X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest te w szpitalu :) W ogole chcialam sie pochwalic, ze z dnia na dzien coraz czesciej czuje ruchy dzidzi, dzisiaj nawet podczas obiadu czulam jak sie rusza a w nocy to w ogole daje czadu ! :D

maja35, derii84 lubią tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana- super!
    Moj Synus amortyzuje sie tam chyba tym lozyskiem i tluszczykiem Mamuni hehe. czuje wieczorami, jak leze na pleckach w lozku. Ale takie delikatnie pukanie poki co :)

derii84, Diana95 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo oburzyl sie i wlasnie sie uaktywnil hehe :)

Diana95 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chudzinka i całe życie nie mogłam przytyć, zawsze miałam niedowagę. Przed ciążą ważyłam 48 kg a teraz chyba 53,7 wiec pewnie dlatego czuje maleństwo tak dobrze

derii84 lubi tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka ciesze sie ,że z Toba i synusiem wszystko ok.

Diana fajnie,że już czujesz ruchy.Narazie są delikatne ale potem to poczujesz je porządnie hehe

My już odebralismy dzisiaj łóżeczko i komode.
    Wstawiam wstępnie zdjęcie.Narazie wszystko gołe więc nie ma rewelacji na zdjęciu ale najważniejsze,że już wkońcu stoi a reszte zdązy sie zrobic.Mój to juz chce,żebym załozyła baldachim i posciel he

704a06ed0ad46461.jpg

derii84, siamyrka, Diana95, agata83, NanaOktawia lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka czadowo,ze u lekarza ok,a Natus Ci jeszcze da popalic kopniakami :-)

Diana,z tymi ruchami jest tak jak Maja pisze,poczekaj....poczujesz bardziej :-D

Maja no proszę,już wygląda ładnie kącik,a jeszcze jak ten baldachim zalozysz to już w ogóle :-)

Czyli my mamy najskromniej.....ehhhh,najważniejsze,żeby małemu służył do spania i odpoczynku :-)

Diana95, NanaOktawia lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja się kiepsko czuje. Nie dość, ze mdłości to jeszcze jakiś ból brzucha się przyplątał.

Tak w ogóle to śliczny brzusio, pokoik i dzidziusie ;)

Mam do was pytanie, jak często chodzicie lub chodzilyscie na usg? Ja byłam prywatnie w poniedziałek i następne mam za 5 tyg. Ale jakoś dziś naszly mnie myśli, ze 5 tyg to trochę długo i zastanawiam się czy nie pójść za tydzień. Żeby sprawdzić czy i jak dzidzia się rozwija. Jestem po poronieniu i teraz bardzo się wszystkim stresuje. Możecie coś doradzić? Bo nie wiem co robić:(

• agata83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem zmykam spać. Spokojnej nocy wam życzę!

• maja35 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata tu w Norwegii robią tylko raz albo 2 razy USG.Ja też jestem po stracie maluszków i rozumiem Twoje obawy ale 5 tyg przerwy,to wcale nie jest duzo.Mi się wydaje,że nie ma sensu robic za często USG. Ja robiłam sobie chyba 4 USG na cała ciąże.Jak byłaś teraz to co lekarz mówił? Serduszko też już było widać jak bije?

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata- ja tez jestem po stracie Dzidziusia. I tez na poczatku jakbym mogla to co tydz bym robila usg. Ja w No mialam 1 i 3 w Pl (robilam prenatalne i kontrolne przy okazji wizyty).
    Nic sie nie martw- jezeli na 1 usg wyszlo wszystko dobrze, to 5 tyg to nie duzo :)
    Dobrej nocki Kobietki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 23:17

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, a to usg w no to mialas robione tutaj w szpitalu w Drammen? Jak tak to moze opowiedz mi jak to wszystko wygladalo zebym wiedziala czego mniej wiecej sie spodziewac :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki....

Noc taka sobie,spałam z przerwami.

Agata raz na miesiąc wystarczy robić usg :-) głowa do góry,wiem ze stres i obawy o dzidzie robią swoje,ale nie można myślami krążyć w okół poprzedniej traumy.

Dzisiaj mamy z mężem szkodnika(chrześnicę męża),także sprZątać do jej wyjścia nie warto he he. Dobrze,ze mąż jest bo mi samej byłoby już ciężko. A synus coś kaszle krtaniowo po nocy,więc musi trzymać się od młodej z daleka :-/

p19uskjok4jap6fv.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki w ten zaśnieżony poranek!

Derii zdrowia dla synka. Mój tez jakiś katar złapał.

Na usg było widać serduszko wiec trochę ulżyło mi. Ale po kilku dniach jakieś czarne myśli mnie naszly. Dzięki kochane za rady. 5 tyg to faktycznie nie tak długo;) Zmykam po zakupy! Miłego dzionka.

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana- tak w Drammen w szpitalu mialam. Mi robila bardzo mila polozna. Najpierw ogolny wywiad- choroby, leki, dolegliwosci. Potem zrobila usg. W miare dokladne (co prawda nie tak jak w Pl ;) ). Wszystko fajnie tlumaczyla, pokazywala kazda czesc cialka. Po bad mowila jeszcze o tym, zeby w 30-ktoryms tyg przejsc do szpitala i zobaczyc wszystko- polozne mnie oprowadza, opowiedza. Na koniec dala jeszcze jakies broszurki- nawet w jez pl :) ja mam miec powtorzone w 25 tyg bo Dzidzius sie noe ulozyl i slabo widziala serduszko.
    Ja sprzatalam od rana. Teraz sobie odpoczne :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zostałam ciocią Aniołka (*)
    Wykończona jestem psychicznie i nawet juz nie mam siły płakac.Chociaż ja musze być silna,żeby wspierać rodziców.
    Jakie to zycie jest nie sprawiedliwe :-(

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Maja- bardzo wspolczuje... zycie jest cholernie niesprawiedliwe! Az nie wiem co napisac- wiem po sobie, ze gadanie- "wszystko bedzie dobrze"- nie pomaga. Czlowiek musi sam sie z tym pogodzic
    :((((((

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze Maja :-( zaawansowaną ciążę miała?

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37 tc. i termin ten co ja :-(
    W srode byla na usg i wszystko było dobrze.Mała ważyła 3100 a dzisiaj już jej nie ma :-(
    Pokoik gotowy,wszystko naszykowane :-(
    Nie potrafie sie teraz cieszyc ze swoich rzeczy i teraz sama mam troche stracha,zeby u nas bylo wszystko ok.
    Rok temu my stracilismy chłopców a teraz brat córke :-(

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe... Az mi sie plakac chce... Dlaczego? Przeciez malenstwo zaraz mialo sie urodzic. .. :( :( :(
    (*)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boziu,tragedia:-( bardzo mi przykro. Pozostaje nam tylko teraz się modlić o sile dlaTwojego brata i bratowej, a dla naszych dzieciAtek o zdrowie.

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ