X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety u mnie 20,5 kg na plus...ale jestem cala opuchnięta wiec mam nadzieje że to woda bo mimo ze tak mi się ciągle chce jeść to walczę z tym i nie objadam się...
    samopoczucie w miarę dobre, dzisiaj byłam w szpitalu bo przez to moje opuchnięcie myślałam że mam zatrucie ciążowe, ale zbadali mocz, ciśnienie i tętno małego i na tą chwile wszystko jest odpukać ok..
    ciekawa jestem kiedy będzie miał ochotę się pokazać :)

dqprx1hptpolkifa.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, no oby już niedługo ! :) bo forumowe ciotki nie mogą się doczekać :D :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z rozstepami? Dużo Wam wyskoczylo? Ja w nowy rok wypatrzyłam pod brzuchem kilka małych, a tak się cieszyłam że już prawie końcówka i nic a nic nie ma. Te też nie są jakieś mega duże i widoczne i mam nadzieję ze tak zostanie bo smaruję intensywnie ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale... dobrze że wszystko ok ;-)
    A czujesz już coś? Że zbliża się powoli termin?

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały brzuch popękany... do wysokości pępka mam wszędzie grube, fioletowe rozstępy :/
    Niestety ale mnie geny chyba załatwiły bo moja mama ma po ciąży rozstępy wszędzie, siostra też ma skłonność...
    Smarowałam balsamem i olejami 2 razy dziennie i niestety mi nie pomogło...

teraz wcieram kolagen żeby jakos udało się ich pozbyć.. ale i tak podejrzewam, ze skończy się na obtatuowaniu całego brzucha ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też miała sporo, siostra jako nastolatka ogrom na całym ciele, w ciąży też mega dużo więc bałam się strasznie ze mi wyskoczy i smarowalam namiętnie. W święta moja mama pochwalila ze mam ładny brzuszek bez jednego rozstępy to od razu się jakieś pojawiły ;-) nie ma co chwalić za wczasu ;-)

Ciekawy pomysł z obtatuowaniem całego brzucha ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff, akurat u mnie trochę tuszu mniej lub więcej nie zrobi wielkiej różnicy :P Ale to tylko pod warunkiem, że skóra w miarę wróci do stanu sprzed ciąży (w sensie jej jędrność) bo jeśli nie, to najpierw doktor Szczyt a potem dopiero tusz :D

A rozstępy wyszły w 32 tc takie 3 malutkie... teraz jest masakra...
    ale mężowi nie przeszkadzają (przynajmniej tak mówi) :) a ja przecież nie będę przez nie rozpaczać bo wiedziałam co się może stać zachodząc w ciążę... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie czy Luteina jest refundowana w Norwegii bo mnie zabolało jak za nią zapłaciłam a miałam na receptę

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam na maila info o darmowym ubezpieczeniu dziecka od urodzenia do pół roku co o tym myślicie ? https://www.gjensidige.no/privat/forsikring/barneforsikring/spedbarnsforsikring?WT.mc_id=epo_11512015530_pri&WT.tsrc=Epost&WT.dcsvid=

Ja skończyłam z wagą +25kg pobiłam Was wszystkie ... teraz widzę, że tracę około 1 kg dziennie. 16kg mi zostało jeszcze :/

Moje dziecko przestawiło się na tryb nocny ... całą noc nie mogła porządnie zasnąć budziła się co 30min co godzinę. I tak aż do 5;30 za to śpi cały dzień aż ją muszę wybudzać na jedziecie bo mam wrażenie, że cycki mi eksplodują. Liczę, że dzisiejsza nocka będzie lepsza a nie cała noc z cycem na wierzchu :-)

Jestem dość zdziwiona tym jak mój brzuch się zmniejsza nie wiem czy to zasługa zastrzyku na obkurczenie macicy czy co ...z młodym 2 tyg po porodzie miałam brzuch jakbym była w 5 m-cu ciąży jeszcze :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a zrobisz fotkę porównawczą brzuszka? przed porodem i te 6 dni po? :)

A nocka, oby była lepsza dzisiaj :* co do ubezpieczenia to też widziałam to :) ale my od razu ubezpieczymy małą tam gdzie oboje mamy swoje ubezpieczenia i polisy :)

Miuu, nie mam pojęcia..a ile zabuliłaś?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuuu, jak szyjka? Cholera, klam, klam ile wlezie, aby tylko Cie sprawdzali. Pytaj o pessara!! Luteina moze nie pomoc sama. Nie daj sobie wcisnac, ze macica cwiczy do porodu. Masz ewidentnie niewydolnosc ciesni szyjki. A to prowadzi do przedwczesnego porodu niestety. Szyjka Ci sie otworzy, peknie worek i po ptokach. Jesli mozesz, niech Cie poloza do szpitala, zebys nie musiala wstawac.
    Pol cm to miala moja szyjka po 12 tygodniach skurczow, kiedy w koncu, po sklamaniu jednej lekarce, raczyla mnie sprawdzic. Po 6 dniach urodzilam Markusa w 30tc.
    To nie sa przelewki.
    Jesli nie masz bakterii, to żądaj pessara.
    Luteina nie byla, nie jest i nie bedzie refundowana. Kosztuje 5 stow za paczke.
    Ja probowalam, pisalam do helfo, do navu czy gdzies tam. Odpowiedzieli, ze refunduje sie leki, ktore sa na rzadkie choroby, ponizej 300 osob w kraju czy jakos tak. No i nie przyznali mi. Zadnego zwrotu, nic. Wiec teraz wiedzialam, ze jadac na luteinie, jest to wydatek 500 co 21 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:07

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, droga ta luteina. a to taka sama jak w Polsce? nie macie możliwości załatwić z PL?
    Ja nie miałam problemów z szyjką, ale to co pisze Nefer wydaje się mieć sens... oby tylko ciąża trzymała się jak najdłużej :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, trzymaj sie i posłuchaj Nefer. Nie daj sie zbyć! Trzymam kciuki

Ja na koniec ciąży miałam +20 kg, ale tez byłam strasznie opuchnięta, teraz ubyło około 9 kg. Brzuszek ładnie sie wciąga, tylko tłuszczyk co sie odłożył jakoś nie chce zniknąć ;) rozstępów nie miałam i nadal nie mam, ale u mnie w rodzinie raczej nie ma. Chociaz po pierwszej ciąży zostały mi na udach i biodrach ale takie malutkie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym wam pokazała swoje rozstępy to byście się porzygały :P
    No ale trudno... :) przecież się nie powieszę :D
    choć zazdroszczę ich braku... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi maż dogadał na temat wiszącego brzucha, niby w żartach. Ja mam to gdzies, jak patrze na mojego małego ssaczka, który sobie mruczy przy cycu :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Wlasnie mi maż dogadał na temat wiszącego brzucha, niby w żartach. Ja mam to gdzies, jak patrze na mojego małego ssaczka, który sobie mruczy przy cycu :)

a myślałaś o pasie poporodowym? ciekawe po jakim czasie brzuch się wciąga... chyba że to znowu kwestia genów no to mam przesrane :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jutro postaram się wrzucić fotkę. Co do rozstępów ja z pierwszej ciąży mam ich pewnie więcej od Ciebie za to w tej ani jednego ;-)
    Miuu a może dobrze powalczyć o tego pessara tak jak Nefer napisała ? Kosmiczna cena tej luteiny :(
    Cynnia dostałaś może zastrzyk obkurczający macicę ? Bo nie wiem czy to dostaje każda kobieta po porodzie czy ja dostałam z racji mocnego krwawienia przy pierwszym porodzie. A i powiedz mi kiedy odpadł Wam pępek ? Bo nasz zaczyna sie odrywać ale śmierdzi. Wyczytałam, że u większości dzieci tak się dzieje i to normalne. Wizyta położnej dopiero w czwartek.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja raczej czytałam, że nie powinien śmierdzieć... obserwuj czy tam się nic złego nie dzieje

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy robiłyście masaż krocza?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A czy robiłyście masaż krocza?

Nie. I pękłam bardzo niewiele. A mała dużo większa niż niż Olek bo on to był chudzina a mała tłuściutka i jak tam na nią patrze to dziwie się, że mnie nie rozerwało :P
    Co do pępka, nie widać stanu zapalnego nic tam się czerwone nie robi. Na razie obserwujemy.

a.png
    a.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ