X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Ja już po wizycie, wszystko ok :) położna powiedziała, że skurcze przepowiadające to u niektórych kobiet norma i że dobrze, bo będę miała bardziej bolesny poród bo mocniejsze skurcze, ale dzięki temu szybszy ;)
    No i potwierdziła że brzuch opadł, wymacała główkę w kanale rodnym (?) o ile dobrze zrozumiałam...
    mocz, ciśnienie itd wszystko dobrze :)
    według niej dzisiaj jest 37+0 (kazdy ma chyba inny kalendarz) a na wadze +15 kg i pewnie z podobną wagą zakończę ciąże

Następna wizyta 5.02 ale jeśli urodzę to mam dzwonić. ogólnie powiedziała, ze ciało juz jest przygotowane do porodu, tylko pytanie kiedy córa poczuje się gotowa :P

I druga fantastyczna wiadomość - dostałam list, i wyliczony macierzyński :) tak jak się spodziewałam :) więc super

Giannaa, Befff, Motylkowa, Froggie, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo świetne wieści Pianistka ! Cieszę sie.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Pianistka. Ja dzisiaj byłam w szpitalu. Usg ok.Dzisiaj jakoś myślę o porodzie. Strach. Jakie slyszalyscie opinie o poródach w no? Czy nie ma lekarza przy porodzie? Jak jest ze znieczuleniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:00

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa wrote:
    Super wieści Pianistka. Ja dzisiaj byłam w szpitalu. Usg ok. Nawet kopnął nóżka. 30mm. I badanie prenetalne 01.02 w innym szpitalu. Dzisiaj jakoś myślę o porodzie. Strach. Jakie slyszalyscie opinie o poródach w no? Czy nie ma lekarza przy porodzie? Jak jest ze znieczuleniem

Z doświadczenia Ci powiem, że poród w No jest 100 razy lepszy niż w pl... w Polsce raczej tez nie ma lekarza przy porodzie. Jak rodziłam syna w Polsce to nawet położnej nie było przychodziła jak jej się chciało no zjawiła się dopiero na parte, żeby już odebrać poród a tak...kawę chyba piła i oczywiście zero pomocy... Tutaj jest to nie do pomyślenia...rozpoczęty poród uważa się jak rozwarcie jest na 4 cm i nikt Ciebie nie zostawia. Do tego dziecko jest monitorowane wiec szybko mogą zareagować jak coś się dzieje. Jeśli chodzi o znieczulenie na żądanie dostaniesz ale uwaga - nie na wszystkich ono działa ;-)

Motylkowa lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiam się czy można sobie jakoś pomagać w późniejszym etapie. Kurs w szkole rodzenia. Gimnastyka czy joga dla ciężarnych. Korzystalyscie z tego tutaj w No ?

• Miuu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie korzystałam ale sa takie rzeczy.

Co do porodu nie mam doświadczenia. Ale powiem Ci ze obsługa jak dla mnie jest duuuzo lepsza wszyscy mili uśmiechnięci. Jak mojemu tacie opowiadałam ze tu w szpitalu normalnie jesc dają to nie mogł uwierzyć

A gdzie będziesz rodzic motylkowa ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 13:48

Giannaa, Motylkowa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z kursu...

Co do samego porodu- opiszę niedługo :) póki co nie wiem jak to będzie :D

Ale masz jeszcze czas na myślenie o porodzie :D najpierw skup się na ciąży ;)

Motylkowa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu no trudno jest w to uwierzyć, ze dają normalnie jeść w Polsce to lepiej jadają we więzieniach niż w szpitalach ... a druga sprawa to sale poporodowe...3 doby po porodzie w polskim szpitalu to trauma. Leżysz w sali z 5 kobietami i pięcioma noworodkami i spróbuj zamknąć oko chociaż na chwile... jak nie jedno płacze to drugie a jak żadne nie płacze to matki chrapią! No tragedia.

Tak wygladał mój pokój ;-)
    6187cbfe31fcdcd1med.jpg

Motylkowa, Miuu, Pianistka lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ale to pokój porodowy czy poporodowy?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, ale to pokój porodowy czy poporodowy?

To już był pokój poporodowy. Porodowy też był pojedynczy, było tam łóżko do rodzenia łazienka aparatura, radio ( z cd) ;-) Pokój porodowy cały nasz do 2 h po porodzie wtedy zostałyśmy przeniesione do pokoju poporodowego ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas podobnie :) pokój porodowy wygląda tak:
    http://a404.idata.over-blog.com/1/70/50/93/F0096.jpg

a po porodzie przenoszą nas tu:
    http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/767/7673464.jpg

obydwa pokoje pojedyncze, z łazienkami :)

Jednak na porodówce, nie w każdym pokoju jest łózko porodowe, często rodzi się na zwykłym łóżku :)

Motylkowa, Miuu lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie jak w hotelu :) Aby jeszcze bol niwelowali do minimum.Dziekuje dziewczyny. Macie racje. Na razie musze skupic sie na ciazy. Dzisiaj mam jakby lepszy dzien. Troche sil:)Moze te nudnosci odchodza powoli

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, no u mnie to jest hotel :) dosłownie :)
    a z jakiego miasta jestes?

Ja się bólu nie boję :) już się nie mogę doczekać :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te pokoiki. Ciekawe jak w Bergen.

Pianistka ty korzystasz z jakiegoś polskiego sklepu ecco. Podpowiesz mi bo mam transport za 2 tyg to cos wrzucę
    Nie dziwie sie ze nie możesz sie doczekać najgorsza jest zawsze końcówka bo juz najbliżej. Ja tez juz bym chciała miec małego przy sobie. A jeszcze z 3 miesiące

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, nie pomyliłaś mnie z Froggie? :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka typowy pokój hotelowy ;-) u nas to pokój szpitalny :P który był dwa pomieszczenia dalej niż porodówka :P ale i tak standard zajefajny ;-) Ja miałam typowe łóżko porodowe bardzo fajne miało taką rączkę za głową i to mi pomogło w partych bo się podciągałam na skurczu :P (normalnie siłownia) :P ogólnie musiałam rodzić na leżąca ze względu na ten epidural. Nie dość, że cała okablowana to jeszcze nogi a raczej noga jak z waty :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję rodzić w pozycji wertykalnej :) ale jak będzie? tego nie wie nikt :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jo myślałam ze ty tez cos zamawiasz z ecco sklepów. To zwracam sie do Froggie

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Befff Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja tez dziś po wizycie :)
    wszystko wyglada ok. Ciśnienie, mocz, krew ok :)
    Malutka obrócona głowka do dołu ale do kanału jeszcze sie nie wstawiła :)

Nastepna wizyta 27.01 ale obie stwierdzilsymy, ze dobrze by bylo gdybysmy sie juz nie zobaczyly :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, no to super :)
    Ciekawe, która z nas szybciej się rozpakuje :)
    Mi pozostało 17 dni do terminu z USG :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ