X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • majola Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, jeśli jedno z rodziców jest Norwegiem, to obywatelstwo można wybrać. Podobno nie można mieć dwóch. Coś w tej kwestii miało się zmieniać, więc może mam nieaktualne informacje.
    Tak, trzeba rejestrować dziecko na policji. Głupie to. Szczególnie że nie ma specjalnego do tego formularza przy umawianiu wizyty.
    Adres jest automatycznie. Tak samo jak logujesz się na Helsenorge to też masz dwa konta - swoje i dziecka.

Zoja36 lubi tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majola to w jaki sposób umawia się wizytę?

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Dziękuje kochana jesteś :) posiadam jedno i drugie , probiotyk podaje od 4 dni ale boje się łączyć z Sab simplex ! Myślicie że można?

Dziś jak robiła kupkę to najpierw była twarda i co chwilkę coraz rzadsza i razem z kupką były wytryski wody z takimi jakby bąbelkami miała tak któraś ?
    Dziewczyny podawałyście tran czy wit D3?

jesli chodzi o kupe to czy na piersi czy formuła trzeba obserwpwac czy jest sluz ktory swiadczy o infekcji np gardla lub kiszek
    trzeba patrzec czy jestgo wiecej jesli tak to lekarz

my na nutramigenie mielismy maleilosci sluzu i ok.kupa zielona w roznych odcieniach

jesli leci potem woda z pupy to tez trzeba obserwpwac nast wyproznienia czy nie ida w kierunku biegunki plus zachowanie dziecka czy jest baby bardziej nerwowe, drazliwe czy cos mu dokucza
    badz co badz z mego dos woda z pupy (a nie siku) to nie za dobry znak

podawaj niemowlakpwi wit d raczej
    po tranie moga byc sensacje zoladkowe

do ust podawalam wit d a do mleka sab simplex

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 22:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majola wrote:
    Zoja, jeśli jedno z rodziców jest Norwegiem, to obywatelstwo można wybrać. Podobno nie można mieć dwóch. Coś w tej kwestii miało się zmieniać, więc może mam nieaktualne informacje.
    Tak, trzeba rejestrować dziecko na policji. Głupie to. Szczególnie że nie ma specjalnego do tego formularza przy umawianiu wizyty.
    Adres jest automatycznie. Tak samo jak logujesz się na Helsenorge to też masz dwa konta - swoje i dziecka.

U mnie jesg taka sytuacja ze ojciec dziecka jest norwegiem, dziecko ma z automatu 2 obuwatelstwa ale ponoc po 18 rz musi wybrsc jedno, jak to bedzie okaze sie sie w wakacje bo chce wyrobic pesel w pl dla dziecka ale wiem ze obywatelstwo i paszport ma po tacie tutaj a jak to jest z dziecmi ktorzy maja polskich rodzicow to nie mam pojecia tzn zadna z moich znajomych tu nie ma norweskiego paszportu dla swoich dzieci

majola lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwonię do legesenter, podaję fødselsdato dziecka i umawiam wizytę. Receptę w aptece też wyszukują po fødselsdato

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie kub-test jakie wykonują badanie usg, normalne czy waginalne?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    W czasie kub-test jakie wykonują badanie usg, normalne czy waginalne?

Przez brzuch :-)

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majola wrote:
    Ja dzwonię do legesenter, podaję fødselsdato dziecka i umawiam wizytę. Receptę w aptece też wyszukują po fødselsdato
    Majola ;) w sprawie rejestracji na policji, bo napisałaś że nie ma na to formularza, więc jak umówiłaś wizytę?

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, sorry :)
    Wybierałam że ktoś z rodziny dojeżdża czy coś w tym stylu. I że mam pracę. A zamiast moje dane podałam dane dziecka.
    Ze sobą mieliśmy pozwolenia na pobyt, paszporty, umowy o pracę, lønnslippy trzy ostatnie. Wzięłam też akt małżeństwa z apostille, bo inne nazwisko miałam na pozwoleniu na pobyt i inne teraz. Trwało to dwie minuty. Muszą być oboje rodziców.
    Podobno jest sześć miesięcy na zarejestrowanie dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 08:44

Zoja36 lubi tę wiadomość

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy na każdej wizycie kontrolnej oddawalyscie mocz do badania. Bo ja juz 12tc i jeszcze ani razu mnie badalam moczu. Fastlege mam 15 kwietnia i wtedy zbadał, czy to ma być poranny mocz?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dziewczyny czy wy na każdej wizycie kontrolnej oddawalyscie mocz do badania. Bo ja juz 12tc i jeszcze ani razu mnie badalam moczu. Fastlege mam 15 kwietnia i wtedy zbadał, czy to ma być poranny mocz?

Ja dostałam rozpiskę od lekarza kiedy mam mieć wizyty : 12tc, 24, 28, 32, 36, 38,40 tc i na tych wizytach mam badania moczu :P

Czyli miałam badany aż 2 razy :P

Mocz poranny ;-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    42925cff7ef7717fmed.jpg

e5skzzc.png

[**]

• majola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie miałam badany mocz. Zarówno u położnej i u lekarza.

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także miałam na każdej wizycie. Ze dwa razy byłi tak, że lekarza i położna miałam dzień po dniu, to tylko jeden badał mocz.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za kazdym razem, zarowno u poloznej jak i lekarza zawsze badaja mocz

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała moja ginekolog przynieść na każdą następna wizytę ale u niej mam dopiero 29 maja :-)
    Ja zdecydowałam że ciążę będzie prowadziła mi moja pani ginekolog i fastlege tylko daje mi zwolnienie bo poszłam na 40% chorobowego. Ciężko mi czasem pracowac cały czas w przedszkolu.

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majola wysłałam Ci zaproszenie :) mam jeszcze pytanie ale nie chce już na grupie maltretować

majola lubi tę wiadomość

Alutka
  • majola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli macie Instagrama, obejrzyjcie sobie live'a fizjoterapeutka_z_misja. Dziś jakoś do 20 powinien być jeszcze aktywny.
    Dziewczyna mówi jak miesiąc po miesiącu powinien wyglądać rozwój dziecka i jakich błędów nie popełniać. Polecam!

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po Duo-test. Wszystko wygląda dobrze ryzyko zespołu Downa 1:2208. Parametry prawidłowe teraz czekam na wyniki że Szwecji i mogę odetchnąć z ulgą :-) :-)

alda, Zoja36 lubią tę wiadomość

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Majola wysłałam Ci zaproszenie :) mam jeszcze pytanie ale nie chce już na grupie maltretować

Alutka , piszcie na forum jeżeli to nie jest bardzo prywatne ;-) Każda rada może się przydać , nie wiem co mnie czeka :P

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ