Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie minęło. Ja dopiero lepiej sie poczułam koło 20 tyg. A tak to głowa to zmęczenie na spacer nie dawałam rady bo skurcZe. Nic. Teraz samopoczucie mam bardzo dobre ale wyszła mi cukrzyca i skrócona szyjka wiec jestem uziemiona w domu a mogła bym góry przenosić. Ale i tak szybko sie mecze
Pianistka Beff Frogie a Wy jak sie czujecie ? Juz moze cos cos ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:09
-
Miuuu, u mnie też cisza aczkolwiek skurcze mam jak co wieczór, a brzuch jeszcze niżej mi się wydaje...
jutro u położnej zobaczymy
Befff, to mamy małą różnicę, bo u mnie według USG 30.01. termin z om mam na 6.02 ale ja miałam nieregularne cykle 15-50 dni więc u mnie wyliczenia z kalendarza to loteria
a oto zmiana brzuszka:
moim zdaniem jest już nisko, ale zobaczymy co położna powie -
Miuu, położna mi szyjki nie sprawdzi... a szkoda
ciekawa jestem co na brzuch powie
wczoraj po masażu krocza chciałam sprawdzić jak szyjka i udało mi się jej dosięgnąć... i wydaje mi się, że jest trochę rozwarta bo koniec palca mogłam włożyć... badałam szyjkę bardzo często przed ciążą i taka nigdy nie była
Ale nie przeżywam bo nie mam doświadczenia i wyczucia i nie jestem w stanie określić co z nią... ale wydaje mi się, że jest lekkie rozwarcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:57
-
Pianistka u Ciebie wyraźna różnica, opada brzuszek
Ja jakos wogole tego nie widze czy sie obnizyl czy nie. Wydaje mi się, że niewiele. Też mam jutro wizytę u położnej i ciekawa jestem co mi powie
Ale myśle, że jeszcze sobie poczekam troche
-
Miuu, chętnie poczekałabym tak jeszcze z tydzień - dwa byłoby idealnie
Mnie skurcze przepowiadające męczą od 2/3 tygodni, ale od tygodnia są dość bolesne, codziennie i coraz bardziej upierdliwe... dzisiaj to już przechodzi ludzkie pojęcie
wolałabym ich nie mieć, bo nic nie wnoszą a po co mam się meczyć...
Ale tak jak mówisz, Ty nie miałaś, odeszły Ci wody i zaraz poród różnie to bywa, nie ma reguły -
Miuu ja w NO to nie znam żadnych, mogę Ci podać w PL ale spróbuj z tych stacjonarnych sklepów typu Sunkost albo Life. W marketach na półkach dla bezglutków też jest kilka produktów bez cukru i laktozy (np. czekolada ). No i na półkach obok cukru widziałam stewię i erytrytrol (Sukrin się nazywa) - to alkohol z tej samej grupy co ksylitol a jest o tyle lepszy, że nie powoduje wariacji w jelitach.
No a poza tym różne zastępniki mąki pszennej tez są dostępne w marketach np. kukurydziana, owsiana, żytnia, ryżowa. U pakisów też różnorakie rodzaje mąk i kasze - jaglana, jęczmienna.
Wybór jest Chyba, że szukasz czegoś gotowego to nie pomogę, bo ja wszystko sama przygotowuję
A ja się dzisiaj czuję jak przeżuta. Woda mi się zatrzymała (chyba wczoraj przesadziłam z ilością ogórków kiszonych ), nawet oczy mam popuchnięte. Brzuch mnie boli, biodra bolą, spać nie mogę Czuję się jak stara babcia... No to Wam ponarzekałam -
A i Giannaa fajne to zestawienie - już skopiowałam i zapisałam w pliku na pulpicie, żeby potem nie szukać
Jak byłam dziś u położnej na wizycie, to miałam taki kalafior rozgotowany, że 1 zdania poprawnie nie umiałam sklecić... Ciągle mi brakowało słówek. Ja nie wiem jak to będzie na tej porodówce Położna się śmiała z określenia kalafior, podobno tutaj jest powiedzenie, że w cyckach mleko a w głowie owsianka
Pytałam o podawanie witaminy K i D dzieciom i tutaj jest tak, że K dają tylko w szpitalu a potem już nie. Według nich to jest wystarczająco. A zamiast witaminy D dają dzieciom od 4 tygodnia życia 2,5ml tranu dziennie. Nawet dostałam dziś butelkę. -
Amarantus jest u pakisów, komosę widziałam ale czarną tylko już nie pamiętam czy u pakisa czy w Sunkost/Life.
Miuu ja jeszcze nie mam spakowanej torby A to z tego powodu, że zamówiłam sobie ciuchy w H&M i podałam mój nowy adres do wysyłki. I potwierdzenie przyszło, że ok. A potem dostałam @, że już wysłali ale nie wiem dlaczego na stary adres. I muszę teraz jechać do miasta 80km dalej, żeby odebrać z poczty paczkę... -
Wy juz sie pakujecie a ja puki co jeszcze moge z tym poczekac.... chodz pewnie czas szybko zleci mi teraaz np strasznie szybko leci mam wrazenie jakbym test robila wczoraj a tu juz niedlugo usg polowkowe. nawet zaczelam sie juz rozgladac za rzeczami dla dziecka sa tera mega wyprzedaze wiec sporo mozna zaoszczedzic przy zakupie wozek mam juz upatrzony jeszcze tylko mebelkow szukam, jedynie z ciuszkami sie jeszcze wstrzymam do polowkowegoSynek William [/url]
[/url]
[/url[/url] -
Jeju ja mam wrażenie, że wieki temu kompletowałam wyprawkę Jakieś dziwne zaburzenia czasowe mam bo w ciąży też wydaje mi się teraz, że byłam bardzo dawno temu a to raptem minęło 2 tygodnie Dziewczyny czas szybko leci co nie będziecie się zabierać za wszytko na ostatnią chwile
Froggie ja jestem na etapie załatwiania tego wszystkiego wiec fajnie jak ma się krok po kroku wszytsko opisane i to z linkami gdzie co załatwić
Musze się pochwalić moje dziecko dzisiaj w nocy pierwszy raz przespało w ciągłości aż 5 godzin! Potem była dłuższa chwila przerwy troszkę ponad godzinę i kolejne 4 h bez pobudki Dla mojej mleczarni to katorga