Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy ktoras miala zle wyniki z krwi w 26 tyg oraz okazalo sie ze ma cukrzyce ciazowa ? W czwartek bylam na wynikach wczoraj sprawdzilam w internecie sobie i mam podwyzszone - leukocytter oraz za malo erytrocytter. Czy to moze miec wplyw na ciaze ? Do tego glukoza .. pierwsze badanie na czczo 5,0 czyli Ok a po 2 godzinach 9,4. Polozna mam dopiero 17 lipca bo to ona zlecila Mi badania... miala tutaj Ktoras cukrzyce w ciazy ? Jakie sa postepowania ??
-
madziula_ wrote:Dziewczyny czy ktoras miala zle wyniki z krwi w 26 tyg oraz okazalo sie ze ma cukrzyce ciazowa ? W czwartek bylam na wynikach wczoraj sprawdzilam w internecie sobie i mam podwyzszone - leukocytter oraz za malo erytrocytter. Czy to moze miec wplyw na ciaze ? Do tego glukoza .. pierwsze badanie na czczo 5,0 czyli Ok a po 2 godzinach 9,4. Polozna mam dopiero 17 lipca bo to ona zlecila Mi badania... miala tutaj Ktoras cukrzyce w ciazy ? Jakie sa postepowania ??
Madziula ja też mam niskie leukocyty i lekarz powiedział że będziemy mieli to pod kontrolą. I to by było na tyle. Tylko ja cukier mam w normie. -
madziula_ wrote:Dziewczyny czy ktoras miala zle wyniki z krwi w 26 tyg oraz okazalo sie ze ma cukrzyce ciazowa ? W czwartek bylam na wynikach wczoraj sprawdzilam w internecie sobie i mam podwyzszone - leukocytter oraz za malo erytrocytter. Czy to moze miec wplyw na ciaze ? Do tego glukoza .. pierwsze badanie na czczo 5,0 czyli Ok a po 2 godzinach 9,4. Polozna mam dopiero 17 lipca bo to ona zlecila Mi badania... miala tutaj Ktoras cukrzyce w ciazy ? Jakie sa postepowania ??
Z tego co pamietam jak moje kolezanka miala cukrzyce ciazowa to brala insuline ale to musisz wszystko skonsultowac z lekarzem....powodzenia -
Zoja36 wrote:
Alda co u Was? Jak malutka?
U nas ok gdyby nie odruch moro który ją często męczy i wybudza 😳😳😳
Udało się z laktacją z czego się bardzo cieszę 😊😊😊 Malutka rośnie jak na drożdżach W 6 dni przybrała 450g 🙈🙈 i nie wiem czy nie za dużo 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Ja muszę chodzić do fastlege - sprawdzać ciśnienie i zmieniać dawki leków co drugi dzień co jest nie lada wyzwaniem z tą mała istotką wyrobić się na czas i trochę to jest dla mnie uciążliwe tym bardziej że mam daleko .
Dziewczyny jak często chodziłyście do Helsestasjon się ważyć ? Zapomniałam się zapytać pielęgniarki jak była na wizycie [\b] 🙄🙄🙄
UDANYCH WAKACJI DLA WSzYSTKiCH ☀️☀️☀️✈️✈️✈️🏝🏝🏝
-
Alda ja byłam tylko raz jak mały miał 4 tygodnie. Potem już tylko na szczepieniach.
Fajnie że Młoda przybiera, tylko się cieszyć.
A odruch moro no niestety trzeba przetrwać. To minie.
Jejku ja patrzę na swojego synka który ma już 6 miesięcy i myślę, jaki on już duży. A przecież też był malutki. Jak ten czas leci.
Zdrówka dla Was.Klio86 lubi tę wiadomość
-
Alutka 32 wrote:Majola- jak rozszerzałaś synkowi dietę to też ulewał pokarmem? Dałam małej trochę marchewki i wyleciało razem z mleczkiem!!
pati1980, Zoja36 lubią tę wiadomość
-
majola wrote:Pati, myślę, że nie będzie problemu, bo po narodzinach przychodzi helsesøster, a nie jordmor
Jakoś teraz mi to przyszło do głowy. Ja chodzę do fastlege i ginekologa. Nie chce teraz namieszać z położna bo to już by było za dużo tych lekarzy.
-
majola wrote:Pati, myślę, że nie będzie problemu, bo po narodzinach przychodzi helsesøster, a nie jordmor
To zależy chyba od miejsca . Jak dzwoniła do mnie helsesøster to pytała się czy chcę żeby przyszła też położna, ale powiedziałam że nie chcę .
U nas trzeba podawać wagę dziecka co tydzień 🙄🙄🙄 my mamy wagę więc nie muszę chodzić co tydzień tylko dzwonię i mówię ile mała waży .
Najbardziej mnie wkurzyła wizyta w Helse w 4tygodniu. Było gorąco jak cholera 32stopnie , nie pozwoliła mi wejść do gabinetu z wózkiem , ja z małą na rękach , pot dosłownie lał mi się po tyłku , mała cała mokra bo się grzała też ode mnie krzyk bo jej gorąco , nic nie wiem z tej wizyty bo jej nie słuchałam - masakra !!!
Ja mam nawał pokarmu - cucki mi eksplodują 🙄🙄🙄
U nas raz lepiej raz gorzej . Czasami ma napady szału wtedy nic nie pomaga , czasami cały dzień śpi jak aniołek 🥰🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 09:04
pati1980 lubi tę wiadomość