Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Siamyrka sliczne są te ciuszki no i śliczny masz już brzusio.
Kasiula witaj i się rozgosc. Fajnie,ze jest nas coraz więcej. Gdzie mieszkasz w Norwegii? -
Diana brzusio rośnie,rośnie i wygląda ślicznie
Mnie dzisiaj w domu zbili z tropu co do imienia małej,bo przyszła przyjaciólka i sie dyskusja zrobiła.Połowa stoi za imieniem Emma a połowa chce,żeby była Maja. Meza siostra nazywa sie Maja i ma byc chrzestna i mnie od urodzenia w domu nazywali Majka. I badz tu madrym heeDiana95 lubi tę wiadomość
-
cześć Kasiula! napisz coś o sobie więcej
ja dziś jakoś wyjątkowo zmęczona jestem, mimo że nic takiego nie robiłam wpadła na herbatę przyjaciółka z synkiem i trochę się obudziłam.
byłam dziś na badaniu moczu i morfologii i znowu w moczu mam bakterie. dziwne, że nic mi nie powiedzieli ostatnio na badaniach w No u lek... kupiłam już sobie urofuragine, bo pewnie lek jutro też to zaleci -
Dziewczyny macie piękne brzuszki Mój tez powoli rośnie, może niedługo wrzucę jakąś fotkę.
Mieszkam na Nesoya ok 19 km od Oslo. W środę mam pierwszą wizytę u fastlege. Jak w Norwegii wygląda wizyta u lekarza w ciąży? Czy od razu na pierwszej wizycie będę miała robione jakieś badania? I czy przydzielą mi jakąś położną?
To moja pierwsza ciąża i troszkę się denerwuje. -
Siamyrka ja ostatnio bylam non stop zmeczona a od 3-4 dni mam takiego powera, ze sama siebie nie poznaje. Ciagle sprzatam, caly czas cos gotuje jak nie zupa to pierogi, mialam ochote na salatke z kurczakiem wiec ja zrobilam o 11 w nocy, a dzis po wysprzataniu calego domu wzielam sie za pieczenie babeczek ! Nie wiem skad mam tyle energii ale bardzo mi sie to podoba, tylko, ze krzyz juz mnie boli od tego latania ciaglego i musze troche przystopowac...
-
Kasiula, powiem ci jak wygladala moja wizyta: Weszlam , powiedzialam, ze jestem w ciazy(nie zdziw sie jak zapytaja czy chcesz ta ciaze zatrzymac), lekarka zalozyla mi karte ciazy, zapytala jak sie czuje, data ostatniej miesiaczki i takie podstawowe pytania. Wyliczyla mi date porodu na podstawie tej ostatniej miesiaczki i powiedziala, ze na usg pojde dopiero kolo 20tyg ciazy i ze przysla mi list ze szpitala z informacjami kiedy i gdzie to usg ma sie odbyc. Ja bylam u lekarza w 11tyg i 5 dni wiec od razu wziela mnie na pobranie krwii (7 fiolek!) pobrali mi tak duzo bo i duzo badan trzeba bylo zrobic. Od razu na wizycie ustali ci ona date kolejnej wizyty, to chyba wszystko Aha i jeszcze mi sie przypomnialo, ze najlepiej zebys przyniosla na ta wizyte swoj pierwszy poranny mocz i na kazda kolejna wizyte tez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:40
-
cati wrote:Miałyscie problem z zapisaniem sie do położnej ?
Ja sie do poloznej nie zapisywalam bo czytalam, ze w Norwegii ciaze prowadzi albo fastlege albo polozna a mi jest w sumie obojetnie tylko, ze slyszalam, ze moja fastlege jest tez polozna wiec wybor chyba i tak mam z glowy. W sumie to ja oczekuje ze to lekarz mnie przeprowadzi przez ta pierwsza ciaze i dostane wszystkie informacje od niego a narazie nie bylo zadnej mowy o poloznej i nawet nie pytalam