Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka 32 wrote:Tak wiem. To miałam na myśli tylko źle się wyraziłam
My byliśmy w Polsce . Porobiłam małej dużo badań . Wszystkie prawidłowe
Porostu jest bardzo wrażliwa i delikatna na każdy dyskomfort . My się rechabilitujemy , mała ma kręcz szyi . Przez to miała problem z uciekającymi rączkami. Ma większy problem z lewą rączką . Ale dzięki rechabilitacji ruszyła do przodu . Robi piękne obroty .’, w sumie ciagle się na brzuszek przewraca. Tylko ten refluks i pierdy ‚!!! I jest bardzo temperamentna . Taka mała terrorystka która rządzi w domu ...
Mój synek obracać się zaczął dzień po skończeniu 5 miesiąca i bardzo mu się to podoba 😁
Pierdy miną, gdy układ dojrzeje.
A refluks kto Wam zdiagnozowal? Robicie coś z tym, czy czeka się aż minie?
W ogóle jak wygląda diagnostyka refluksu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 16:09
-
Zoja- badania na refluks nie mieliśmy ,Bo mała przybiera bardzo dobrze na wadze. I nie wymiotuje tylko ulewa , cofa jej się pokarm i często przez to beka . Co ją meczy strasznie. Badanie na refluks jest bardzo nie przyjemny . Sonda przez nos. Od Polskiego Pedatry dostaliśmy mleko NeoCate i zagęstnik do mleka. W prawdzie dużej poprawy nie widzę ale już jej chociaż nosem nie leci . Ja podejrzewam ze mała połyka dużo powietrza i dlatego taki problem. Od urodzenia je łapczywieAlutka
-
Dzieci mogą ulewać nawet do roku. Nasz też jeszcze ulewa. Też łyka powietrze i pewnie stąd. Dodatkowo wkłada rączki do buziaka, a niemowlaki mają na końcu jezyka punkt wymiotny. Dopiero z czasem przesuwa się to do gardła, tak jak mają dorośli.
Często jest tak że dzieci przestają ulewać gdy się pionizuja czyli kiedy samodzielnie usiądą. Twoja córeczka ma dopiero 3,5 miesiąca jeśli dobrze pamiętam, więc ma prawo ulewać.
A tak poza tym bardzo szybko zaczęła się przekręcać, silna dziewczynka 👧😁 -
Alutka ja dodam od siebie, że ulewanie potęguje się jak dziecko szybko na brzuszek się zaczyna przekręcać . U nas tak było bo po jedzeniu Mała zaraz hyc na brzuch a posiłek na matę Też myślałam , że może ma refluks ale dzieci po prostu ulewają. Teraz praktycznie jej się nie zdarza jak już to twarożkiem czasami właśnie jak jest bardzo aktywna po posiłku .
-
mar2śka wrote:Alutka ja dodam od siebie, że ulewanie potęguje się jak dziecko szybko na brzuszek się zaczyna przekręcać . U nas tak było bo po jedzeniu Mała zaraz hyc na brzuch a posiłek na matę Też myślałam , że może ma refluks ale dzieci po prostu ulewają. Teraz praktycznie jej się nie zdarza jak już to twarożkiem czasami właśnie jak jest bardzo aktywna po posiłku .
U nas jest tak praktycznie od początku . Zanim się na brzuch zaczęła przekręcać . Ulewa kilka razy po każdym posiłku często jej podchodziło do ust i połykała to spowrotem,Kilka razy się aż zachłysła ,Leciało nawet nosem .pamietam moment kiedy na autostradzie musiałam ja szybko wyciągać z fotelika tak się dławiła. Przez to często beka odbija się się jej tak jakby w środku . Od kąd zaczęła się przewracać widzę ze to jej przynosi ulgę bo właśnie jak jej zaczyna podchodzić to szybko na brzuszek . Tak to dla mnie wyglada , bo próbuje się przewracać w tych momentach nawet jak jest u mnie ma rękach.Alutka -
Alda, ogromne gratulacje!
Daj znać, czy laktacja przyszła. Życzę powodzenia! Cieszcie się sobą, czas strasznie szybko leci.
Nasz ma 8,5 miesiąca i dalej ulewa. Minęło trochę gdy wprowadziłam posiłki stałe, to właśnie po nich nie ulewał. Ale popija teraz dużo wody i po wodzie ulewa jak wcześniej. Badania na refluks nie mieliśmy i nie staram się o nie. -
majola wrote:Alda, ogromne gratulacje!
Daj znać, czy laktacja przyszła. Życzę powodzenia! .
Jak na razie dajemy radę na cycu Mała bardzo dobrze ssie aż położne w szoku ile ona ma siły
majola, Alutka 32, pati1980, pati1980, Zoja36 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja juz w Polsce, byłam u ginekologa sprawdzić czy wszystko ok po podróży. Nic się nie dzieje, mały rośnie w mega tempie bo już waży ok 982gram.
I co najważniejsze dla mnie to ze te włókniaki z główki już zniknęły. Jestem bardzo szczęśliwa. Teraz się relaksuje na urlopie 🌞Zoja36, majola, kaktus85, K. lubią tę wiadomość
-
Alutka 32 wrote:Zoja- moja córeczka dziś kończy 4 miesiące . Na brzuszek przekręca się od tygodnia:)
Brawo 👏👏👏
Wszystkiego najlepszego dla córeczki.
Alutka może czas na suwaczek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 21:06
-
Mam chwile więc postanowiłam napisać. Jutro już będzie 6 tyg jak Oliwier jest z nami:) od powrotu do domu z dnia na dzień jesteśmy bardziej szczęśliwi życie zmieniło się nam na lepsze tyle radości i szczęścia jeszcze w nas nie było jak teraz. Mały je ładnie w nocy przesypia co 3 godziny się budzi na jedzenie i śpi dalej. Przez dzień różnie co 2-3 godziny ale już zaczyna interesować go świat. Chodzimy na spacery śpi wtedy jak aniołek Jak do tej pory mieliśmy tylko dwa dni co trochę płakał z powodu brzuszka. Jestem mega szczęśliwa Pozdrowienia dla wszystkich mam i dużo siły, a jeszcze więcej miłości życzę dla maluszków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 15:07
majola, pati1980, kaktus85, K. lubią tę wiadomość