Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj, agata83 Gdzie w Norwegii mieszkasz??
Ja mialam robione pierwsze badania w 11tyg i 5 dni bo akurat wtedy bylam pierwszy raz u lekarza, z Anglii mialam doswiadczenie, ze nie robia nic we wczesnej ciazy i lepiej pojsc pozniej niz wczesniej wiec pomyslalam, ze i tutaj tak jest i po zrobieniu testu dopiero chyba 2 tyg pozniej umowilam sie na wizyte Pozatym ja o ciazy dowiedzialam sie dopiero chyba w 7 czy 8 tygodniu bo zawsze mialam nieregularne miesiaczki wiec to, ze jej nie mialam wcale mnie nie zdziwilo, dopiero poranne wymioty mnie zmusiły do zrobienia testu hehe
-
No.ja byłam akurat w 12 tyg,ale to dlatego,ze wszystkie badania robiłam w Pl(akurat wakacje).
Witam nową forumowiczke Agata napisz nam,gdzie mieszkasz,czy to Twoja pierwsza ciąża i udzielaj się
Maja chciałam Ci powiedzieć,ze ja w ciągu tygodnia dostalam papiery o macierzyńskie,a Ty w końcu masz??
-
Witam WAS
Nie zaglądałam tu od kilku dni a ile rozmów mnie już ominęło
Ja pierwszy raz na wizytę idę jutro - ok 11 tc, więc już czas... Rozumiem, że oddać trzeba krew, mocz i będę miała badanie ginekologiczne ? hmm ?
Idę oczywiście z narzeczonym, by mi przetłumaczył co i jak
Ostatnio mam okropne dolegliwości : Brak apetytu, wszystko mnie denerwuje, brak humoru, bardzo złe samopoczucie, brak sił i niestety źle mi się w nocy śpi. Myślałam, że takie rzeczy przyjdą dużo później albo wcale
Mój termin to prawdopodobnie 17 sierpnia ( tak polski gin wyliczył), więc jeśli chcecie dziewczyny, możecie wpisać mnie na listę.
derii84 lubi tę wiadomość
-
Klopka, ja bylam 2 razy na wizycie i tylko krew i mocz badali. Wydaje mi sie, ze tutaj nie robia badania ginekologicznego.
Oj ja tez miewam te straszne dni kiedy wszystko mnie denerwuje, chce mi sie plakac i w ogole wtedy mam ochote spac caly dzien i w kolko powtarzam NIECH TEN DZIEN SIE JUZ SKONCZY. Najgorsze w tym wszystkim ze moj maz chyba nie rozumie jak bardzo szaleja we mnie hormony i dorzuca oliwy do ognia
Ja bylam na wizycie z mezem i od razu zapytala czy to ojciec dziecka i wpisala jego dane do karty ciazy, pytala nawet o zawód lub miejsce pracy czy cos.
Ja mam wyliczony termin na 27 czerwca, ale zobaczymy czy we wtorek na usg cos sie zmieni, wiec dopiero wtedy mnie dopiszcie do listyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:21
-
Hej Klopka,tutaj nie badają ginekologicznie nawet mnie gin nie zbadał jak miałam skierowanie,bo stwierdził,ze z dzieckiem wszystko ok i noe widzi potrzeby he he.
Diana znam te humorki doskonale,musimy przeżyć.
Mnie znowu łapią skurczyki -
derii84 wrote:Maja chciałam Ci powiedzieć,ze ja w ciągu tygodnia dostalam papiery o macierzyńskie,a Ty w końcu masz??
Derii, bo ty szczęściara jesteś A co do skurczyków to łapia cię i łapią,a jeszcze możesz urodzić po terminie
derii84 lubi tę wiadomość
-
Klopka wrote:Witam WAS
Nie zaglądałam tu od kilku dni a ile rozmów mnie już ominęło
Ja pierwszy raz na wizytę idę jutro - ok 11 tc, więc już czas... Rozumiem, że oddać trzeba krew, mocz i będę miała badanie ginekologiczne ? hmm ?
Idę oczywiście z narzeczonym, by mi przetłumaczył co i jak
Ostatnio mam okropne dolegliwości : Brak apetytu, wszystko mnie denerwuje, brak humoru, bardzo złe samopoczucie, brak sił i niestety źle mi się w nocy śpi. Myślałam, że takie rzeczy przyjdą dużo później albo wcale
Mój termin to prawdopodobnie 17 sierpnia ( tak polski gin wyliczył), więc jeśli chcecie dziewczyny, możecie wpisać mnie na listę.
kochana tutaj termin porodu biorą z USG miedzy 17-19 tygodnia -
Kafabi - term. 6 luty - córcia Oliwia
derii - term.14 luty - synuś Olafek
maja35 - term. 20 luty. - córcia Emma
siamyrka - term.3 czerwiec- synuś Natan
Cati - term.8 lipiec - jeszcze nie wiem co mam w brzuszku
Klopka- term.17 sierpień- ?
pozwoliłam sobie dopisać, myślę,że Maja się nie zdenerwujederii84 lubi tę wiadomość
-
derii ja jeszcze nic nie mam z Navu ale znajoma która składała dokumenty pare dni przede mna dostala dzisiaj wiec ja tez powinnam dostac na dniach.
-
Witam się i ja. Wlaśnie korzystam z chwili kiedy córcia smacznie śpi na nowym nabytku (macie edukacyjnej)
Dzisiejszy dzień spędziliśmy na zakupach. Wiecie, mój P chyba faktycznie zwariował na punkcie swojej córci. Jak nie przyniesie mi obrazów do domu (bo u znajomych córcia bardzo się w nie wpatrywała) to przywlecze dywan (a bo mówiłaś, że nie długo będzie trzeba kupić matę dla małej to i dywan będzie potrzebny), albo kolejną maskotkę. Ale co mnie najbardziej cieszy, w końcu zrozumiał, że Oktavcia sukienki i różowe ciuszki mosić powinna, bo w końcu jest dziewczynką. Tak więc jestem zadowolona z dzisiejszych łowów
Witaj Agata83 ja badania miałam w 13'tyg robione. Krew, mocz.
Hm... Nie wiem czemu, po co, jak i dlaczego ale ja miałam na pierwszej wizycie pobierany wymaz, normalnie przez mojego lekarza.
Ps. Początkiem się nie sugerujcie. Moja przerwa minęła za nim zdążyłam napisać ten post :0)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 19:36
derii84, maja35, kafabi, siamyrka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Jak nocka minęła? Pospałyście?
Mi jakoś tak szybko zleciała, że chętnie bym jeszcze pospala, ale cóż... Oktavka raczej już nie.. Póki co jeszcze leżymy, może jednak jeszcze przyśnię uhm... Chciało by się iść na spacer, ńiestety straszne u nas mrozy.. A jak u was?
Miłego dnia -
oj kochana jak bym chciała przespać nocke.Dzisiaj spalam może z 3 godzinki.Masakra jakas.
Wlasnie wrocilam od lekarza,bo mialam dzisiaj kontrole.Wszystko ok.mocz,ciśnienie,wymiary brzucha i serduszko.
pani powiedziala,że w zasadzie moge juz rodzic hehe. Mimo meczarni,to jednak wolalabym poczekac ze 2 tyg ale nie wiecej he.
Teraz biore sie za obiadek.
U nas dzisiaj jest chyba ok. -4 i duzo sniegu,że sie ciezko chodzi. -
Witamy
W nocy niestety nie pospałam, ale to już kwestia przyzwyczajenia
O 9tej miałyśmy wizytę u lekarza. Wszystko jest w porządku, wyniki książkowe tylko Oliwka dawała popalić w brzuchu i nie udało się jej pomierzyć ani nie pokazała pipuszki. Najwazniejsze ,że ułożona główką w dół i serduszko pięknie bije
Pogoda u Nas zimowa, śnieżek leży i delikatny mrozik jest -
Cieszę się, że wasze dziewczynki mają się dobrze. Co do snu, a raczej jego braku to współczuję, próbuję sobie przypomnieć jak to ostatnie dni było ze mną, ale ja to ogólnie prawie całą ciąże przespałam
Maja jasne lepiej miech jeszcze niunia posiedzi.ma co ma się spieszyć, zimno jeszcze i u was
Kafabi a to kręciołek malutki. Cały czas taka aktywna? Oktavia była strasznie ruchliwa i bardzo kopać lubiła. Z resztą zostało jej to do dziś, nawet chwili spokojnie uleżeć nie potrafi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:46
-
derii dostałam dzisiaj odpowiedz z Nav
Kafabi fajnie,ze z Oliwcia wszystko dobrze.Moja tez bardzo ruchliwa cały czas ale mam nadzieje,że po porodzie troche polezy spokojnie hehe -
Hej dziewczyny, dzięki za powitanie:) Ja mieszkam w okolicach Oslo. To moja druga ciąża. W pierwszej ciąży krew miałam pobierana w 9 tyg i nie było problemu. No ale wtedy miałam innego lekarza, inna przychodnia. Ehh zaczekam do tego 12 tyg. W ogóle mój lekarz kompletnie nie zna się na ciąży wiec będę chodzić na kontrole do położnej i ginekologa. Tym bardziej, ze ja trochę po przejściach.
Fajnie ze wsze dzieciaczki maja się dobrze I niech tak zostanie. A wy gdzie mieszkacie? Macie już jakieś dzieci ? Wybaczcie ze pytam, pewnie już to było ale trochę stron jest na tym wątku i trochę cieżko je wszystkie przejrzeć -
Agata ja mieszkam w Sarpsborgu niedaleko granicy szweckiej Jak widac na suwaczku mam 7-letniego młodzieńca, a teraz czekamy na córeczkę
Ja chciałabym żeby Oliwcia urodziła się w lutym tak jak powinna
Maja najważniejsze,że maleństwa są zdrowe.My już tyle nie przespałyśmy nocy , że jeszcze troszkę nam nie zaszkodzi. Ja tłumaczę sobie tym,że po urodzeniu nasze dzieciaczki będą przesypiać noce a my razem z nimi. Taka mała rekompensata -
Oj kafabi jaka z Ciebie optymistka hehe. Ja sie za bardzo nie nastawiam na przespane nocki po porodzie,żeby sie nie rozczarowac hihhi
Agata ja mieszkam w Oslo i mam 2 córki a teraz czekamy na trzecią