X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Hej dziewczyny :) co u Was ? Jak sobie dają radę świeżo upieczone mamusie?

Co u Was ?

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Teraz szykowanie i oczekiwanie na synka :-)

Pochwał się co już kupiliście z wyprawki 😊😊😊😊

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was NIE chodziła do położnej. Jak to pozniej wygląda z pierwsza wizyta w domu już po narodzinach dziecka. Nie będzie z tym problemów?

Ja byłam tylko 2 razy bo potem moja poszła na urlop. Powiedziałam że będę chodzić do fastlege. Nie dała mi żadnego numeru kontaktowego do siebie. U nas w Helse przychodzi pielęgniarka i położna . Ale ja nie chciałam położnej bo niby po co , byłam tak wykończona szpitalem (9 dni) że nie miałam siły na dodatkowe wizyty .

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Pochwał się co już kupiliście z wyprawki 😊😊😊😊
    Alda prawdę mówiąc nie za wiele,ceny w Polsce są kosmiczne. Kupiłam pieluchy tetrowe i coś lekarstw wrazie czego żeby było. Dostałam dużo ciuszkow od znajomych więc moje dziecko można będzie przebierać co chwilę 😂😂
    Lozeczko i wózek kupię tutaj za jakiś czas 😁

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ja byłam tylko 2 razy bo potem moja poszła na urlop. Powiedziałam że będę chodzić do fastlege. Nie dała mi żadnego numeru kontaktowego do siebie. U nas w Helse przychodzi pielęgniarka i położna . Ale ja nie chciałam położnej bo niby po co , byłam tak wykończona szpitalem (9 dni) że nie miałam siły na dodatkowe wizyty .

Ja chodzę do fastlege i ginekologa więc ta położna to już by było za wiele tak myślę.
    Wczoraj byłam na kontroli u ginekologa, mój klopsiki waży 1,9kg A tu jeszcze dwa miesiące 😬😬

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Co u Was ?
    U nas lepiej , ale refluks w dalszym ciągu męczy. Rechabilitujemy się ale ciagle się spina. Walka z wiatrakami ale cóż trzeba.jestesmy w Polsce tutaj nie jestem zadowolona z terapi . Naprawdę super rezultaty były w Norwegi u Marty .

Alutka
  • K. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w koncu minely kolki !!! Moj syn jest aniolem, cale dnie spacerujemy, bawimy sie jemy i spimy, z dnia na dzien zaskakuje mnie nowosciami w swoim rozwoju oraz pieknie spi w nocy ( nie codizennie ale jest i tak luksus ) wiec mam nadzieje ze najgorsze za nami :) a co do kontroli poloznych/fastlege to moim zdaniem strata czasu bo tu gdzie chodze ja to oni chyba wyksztalcenie przez internet kupili i nie maja pojecia o niczym

pati1980, Alutka 32, majola lubią tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma lozeczko dostawke do łóżka. Jesteście zadowolone?
    I czy mając to lozeczko macie monitor oddechu, nie ściąga to waszego oddechu?
    Zaczynam powoli szykować sypialnie 😁😁

k1iygdz.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma lozeczko dostawke do łóżka. Jesteście zadowolone?
    Hej, ja mam chicco next2 me i zaluje ze wydalam na nie przeszlo 3 tys koron,wywoozlam do pl na wakacje i jak wrocilam to postawilam zeykkle lozevxko i nie ma roznich jak dla mnie i to samo bujak jezusie kipilam mamaroo za 3500 ! A on wydiedzi 3 min za to baby bjorn wygral i potrafi w nim ladnie sie bawic

pati1980 lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Ja miałam dostawke Moweo. Jak dla mnie rewelacja. Trochę ponad 6 miesięcy korzystaliśmy. Ja je uwielbiałam, mój synek również. Monitora oddechu nie posiadalismy.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Hej, ja mam chicco next2 me i zaluje ze wydalam na nie przeszlo 3 tys koron,wywoozlam do pl na wakacje i jak wrocilam to postawilam zeykkle lozevxko i nie ma roznich jak dla mnie i to samo bujak jezusie kipilam mamaroo za 3500 ! A on wydiedzi 3 min za to baby bjorn wygral i potrafi w nim ladnie sie bawic
    Bujaczek mamaroo też mamy i młody potrafił w nim spać. Teraz już wyrósł. Na szczęście my mieliśmy używany, bo cena zaporowa. Wszystko zależy od dziecka :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie fotelik baby bjorn chce kupić i to lozeczko co pisałaś Zoja.
    Cały czas się zastanawiam nad monitorem oddechu.
    Którąś z Was może ma i może polecić jakiś specjalny model?

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam Alda kupowała monitor oddechu

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor oddechu 😊 BABYSENSE 7 i jestem od niego uzależniona 😜😜😜 montuje go nawet do wózka jak mała śpi sobie na dworze 😜😜😜

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ja mam monitor oddechu 😊 BABYSENSE 7 i jestem od niego uzależniona 😜😜😜 montuje go nawet do wózka jak mała śpi sobie na dworze 😜😜😜
    Muszę się rozglądać za używanym bo nowy trochę kosztuje. Ja chce kupić przez to że mały ma ten biały punkcik na serduszku i trochę się boję.
    Niby lekarze zapewniają że nic to nie znaczy, ale lepiej dmuchać na zimne 😀

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam używany ale był użyty tylko parę razy 😊😊😊 i nawet dostarczyli mi go bezpłatnie do domu 🥰🥰🥰

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda a jak u Was? Mała ma już 1,5 miesiąca, jak ten czas leci.

Czarodziejka a co u Was, zaglądasz tutaj?

My zaczęliśmy rozszerzać dietę, w końcu. Zdecydowaliśmy się na metodę BLW.
    Jesteśmy po urlopie. Młody ma lot samolotem, podróż pociągiem i długą trasę samochodem za sobą. Mamy mega dzielnego syna 😁
    Poza tym mam wrażenie że będzie zaraz raczkował. Mega fajny czas jest teraz, rozwój ekspresowy i młody taki już kumaty.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Alda a jak u Was? Mała ma już 1,5 miesiąca, jak ten czas leci.

Oj tak czas leci ja nie wiem kiedy to minęło 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    U Nas byłoby dobrze gdyby nie zielone kupki ☹️☹️☹️ zaczęło się w zeszłym tygodniu i widać że to ją męczy 😔😔😔 więc pierwsze co to odstawiam nabiał jak za dwa tygodnie nie przejdzie to do lekarza . Mam nadzieję że nie będę musiała zrezygnować z karmienia piersią ale jeżeli to jej pomoże to będzie trzeba tak zrobić. Chociaż cały czas ładnie przybiera na wadze i to mnie pociesza.

Druga sprawa dziewczyny czy Wasze dzieci też tak charczały jakby coś im zalegało w gardle i miały zawalony nos chociaż jest czysto???

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Jesteśmy po urlopie. Młody ma lot samolotem, podróż pociągiem i długą trasę samochodem za sobą. Mamy mega dzielnego syna 😁
    Poza tym mam wrażenie że będzie zaraz raczkował. Mega fajny czas jest teraz, rozwój ekspresowy i młody taki już kumaty.

BRAWA dla synka 🥰🥰🥰

e5skzzc.png

[**]

• K. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Oj tak czas leci ja nie wiem kiedy to minęło 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    U Nas byłoby dobrze gdyby nie zielone kupki ☹️☹️☹️ zaczęło się w zeszłym tygodniu i widać że to ją męczy 😔😔😔 więc pierwsze co to odstawiam nabiał jak za dwa tygodnie nie przejdzie to do lekarza . Mam nadzieję że nie będę musiała zrezygnować z karmienia piersią ale jeżeli to jej pomoże to będzie trzeba tak zrobić. Chociaż cały czas ładnie przybiera na wadze i to mnie pociesza.

Druga sprawa dziewczyny czy Wasze dzieci też tak charczały jakby coś im zalegało w gardle i miały zawalony nos chociaż jest czysto???
    Tak, do tego stopnia ze dzis bylam u laryngologa i powiedzial zr wyrosnie z tego charczenia , nos uszy i gardlo super czyste mowil tylko ze ma troche krzywa przegrode a tak to poprstu czesta dolegliwosc a ja juz balam sie ze ma astme alergie lub bog wie co, ale mozesz nawilzac nos woda morska jak chcesz i czekac az przejfzie, prawdopodobnie wtedy kiedy bedzie wiecej sieddiec niz lezec

n59y2n0ajnp6dihh.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ