Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzis cichutko :) a propo paczek to wy sie rejestrowalyscie w 20 tyg czy wczesniej ?

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez chcialam pisac, ze Mamusie dzis odpoczywaja :)
    co do paczek to ja juz sie rejestrowalam na paru str (w rim, apotek1, ditt apotek i gdzies w 2 miejscach jeszcze :) ), a paczki odebrac i tak mozna dop min 3m-ce przed porodem ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja sie zastanawiam kiedy bede mogla sie zarejestrowac :P bo pamietam ze dziewczyny mi wspominaly o 20 tyg :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarejestrowac sie chyba mozna w kazdej chwili a paczki i tak sie odbiera w okreslonym czasie.

Siamyrka jak tam lot?

Ja juz mam dosyc i przeraza mnie kolejna nie przespana nocka wrrr. Nogi mam spuchniete i bola do tego reumatyzm i co jakis czas skurcze i ciagniecie w dole. Ja juz chce rodziccccccc.
    Dzisiaj sie musialam juz ogolic na dole i na nogach i kurde ledwo co dalam rade.Znajoma sie smiala i mowila,ze nastepnym razem moze mnie ogolic hehe

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka a kiedy masz umowiona wizyte u lekarza?

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja- wspolczuje Ci bardzo tych nieprzespanych nocy. I juz sama sie takich boje. Ale pomysl, ze jeszcze tylko troszke! :)
    Lot dobrze- dziekuje. Przespalam caly :)
    Wizyte mam we wt na 17. Dobrze, bo od paru dni kluje mnie gdzies bardzo nisko. To przy okazji moja cudowna P. Dr zobaczy i mam nadzieje wyjasni moje watplwoci i zmartwienia :)
    Jakos srednio ufam lek w No. Jakos tak bardzo olewajaco ppdchodza...
    Jak mam mozliwosc to korzystam z lek w Pl. Potem juz nie wpuszcza mnie do samolotu hehe.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Siamyrka trzymam kciuki za wtorek ;-)

Faktycznie,depilacja teraz jest nielada wyczynem,ja jeszcze mam problem z ubraniem skarpetek.Na szczescie syn mi pomaga.
    Dzisiejsza noc przespana,zasnelam po 1.
    Teraz po śniadanku zalicze zapewne drzemkę.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja jem właśnie śniadanko. Już zaczynam pomału łapać doła,bo mam już dosyć nie przespanych nocek i brzuch mnie ostatnio ciagle pobolewa wrrr.Ja juz chce lutyyyyy.
    U nas dzisiaj sypie śnieg.

Dziewczynki co pakowałyscie do szpitala? Ja mysle,żeby sie spakowac w tym tyg.ale w sumie do konca jeszcze nie wiem co mam wziasc,bo nie chcialabym brac za duzo.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala spakowałam kosmetyki,wkladki laktacyjne, podpaski, piżamy, szlafrok, kapcie i klapki pod prysznic, a dla maluszka ciuchy na wyjście i pieluszki :) Z tego co wiem pieluszki, podpaski są w moim szpitalu ale wezmę na wszelki wypadek:)

No i oczywiscie wode do picia i prowiant( biszkopty, wafle ryżowe i czekolade Oreo)Owoce wezme jak bede jechała albo mąż mi przywiezie :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem zarówno jak urodze przedwczesnie i o czasie ,to w obydwu szpitalach wszystko jest dla dzidzi i mamy. Ale ja zapakowalam:bieliznę(majty,skarpetki,biustonosze do karmienia),reczniki 2 szt,kosmetyczke,2 koszule nocne ,kapcie i klapki,chusteczki nawilz,sudocrem,pampersy,krem do buzki(na drogę też będę miec od razu),ubranko na wyjscie dla Małego i siebie oraz kocyk dla malego a i smoczek. Woda,wafle ryzowe,2 wafelki princess kokos,paczuszke białych michalkow,a owoce już mąż mi kupi wraz z dużą butelką wody . A no i wkładki laktacyjne wzięłam

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz tak szczegółowo nie pisałam, bo logiczne, że bielizne zapakowałam i ręczniki :P

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej to wy już gotowe do porodu.Ja musze isc dzisiaj na strych poszukac jakas torbe.
    Znajoma mi mowila,ze nie brala piżamy tylko dresy,bo tutaj tak chodza w dresach.ja wezme sobie jedna i dres a do porodu chyba bede w ich piżamie,bo wiadomo że cała się ubrudzi.

Ja dzisiaj sie wyrżnełam na dupsko,bo snieg przysypal lód i nie było nic widac ale na szczescie nie upadłam tak mocno ale wróciłam sie do domu po kolce.
    Chciałam sobie kupic staniki do karmienia w HM ale kurde nie ma możliwosci przymierzenie,bo sa spiete 2 szt.Musze poszukac jeszcze w innych sklepach.

A co do tych słodkosci co tam sobie zapakowałyscie,to można jesc jak sie karmi piersia? tzn.wiem,ze troche mozna ale chyba nie za duzo co?Musze z ciekawosci poczytac co można jesc a co nie,bo ja córki karmilam tylko miesciac piersia i dawno temu wiec nie pamietam.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze :D to wy juz na wylot na porodowke wpelni gotowe :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 38 tydzień, wiec teraz się może w każdej chwili wydarzyć poród. Trzeba się spakować wcześniej,bo w biegu nie bedę się pakować pozniej. Ja czytalam na norweskich stronach,że czekoladę również biorą norweszki, wiec i ja wezmę. Może w bolach nie będe miala głowy do jedzenia, ale może sie przydać :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ty kafabi juz mozesz w każdej chwili urodzic.
    Kafabi ten kupon na paczke z rimi to dostalas poczta w formie jakiejs ulotki,czy zwykla kartke.Ja powinnam dostac na dniach i boje sie żeby jej nie przegapic,bo dostaje tez pelno reklam.

Ja w środe zaczne 37 tydzien czyli 36+0
    Dzwonila wlasnie do mnie znajoma z pracy i mowila,że zaczeli obstawiac kiedy urodze a nagroda sa wina :-)
    Szef zrobił plakat i obstawił pierwszy heheh

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Maja pocztą przyszło w formie pocztówki :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ba,trzeba być gotowym na wszystko,nie znamy dnia ani godziny :-)

Oj Kafabi napisalam szczegółowo,bo sama zapomnialan o takich detalach jak staniki do karmienia :-P.

Maja,zamierzam te słodycze pochlonic w trakcie he he,bo ja stres zajadam,później będę ograniczać. Dziś miałam przedpołudnie bardzo słodkie,dosłownie się nażarlam słodyczy tak,ze zgagulec męczył mnie,na szczęście przeszla

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)
    widzę, Wy już jedną nogą na porodówce :) szybko zleci i za chwilkę będziecie się chwalić zdjęciami Waszych pociech :)))
    ja byłam dziś w lab. na morfologii i badaniu moczu, u koleżanki na herbatce i na zakupach.
    kupiłam na allegro "pakę dla chłopaka" hehe
    ciuszki od 0-6 m-cy fajowskie wrzucę zdjęcia zaraz

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj,dawaj :-) czekamy na fotki. Ja niestety mam tylko na 56 i 62,muszę pokupowac na 68 chociaż parę rzeczy :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    link wrzucam bo tych fotek dużo :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4985760282

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ