Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
alda wrote:Ja raz miałam ochotę na schabowego z fasolką szparagową zjadłam to z bardzo dużym smakiem a później CIERPIŁAM .
Od tej pory nic smażonego i zero wzdymających warzyw
Alda to ja wczoraj z Polski dostalam kiełbase i zjadlam jej tyle że w nocy ledwo żyłam -
pati1980 wrote:Dziewczyny czy wy też macie lub mialyscie wzdęcia.
Mnie straszne mecza wieczorem, boli mnie cały brzuch i jest twardy i napięty.
Macie jakieś rady jak sobie z tym radzić, mogę brać espumisanu?pati1980 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny caly czas Was czytam Ale dopiero teraz dochodze do siebie , mdłości powoli ustępują i mogę zacząć normalnie funkcjonować Tydzień temu byłam na prywatnym usg akurat był 12 tydzień i wszystko z maleństwem jest dobrze Teraz czekamy jak uda się poznać płeć. Dziewczyny kiedy Wy poznalyscie płeć maleństwa ? Kiedy wyskoczył Wam brzuszek ? Kiedy pierwsze ruchy dziecka poczulyscie ? Nie mogę się tego wszystkiego doczekać
-
madziula_ wrote:Hej dziewczyny Dziewczyny kiedy Wy poznalyscie płeć maleństwa ? Kiedy wyskoczył Wam brzuszek ? Kiedy pierwsze ruchy dziecka poczulyscie ? Nie mogę się tego wszystkiego doczekać
Płeć poznasz na USG połówkowym Ja już znałam w 12tc ale tylko dlatego że robiłam badania krwi SANCO
Pierwsze smyranie poczułam w 14tc ale mam łożysko na tylnej ścianie jeżeli jest na przedniej to czuję się o wiele później kopniaczki czułam od 17tc
Brzuszek pojawił się dopiero w 22tc
-
madziula_ wrote:Hej dziewczyny caly czas Was czytam Ale dopiero teraz dochodze do siebie , mdłości powoli ustępują i mogę zacząć normalnie funkcjonować Tydzień temu byłam na prywatnym usg akurat był 12 tydzień i wszystko z maleństwem jest dobrze Teraz czekamy jak uda się poznać płeć. Dziewczyny kiedy Wy poznalyscie płeć maleństwa ? Kiedy wyskoczył Wam brzuszek ? Kiedy pierwsze ruchy dziecka poczulyscie ? Nie mogę się tego wszystkiego doczekać
Myślałam akurat o tobie Madziula
Je też poznałam płeć w 12tc po teście nipt. Brzuszek to ja juz mam widoczny A to dopiero 14tc, może dlatego że ja ciągle głodna jestem -
pati1980 wrote:Myślałam akurat o tobie Madziula
Je też poznałam płeć w 12tc po teście nipt. Brzuszek to ja juz mam widoczny A to dopiero 14tc, może dlatego że ja ciągle głodna jestem
-
madziula_ wrote:To jeszcze trochę muszę poczekać a myślałam ze w Polsce uda się już ujrzeć kto nam tam rośnie jak przeżyliście lot w ciąży samolotem ?my lecimy za tydzień do Polski i się zastanawiam jak to zniosę.
-
No właśnie tak myślałam o podróżowaniu, chciała bym jechać autem do Polski ( jako pasażer) w 25tc i wrócić 29tc. Moja ginekolog nie widzi problemu. Jeśli nadal będzie jak jest. Oczywiście częste postoje i gimnastyka. Moja podróż jest podzielona 6godz autem, 6 promem i 5 autem. Co wy o tym myślicie mozna czy za duże ryzyko?
-
pati1980 wrote:No właśnie tak myślałam o podróżowaniu, chciała bym jechać autem do Polski ( jako pasażer) w 25tc i wrócić 29tc. Moja ginekolog nie widzi problemu. Jeśli nadal będzie jak jest. Oczywiście częste postoje i gimnastyka. Moja podróż jest podzielona 6godz autem, 6 promem i 5 autem. Co wy o tym myślicie mozna czy za duże ryzyko?
Ja miałam jechać teraz (26tc) na święta ale zrezydnowalam Brzuch mi twardnieje jak siedzę nic przyjemnego , nogi mi puchną itd no i częste wizyty w toalecie a ja mam uraz do toalet publicznych
a latać nie mogę więc zostajemy tutaj
Zobaczysz jak się będziesz czuła to dopiero za 12 tygodni więc jeszcze dużo czasu
pati1980 lubi tę wiadomość
-
majola wrote:Podajesz minifom lub sab simplex / espumisan?
Nasz jak miał te napady bólowe to taki jakby agresywny był. Sam siebie bił.
I ta hipnoza też u nas była po jedzeniu jakby ćpun wziął narkotyk. Odlot dosłownie.
Odloty mu minęły, ale nadal rozkoszuje się ssaniem. Nawet nie mogę mu zmienić smoczka na większy przepływ, bo odczuwa jakby za mało zjadł/possał i płacze o więcej
Podaje Sab simplex ale nie widzę żeby on coś dał i probiotyk.
Mała w 8 dni przybrała 350 gr. Albo jej mleko służy albo tak jak wcześniej co drugi tydzień przybiera lepiej.
Po jakim czasie od Nutramigenu minęły problemy brzuszkowe? Mi się wydaje ze po tym mleku jakby przed kupką mocniej płacze. Jeśli chodzi o smoczek to jest różnie czasem go potrzebuje a czasem wypluwa i śpi ładnie bez ale jak zaczyna się prężyć przez sen to muszę siedzieć nad nią i wsadzać jej smoczek. Daje jej ssać swojego małego palca tak mi kazała fizjoterapeutka. Terapia działa ciało jest bardziej rozluźnione już nie ma takich problemów z ubiorem ale z główka ciagle ciężko. Lewa strona główki jest mocno usztywniona . Fizjoterapeutka podejrzewa Refluks wysłała wiadomości do Fastlege jutro mam wizytę zobaczymy co powie.Alutka -
Alutka, dobrze, że podjęłyście fizjoterapię.
Nam Nutramigen od razu pomógł. Też stosowałam probiotyk i kropelki. Probiotyk zresztą stosuję do dziś. Bąki Małego nie bolą, a do kupy mocno się spina do dziś. Aż czerwony się robi, ale nie boli go.
Cieszę się, że Mała przybiera. Oby tak dalej. I oby pozostałe problemy szybko minęły.
Ja w ciąży nie latałam, tylko w trzynastym tygodniu na badania. W 24tym jechałam autem 9h i wracałam w 26tym. Ta pierwsza podróż była ok, a druga bardzo męcząca. Zresztą jakoś po trzydziestymktórymś tygodniu nie byłam w stanie wysiedzieć w aucie dłużej niż pół godziny, bo mnie plecy bolały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:20
-
pati1980 wrote:No właśnie tak myślałam o podróżowaniu, chciała bym jechać autem do Polski ( jako pasażer) w 25tc i wrócić 29tc. Moja ginekolog nie widzi problemu. Jeśli nadal będzie jak jest. Oczywiście częste postoje i gimnastyka. Moja podróż jest podzielona 6godz autem, 6 promem i 5 autem. Co wy o tym myślicie mozna czy za duże ryzyko?
-
-
madziula_ wrote:Hej dziewczyny caly czas Was czytam Ale dopiero teraz dochodze do siebie , mdłości powoli ustępują i mogę zacząć normalnie funkcjonować Tydzień temu byłam na prywatnym usg akurat był 12 tydzień i wszystko z maleństwem jest dobrze Teraz czekamy jak uda się poznać płeć. Dziewczyny kiedy Wy poznalyscie płeć maleństwa ? Kiedy wyskoczył Wam brzuszek ? Kiedy pierwsze ruchy dziecka poczulyscie ? Nie mogę się tego wszystkiego doczekać