X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak poród będzie w Polsce to i tak należą mi się darmowe paczki np z apotek czy innych norweskich stronek? ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka tak. Bo niby czemu nie? ;) poza tym nikt tego nie sprawdza... ale to dopiero 3 mies przed tp.
    No i gratuluję blizniakow :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Czarnulka tak. Bo niby czemu nie? ;) poza tym nikt tego nie sprawdza... ale to dopiero 3 mies przed tp.
    No i gratuluję blizniakow :)
    Dziękuję. Widzę, że ty już tuż tuż :) także gratuluję

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja też bardzo gratuluje bliźniaków (ale będzie roboty :-P)
    Ja tez modlę sie do św. Rity w trudnych sprawach i bardzo mi pomaga :-)
    W Krakowie zawsze 22.dnia danego miesiaca sa specjalne msze na jej cześć .

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • magdalena_92 Nowa

Wysłany: 29 maja 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. To mój pierwszy post. Mieszkam we Fredrikstad od 2 miesięcy, przeprowadziłam się do narzeczonego, który pracuje tu od 1,5 roku. Kilka dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży - dwie kreseczki na 2 testach. Jestem przeszczęśliwa ale i również przerażona. Czy któraś z doświadczonych kobiet mogła by mi udzielić kilka informacji? przede wszystkim - co dalej? nie znam norweskiego, porozumiewam się jedynie w języku angielskim. nie mam pozwolenia na pobyt jeszcze, nie załatwialiśmy żadnych formalności. jak wygląda sprawa prowadzenia ciąży w Norwegii, jeśli nie znalazłam jeszcze pracy i nie jestem ubezpieczona w ich systemie?troszkę czytałam w internecie i szczerze to jestem przerażona! I czy jeśli nie będzie przysługiwać mi macierzyńskie to mam szanse na otrzymanie jednorazowego becikowego? dziekuję za jakąkolwiek odpowiedź. :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja noe bardzo wiem jak to wygląda jesli jestes bez pozwolenia i numeru prawde mowiac. Jeśli nigdy nie pracowałas i nie masz pozwolen to kicha bo bez malzenstwa i pozwolenie bedzie ci ciezko dpstac (chyba ze masz jak udokumentowav kilka lat wspolnego pożycia). Bez numeru i pozwolenia nie masz lekarza :/ aby dostac becikowe trzeba conajmniej rok przed porodem mieszkac w No i zadeklarowac ze kolejny rok rowniez bedziesz. Kiepska sprawa :/

Anngela jak tam? Kaja?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka, żyje :) w sobotę wróciliśmy z Pl.
    Czekam teraz na męża i lecę do roboty.

Magdalena, przede wszystkim musisz załatwić sobie pozwolenia i numer personalny. Jakbyście byli małżeństwem wystarczyłoby zrobić łączenie rodzin. W takim wypadku jest nieco trudniej, ale wszystko sie da. Jak będziesz miała nr personalny i ta resztę to wtedy możesz zacząć chodzić do lekarza. W innym wypadku musisz płacić za wizyty, a co do becikowego to po ogarnięciu tych papierów oczywiście ze powinnaś dostać becikowe .

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Magdalena ja noe bardzo wiem jak to wygląda jesli jestes bez pozwolenia i numeru prawde mowiac. Jeśli nigdy nie pracowałas i nie masz pozwolen to kicha bo bez malzenstwa i pozwolenie bedzie ci ciezko dpstac (chyba ze masz jak udokumentowav kilka lat wspolnego pożycia). Bez numeru i pozwolenia nie masz lekarza :/ aby dostac becikowe trzeba conajmniej rok przed porodem mieszkac w No i zadeklarowac ze kolejny rok rowniez bedziesz. Kiepska sprawa :/

Anngela jak tam? Kaja?
    O becikowe mógłby tez aplikować narzeczony Magdy czyż nie ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela ja tak jak pisalam nie do konca wiem jak to wyglada bo ja mam normalnie wypracowany macoerzynski. Ale pamietam jak kolezance pomagalam zalatwic to byl wymog by byla rok zameldowana przed porodem.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalena_92 Nowa

Wysłany: 29 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za szybkie odpowiedzi.
    za tydzień wracam do Polski na kilka dni i wtedy pójdę do ginekologa w Pl zrobić pierwsze badania.
    Myśleliśmy o narzeczonym o ślubie cywilnym, mam nadzieję, że to by załatwiło sprawę.
    Liczyłam na pomoc finansową w postaci becikowego, jeśli jednak trzeba być od roku w No to już klapa.
    W ostateczności wrócę do Polski na czas prowadzenia ciąży i porodu, wolałabym być z narzeczonym razem tutaj, niż osobno, ale dobro dziecka jest najważniejsze.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jwsli byscie byli malzenstwem to sprawa bylaby prosta o ile narzeczony ma pozwolenie na pobyt i numer :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak sie czujesz ? Jak Ci zazdroszczę koncowki :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela juz ledwo zipie. Brzuch jest wielki, ciezko mi nadążyc za Emmą. Skurcze przepowiadające są coraz mocniejsze, mam madzieje ze poród tuz tuz :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam zdjęcia masz ogromny brzuchol !! Emilek to kawał chłopa <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela no niby ma byç ok 4 kg :) zobaczymy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ałaaaa !!az mnie tam zabolało !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Emma miala 4150g... i szczerze wolałabym zeby brat byl mniejszy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorian miał 2900 g wiec jak dla mnie idealnie , myśle ze z drugim dzieckiem tak samo bedzie :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mowia ze drugie zwykle podobne. Zobaczymy...

Dzisiaj odszedl mi caly czop :)

annggela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja myślałam że ty już na porodówce bo nic sie nie odzywasz :-P
    Ja myslę że to na dniach będzie :-) Napisz jak będziesz się brać to będę z myslami z wami :-) chciałabym zobaczyć już Emila :-D

My zaraz idziemy do przychodni bo jest ustalona wizyta z lekarzem. Miałam tyle pytań do niego a dzis oczywiście pustka w głowie :-/
    Zastanawiam się czym jechać bo pogoda nie zachęca do spaceru :-/

Magdalena jeśli chcesz zostać przy narzeczonym to radzę Ci załatwić pozwolenie i nr personalny w Norwegii a w ten czas będzie Ci przysługiwać becikowe. Myślę że to najlepsza opcja jeśli chcesz być przy narzeczonym i potem tu zostać z dzieckiem :-)

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ