X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • 2808marta Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki.
    Czytam od paru dni Wasze wypowiedzi i w związku z tym mam pytanie. Czy jest tu może jakaś kobietka, która chodzi do Cathrine Dunin-Woyseth w Drammen? Zastanawiam się nad pierwszą wizytą u tej Pani? Jak długo czeka się na wizytę u niej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 18:33

p19upc0zp4jhhw32.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomogę bo ja nie z Drammen ;) ale zwykle do gina się czeka kilka dni jeśli nic się nie dzieje

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie z Drammen

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena_92 w Råde jest Polka, która doradza w różnych takich sprawach. Mi pracodawca nie dał nowej umowy kiedy dowiedział się o ciąży, a miałam przedłużaną co miesiąc. Narzeczony był u niej i powiedziała mu mniej więcej co mamy dalej robić. Może Ciebie też pokieruje. Ja mieszkam tu ponad 2 lata mam D-nummer, a i tak mam problemy z fastlege, dlatego jeżdżę prywatnie do Oslo.

dqpri09k8v8ti207.png
  • 2808marta Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedz.Najwyżej po wizycie opowiem jak było;) Ale na razie i tak poczekam bo to dopiero 6 tydz wiec początek

p19upc0zp4jhhw32.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za Pani z Rade?
    Ja tez miałam taka sytuacje że umowy mi pracodawca nie przedłużył bo dowiedział się że jestem w ciąży :-/
    Brałam zwolnienie od lekarza także do momentu porodu byłam na zwolnieniu a nav zwlekał , zwlekał a i tak mi żadnych pieniążków nie wypłacił :-//
    Norweskiego nie umiem a w nawie lokalnym powiedział mi gość abym poszukała kogoś kto mi to wyjaśni bo on nie potrafi po angielsku (pismo z navu było obszerne i powoływali się na kilka paragrafów). Także zostałam wykiwana dwa razy :-( Mąż pokazał to księgowej w sezonie rozliczeń , nie miała czasu ale powiedziała że to tak ne powinno być... ja poszłam potem rodzić i teraz w domu z dzieckiem także wiadomo jak to jest.

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja87 ja też jestem cały czas na zwolnieniu lekarskim, zarejestrowałam się w NAVie opisaliśmy im sytuację i jak na razie mój pracodawca dostał od nich pismo o wyjaśnienie sprawy, podciągneli to pod dyskryminację, kazali mi też zgłosić to w inspekcji pracy, ale czekam narazie co odpowie pracodawca. Narzeczony jest w delegacji jak dzisiaj będzie dzwonił zapytam dokładnie gdzie jest to biuro w Rade.

dqpri09k8v8ti207.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa Stensrød AS
    Sarpsborgveien 2
    1640 Råde

http://www.ewa-stensrod.no/

dqpri09k8v8ti207.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ale ten czas szybko leci! Pianistka to juz 40 tydz! Daj znac jak tam :)

Kaja jak Julek? Ile juz ma? Juz na pewno zdążyliście sie poznać ;)

Angela jak sie czujesz?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emil od wczoraj z nami :)

4130g i 51 cm :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE!!!!!! Tak cos czułam :) wiedziałam kiedy sie odezwać ;) czyli Emil pojawił sie w terminie i bardzo podobny rozmiarowo do siostry :) teraz Cie czeka wielka wspaniała przygoda z dwoma szkrabami :) :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wolnej chwili (jesli taka znajdziesz) napisz cos wiecej o porodzie czy był podobny czy zupełnie inny od pierwszego, jestem bardzo ciekawa :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleilam opis porodu do pamietnika. Zajrzyj tam :* duzo by opowiadac

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dzielna jesteś, poród Cacy oprócz końcówki :/ ale fajnie ze jesteście juz razem i Emilek nie kazał na siebie długo czekać :)
    Ja dobrze sie czuje, ostatnie dni w pracy moje starsze dziecko mnie potrzebuje, buntuje sie i praktycznie nic nie je u opiekunki :/ muszę wykorzystać czas póki mogę z nim posiedzieć w domku wiec odliczam te dwa dni i będę gniła w łożku z młodym do południa codziennie hehe :) jedynie mnie martwi mój apetyt :/ jest za duży nie potrafię sie czasem pochamowac :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) tak Czarna my z Julkiem który ma juz dwa miesiące znamy sie już jak łyse konie ;-)
    Początki ciężkie mieliśmy ,ciemna byłam i lekko zagubiona, teraz wydaje mi się że sytuacja jest opanowana i jakaś organizacja jest lecz wpadki wciąż nam sie zdarzają...:-/ za niedługo czyli za jakies góra 2 tygodnie jedziemy do Polski na dłużej bo na dwa co najmniej miesiące :-D Wszyscy na nas czekają, bardzo chca go poznać i będziemy chrzciny organizować :-)
    Julian jest prze uroczy zaczyna już wymyślać, kulać się na boki, łapać stopy, wozi już bystro wzrokiem i najlepsze śmiać się do nas całą buźką :-D
    Już się nie mogę doczekać jego następnych postepów rozwojowych ;-)

Anggella uważaj z jedzonkiem :-P co za dużo to nie zdrowo :-)
    Ile juz pzytyłaś?

Czarna a jak u was? zdrowi?

Pianistka pewnie masz duzo do ogarniania w domu także wybaczamy ograniczony kontakt ;-)

Inez znam to biuro :-)

annggela lubi tę wiadomość

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budziłyście swoje pociechy w nocy na karmienie aby nie było odstępu dłuższego niż 3 h kiedy już miało 2 miesiące?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja za nic nie budź, jak dziecko daje ci spac w nocy nawet 5 h to nie budź, nue ruszaj. Jeżeli prawidłowo przybiera na wadze i w nocy coraz dłużej spi to tylko sie cieszyć :)!
    Ja juz nue mogę sie doczekac drugiego maleństwa.

Przytyłam juz 4,5 kg :( dramat :( :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja bie budz malego jesli dobrze przybiera :)

Dziewczyny w domu jest tyle do roboty przy dzieciach ze nir wiem w co rece wsadzic

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak myślałam aby nie budzić choć mój i tak obrał sobie już stałe pory jedzonka o 24:00 potem około 3:20 a następna jak tatuś zbiera się do pracy 6:30. Mniej więcej te pory kiedy go budziłam w szpitalu na jedzonko bo tak mi położne kazały bo dużo stracił na wadze. Może mu sie to zmieni i będzie przesypiał całą noc, była by bajka :-) Bo jednak do wstawania w środku nocy to ja sie nie przyzwyczaiłam :-P

Annggela nie jest źle na wadze 4,5 kg to nie dużo a jesteś już za półmetkiem :-)

Pianistka ja się domyślam że jest duuuużżżooo roboty...na pewno chusta Ci ułatwia życie :-)

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, mały ma dopiero 2 miesiące, ja się przyzwyczaiłam gdzieś po 3-4 :D
    Teraz mija 16,5 mies kiedy wstaję. Obecnie do dwójki dzieci na zmianę... Emil zasypia ok 24, potem budzi się ze 2-3 razy i Emma od 24 ma ze 3-4 pobudki i wstaje po 6 ;) więc przez 6 godzin chodzę do dzieci od 5 do 8 razy :D szał pał

ogólnie dzieci są kochane, tylko Emma ząbkuje i ma wysoką gorączkę i jest straszliwie marudna :( a ja nie mogę jej dźwigać i z tym jest ciężko

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ