WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana jak ten czas szybko leci i juz Oktawia ma 2 miesiące :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my się nie obejrzymy a nasze maluszki będą miały 2 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:30

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jestem tu nowa. Dołączam się do was :) pozdrawiam

kafabi lubi tę wiadomość

• Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    Hej dziewczyny, dzięki za powitanie:) Ja mieszkam w okolicach Oslo. To moja druga ciąża. W pierwszej ciąży krew miałam pobierana w 9 tyg i nie było problemu. No ale wtedy miałam innego lekarza, inna przychodnia. Ehh zaczekam do tego 12 tyg. W ogóle mój lekarz kompletnie nie zna się na ciąży wiec będę chodzić na kontrole do położnej i ginekologa. Tym bardziej, ze ja trochę po przejściach.

Fajnie ze wsze dzieciaczki maja się dobrze :) I niech tak zostanie. A wy gdzie mieszkacie? Macie już jakieś dzieci ? Wybaczcie ze pytam, pewnie już to było :) ale trochę stron jest na tym wątku i trochę cieżko je wszystkie przejrzeć :)

Ja mieszkam w Lier niedaleko Drammen :) To jest moja pierwsza ciąża :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki
    My dzisiaj pospalismy, narzekać nie mogę.

Witaj. SYLWIA, standardowo napisz, gdzie mieszkasz,która to twoja ciąża no i który tydzień.

Dziewuszki me lutowe, cieszę się,że wszystko z dziewczynami ok,buziaki dla córeczek:-*

Buziaki dla Okavki z okazji ukończenia dwóch miesięcy :-*

Maja cieszę się,że formalności zakończone :-)

A my mieszkamy w Nordland, na uroczej wyspie Traena :-D Mam osmiolatka w domu, którego kocham nad życie, męża i kocura :-P

siamyrka lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:D to moja pierwsza ciąża. Jestem z Tønsberg (100 km od Oslo ) a i 28 tydzień :D Na dana chwilę mam ułożenie pośladkowe i wiem jak w Norwegii mało jest cesarek. I tak proszę malutką by się mi przekręciła :) Dziewczyny kiedy mnie teraz czeka usg? Miała któraś już taką sytuacje? Pozdrawiam was wszystkie ;)

derii84 lubi tę wiadomość

• Klopka Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Ciesze się, że nie jestem już tutaj aż taka NOWA :D

Byłam dziś na pierwszej wizycie- widzę, że co przechodnia, lekarz to robią co innego. Głodowałam cały ranek z nastawieniem pobierania krwi, siki przygotowane i pojechałam. Okazało się, że jeszcze mi nie zrobią żadnego badania. Ani krew, siku tez nie chcieli, badanie ginekologiczne tez nie hmm... Lekarka pytała tylko jak się czuje i poradziła co najlepiej jeść a czego nie. Zmierzyła ciśnienie. Zrobiła również USG czego w ogóle się nie spodziewałam.
    Nie sądziłam, że to maleństwo aż tak już fika nóżkami w moim brzuchu i wkłada rączki do buzi :) :) :) :) :)
    Póki nie widzę brzucha to jeszcze do mnie nie dociera, że jestem w ciąży.

Dla nowicjuszek:

Ja jestem z Trondheim i jestem w pierwszej ciąży :)

derii84 lubi tę wiadomość

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj sylwia ciesze sie, ze dolaczylas do Nas :) Juz polowa ciazy za Toba :) Mysle ze corunia poslucha mamusie i obroci sie tak jak powinna :) moja corcua tez dlugo nie chciala odwrocic sie glowka do dolu ale po dzisiejszym USG juz jest odwrocona :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Kafabi to Ci zazdroszczę :) oby i u mnie tak się skończyło ;) To wtedy poczuje ulgę.

kafabi lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka fajne uczucie zobaczyć fikajace maleństwo :-)

Sylwia nie wiem jak u ciebie, ale mój robi usg co wizyta,ale z tego co wiem, dziewczyny nie miały wiece j,chyba że zapłacily.
    A tak w ogóle to spokojnie, do 34-36 tygodnia może się obrócić, i zapewne będzie zmieniać ułożenie ta twoja kruszynka ;-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :-) a dziewczyny wiecie że są darmowe paczki z aptek rimi itp. Dla dziecka? Bo ja się nie dawno dowiedziałam i przekazuje dalej :-)

• kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia89 wrote:
    Oby :-) a dziewczyny wiecie że są darmowe paczki z aptek rimi itp. Dla dziecka? Bo ja się nie dawno dowiedziałam i przekazuje dalej :-)

TAK, JA JUŻ MAM WSZYSTKIE ODEBRANE :p

siamyrka, Sylwia89 lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

2 dni mnie nie było, a tu tyle "nowych twarzy" :) - super!
    witamy serdecznie :)

ja dziś biegałam po urzędach i archiwach, bo jak to w Pl bywa burdel mają od zawsze. sprzedaję jedną z działek i okazało się, że po wyprostowaniu wszelakich błędów w księgach wieczystych (a było ich naprawdę sporo...) i sporządzaniu już praktycznie umowy notarialnej, ktoś wypatrzył, iż w naszą działkę jest wpisana działka sąsiadów. dobrze, że padło na moją przyjaciółkę i pojechałyśmy razem i udało nam się już część załatwić. ale głowa mała- ile błędów jest w każdych dokumentach... facet z archiwum śmiał się, że nie ma osoby, która miałaby wszystko w porządku :/

i tak od tego biegania brzuszek troszkę mnie pobolewa, więc się położyłam teraz i odpoczywam :)

dla nowych dziewczynek :)
    ja jestem z Drammen, jestem w pierwszej ciąży - 22 tydz.

jutro idę na kontrolę tego mojego "nieszczęsnego" ciśnienia. mierzę już naramiennym, zegarowym i nie jest tak wysokie jak pokazywał poprzedni ciśnieniomierz.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzis ksiazke " jezyk niemowlat ". Wlasnie zrobilam herbatke, polozylam sie wygodnie i bd sobie czytac :)
    Czytala ja ktoras z Was? :) slyszalam dobre opinie na jej temat.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Klopka Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tymi paczkami z aptek ? Rejestruję się przez internet i pod koniec ciąży je odbieram osobiście, tak ?

Rozumiem, że przy odbiorze w danej aptece wszystko jest zarejestrowane u nich w komputerze ? Ja nawet nie wiedziałam o tych paczuszkach, dopiero jak zaczęłyście pisać parę dni temu o tym to się dowiedziałam :) Ale bardzo chętnie skorzystam i ja :D

Podajcie mi wszystkie stronki, będę miała chwilę to z wielką chęcią się zarejestruje :) Jak dają, trzeba brać :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:05

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, ja ta ksiazke znalazlam na necie i mozna sobie ja sciagnac albo nie i czytac na stronie :) Mam zamiar do niej usiasc niedlugo. Nie przemeczaj sie tak bo to niezdrowo tak duzo biegac :) Po kontroli napisz nam czy wszystko w porzadku

P.S. Musimy sie w koncu na te spacerki umowic jak wrocisz do NO :)

Dla tych, ktore chca ta ksiazke przeczytac a nie maja jak kupic to prosze linka :

http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemowlat-tracy-hogg-1-pdf-d340450283

siamyrka lubi tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana- konieczne jak wroce, umawial sie na spacerek :)
    jak jeszcze ktoras z Dziewczynek bd chetna - zapraszamy :)

Diana95 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka masz link tam masz wszystkie paczki, ktore możesz zamówić. http://www.babypakker.no/ do odbioru paczki masz 3 miesiące przed porodem lub do 3 miesięcy po :) pozdrawiam

kafabi lubi tę wiadomość

• kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Dostalam dzis ksiazke " jezyk niemowlat ". Wlasnie zrobilam herbatke, polozylam sie wygodnie i bd sobie czytac :)
    Czytala ja ktoras z Was? :) slyszalam dobre opinie na jej temat.

Ja czytałam w pierwszej ciąży, była mi bardzo pomocna. Wiele rad wypróbowałam na pierworodnym i się sprawdziły :) Teraz też zapewne po raz drugi przeczytam i będę stosowac :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Diana- konieczne jak wroce, umawial sie na spacerek :)
    jak jeszcze ktoras z Dziewczynek bd chetna - zapraszamy :)

Niestety za daleko mam :(

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ