czasu do czasu. U mnie tez nie było mleczka w 3 dobie, potem przyszedł zastój w lewej piersi. Pomogły masaże i termofor.
    Fajnie, ze u Ciebie juz jest mleczko. Wczoraj chciałam ci napisac, ale co zaczynałam to mały sie budził. W ogole mielismy okropną noc, chyba go bolał brzuszek, bo nie spał długo. Co przysnął to budził sie z płaczem i sie prężył :( teraz juz jest lepiej, kupkę robi normalnie, wiec juz sama nie wiem. Moze zjadlam cos zakazanego :( musze bardziej uważać.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec7ab874e8f.jpg

A tu moje maleństwo w kombinezonie rozm 56, taki malutki Danielek.
    Marti, ciekawa jestem ile Klarcia urosła przez miesiac, ze wyrosła ze swoich kombinezonów. 68 moze byc sporo za duży, moze kup 62

Wiecie, ze tutaj dzieci mierzą lunijką a w PL taśmą, dlatego jest roznica w rozmiarach. Nasze dzieci niekoniecznie sa takie malutkie:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekopałam kilka sklepów i z dostępnych rozmiarów mam to

http://no.nameit.com/name-it/whole-suits/newborn-nitteddy-wholesuit/13118551,no_NO,pd.html?dwvar_13118551_colorPattern=13118551_NeonCoral

http://demandware.edgesuite.net/sits_pod39/dw/image/v2/AAGB_PRD/on/demandware.static/-/Sites-pim-catalog/default/dwa6ff4736/pim-static/large/13125606_Ballerina_001_ProductLarge.jpg?sw=520

http://www.lindex.com/no/barn/baby-44-86-cm/yttertoey/7280016/Teddyoverall/?styleId=69933184

Z tych trzech trzeci jeszcze najbardziej mi pasuje, ale nie wiem, który będzie cieplejszy ?? Piękna różowizna :) No, ale cóż ..

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    U nas też było to pobranie z piętki na 3 dzień. Mała całkiem nieźle zniosła, tylko tatuś musiał sobie usiąść, bo nie mógł przeżyć tortur córeczki, aż był zły na tą pielęgniarkę :P

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a ciuszki na 56 miałaś z PL czy norweskie? bo jest duża różnica w rozmiarach... norweskie 56 jest jak polskie 62 - mierzyłam centymetrem i porównywałam na stronie np smyka :)

Marti, mi ten kombinezon trzeci najbardziej się podoba :)

Cynnia, ale słodki Danielek :) maluszek :)
    a co do brzuszka to może faktycznie coś z diety nie popasowało? a może jednorazowy incydent?
    oby już było dobrze

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ