X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dzisiaj dość boli mnie spojenie lonowe, sama nie wiem co. I nie wiem czy to normalne w tak wczesnej ciąży 14tc. Boli jak wstaje i na początku jak chodzę, pozniej jest lepiej. Martwić się czy to normalne. Matko jedna ciążę mam za sobą ale tata to panikara ze mnie straszna :-) :-)

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Hej dziewczyny ;) caly czas Was czytam Ale dopiero teraz dochodze do siebie , mdłości powoli ustępują i mogę zacząć normalnie funkcjonować :) Tydzień temu byłam na prywatnym usg akurat był 12 tydzień i wszystko z maleństwem jest dobrze :) Teraz czekamy jak uda się poznać płeć. Dziewczyny kiedy Wy poznalyscie płeć maleństwa ? Kiedy wyskoczył Wam brzuszek ? Kiedy pierwsze ruchy dziecka poczulyscie ? Nie mogę się tego wszystkiego doczekać :)
    Ja poznałam płeć na usg połówkowym, a brzuszek widoczny dopiero miałam ok 22 tyg ciąży albo dalej ;), dość późno.
    Pierwsze ruchy w 18 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:50

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    To jeszcze trochę muszę poczekać a myślałam ze w Polsce uda się już ujrzeć kto nam tam rośnie :) jak przeżyliście lot w ciąży samolotem ?my lecimy za tydzień do Polski i się zastanawiam jak to zniosę.
    Dwa razy leciałam, było ok. Na połówkowe w 18 tyg i potem w 31 tyg

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dziewczyny w którym tygodniu ciąży zamawiałyście gratis paczki ???
    Wtedy kiedy była możliwość. Na każdej stronie jest opisane kiedy można zamówić :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    No właśnie tak myślałam o podróżowaniu, chciała bym jechać autem do Polski ( jako pasażer) w 25tc i wrócić 29tc. Moja ginekolog nie widzi problemu. Jeśli nadal będzie jak jest. Oczywiście częste postoje i gimnastyka. Moja podróż jest podzielona 6godz autem, 6 promem i 5 autem. Co wy o tym myślicie mozna czy za duże ryzyko?
    Ja jechałam autem jakoś ok 20 tyg i wracałam trzy tyg później. Powrót był ciężki. W 31 zdecydowałam się na lot samolotem zamiast autem. U mnie wygląda podróż tak: 3-4h autem, 3,5 promem i 9,5 autem. Samolot 1,5 h.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Wiecie co dzisiaj dość boli mnie spojenie lonowe, sama nie wiem co. I nie wiem czy to normalne w tak wczesnej ciąży 14tc. Boli jak wstaje i na początku jak chodzę, pozniej jest lepiej. Martwić się czy to normalne. Matko jedna ciążę mam za sobą ale tata to panikara ze mnie straszna :-) :-)
    Kochana przestań się zamartwiac. Bóle różnego rodzaju będą towarzyszyć Ci całą ciążę ;)

pati1980 lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Kochana przestań się zamartwiac. Bóle różnego rodzaju będą towarzyszyć Ci całą ciążę ;)
    Dokladnie, a im dalej tym wiecej hehe

pati1980, Zoja36 lubią tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, jesteś z okolic Szczecina?
    Pati, dziewczyny dobrze mówią. Teraz ma prawo Cię wszystko boleć, ale też zdarza się, że spojenie łonowe się rozchodzi. Możesz skontrolować to u ginekologa. Poczytaj może najpierw o tym.

pati1980 lubi tę wiadomość

• K. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozejscie spojenia, boli najbardziej jak sie w nocy przekrecasz z boku na bok oraz schody ... ale da sie orzezyc wszytsko :) majola ja jestem z okolic szczecina tez :)

pati1980, majola lubią tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowa:-). Już mnie nie boli, oczywiście że czytałam i to chyba mnie też zgubiła bo naczytalam się za dużo A później człowiek się nakręca. Czas odłączyć się od Internetu :- ) :-)

K. lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    majola ja jestem z okolic szczecina tez :)
    Byłoby zabawnie jakby się okazało że się znamy :D

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majola wrote:
    Zoja, jesteś z okolic Szczecina?
    Pati, dziewczyny dobrze mówią. Teraz ma prawo Cię wszystko boleć, ale też zdarza się, że spojenie łonowe się rozchodzi. Możesz skontrolować to u ginekologa. Poczytaj może najpierw o tym.
    Tak, jestem ze Szczecina ;)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wywnioskowałam po 9h jazdy autem z promu :)

Zoja36 lubi tę wiadomość

• alda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czego używacie do wycierania - mycia podczas zmiany pieluszki ?

Chusteczek chcę używać sporadycznie .

W Polsce są duże płatki kosmetyczne tutaj też są czy nie ?

Zdjęcia , linki mile widziane :-)

e5skzzc.png

[**]

• majola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tych engangskluter stąd. Te z Polski zostawiały kłaczki.
    Przepraszam, ale nie umiem dodać zdjęcia. One są wszędzie. Kiwi, REMA, sparkjøp. Nawet jedna paczka była w tej paczce startowej, chyba z Remy.
    A na wyjścia kupuję Huggies Pure, chyba mają najlepszy skład. Są w Europris i normal
    Do pupy ściągam bepanthen z Polski, bo jest tańszy, ale tu chyba jest bardziej tłusty. Mam też sudocrem z Polski. A jak sudocrem na odparzenie nie pomagał, to mają tutaj Inotyol bez recepty. Ma bardzo podobny skład do polskiego tormentiol i ładnie wysusza pupę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 09:06

• alda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Rema to te ?

79596b6dc35e14cfmed.jpg

e5skzzc.png

[**]

• majola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku uzywalismy też tych gazikow ale z Apotek 1, najlepiej jak dla mnie się sprawdziły, te z remy mi nie pasowały.
    Obecnie używamy chusteczek z Huggies, co mają 99% wody. Jak dla mnie rewelacja. Nie są takie zimne jak inne no i skład jest extra. Kupujemy w Normalu. Poza tym sudokrem sprawdza się najlepiej. Młody miał odparzenia, krostki, ale okazało się, że Pampers Premium mu nie odpowiada. Taka delikatna pupka, że toleruje najdroższe ;) Libero Touch ;)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Libero touch są najlepsze :) też używamy :)

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majola a jak byliście w Polsce to jakich tam pieluszek uzywaliscie? Bo chyba w Polsce nie ma libero Touch, chyba że jest jakiś odpowiednik.
    U nas w bon pris jest promocja i na drugą paczkę jest 50%rabatu. Może masz w pobliżu to akurat też skorzystasz :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ