Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co dzisiaj dość boli mnie spojenie lonowe, sama nie wiem co. I nie wiem czy to normalne w tak wczesnej ciąży 14tc. Boli jak wstaje i na początku jak chodzę, pozniej jest lepiej. Martwić się czy to normalne. Matko jedna ciążę mam za sobą ale tata to panikara ze mnie straszna
-
madziula_ wrote:Hej dziewczyny caly czas Was czytam Ale dopiero teraz dochodze do siebie , mdłości powoli ustępują i mogę zacząć normalnie funkcjonować Tydzień temu byłam na prywatnym usg akurat był 12 tydzień i wszystko z maleństwem jest dobrze Teraz czekamy jak uda się poznać płeć. Dziewczyny kiedy Wy poznalyscie płeć maleństwa ? Kiedy wyskoczył Wam brzuszek ? Kiedy pierwsze ruchy dziecka poczulyscie ? Nie mogę się tego wszystkiego doczekać
Pierwsze ruchy w 18 tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:50
-
madziula_ wrote:To jeszcze trochę muszę poczekać a myślałam ze w Polsce uda się już ujrzeć kto nam tam rośnie jak przeżyliście lot w ciąży samolotem ?my lecimy za tydzień do Polski i się zastanawiam jak to zniosę.
-
pati1980 wrote:No właśnie tak myślałam o podróżowaniu, chciała bym jechać autem do Polski ( jako pasażer) w 25tc i wrócić 29tc. Moja ginekolog nie widzi problemu. Jeśli nadal będzie jak jest. Oczywiście częste postoje i gimnastyka. Moja podróż jest podzielona 6godz autem, 6 promem i 5 autem. Co wy o tym myślicie mozna czy za duże ryzyko?
-
pati1980 wrote:Wiecie co dzisiaj dość boli mnie spojenie lonowe, sama nie wiem co. I nie wiem czy to normalne w tak wczesnej ciąży 14tc. Boli jak wstaje i na początku jak chodzę, pozniej jest lepiej. Martwić się czy to normalne. Matko jedna ciążę mam za sobą ale tata to panikara ze mnie straszna
pati1980 lubi tę wiadomość
-
Zoja, jesteś z okolic Szczecina?
Pati, dziewczyny dobrze mówią. Teraz ma prawo Cię wszystko boleć, ale też zdarza się, że spojenie łonowe się rozchodzi. Możesz skontrolować to u ginekologa. Poczytaj może najpierw o tym.pati1980 lubi tę wiadomość
-
majola wrote:Zoja, jesteś z okolic Szczecina?
Pati, dziewczyny dobrze mówią. Teraz ma prawo Cię wszystko boleć, ale też zdarza się, że spojenie łonowe się rozchodzi. Możesz skontrolować to u ginekologa. Poczytaj może najpierw o tym. -
Tylko tych engangskluter stąd. Te z Polski zostawiały kłaczki.
Przepraszam, ale nie umiem dodać zdjęcia. One są wszędzie. Kiwi, REMA, sparkjøp. Nawet jedna paczka była w tej paczce startowej, chyba z Remy.
A na wyjścia kupuję Huggies Pure, chyba mają najlepszy skład. Są w Europris i normal
Do pupy ściągam bepanthen z Polski, bo jest tańszy, ale tu chyba jest bardziej tłusty. Mam też sudocrem z Polski. A jak sudocrem na odparzenie nie pomagał, to mają tutaj Inotyol bez recepty. Ma bardzo podobny skład do polskiego tormentiol i ładnie wysusza pupęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 09:06
-
My na początku uzywalismy też tych gazikow ale z Apotek 1, najlepiej jak dla mnie się sprawdziły, te z remy mi nie pasowały.
Obecnie używamy chusteczek z Huggies, co mają 99% wody. Jak dla mnie rewelacja. Nie są takie zimne jak inne no i skład jest extra. Kupujemy w Normalu. Poza tym sudokrem sprawdza się najlepiej. Młody miał odparzenia, krostki, ale okazało się, że Pampers Premium mu nie odpowiada. Taka delikatna pupka, że toleruje najdroższe Libero Touch -
Majola a jak byliście w Polsce to jakich tam pieluszek uzywaliscie? Bo chyba w Polsce nie ma libero Touch, chyba że jest jakiś odpowiednik.
U nas w bon pris jest promocja i na drugą paczkę jest 50%rabatu. Może masz w pobliżu to akurat też skorzystasz