X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka tyś jest strong girl ;-)
    Dzieciaczki kochane wynagradzają to uśmiechem :-) Mój Julian się już śmieje całą buzią do mnie, uroczy tylko dziąsełka widać :-) Już nie pamiętam jak to było kiedy go nie było i nie wyobrażam sobie już takiego życia bez niego :-D

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie bo Wy już obeznane w temacie :) Aktualnie jestem w 12tc, pojechałam prywatnie do gina, myślałam, że tak jak w pl zrobi badania prenatalne typu przezierność karkowa, czy badanie kości nosowej, a on mówi, że w Norwegii takich badań się nie robi i mam czekać do 18tc na badanie w szpitalu. Czy któraś z Was miała robione takie badanie w No?

dqpri09k8v8ti207.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez ja robiłam w Polsce te badania , nie pamiętam w którym tygodniu pierwsze zrobiłam prenatalne badanie, potem zrobiłam w drugie prenatalne w Polsce i w chyba 22 tc miałam to badanie w Nowegii. Trzeciego prenatalnego już w III trymestrze nie robiłam bo nie chciałam już latać do Polski. Trochu mnie to dziwi że Ci odmówił tego badania i że nie robi, dziwne. Ja tu z polskich ginekologów nie korzystałam tylko szłam systemem Norweskim, i do II trymestru prowadziłam także ciąże równolegle w Polsce (tak dla pewności). To badanie które Ci wykonają w Norwegii w 18tc to będzie pod kątem wykluczenia wad dzidziusia także będzie wnikliwe lecz tylko jedno i należy trochu poczekać jak już się zdążyłaś przekonać :-/

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki ja już spakowana w szampańskim humorze (oczywiście to przenośnia )bo jedziemy rodzinką do Polski :-D Mój synek pozna całą rodzinę babcie, dziadków, kuzynów, ciotki.... Ja ostatni raz byłam w styczniu także mam spore zaległości ;-) Jedziemy na dłużej bo jakieś dwa miesiące byczenia się i korzystania z przyjemności ;-) I trochu imprez bo dwa wesela i dwa razy chrzciny, mojego Julka i syna mojej siostry :-)

A wy jak?? meldować tu....

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja super! miłego wyjazdu :)
    Ja byłam w Polsce rok temu a wcześniej chyba w 2014... może za rok pojedziemy jak zostawimy dzieciaki dziadkom :D

u nas ok ale mam urwanie dupy... chora Emma + noworodek... ledwo ogarniam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w którym tyg składa się wniosek o macierzynskie i co jest potrzebne? Trzeba wypełnić jakiś konkretny druk

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annggela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, dopiero po 27 tyg ciąży, musisz mieć zaświadczenie w którym tyg jesteś , umowę o prace, pozwolenie na pobyt i chyba to wsztystko

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Czarnulka, dopiero po 27 tyg ciąży, musisz mieć zaświadczenie w którym tyg jesteś , umowę o prace, pozwolenie na pobyt i chyba to wsztystko
    Aha rozumiem. Dzięki

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi jeszcze bo wiem ze trzeba na zaświadczeniu do nav napisać datę porodu wiec nie wiem czy mam napisać normalna datę według wyliczeń czy wtedy kiedy będzie zaplanowane cc w bliźniaczej niby 37tc ..to by było z 3 tyg wcześniej niż wyznaczona data

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 10:53

07.06.2019 synek

• annggela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W twoim przypadku nie mam pojęcia :/
    Najlepiej wyślij zapytanie do navu, lub napisz na Fb na grupie mamusiek moze któraś pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 20:04

czarnulka24 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • 2808marta Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić super nowiną. Właśnie wróciłam od ginekologa w Drammen, który po zrobieniu dopochwowego usg stwierdził, że jestem w 10 tyg ciąży i jest wszystko ok. Po wizycie (chyba to z powodu wahań nastroju i ulgi, że wszystko jest ok) popłakałam się ☺️ Teraz umówiłam się do lekarza rodzinnego ale wizytę mam dopiero 26 lipca. Mam do Was jeszcze dwa pytania:
    Jadę samochodem do Polski na cały sierpień i czy nie będzie za wcześnie kupić wyprawkę? Później już takiej okazji nie będę miała. I drugie co warto kupić w Polsce dla malucha? A co absolutnie jest bez sensu? Dziękuje za odpowiedz

p19upc0zp4jhhw32.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja bym na tym etapie nie szalała z wyprawką... Nie jestem zabobonna ale jednak praktyczna... No bo lepiej się kupuje z myślą o konkretnej płci dziecka... Ja mam i córkę i syna i kompletnie inne rzeczy wybierałam. Nie mówię o różu bo córka nie ma różowych rzeczy, ale głupkowato by było mieć dla synka pościel w kwiatki a dla córki w statki ;) przykładowo... Ja dużo rzeczy zamawiałam z Polski, ale zamawiałam przez internet, i potem transport przewoźnikiem...
    W kazdym razie poczekałabym do tego 16-20 tc conajmniej z wyprawką

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • 2808marta Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie mój post zabrzmiał bardzo entuzjastycznie za co przepraszam. Nie chodziło mi o kupowanie rzeczy teraz tj. 10 tydz. bo mam tego świadomość, że wszystko może się zdarzyć. Niestety bardziej ze mnie pesymistka niż optymistka. W Polsce będę jak już pisała w sierpniu. Czyli urlop zakończę będąc w 16-17 tyg i to o ten czas chodzi. Po prostu myślałam o kupnie rzeczy z racji wzięcia ich więcej... I bez konieczności brania kuriera

p19upc0zp4jhhw32.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16-17 tydz to juz prawie połowa, myśle ze możesz zacząć kupowac jakieś rzeczy np. Podkłady poporodowe, leki itp

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • 2808marta Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o te itp mi chodzi. W internecie pełno list co kupić na początek, co wziąć do szpitala ale czy warto jest to wszystko kupić w Polsce? Czy są produkty, które w Norwegii są dostępne i nie maja zabujszej ceny?

p19upc0zp4jhhw32.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jade autem i wszystko przywożę z Pl , juz mam pozamawiane gotowe paczki czekają u mamusi :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak sie czujesz ? I jak dzieci sie maja ? Co u was slychac ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka gratuluje slicznego Emilka!!
    2808Marta, to itp to musisz sama zdecydowac, co bedziesz, a czego nie bedziesz uzywac.
    Z mojego punktu widzenia wszelka maszyneria jest zbedna, typu dezynfekujace cos, maszyna do mieszania mleka (jakbym sama nie mogla wytrzepac butelki ;P), podgrzewacze itditd.
    Niektorzy jednak tego uzywaja i sa zadowoleni.

d869f9fdbd.png
  • 2808marta Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer , na razie podzielam Twoje zdanie, ale kto wie co się przytrafi na zakupach i z czym przyjdziemy

p19upc0zp4jhhw32.png
  • 2808marta Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ☺️ Dzisiaj miałam pierwszą wizytę u lekarza rodzinnego. Sama wizyta była bardzo przyjemna. Pani zrobiła mi szereg badań moczu, krwi(na pewno grupę krwi, tsh, i jeszcze jakieś ale nie wiem co), dodatkowo jeszcze miałam do pobrania 2 wymazy z pochwy. Byłam bardzo zaskoczona ale pozytywnie. Dodatkowo powiedziała mi, że już nie muszę brać kwasu foliowego i w związku z tym moje pytanie. Kiedy Wy przestaliście brać kwas?

p19upc0zp4jhhw32.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ