Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka tyś jest strong girl
Dzieciaczki kochane wynagradzają to uśmiechem Mój Julian się już śmieje całą buzią do mnie, uroczy tylko dziąsełka widać Już nie pamiętam jak to było kiedy go nie było i nie wyobrażam sobie już takiego życia bez niego -
Dziewczyny mam do Was pytanie bo Wy już obeznane w temacie Aktualnie jestem w 12tc, pojechałam prywatnie do gina, myślałam, że tak jak w pl zrobi badania prenatalne typu przezierność karkowa, czy badanie kości nosowej, a on mówi, że w Norwegii takich badań się nie robi i mam czekać do 18tc na badanie w szpitalu. Czy któraś z Was miała robione takie badanie w No?
-
Inez ja robiłam w Polsce te badania , nie pamiętam w którym tygodniu pierwsze zrobiłam prenatalne badanie, potem zrobiłam w drugie prenatalne w Polsce i w chyba 22 tc miałam to badanie w Nowegii. Trzeciego prenatalnego już w III trymestrze nie robiłam bo nie chciałam już latać do Polski. Trochu mnie to dziwi że Ci odmówił tego badania i że nie robi, dziwne. Ja tu z polskich ginekologów nie korzystałam tylko szłam systemem Norweskim, i do II trymestru prowadziłam także ciąże równolegle w Polsce (tak dla pewności). To badanie które Ci wykonają w Norwegii w 18tc to będzie pod kątem wykluczenia wad dzidziusia także będzie wnikliwe lecz tylko jedno i należy trochu poczekać jak już się zdążyłaś przekonać
-
Mamuśki ja już spakowana w szampańskim humorze (oczywiście to przenośnia )bo jedziemy rodzinką do Polski Mój synek pozna całą rodzinę babcie, dziadków, kuzynów, ciotki.... Ja ostatni raz byłam w styczniu także mam spore zaległości Jedziemy na dłużej bo jakieś dwa miesiące byczenia się i korzystania z przyjemności I trochu imprez bo dwa wesela i dwa razy chrzciny, mojego Julka i syna mojej siostry
A wy jak?? meldować tu.... -
Cześć dziewczyny w którym tyg składa się wniosek o macierzynskie i co jest potrzebne? Trzeba wypełnić jakiś konkretny druk27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
annggela wrote:Czarnulka, dopiero po 27 tyg ciąży, musisz mieć zaświadczenie w którym tyg jesteś , umowę o prace, pozwolenie na pobyt i chyba to wsztystko27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A powiedz mi jeszcze bo wiem ze trzeba na zaświadczeniu do nav napisać datę porodu wiec nie wiem czy mam napisać normalna datę według wyliczeń czy wtedy kiedy będzie zaplanowane cc w bliźniaczej niby 37tc ..to by było z 3 tyg wcześniej niż wyznaczona data
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 10:53
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Hej dziewczyny. Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić super nowiną. Właśnie wróciłam od ginekologa w Drammen, który po zrobieniu dopochwowego usg stwierdził, że jestem w 10 tyg ciąży i jest wszystko ok. Po wizycie (chyba to z powodu wahań nastroju i ulgi, że wszystko jest ok) popłakałam się ☺️ Teraz umówiłam się do lekarza rodzinnego ale wizytę mam dopiero 26 lipca. Mam do Was jeszcze dwa pytania:
Jadę samochodem do Polski na cały sierpień i czy nie będzie za wcześnie kupić wyprawkę? Później już takiej okazji nie będę miała. I drugie co warto kupić w Polsce dla malucha? A co absolutnie jest bez sensu? Dziękuje za odpowiedz -
Marta, ja bym na tym etapie nie szalała z wyprawką... Nie jestem zabobonna ale jednak praktyczna... No bo lepiej się kupuje z myślą o konkretnej płci dziecka... Ja mam i córkę i syna i kompletnie inne rzeczy wybierałam. Nie mówię o różu bo córka nie ma różowych rzeczy, ale głupkowato by było mieć dla synka pościel w kwiatki a dla córki w statki przykładowo... Ja dużo rzeczy zamawiałam z Polski, ale zamawiałam przez internet, i potem transport przewoźnikiem...
W kazdym razie poczekałabym do tego 16-20 tc conajmniej z wyprawką -
Faktycznie mój post zabrzmiał bardzo entuzjastycznie za co przepraszam. Nie chodziło mi o kupowanie rzeczy teraz tj. 10 tydz. bo mam tego świadomość, że wszystko może się zdarzyć. Niestety bardziej ze mnie pesymistka niż optymistka. W Polsce będę jak już pisała w sierpniu. Czyli urlop zakończę będąc w 16-17 tyg i to o ten czas chodzi. Po prostu myślałam o kupnie rzeczy z racji wzięcia ich więcej... I bez konieczności brania kuriera
-
Pianistka gratuluje slicznego Emilka!!
2808Marta, to itp to musisz sama zdecydowac, co bedziesz, a czego nie bedziesz uzywac.
Z mojego punktu widzenia wszelka maszyneria jest zbedna, typu dezynfekujace cos, maszyna do mieszania mleka (jakbym sama nie mogla wytrzepac butelki ;P), podgrzewacze itditd.
Niektorzy jednak tego uzywaja i sa zadowoleni.
-
Witajcie ☺️ Dzisiaj miałam pierwszą wizytę u lekarza rodzinnego. Sama wizyta była bardzo przyjemna. Pani zrobiła mi szereg badań moczu, krwi(na pewno grupę krwi, tsh, i jeszcze jakieś ale nie wiem co), dodatkowo jeszcze miałam do pobrania 2 wymazy z pochwy. Byłam bardzo zaskoczona ale pozytywnie. Dodatkowo powiedziała mi, że już nie muszę brać kwasu foliowego i w związku z tym moje pytanie. Kiedy Wy przestaliście brać kwas?