X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostały pełne dwa tygodnie :) i szczerze mówiac chcialabym zeby ruszyło w przyszłym tygodniu :)

Choc ja chyba od razu założylam, że nie urodze wczesniej jak w terminie :) bo nawet kupiłam mojej mamie bilety dopiero na 30.01 :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej mamie podziękowałam :P wpadła na pomysł, że przyjedzie od razu po porodzie na 2 tygodnie i odmówiłam :P
    Ale zrozumiała, że chcemy się nacieszyć sobą i będę się czuła lepiej jak będziemy sami ;)
    przyjedzie dopiero jak mąż wróci do pracy :)

A ja mam termin z USG na 30.01, termin według belly i innych kalkulatorów z OM na 4.02 i według "kółeczka" u fastlege na 6.02... na liście wpisany jest 6.02 jako ostatni, ale od początku ciąża wyglądała na starszą według USG więc szykuję się szybciej :)

Mała już podobno gotowa w ułożeniu, co z resztą sama widziałam po brzuchu :) no mam nadzieję, że urodzę za około 2 tygodnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś chce żeby była i mi pomogła ;-) tym bardziej, ze mój mąż raczej szybko wróci do pracy. Ja o tym od początku myślałam A i ona też zaproponowała sama więc tak od słowa do slowa ;-) sama powiedziała, że ona się domem zajmie a my mamy się malenstwem nacieszyć ;-) A wiem tez, ze cieszy się ogromnie, ze moze byc z nami na samym poczatku, bo to będzie trzecią wnuczka i trzecią która będzie widziec głównie przez skype, bo moja siostra z rodziną też jest tu w No.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla moich rodziców pierwsza wnuczka więc i panika pełna :D Ale jednak mąż będzie w domu 2 tygodnie i ja się będę lepiej czuła, gdy będziemy sami :)
    Ale jak mąż wróci do pracy to wtedy przyjedzie :) ale na początku chcę, żebyśmy sami ogarnęli małą

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szczerze mówiąc też miałam przez chwilę myśl, że musimy sami najpierw nacieszyć się, wpaść w rytmn A potem gości zapraszać ;-) jednak i tak obawiam sie, że nie dam sobie rady tak jakbym chciała i przyda się pomóc ;-)

Pierwsza wnuczka to z kolei dla rodziców męża jest ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odwrotnie :) trzecia wnuczka dla teściów i pierwsza dla moich rodziców :)
    ale z teściami praktycznie nie mamy kontaktu więc i tak oni się jakby nie liczą... z moimi rodzicami widujemy się często, mamy dobry kontakt :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje pozytywnych wieści z wizyt :) Ciekawe, która pójdzie na pierwszy ogień :)

Beff ja z wypiekami czekam na relacje z AHUSa :)

Motylkowa ja byłam raz na zajęciach gimnastycznych dla ciężarnych, bo potem była juz przerwa świąteczna a teraz to mi sie tam nie chce biegać już. U nas można się też zapisać na zajęcia na basenie.

Miuu ja w PL zamawiam głównie z allegro, bo rzeczy BIO są tam najtaniej. Duży wybór ma producent "Bio Planet".
    Poniżej dwa linki do sklepów internetowych.
    http://www.sklep.akademiawitalnosci.pl/
    http://drpelc.pl/
    A dziś w KIWI widziałam komosę na półce dla bezglutenowców (organiczną :)) a amarantus, tak jak pisałam wcześniej, jest u pakisa. Nawet znalazłam kiedyś preparowany.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najśmieszniejsze jest to że rodzice męża są sporo starsi A wnuków nie mają jeszcze ;-) z kolei moi rodzice ledwo do 50 dochodzą A tu już 3 wnuczka ;-) z racji tego, że mój ojciec miał w domu 3 kobiety, teraz ma dwie wnuczki i trzecią w drodze ;-) to ciągle powtarza, że ma nadzieję, ze to nie ostatnie słowo i liczy jeszcze na wnuka ;-) ja myślę, ze babiniec mu pisany ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FROGGIE dam znać ;-) teraz sama jestem ciekawa jakiś będą wrażenia Ale ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff, u mnie podobnie :)
    Mój tata ma dwie córki, brat taty ma córkę, brat mamy ma 2 córki... u mnie dziewczynka :D

Za to mamy znajomego, który bardzo chciał syna... i ma 5 córek :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Froggie. Zapisałam sobie

A u mnie sami chłopcy

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza :) halooooo

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie spia :P

Jak samopoczucie Pianistka!? Patrze na liste i teraz dziewczynki w kolejce do wyjscia ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, samopoczucie bez zmian... skurcze dalej męczą, codziennie...

Dzisiaj już zaczynamy 38 tydzień i według OM ciąża donoszona :)

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;-) w końcu mam chwile zeby cos naskrobac.
    Aleksander przyszedl na świat 12.01.2016 o godz 01.11.
    Jestesmy jeszcze w hotelu dla noworodków ale mam nadzieje ze dzisiaj wyjdziemy bo mam ochotę być juz w domu.
    Malutki jest kochany. Na ta chwile dużo spi i jest spokojny.
    Dostaje nan bo u mnie trochę słabo z mlekiem. Mam nadzieje ze jak bedzieny juz w domu to pójdzie lepiej. Pewnie jestem zestresowana cala sytuacja nowa.ale sie nie poddaje i próbuje laktatorem i malutkiego przystawiam.
    Napisze więcej jak juz się bardziej ogarniemy.
    Dziękuję za kciuki !! Buziaki:-)

Pianistka, Miuu, Befff, Cynnia, Froggie, Giannaa, czarna_owca, kafabi lubią tę wiadomość

dqprx1hptpolkifa.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja moja gwiazde urodzilam o 1:03 ;) super ze u Was wszystko wporzadku a nawal pokarmu jeszcze przyjdzie nic sie nie boj :) trzymam kciuki :*

Pianistka no to juz nic nie stoi na przeszkodzie jedynie kolejka na liscie, ale Befff sie nie obrazi jak ja wyprzedzisz :P jestem ciekawa czy Emma wyjdzue orzed terminem ....

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, coraz częściej mam przeczucie, że moje skurcze nic nie wnoszą i skończy się wywoływaniem po terminie... no ale oby nie! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, poki co, to mam takiego lenia, ze jeszcze zuzywam stary proszek. Potem poczytam, co lepsze. Albo kupie orzechy do prania, albo zestaw z zielonyzagonek.pl :)

A wczoraj bylysmy z Czarna Owca na kawce/smoothie. Bylo przemilo :)
    Okazuje sie, ze mieszkamy od siebie 900m w linii prostej :)

Ale, gratuluje syneczka!!

Kafabi, prosze uprzejmnie ;) o zmiane na pierwszej stronie. Moja corcia zmienila sie w synka Maxa. :P

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer! gratulacje połowy ciąży :) super! jak się czujesz? jak pessar?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie juz półmetek Nefer. Gratulacje !

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ