X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Oslo rano bylo -15 a teraz jest jakies -11 ale bardzo slonecznie :)

Felice, jeszcze poczujesz mocne ruchy maluszka :) ja w pewnym momencie obawialam sie, ze moj maluch w ogole nie spi bo caly czas brykal. Ponoc maluszek jest najaktywniejszy w 23-26 mc bo jest juz silny a ma jeszcze sporo miejsca, wiec korzysta :) teraz czasem bawimy sie z nim troche jak zaczyna swoje harce to pukamy delikatnie w brzuszek a on odpowiada kopniaczkiem :)

Ja ostatnio mam caly czas obawy, ze za wczesnie urodze, oprocz skorczy (mam nadzieje BH), ktore dosc wczesnie zaczely mnie meczyc teraz jeszcze zaczela mi sie saczyc siara z piersi i boje sie, ze to za wczesnie :( czy u ktorejs z Was tez siara pojawila sie na tak wczesnym etapie? Te wszystkie objawy skladaja mi sie na zagrozenie przedwczesnym porodem. Lekarz nie powiedzial wprost tylko, ze przy takich objawach trzeba obserwowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:37

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco, ja siarę mam od około 20 tc :) bardzo wczesnie u mnie :)
    teraz to już naprawdę sporo jej. a skurcze takie mocne i bolesne zaczęły się ok 32 tc i jak widać - nie rodzę :P
    A uwierz mi, jestem aktywna...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś :) wiedziałam, że po 30 tc to jest normalne ale obawiałam się, że w 25 to trochę za wcześnie, chyba zaczął się u mnie czas lęków o tę małą istotkę ale myślę, że będę się jeszcze cieszyć tą ciążą :) a u Ciebie to naprawdę długo się rozpędza, może za to finał będzie szybki i sprawny ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie zmęczona już tym jestem... wolałabym ich nie mieć tylko bach!- i poród.. a tak się męczę bez sensu :/
    A ja też tak strasznie bałam się porodu przedwczesnego na tym etapie co ty :) ale po 30 tc zluzowałam :P
    tzn po 30 tc zaczęłam sobie wkręcać inne rzeczy :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bliżej -20 :/ nawet dokładnie nie wiem bo nosa z domu nie wytykam...cierpię katusze, że nie mogę z małą wyjść na spacer :( i na razie nie widać mniejszych mrozów, żebym mogła w końcu wyjść. Położna nam powiedziała, że dopiero jak będzie bliżej zera to można z takim maluchem wyjść... no to na wiosnę może nam się uda ;-)

Marti, Cynia co u Was?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIerwsza lutówka od nas rozpakowana :) chyba powoli będziemy zaczynać... :)
    Aż się poryczałam ze wzruszenia

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 0 plus śnieżyce.

Owca ja tez juz mam siare i w poprzednich ciążach miałam w podobnym terminie. Ile masz tych skurczy dziennie około ?

Pianistka to teraz juz pójdzie jak po sznureczku. Fajnie.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie co kupic dla malucha na przełom Marca Kwietnia. Muszę go odebrać ze szpitala i potem na spacery kombinezon zimowy czy co ? Czy kombinezon i śpiworek ? Ale nie bedzie za ciepło ? A co z lamme skin ? Bo tez sie zastanawiam ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, na przełomie marca / kwietnia kombinezon i śpiwór? :o
    Ja w styczniu / lutym biorę : body + pajac + kombinezon i tyle. w wózku mam lammeskin i dorzucę kocyk...
    W marcu / kwietniu wzięłabym taki sam zestaw tylko kombinezon zamieniłabym na taki kombinezon - miś...
    Albo kup śpiworek... ale no ja nie ubierałabym dziecka w kombinezon a potem jeszcze pakowała w śpiwór w marcu / kwietniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 18:41

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi o to chodziło. Bo tez tak myślałam ale bałam sie ze przegne z małym bez śpiworkach albo cos. A na spacery myślicie taki sam zestaw ?
    A gdzie kupowałas lamme skinn?
    Jeszcze dwa pytanka jakie butelki kupujecie i czy miś szumią sie sprawdza ? A chusteczki jakie będziecie używać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 19:28

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja lammeskinn kupiłam na jollyroom.no :) jest świetnie obszyta i pasuje do wózka :)
    Kombinezon u mnie będzie taki ala śpiworek - bez nóg :) jak coś to dorzucam kocyk :)
    Ja butelki kupiłam z AVENT. Misia szumisia nie mam ;)
    A chusteczki? mam libero, mam pampers sensitive... okaże sie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jest promocja na jollyrom i tak sie przymierzam. Agenta nie wiem czy natural czy Classic A kombinezonik gdzie kupowałas ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki avent natural :)
    A kombinezony mam 2 :) jeden z H&M i będę go używała do wózka, a drugi w Kappahl, taki do fotelika

a skórę mam tę:
    http://www.jollyroom.no/produkter/nordlys-lammeskinn-uklippt-hvit

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :))

A ma ona dziury na szelki np ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 20:24

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skóra do gondolki, więc bez dziur...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki zawsze moge sobie wyciąć =D ja cos czuje ze za długo gondolka nie pojeżdżę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 20:30

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz do gondoli kupiłam skórę, a potem na jesieni lub początku zimy jak będziemy się przenosić na spacerówkę, to kupię już śpiworek do spacerówki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    No wlasnie mi o to chodziło. Bo tez tak myślałam ale bałam sie ze przegne z małym bez śpiworkach albo cos. A na spacery myślicie taki sam zestaw ?
    A gdzie kupowałas lamme skinn?
    Jeszcze dwa pytanka jakie butelki kupujecie i czy miś szumią sie sprawdza ? A chusteczki jakie będziecie używać ?

U nas szumiś nie zdaje egzaminu tak samo jak i otulanie ...mała stanowczo protestuje ;-) Woli słuchać jak ja do niej mówię poza tym nawet nie mamy zbytniej potrzeby włączanie szumisia, zdarza się to sporadycznie ale tak jak napisałam szału nie robi. Co do butelek użyłam kilka razy tommie tippie oraz avent natural...i szczerze nie jestem zadowolona z żadnych mała tak łapczywie z nich piła, że aż się krztusiła zbyt mocno mleko leciało ze smoczków, mam jeszcze butelkę mam ale małej z niej nie karmiłam sama sprawdzałam przepływ smoczka i jest taki sam. Podobno Medela są najlepsze i dziecko musi się namęczyć, żeby mleko poleciało tak jak z piersi ale ile w tym prawy nie wiem bo osobiście nie sprawdziłam. Teraz butelki nam nie potrzebne bo karmię tylko piersią.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ale masz te smoczki 0+ i taki przepływ? :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ