X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja bym się nie poddawała i walczyła o ten pessar... Trzymaj się dzielnie, ale leż.

Asit, gratuluje pozytywnych wieści :) jednak co do płci, byłabym sceptycznie nastawiona ;) Ja po USG w tym tygodniu co Ty, też miałam mieć synka... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Miuu, ja bym się nie poddawała i walczyła o ten pessar... Trzymaj się dzielnie, ale leż.

Asit, gratuluje pozytywnych wieści :) jednak co do płci, byłabym sceptycznie nastawiona ;) Ja po USG w tym tygodniu co Ty, też miałam mieć synka... :)
    no my watpliwosci nie mamy po tym co zobaczylismy to nawet slepy by wiedzial ze to chlopak :) nie sadze zeby tam sie jeszcze cos wchlonelo no i 5 lutego idziemy na polowkowe wiec pewnie potwierdza, :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b9180d191f8.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/457a19d8522a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8103008d2a7f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0bac06fb00.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cee0497f6136.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2961efe5a7a2.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d466a8aa37f.jpg

To fotki z przedwczorajszego usg polowkowego. Bylo ich wiecej, bo przemila p. polozna naklepala ich troche :)
    Maly super. No wlasnie. Maly...
    Moja corcia Marion zmienila plec. :P
    Teraz bedzie albo Max, albo Matt albo Matthew. Jeszcze sie nie zdecydowalismy.
    To usg odblokowalo mnie. zaczelam sie strasznie cieszyc i wierzyc, ze bedzie dobrze tym razem. Kupilam na finn od razu zestaw ciuszkow oraz za darmo zdobylam wozek, fotelik, lozeczko, bujak oraz drewniany stolik z krzeselkiem. Wszystko w swietnym stanie!! :)
    Ale jestem happy :D

Cynnia lubi tę wiadomość

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    no my watpliwosci nie mamy po tym co zobaczylismy to nawet slepy by wiedzial ze to chlopak :) nie sadze zeby tam sie jeszcze cos wchlonelo no i 5 lutego idziemy na polowkowe wiec pewnie potwierdza, :)

my też myśleliśmy, że widzimy siusiaka a jak się potem okazało, byl to po prostu nub czyli wyrostek płciowy który na tym etapie u chłopców i dziewczynek wygląda podobnie ;)
    ale oczywiście trzymam kciuki za synka :)

Nefer, no i to lubię! A synek wyjątkowo fotogeniczny :D celebryta :D
    ciesz się ciążą, bo przecież będzie dobrze!

Ja dzisiaj posprzątałam w pokoiku małej, posegregowałam kosmetyki i rzeczy higieniczne i przymierzylam tekstylia łóżeczkowe :D nie mogłam się opanować! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra dziewczyny ze u was wszystko w porządku ale sie cieszę. Fajne macie te zdjęcia dzieciaczków. Ja liczyłam po cichu ze mi cos dadzą ale niestety. Sprawdzili tez przepływy i resztę u małego wiec wszystko Ok

Lekarz to był ginekolog z Kvinneklinik. Dwa dni temu był inny i jeszcze inny na obserwacji. Na dzien dzisiejszy nic chyba nie przeskoczę. 22 .01 znów idę moze bedzie ten co mnie prowadzi wiec znów poproszę. Jesli bedzie pogorszenie to wręcz bede naciskać. Jak leżę to nie mam skurczy to choć dobre. Powiedział mi ze z racji iż jestem wielorodny to szyjka moze byc skrócona. Ach juz sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 16:40

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki :)

Nefer, Asit
    Piękne te Wasze maluszki w brzuszkach :) Najważniejsze, że wszystko dobrze.

Miuu
    Odpoczywaj i dbaj o siebie, ja niestety jestem ciemna w tych tematach pessarów itd. Będzie dobrze, trzymam mocno za Was kciuki :*

Pianistka
    jeny jeny a u Ciebie zaraz 36 tc wskoczy na suwaczku, jak to szybko czas leci :) Jeszcze trochę i Emka będzie z Wami :):) Ja tam już nie mogę się doczekać akcji ! :)

Wiecie co moja znajoma tu w no jest w ciąży z bliźniakami i ma usg co 2 TYGODNIE, ze względu, ze to bliźniaki jednojajowe - normalnie jestem w szoku.

AAaa i moja najukochańsza przyjaciółka jest w ciąży !! a ona mieszka w Kopenhadze także ciekawa jestem jaki jest duński system prowadzenia ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 16:13

3i49krhmik48bp05.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Właśnie wkleiłam listę co spakować do szpitala na pierwszej stronie. Szukałam postu Pianistki 10 min i już myslałam,że oslepłam albo wyparowal, ale znalazłam :P

Marti w Danii taki sam system prowadzenia w ciąży co w Norwegii :)

Gratuluje dziewczyny małych przystojniaków :*

Pianistka ja masażu krocza nie robiłam :)

Miuu trzymajcie się dzielnie i oby do 38tyg, pozniej mozesz rodzić...zresztą przekaż synusiowi,że jeszcze musi kilka dam przepuścić , wiec to nie Jego pora :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ja też się nie mogę doczekać! :D
    Jutro 36+0 ale na tych USG prywatnych co robiłam termin wychodził na 30 stycznia :) więc powoli się przygotowuję bo według USG ciąża będzie donoszona (37+0) w sobotę :D :D
    podobno termin z pierwszych USG do 12 tc jest najwiarygodniejszy bo potem dzieci rosną bardzo indywidualnie i jedno jest z natury duże a inne nie :) cykle miałam jakie miałam i biorąc pod uwagę datę owu to to się pokrywa z 30.01 z USG :)
    dlatego mam już powoli lekką panikę...
    nie możemy się już doczekać malutkiej:)

A Klara już ma miesiąc i tydzień :o a ja pamiętam jakbyś ją wczoraj rodziła!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczynki za wsparcie. Wlasnie mu wkładam do główki ze ma siedzieć bo nie kupiłam takich malutkich ubranek i jeszcze Nid ma łóżeczka. :D

Co do ubranek zamówiłam ba boozt.com i oniemiałam jakie ładne. Zdjęcia na stronie kompletnie nie oddają tego co przyszło

Pianistka ale to zleciało. Pamietam jak pierwszy raz byłam ba forum to ty chyba byłaś w 21 tyg i ja sobie myślałam ale zaawansowana ciaza tez bym tak chciała a tu mi zaraz 26 tydzien stuknie. Ale to wszystko leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 16:56

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, musi maluch siedzieć cierpliwie! nie ma innej opcji :)
    a czas leci, to prawda :) niedawno robiłam test - a teraz cały pokoik gotowy i czekamy na malutką :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ja mam usg co tydzien.
    Pianistka, ale w moim tyg to juz chyba nie jest nub, tylko siusiak :)

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, nie no, ty jutro już masz 19+0 :D w 19+0 ja się dowiedziałam, że będzie córeczka :)
    U Ciebie to już siusiak :)
    A nub? No moja córka też go miała... i został pomylony z siusiakiem :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak u nas już 6 tydzień leci, a mała taka duża i ciężka :) bidulka obudzila się dziś z katarkiem, odciagam, psikam wodą i mam nasvin soft także dałam po kropli i dam jeszcze na noc. Właśnie się przebydzila po 3h drzemce, zjadła i dalej przyspia, wiec chyba aż takiej tragedii nie ma z tym katarem.

Pianistka lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie zarejestrowaliśmy małego na altinn

Oficjalne imiona to Daniel Andrè :)

Kafabi moglabyś zmienić na naszej liscie?

Miuu lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, śliczne imiona :)

Właśnie wróciłam z tego oglądania szpitala i jak zwykle, o coś zapomniałam dopytać :P
    Tam, jak mnie przeniosą do hotelu, to za śniadanie, obiad itd muszę płacić w tej restauracji? czy to jest dla mnie w programie?

obejrzeliśmy sobie sale porodowe :) jakoś tak fajnie mi się wydaje

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile sie nie mylę to za nic nie płacisz. Jedli maz by został to on musi

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Miuu, ty nie płacisz. Podajesz tylko nr pokoju i bierzesz wszystko co chcesz

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to super :) bo już myślałam że muszę płacić za swoje jedzenie i wydało mi się to dziwne :)
    ale fajnie było, mocno mnie uspokoiła ta wizyta :)
    no i ta wanna... mam nadzieję, ze będę mogła używać :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit super, że u Was wszystko dobrze ;-) Ja też bym się nie nastawiała jeszcze co do płci tak jak Pianistka napisała ;-)
    Nefer ale masz cudowne zdjecia ;-)
    Miuu super ,że szyjka ma 2 cm to lepsze niż 0,5 cm ...i oby te centymetry wystarczyły do bezpiecznego czasu.
    Marti ALe ten czas leci ...nie dawno co Klarcia się urodziła a to już jest 6 tyg ;-) ja sama nie mogę uwierzyć, że u nas już tydzień po jest ;-)
    Cynnia jak zarejestrowałaś synka na altinn ? Dostałaś jakieś papiery, zdradź szczegóły bo ja nie wiem na co mam czekać i jak dalej postępować.
    Pianista zaraz 37tc zaczynasz ;-) nawet nie zdajesz sobie sprawy jak ten czas szybko zleci ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam w tym szpitalu, i tam miałam w systemie że 36+0 jest dzisiaj :o ja nie wiem, nie ogarniam :D
    tak czy siak, już co raz bliżej :)
    szczerze mówiąc, nie obraziłabym się jakbym urodziła za 2 tygodnie :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ