Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka 32 wrote:Limerikowo / wiesz u ilu ja już lekarzy byłam ale nikt nie traktuje poważnie tego co mówię . Sprawdzą temperaturę puls i dowidzenia. Nie daje jeść częściej jak co dwie godziny staram się przeciągać do 3 ale to jest walka mala drze się niemiłosiernie macha główka na prawo i lewo .ja jej wtedy utrzymać nie mogę Brzuszek ma mięki była skrzywiona i miała ucisk na brzuszku po rozluźnieniu jest mięciutki . Jest nerwowa jakby miała nerwice .
to nie wojuj z nia do 3h tylko karm co 2.5h i ok
tez tak mialam z 1sza corka
dobrze ze Twoja ma apetyt i sie domaga
stosujesz moze smoczek i noszenie na raczkach (nie potrzasanie lub m9cne kolysanie) by ja, uspokajac
moze w kokonie niech spi obok Ciebie
ja moja Koleczke to usypialam przytulona do serduszka mego
wazne tez by ograniczyc bodzce
jak wieczor to przyciemnienie swiatla, cisza, zero tv czy grajacych karuzel
najgorzej jest do tych 4.5 mcy
matka musi nauczyc sie dziecka
udalo sie zrobic usg moze?
moze byc ze jej cos dokucza voby wychwycil po reakcjach doswiadczony pediatra
mi kiedys jeden taksowkarz w Poz powiedzial : wszystko minie jak obraz w kinie czyli problemy
a jakie ma wyproznienia?dobre miekkie czy zatwardzenia ,nalezy przepajac
-
ostateczny pomysl to jak dziecko skonczy 2mce. po 1ych szczepieniach plus 2tyg na dojscie do siebie i ma paszport wywiezc do duzego miasta wojewodzkiego w Pl , pohechac bezposrednio do szpitala dzieciecego i poprosic o pomoc w ramsch UE LUB na blue karte europ. ubezpieczenia albo umowic sobie pryw specjaliste neonatologa co pokieruje dalej
szkoda i dziecka i Rodzica naprawdeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 22:31
-
Alutka 32 wrote:Majola na nutramigenie jest większe dawkowanie niby od 1 miesiaca jest 150 ml ty tez dawałaś takie ilości ? Połozna kazała dawać nawet 110-130 ml . Trochę dużo mi się to wydaje. Choć teraz nie zjada takiej ilości przez co muszę dawać częściej jeść i tak znowu zostałam uwięziona w domu .?
Może fastlege dałby Ci skierowanie do fizjo? Żeby było na helfoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 11:32
-
pati1980 wrote:Dziewczyny czy wy też mialyscie tak późno kolejna wizytę. Teraz miałam we wtorek A kolejna dopiero 20 maja. Ja oszaleje do tego czasu, zastanawiając się czy wszystko ok. Jak zawsze ja i moje rozterki
pati1980 lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Dziewczyny czy wy też mialyscie tak późno kolejna wizytę. Teraz miałam we wtorek A kolejna dopiero 20 maja. Ja oszaleje do tego czasu, zastanawiając się czy wszystko ok. Jak zawsze ja i moje rozterki
Ty chociaż masz wizyty u ginekologa
Ja miałam USG w 13tc, 18tc i to wszystko i będę miała w 32tc ze względu na przodujące łożysko 😜
Do położnej nie chodzę bo mi się nie chce 🙈🙈🙈
Do fastlege dopiero od 24 tc co miesiąc 🤪🤪🤪
pati1980 lubi tę wiadomość
-
majola wrote:Moja fastlege powtarzała, że zawsze mogę przyjść i posłuchać serca. A jak nie czuję ruchów to jechać do szpitala.
15 kwietnia ide do fastlege po dalsze zwolnienie to co zapytam czy możemy zobaczyć co tam u koleszka słychać. Tylko mój fastlege chyba ma mnie powoli dość i mojego marudzenia -
alda wrote:Ty chociaż masz wizyty u ginekologa
Ja miałam USG w 13tc, 18tc i to wszystko i będę miała w 32tc ze względu na przodujące łożysko 😜
A ja juz myślałam że moja lekarka coś pokrecila z terminami, a tu po prostu tak jest.
Powiem wam że jak byłam 18lat temu w ciąży to takich stresów nie miałam jak teraz -
alda wrote:Ty chociaż masz wizyty u ginekologa
Alda ja do fastlege chodziłam raz w miesiącu po zwolnienie. On za przeproszeniem g wiedział o ciąży, natomiast położna dużo fajnych rzeczy poopowiadała i dużo fajniejsze te wizyty były.
-
Zoja36 wrote:Alda ja do fastlege chodziłam raz w miesiącu po zwolnienie. On za przeproszeniem g wiedział o ciąży, natomiast położna dużo fajnych rzeczy poopowiadała i dużo fajniejsze te wizyty były.
Mi się nie chce chodzić na pogaduszki do położnej Gdyby wiązało się to z dodatkowymi badaniami , USG itd to pewnie bym chodziła Rendgena w oczach nie ma ........... Dłygości szyjki nie sprawdzi itd
Porodu też się nie da przewidzieć każdy jest inny . Inna sprawa jakby ta sama położna z Helsestasjon była przy porodzie to co innego wtedy bym chodziła
-
Alutka, poszukałam informacji. Dziecko w drugim miesiącu życia powinno jeść około 120 ml na porcję, a w przeliczeniu na masę ciała to 150-160/kg/dobę.
U mnie jedno z drugim się nie pokrywało, bo chciał jeść co 3h taką dużą porcję i wychodziło litr. Pamiętam, że koleżanki córka jadła mniej niż mój synek.
Od kiedy Mała pije Nutramigen?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 22:51
-
majola wrote:To spoko, nie taki głodomór jak mój. Ile waży? Jest coś lepiej?Alutka
-
Podajesz minifom lub sab simplex / espumisan?
Nasz jak miał te napady bólowe to taki jakby agresywny był. Sam siebie bił.
I ta hipnoza też u nas była po jedzeniu jakby ćpun wziął narkotyk. Odlot dosłownie.
Odloty mu minęły, ale nadal rozkoszuje się ssaniem. Nawet nie mogę mu zmienić smoczka na większy przepływ, bo odczuwa jakby za mało zjadł/possał i płacze o więcej -
Alutka 32 wrote:W tamtym tygodniu ważyła 4.230 przybrała tylko 100g .we Wtorek idę sprawdzić wagę jak po Nutramigenie przybiera .ona w jednym tygodniu więcej w drugimi przybiera mniej .
Mój ma 5,5 miesiąca i zaczął jeść mniej niż litr. Zwolnił też ze wzrostem i widać, że dziecko sobie samo reguluje. Ulewa jeszcze więcej niż wcześniej, bo jest głównie na brzuchu i jest bardzo aktywny. A głodny nie jest częściej. Taki fenomen I tak się zastanawiam, jak on tak chciał dużo i często jeść, może tak potrzebował, a może potrzebował tylko ssać, ukojenia. Ciężko stwierdzić.
W każdym razie niby karmi się mm na żądanie, ale trzeba nie za często (z tym się zgadzam), żeby brzuszek miał odpoczynek.
Alutka, zobacz, idzie ku dobremu. Mała zaczyna być bardziej kontaktowa. Już niedługo będziesz mogła ją zabawić i zobaczysz, że wszystko jest dobrze. Trzymam za to kciuki.
-
pati1980 wrote:Dziewczyny czy wy też macie lub mialyscie wzdęcia.
Mnie straszne mecza wieczorem, boli mnie cały brzuch i jest twardy i napięty.
Macie jakieś rady jak sobie z tym radzić, mogę brać espumisanu?pati1980 lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Dziewczyny czy wy też macie lub mialyscie wzdęcia.
Mnie straszne mecza wieczorem, boli mnie cały brzuch i jest twardy i napięty.
Macie jakieś rady jak sobie z tym radzić, mogę brać espumisanu?pati1980 lubi tę wiadomość