X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostały pełne dwa tygodnie :) i szczerze mówiac chcialabym zeby ruszyło w przyszłym tygodniu :)

Choc ja chyba od razu założylam, że nie urodze wczesniej jak w terminie :) bo nawet kupiłam mojej mamie bilety dopiero na 30.01 :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej mamie podziękowałam :P wpadła na pomysł, że przyjedzie od razu po porodzie na 2 tygodnie i odmówiłam :P
    Ale zrozumiała, że chcemy się nacieszyć sobą i będę się czuła lepiej jak będziemy sami ;)
    przyjedzie dopiero jak mąż wróci do pracy :)

A ja mam termin z USG na 30.01, termin według belly i innych kalkulatorów z OM na 4.02 i według "kółeczka" u fastlege na 6.02... na liście wpisany jest 6.02 jako ostatni, ale od początku ciąża wyglądała na starszą według USG więc szykuję się szybciej :)

Mała już podobno gotowa w ułożeniu, co z resztą sama widziałam po brzuchu :) no mam nadzieję, że urodzę za około 2 tygodnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś chce żeby była i mi pomogła ;-) tym bardziej, ze mój mąż raczej szybko wróci do pracy. Ja o tym od początku myślałam A i ona też zaproponowała sama więc tak od słowa do slowa ;-) sama powiedziała, że ona się domem zajmie a my mamy się malenstwem nacieszyć ;-) A wiem tez, ze cieszy się ogromnie, ze moze byc z nami na samym poczatku, bo to będzie trzecią wnuczka i trzecią która będzie widziec głównie przez skype, bo moja siostra z rodziną też jest tu w No.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla moich rodziców pierwsza wnuczka więc i panika pełna :D Ale jednak mąż będzie w domu 2 tygodnie i ja się będę lepiej czuła, gdy będziemy sami :)
    Ale jak mąż wróci do pracy to wtedy przyjedzie :) ale na początku chcę, żebyśmy sami ogarnęli małą

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szczerze mówiąc też miałam przez chwilę myśl, że musimy sami najpierw nacieszyć się, wpaść w rytmn A potem gości zapraszać ;-) jednak i tak obawiam sie, że nie dam sobie rady tak jakbym chciała i przyda się pomóc ;-)

Pierwsza wnuczka to z kolei dla rodziców męża jest ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odwrotnie :) trzecia wnuczka dla teściów i pierwsza dla moich rodziców :)
    ale z teściami praktycznie nie mamy kontaktu więc i tak oni się jakby nie liczą... z moimi rodzicami widujemy się często, mamy dobry kontakt :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje pozytywnych wieści z wizyt :) Ciekawe, która pójdzie na pierwszy ogień :)

Beff ja z wypiekami czekam na relacje z AHUSa :)

Motylkowa ja byłam raz na zajęciach gimnastycznych dla ciężarnych, bo potem była juz przerwa świąteczna a teraz to mi sie tam nie chce biegać już. U nas można się też zapisać na zajęcia na basenie.

Miuu ja w PL zamawiam głównie z allegro, bo rzeczy BIO są tam najtaniej. Duży wybór ma producent "Bio Planet".
    Poniżej dwa linki do sklepów internetowych.
    http://www.sklep.akademiawitalnosci.pl/
    http://drpelc.pl/
    A dziś w KIWI widziałam komosę na półce dla bezglutenowców (organiczną :)) a amarantus, tak jak pisałam wcześniej, jest u pakisa. Nawet znalazłam kiedyś preparowany.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najśmieszniejsze jest to że rodzice męża są sporo starsi A wnuków nie mają jeszcze ;-) z kolei moi rodzice ledwo do 50 dochodzą A tu już 3 wnuczka ;-) z racji tego, że mój ojciec miał w domu 3 kobiety, teraz ma dwie wnuczki i trzecią w drodze ;-) to ciągle powtarza, że ma nadzieję, ze to nie ostatnie słowo i liczy jeszcze na wnuka ;-) ja myślę, ze babiniec mu pisany ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FROGGIE dam znać ;-) teraz sama jestem ciekawa jakiś będą wrażenia Ale ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff, u mnie podobnie :)
    Mój tata ma dwie córki, brat taty ma córkę, brat mamy ma 2 córki... u mnie dziewczynka :D

Za to mamy znajomego, który bardzo chciał syna... i ma 5 córek :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Froggie. Zapisałam sobie

A u mnie sami chłopcy

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza :) halooooo

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie spia :P

Jak samopoczucie Pianistka!? Patrze na liste i teraz dziewczynki w kolejce do wyjscia ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, samopoczucie bez zmian... skurcze dalej męczą, codziennie...

Dzisiaj już zaczynamy 38 tydzień i według OM ciąża donoszona :)

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;-) w końcu mam chwile zeby cos naskrobac.
    Aleksander przyszedl na świat 12.01.2016 o godz 01.11.
    Jestesmy jeszcze w hotelu dla noworodków ale mam nadzieje ze dzisiaj wyjdziemy bo mam ochotę być juz w domu.
    Malutki jest kochany. Na ta chwile dużo spi i jest spokojny.
    Dostaje nan bo u mnie trochę słabo z mlekiem. Mam nadzieje ze jak bedzieny juz w domu to pójdzie lepiej. Pewnie jestem zestresowana cala sytuacja nowa.ale sie nie poddaje i próbuje laktatorem i malutkiego przystawiam.
    Napisze więcej jak juz się bardziej ogarniemy.
    Dziękuję za kciuki !! Buziaki:-)

Pianistka, Miuu, Befff, Cynnia, Froggie, Giannaa, czarna_owca, kafabi lubią tę wiadomość

dqprx1hptpolkifa.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja moja gwiazde urodzilam o 1:03 ;) super ze u Was wszystko wporzadku a nawal pokarmu jeszcze przyjdzie nic sie nie boj :) trzymam kciuki :*

Pianistka no to juz nic nie stoi na przeszkodzie jedynie kolejka na liscie, ale Befff sie nie obrazi jak ja wyprzedzisz :P jestem ciekawa czy Emma wyjdzue orzed terminem ....

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, coraz częściej mam przeczucie, że moje skurcze nic nie wnoszą i skończy się wywoływaniem po terminie... no ale oby nie! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, poki co, to mam takiego lenia, ze jeszcze zuzywam stary proszek. Potem poczytam, co lepsze. Albo kupie orzechy do prania, albo zestaw z zielonyzagonek.pl :)

A wczoraj bylysmy z Czarna Owca na kawce/smoothie. Bylo przemilo :)
    Okazuje sie, ze mieszkamy od siebie 900m w linii prostej :)

Ale, gratuluje syneczka!!

Kafabi, prosze uprzejmnie ;) o zmiane na pierwszej stronie. Moja corcia zmienila sie w synka Maxa. :P

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer! gratulacje połowy ciąży :) super! jak się czujesz? jak pessar?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie juz półmetek Nefer. Gratulacje !

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ