X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, potrzebujesz mieć na akcie ur pieczątkę apostile. Potem trzeba przetłumaczyć akt na Polskii u tłumacza przysięgłego. Wyrobić Polski akt urodzenia, zameldowac dziecko w Polsce i złożyć wniosek o dowód lub paszport

Niebieskaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli zrobisz to przez ambasadę to tylko składasz 1 wniosek. Jest bez tłumaczenia i bez apostille

Niebieskaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki dzis fajny dzień był, mordkę opaliłam bo byliśmy 3 h nad woda w Ålgård, grilla zrobili faceci. Dorianek sie wybiegał w samej koszulce, czapce i pampersie. Spi juz od dobrych 45 min :) a ja jyz dupke pod kołderkę wsadziłem, te słonko i mnie wymęczyło . A jak wam minął dzień ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok ale mąż wyjechał na pare dni więc sama jestem z malutką. Wczoraj spacer, dzisiaj znowu prawie 7 km zaliczone..
    zaraz padam spać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ miałam zaległości w czytaniu :-P musiałam nadrobić bo z tym małym cyckiem to czasu mi brakuje...

No 3 tygodnie mijają a ja nic nie mam aby go zarejestrować :-/ już sprawdzałam na altinu i pisałam do nich w kontaktach wiadomość, nie wiem czy to coś da :-/

No wisi wisi na cycku, usypia przy nim i relaksuje się , ciężko coś zrobić, takie uroki...
    Szwagierka mi doradza aby go oszukać i wodę mu dawać a karmić cyckiem co 3 godz., że jak sobie tak nauczę to będę wstawać potem co godzinę w nocy, ale ja czytałam że tak się karmi piersią takie maleństwo, na żądanie tzn że nawet ponad 8 razy dziennie można. A wy co o tym myślicie? jak było u was?
    Julian przybiera na wadzę to chyba nie jestem złą matka :-P

Anggella super dzień, uwielbiam takie pełen luzzzzzzzz i relaksik do tego słoneczko, dobre jedzonko i zimne piwko jeszcze do szcześcia ;-P można pomarzyć !!!
    Pianistka to mąż sobie wyleciał :-P Mojego w standardzie jak leci bez mnie (bo jak ze mna to zawsze go poganiam i pilnuje) wywołują po nazwisku na forum :-P zawsze spóźniony!!!!!!!
    Pianistka po tych spacerkach to ty w następnej edycji Top Model wystartujesz :-) fajnie wygladasz , Emilek rośnie i będzie już niedługo to najważniejsze :-)

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, szwagierka niech sama wodę pije zamiast jedzenia...
    "tak sobie nauczysz"?! co to kurwa za tekst?! Julek ma 3 tygodnie i ma prawo być przy Tobie 24 na dobę...
    nie słuchaj kobiety bo to chyba ten typ z gatunku " 3 dniowe dziecko płaczem wymusza miłość mamy - wrzuć do łóżeczka niech wyje manipulant zasrany"... wrrrr

Kaja87, nefer lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ma racje , wodę to dałabym trochę pózniej. Pisałam wcześniej ze mojej kolezanki synuś tez ciagle wisiał na cycku, dała mu smoczka jak jej poradziłam i teraz karmi co 2h, mały sie najada i czasem chce sobie mielić sutka :) ale mleczko to podstawa :) jeszcze chwilke i bedzie rzadziej jadł ale więcej będziesz mogła cos zrobić :)

Kaja87 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja dokladnie... takie malenstwo ma prawo jesc bardzo czesto. Ale jedzenie jedzeniem, ma tez odruch ssania ktory uspokaja. Mozesz dac smoczek jesli chcesz tak jak pisze Annggela.
    Woda to sie oszukuje kilkumiesieczne dzieci a nie 3 tygodniowe

Kaja87 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka zajebiście to określilaś, ona taka cwana, dziecko chce mi tresować.....wwrrr Taki autorytet z niej ze szok bo ona karmiac swoje palila papierosy- MASAKRA DLA MNIE
    Jak te baby mnie wkur....
    Dzięki dziewczyny na nastepny raz powiem jej zeby wode to sobie w dupe wsadziła moze sie ogarnie :-P

Pianistka, annggela, czarna_owca, nefer lubią tę wiadomość

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no to sama widzisz jaki autorytet ;) niech spieprza z takimi poradami..

Moja powalona tesciowa jak Emma miala miesiac i plakala stwierdziła, ze Emma manipuluje i mam ją zostawic w lozeczku i niech wyje :/
    Tak, bo tak malutkie dziecko urodzilo sie po to by mi uprzykrzac zycie ;/ kocham takie podejscie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Boże ! Co za rady ?!? Na szczęście nie miałam nikogo mądrego by pieprzył mi takie bzdury nad głowa :) No ale sa ludzie i ludzie :D

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela, albo jej tekst... kiedyś na skype Dawid gadał z nią i powiedział, że się rozłącza bo chce upiec pizze w piekarniku i musi pilnować zeby Emma nie dotknęła (ona wtedy raptem z 7-8 mies miała).. a ta stara bździągwa z ryjem "a niech poparzy łapy to będzie wiedziała, ze się nie dotyka!" :/ Ja rozumiem, ze człowiek się na błędach uczy ale po pierwsze nie w takich sytuacjach a po drugie - nie w takim wieku! Co ta baba ma w głowie :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże !!!!!!! Co za babsko !! Ale Ci sie teściowa trafiła nozesz kur***. Jakby moja mama taka była to nie utrzymywałaby z nią kontaktu a tym bardziej nigdy bym dziecka nie zostawiła naweta na 5 minut !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ona Emme widziala raz ponad rok temu i tyle ;) w sumie to ma nas gdzies, teraz ani razu nie zadzwonila zapytac jak z ciązą itd..
    Patologia... ale z nią moj maz rozmawia doslownie co kilka miesiecy chwile. I styka

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, jak tam u Was? Jak Juluś?

Anngela jak się czujesz?

U nas dziś 36 tydzień! Jeszcze moment i ciąża donoszona :)
    w weekend pakuję torbę :D

na wadze wciąż +3,6 kg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8615da3fa429.png

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka brzuszek cacany :-) na wadze szok bo nie wiedziałam ze tak malo mozna w ciazy przybrac, super bo pomimo to widać ze Emilek dorodny chłopak bedzie :-D

No sa ludzie i ludziska... nie którym to chce sie przypiepszyć. Będę musiała Julusia pilnować w domu rodzinnym męża bo jeszcze mu moje szwagierki z teściową kawę podadza i szlugiem poczęstują :-P wszyscy tam pala papierosy jak lokomotywy :-/ masakra
    Jelek ma chyba ta wiotkość krtani bo charczy jak stary :-/
    W dalszym ciagu go nie zarejestrowałam bo nic mi nie przyszlo, ale dzwonilam i powiedzieli mi ze pewnie dlatego ze mam D-numer...

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja i co teraz? Na męża przyjdzie? czy jak?

Ja jestem szczęśliwa, bo ledwo tydzień temu złożyłam wniosek o macierzyński a wczoraj dostałam decyzję o przyznaniu :D do 4 maja 2018 :)

Jezuuu jak ten maluch się rozpycha i kopie... 100x mocniej niż robiła to Emma... w nocy spać nie mogę, w dzień się skupić na niczym bo albo boli albo mnie wykręca. Ciekawa jestem strasznie jak rośnie..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka suuupet brzuchol ale na Emilka czas chyba :) ja sie czyje bardzo dobrze , a co do wagi to
    Mam przytyte tyle co ty a tu dopiero 16 tydz. Mam nadzieje ze nie przekroczę 12/15 kg z naciskiem na 12 :D

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba załatwiłam temat rejestracji, dzwoniłam tam do Skatteetaten i babka powiedziala ze to przez to ze mam d-nr :-/ nie rozumiem za bardzo bo na pewno ja nie sama mam d-nr i jakos az tak skrajnej sutuacji nie slyszalam na forum a jest tam nas duzo. Ma mi przyslac dokumenty do wypelnienia poczta.

Wczoraj mielismy akcje maly strasznie plakal na wieczór. Nie spal w dzien wogole, caly dzien go karmilam. Wyczytalam aby dawac jednego cycka az do oproznienia bo pierw jest pokarm cukrowy a potem leci ten tlusciejszy. I tak zrobiłam ale co sie okazalo ze na wieczor on byl glodny a ja gupia nie wiedzialam i dawalam mu pustego cycka, caly czas byl glodny i plakal. Na poczatku myslelismy ze ma problem z oddychaniem bo jak plakal to jeszcze bardziej charczal. Zmienilam cycka i sie uspokoil takze chyba o to chodzilo.
    To charczenie to tez mnie niepokoi , jemu sie na bank zle oddycha, chyba z tym pojde do lekarza :-/

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamasie:-)
    Do mnie dzis mama przyjechała :-) super mam towarzystwo i pomoc :-D
    We dwie łatwiej :-P

Sprawa z rejestracją załatwiona, dzwoniłam do Skatt i przysłali mi dokumenty do wypełnienia aby go zarejestrować, tłumaczac ze to z powodu ze mam D-nr. Ważne ze jest do przodu i czekam na akt urodzenia a potem do ambasady.

Co u was mamcie?

3jgxgywl4bxnffgo.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ