Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska, potrzebujesz mieć na akcie ur pieczątkę apostile. Potem trzeba przetłumaczyć akt na Polskii u tłumacza przysięgłego. Wyrobić Polski akt urodzenia, zameldowac dziecko w Polsce i złożyć wniosek o dowód lub paszport
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
O jaki dzis fajny dzień był, mordkę opaliłam bo byliśmy 3 h nad woda w Ålgård, grilla zrobili faceci. Dorianek sie wybiegał w samej koszulce, czapce i pampersie. Spi juz od dobrych 45 min a ja jyz dupke pod kołderkę wsadziłem, te słonko i mnie wymęczyło . A jak wam minął dzień ?
-
Ależ miałam zaległości w czytaniu musiałam nadrobić bo z tym małym cyckiem to czasu mi brakuje...
No 3 tygodnie mijają a ja nic nie mam aby go zarejestrować już sprawdzałam na altinu i pisałam do nich w kontaktach wiadomość, nie wiem czy to coś da
No wisi wisi na cycku, usypia przy nim i relaksuje się , ciężko coś zrobić, takie uroki...
Szwagierka mi doradza aby go oszukać i wodę mu dawać a karmić cyckiem co 3 godz., że jak sobie tak nauczę to będę wstawać potem co godzinę w nocy, ale ja czytałam że tak się karmi piersią takie maleństwo, na żądanie tzn że nawet ponad 8 razy dziennie można. A wy co o tym myślicie? jak było u was?
Julian przybiera na wadzę to chyba nie jestem złą matka
Anggella super dzień, uwielbiam takie pełen luzzzzzzzz i relaksik do tego słoneczko, dobre jedzonko i zimne piwko jeszcze do szcześcia ;-P można pomarzyć !!!
Pianistka to mąż sobie wyleciał Mojego w standardzie jak leci bez mnie (bo jak ze mna to zawsze go poganiam i pilnuje) wywołują po nazwisku na forum zawsze spóźniony!!!!!!!
Pianistka po tych spacerkach to ty w następnej edycji Top Model wystartujesz fajnie wygladasz , Emilek rośnie i będzie już niedługo to najważniejsze -
Kaja, szwagierka niech sama wodę pije zamiast jedzenia...
"tak sobie nauczysz"?! co to kurwa za tekst?! Julek ma 3 tygodnie i ma prawo być przy Tobie 24 na dobę...
nie słuchaj kobiety bo to chyba ten typ z gatunku " 3 dniowe dziecko płaczem wymusza miłość mamy - wrzuć do łóżeczka niech wyje manipulant zasrany"... wrrrrKaja87, nefer lubią tę wiadomość
-
Pianistka ma racje , wodę to dałabym trochę pózniej. Pisałam wcześniej ze mojej kolezanki synuś tez ciagle wisiał na cycku, dała mu smoczka jak jej poradziłam i teraz karmi co 2h, mały sie najada i czasem chce sobie mielić sutka ale mleczko to podstawa jeszcze chwilke i bedzie rzadziej jadł ale więcej będziesz mogła cos zrobić
Kaja87 lubi tę wiadomość
-
Kaja dokladnie... takie malenstwo ma prawo jesc bardzo czesto. Ale jedzenie jedzeniem, ma tez odruch ssania ktory uspokaja. Mozesz dac smoczek jesli chcesz tak jak pisze Annggela.
Woda to sie oszukuje kilkumiesieczne dzieci a nie 3 tygodnioweKaja87 lubi tę wiadomość
-
Pianistka zajebiście to określilaś, ona taka cwana, dziecko chce mi tresować.....wwrrr Taki autorytet z niej ze szok bo ona karmiac swoje palila papierosy- MASAKRA DLA MNIE
Jak te baby mnie wkur....
Dzięki dziewczyny na nastepny raz powiem jej zeby wode to sobie w dupe wsadziła moze sie ogarnie
Pianistka, annggela, czarna_owca, nefer lubią tę wiadomość
-
Kaja no to sama widzisz jaki autorytet niech spieprza z takimi poradami..
Moja powalona tesciowa jak Emma miala miesiac i plakala stwierdziła, ze Emma manipuluje i mam ją zostawic w lozeczku i niech wyje
Tak, bo tak malutkie dziecko urodzilo sie po to by mi uprzykrzac zycie ;/ kocham takie podejscie -
Anngela, albo jej tekst... kiedyś na skype Dawid gadał z nią i powiedział, że się rozłącza bo chce upiec pizze w piekarniku i musi pilnować zeby Emma nie dotknęła (ona wtedy raptem z 7-8 mies miała).. a ta stara bździągwa z ryjem "a niech poparzy łapy to będzie wiedziała, ze się nie dotyka!" Ja rozumiem, ze człowiek się na błędach uczy ale po pierwsze nie w takich sytuacjach a po drugie - nie w takim wieku! Co ta baba ma w głowie
-
Pianistka brzuszek cacany na wadze szok bo nie wiedziałam ze tak malo mozna w ciazy przybrac, super bo pomimo to widać ze Emilek dorodny chłopak bedzie
No sa ludzie i ludziska... nie którym to chce sie przypiepszyć. Będę musiała Julusia pilnować w domu rodzinnym męża bo jeszcze mu moje szwagierki z teściową kawę podadza i szlugiem poczęstują wszyscy tam pala papierosy jak lokomotywy masakra
Jelek ma chyba ta wiotkość krtani bo charczy jak stary
W dalszym ciagu go nie zarejestrowałam bo nic mi nie przyszlo, ale dzwonilam i powiedzieli mi ze pewnie dlatego ze mam D-numer... -
Kaja i co teraz? Na męża przyjdzie? czy jak?
Ja jestem szczęśliwa, bo ledwo tydzień temu złożyłam wniosek o macierzyński a wczoraj dostałam decyzję o przyznaniu do 4 maja 2018
Jezuuu jak ten maluch się rozpycha i kopie... 100x mocniej niż robiła to Emma... w nocy spać nie mogę, w dzień się skupić na niczym bo albo boli albo mnie wykręca. Ciekawa jestem strasznie jak rośnie.. -
Chyba załatwiłam temat rejestracji, dzwoniłam tam do Skatteetaten i babka powiedziala ze to przez to ze mam d-nr nie rozumiem za bardzo bo na pewno ja nie sama mam d-nr i jakos az tak skrajnej sutuacji nie slyszalam na forum a jest tam nas duzo. Ma mi przyslac dokumenty do wypelnienia poczta.
Wczoraj mielismy akcje maly strasznie plakal na wieczór. Nie spal w dzien wogole, caly dzien go karmilam. Wyczytalam aby dawac jednego cycka az do oproznienia bo pierw jest pokarm cukrowy a potem leci ten tlusciejszy. I tak zrobiłam ale co sie okazalo ze na wieczor on byl glodny a ja gupia nie wiedzialam i dawalam mu pustego cycka, caly czas byl glodny i plakal. Na poczatku myslelismy ze ma problem z oddychaniem bo jak plakal to jeszcze bardziej charczal. Zmienilam cycka i sie uspokoil takze chyba o to chodzilo.
To charczenie to tez mnie niepokoi , jemu sie na bank zle oddycha, chyba z tym pojde do lekarza -
Hej mamasie:-)
Do mnie dzis mama przyjechała super mam towarzystwo i pomoc
We dwie łatwiej
Sprawa z rejestracją załatwiona, dzwoniłam do Skatt i przysłali mi dokumenty do wypełnienia aby go zarejestrować, tłumaczac ze to z powodu ze mam D-nr. Ważne ze jest do przodu i czekam na akt urodzenia a potem do ambasady.
Co u was mamcie?