X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana jak ten czas szybko leci i juz Oktawia ma 2 miesiące :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my się nie obejrzymy a nasze maluszki będą miały 2 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:30

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jestem tu nowa. Dołączam się do was :) pozdrawiam

kafabi lubi tę wiadomość

• Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    Hej dziewczyny, dzięki za powitanie:) Ja mieszkam w okolicach Oslo. To moja druga ciąża. W pierwszej ciąży krew miałam pobierana w 9 tyg i nie było problemu. No ale wtedy miałam innego lekarza, inna przychodnia. Ehh zaczekam do tego 12 tyg. W ogóle mój lekarz kompletnie nie zna się na ciąży wiec będę chodzić na kontrole do położnej i ginekologa. Tym bardziej, ze ja trochę po przejściach.

Fajnie ze wsze dzieciaczki maja się dobrze :) I niech tak zostanie. A wy gdzie mieszkacie? Macie już jakieś dzieci ? Wybaczcie ze pytam, pewnie już to było :) ale trochę stron jest na tym wątku i trochę cieżko je wszystkie przejrzeć :)

Ja mieszkam w Lier niedaleko Drammen :) To jest moja pierwsza ciąża :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki
    My dzisiaj pospalismy, narzekać nie mogę.

Witaj. SYLWIA, standardowo napisz, gdzie mieszkasz,która to twoja ciąża no i który tydzień.

Dziewuszki me lutowe, cieszę się,że wszystko z dziewczynami ok,buziaki dla córeczek:-*

Buziaki dla Okavki z okazji ukończenia dwóch miesięcy :-*

Maja cieszę się,że formalności zakończone :-)

A my mieszkamy w Nordland, na uroczej wyspie Traena :-D Mam osmiolatka w domu, którego kocham nad życie, męża i kocura :-P

siamyrka lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:D to moja pierwsza ciąża. Jestem z Tønsberg (100 km od Oslo ) a i 28 tydzień :D Na dana chwilę mam ułożenie pośladkowe i wiem jak w Norwegii mało jest cesarek. I tak proszę malutką by się mi przekręciła :) Dziewczyny kiedy mnie teraz czeka usg? Miała któraś już taką sytuacje? Pozdrawiam was wszystkie ;)

derii84 lubi tę wiadomość

• Klopka Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Ciesze się, że nie jestem już tutaj aż taka NOWA :D

Byłam dziś na pierwszej wizycie- widzę, że co przechodnia, lekarz to robią co innego. Głodowałam cały ranek z nastawieniem pobierania krwi, siki przygotowane i pojechałam. Okazało się, że jeszcze mi nie zrobią żadnego badania. Ani krew, siku tez nie chcieli, badanie ginekologiczne tez nie hmm... Lekarka pytała tylko jak się czuje i poradziła co najlepiej jeść a czego nie. Zmierzyła ciśnienie. Zrobiła również USG czego w ogóle się nie spodziewałam.
    Nie sądziłam, że to maleństwo aż tak już fika nóżkami w moim brzuchu i wkłada rączki do buzi :) :) :) :) :)
    Póki nie widzę brzucha to jeszcze do mnie nie dociera, że jestem w ciąży.

Dla nowicjuszek:

Ja jestem z Trondheim i jestem w pierwszej ciąży :)

derii84 lubi tę wiadomość

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj sylwia ciesze sie, ze dolaczylas do Nas :) Juz polowa ciazy za Toba :) Mysle ze corunia poslucha mamusie i obroci sie tak jak powinna :) moja corcua tez dlugo nie chciala odwrocic sie glowka do dolu ale po dzisiejszym USG juz jest odwrocona :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Kafabi to Ci zazdroszczę :) oby i u mnie tak się skończyło ;) To wtedy poczuje ulgę.

kafabi lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka fajne uczucie zobaczyć fikajace maleństwo :-)

Sylwia nie wiem jak u ciebie, ale mój robi usg co wizyta,ale z tego co wiem, dziewczyny nie miały wiece j,chyba że zapłacily.
    A tak w ogóle to spokojnie, do 34-36 tygodnia może się obrócić, i zapewne będzie zmieniać ułożenie ta twoja kruszynka ;-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :-) a dziewczyny wiecie że są darmowe paczki z aptek rimi itp. Dla dziecka? Bo ja się nie dawno dowiedziałam i przekazuje dalej :-)

• kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia89 wrote:
    Oby :-) a dziewczyny wiecie że są darmowe paczki z aptek rimi itp. Dla dziecka? Bo ja się nie dawno dowiedziałam i przekazuje dalej :-)

TAK, JA JUŻ MAM WSZYSTKIE ODEBRANE :p

siamyrka, Sylwia89 lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

2 dni mnie nie było, a tu tyle "nowych twarzy" :) - super!
    witamy serdecznie :)

ja dziś biegałam po urzędach i archiwach, bo jak to w Pl bywa burdel mają od zawsze. sprzedaję jedną z działek i okazało się, że po wyprostowaniu wszelakich błędów w księgach wieczystych (a było ich naprawdę sporo...) i sporządzaniu już praktycznie umowy notarialnej, ktoś wypatrzył, iż w naszą działkę jest wpisana działka sąsiadów. dobrze, że padło na moją przyjaciółkę i pojechałyśmy razem i udało nam się już część załatwić. ale głowa mała- ile błędów jest w każdych dokumentach... facet z archiwum śmiał się, że nie ma osoby, która miałaby wszystko w porządku :/

i tak od tego biegania brzuszek troszkę mnie pobolewa, więc się położyłam teraz i odpoczywam :)

dla nowych dziewczynek :)
    ja jestem z Drammen, jestem w pierwszej ciąży - 22 tydz.

jutro idę na kontrolę tego mojego "nieszczęsnego" ciśnienia. mierzę już naramiennym, zegarowym i nie jest tak wysokie jak pokazywał poprzedni ciśnieniomierz.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzis ksiazke " jezyk niemowlat ". Wlasnie zrobilam herbatke, polozylam sie wygodnie i bd sobie czytac :)
    Czytala ja ktoras z Was? :) slyszalam dobre opinie na jej temat.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Klopka Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tymi paczkami z aptek ? Rejestruję się przez internet i pod koniec ciąży je odbieram osobiście, tak ?

Rozumiem, że przy odbiorze w danej aptece wszystko jest zarejestrowane u nich w komputerze ? Ja nawet nie wiedziałam o tych paczuszkach, dopiero jak zaczęłyście pisać parę dni temu o tym to się dowiedziałam :) Ale bardzo chętnie skorzystam i ja :D

Podajcie mi wszystkie stronki, będę miała chwilę to z wielką chęcią się zarejestruje :) Jak dają, trzeba brać :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:05

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, ja ta ksiazke znalazlam na necie i mozna sobie ja sciagnac albo nie i czytac na stronie :) Mam zamiar do niej usiasc niedlugo. Nie przemeczaj sie tak bo to niezdrowo tak duzo biegac :) Po kontroli napisz nam czy wszystko w porzadku

P.S. Musimy sie w koncu na te spacerki umowic jak wrocisz do NO :)

Dla tych, ktore chca ta ksiazke przeczytac a nie maja jak kupic to prosze linka :

http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemowlat-tracy-hogg-1-pdf-d340450283

siamyrka lubi tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana- konieczne jak wroce, umawial sie na spacerek :)
    jak jeszcze ktoras z Dziewczynek bd chetna - zapraszamy :)

Diana95 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka masz link tam masz wszystkie paczki, ktore możesz zamówić. http://www.babypakker.no/ do odbioru paczki masz 3 miesiące przed porodem lub do 3 miesięcy po :) pozdrawiam

kafabi lubi tę wiadomość

• kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Dostalam dzis ksiazke " jezyk niemowlat ". Wlasnie zrobilam herbatke, polozylam sie wygodnie i bd sobie czytac :)
    Czytala ja ktoras z Was? :) slyszalam dobre opinie na jej temat.

Ja czytałam w pierwszej ciąży, była mi bardzo pomocna. Wiele rad wypróbowałam na pierworodnym i się sprawdziły :) Teraz też zapewne po raz drugi przeczytam i będę stosowac :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Diana- konieczne jak wroce, umawial sie na spacerek :)
    jak jeszcze ktoras z Dziewczynek bd chetna - zapraszamy :)

Niestety za daleko mam :(

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ