Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka tylko chciałam cie uprzedzić, ze niektóre z tych darmowych jak zamówisz to później trzeba płacić co miesiąc, np za książeczki wiec dokładnie czytaj zanim coś zamówisz :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja owszem czas pędzi jak szalony i tak jak napisała kafabi nim sie obejrzycie i wasze kruszynki beda miały 2 miesiace ;)

Serio dziękujęmy :)

Witam Sylwia, fajnie że dołączyłaś :)

Siamyrka ja zaczęłam czytać po porodzie, niestety brak czasu by ją kontynuować, ale muszę przyznać, że jest bardzo fajnie i ciekawie napisana. Jak tylko trochę się ,,ogarnę, napewno chętnie do niej wrócę :)

Fajnie macie dziewczyny, że jest was tek wiele z jednego miejsca. Wspólne spacerki, tylko zazdrościć. MoŻe w najbliższej przyszłości ktoś jednak i na północ się skusi :)

A oto moja 2 miesoęczna laleczka <3

e13148bbec68d45cm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:36

kafabi, siamyrka, maja35, derii84, agata83 lubią tę wiadomość

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktavia jest cudna i jakie włoski długasne ma :) już niemogę sie doczekać kiedy moja będzie po tej stronie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:39

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana- sliczna masz Corunie! :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziła się z bujną czyprynką :). Oh kafabi wcale Ci się nie dziwię, że się nie możesz doczekać, ale już nie długo i będzie kolejna ślicznotka z nami :) Sama nie mogę się doczekać, aż zaczniecie się chwalić swoimi kruszynkami :)

A tak apropos imienia Oliwia :) muszę wam przyznać, że dziadek dość często się myli i na małą wola Oliwia :) swoją drogą i mnie i lubem raz też już się zdarzyło, ale tylko dlatego że musieliśmy oliwki codziennie używać :0)

Dziękuję siamyrka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:46

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana masz cudna corcie, sama słodycz @):-
    Oczywiście, że będziemy się chwalić, a ja to szczególnie,bo jak na razie mój będzie jedynym kawalerem wśród pięknych dziewczątek :-*

NanaOktawia lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej i przespanej nocy Dziewczynki! :)

derii84, NanaOktawia lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Noc całkiem oki :-) dzisiaj w domku został ze mną synus,może wybiorę się z nim na jakiś spacer później???

Kafabi dzisiaj kończysz 38 tydzień!!!!!!! Ja pierdziul!!!!! Dawaj już na porodówke,bo do głowy dostaję już z tymi moimi skurczami :-P
    Dziewczyny na serio,pielęgniarka,której się mózg ryje prawie co wieczór :-P głupota ludzka nie zna granic

kafabi lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nio zaczęłam 39 tydzień i zobaczymy czy to już ostatni i czy ten tydzień skończę w dwupaku :P

Więc na koniec upamiętniająca fotka może już ostatnia <3
    27c10e67f1ac8c81med.jpg

derii84, maja35, Sylwia89, siamyrka, NanaOktawia, Diana95, agata83, Cynnia, Froggie lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi slicznie wyglądasz i już w każdej chwili możesz przywitac maleństwo na świecie.
    Ja obie córki urodziłam w 39 tyg.

Ja musze iśc w koncu na strych po jakas torbe i sie spakowac,bo ciagle odwlekam aż mnie poród zastanie.
    Łóżeczka jak nie było tak dalej też nie mam.Pojade dzisiaj do sklepu sie zapytac.
    U nas dzisiaj -10 brrrr. W końcu sie w miare wyspalam :-)
    Teraz ide zjesc szybko sniadanko i sie ogarnac,bo za godzinke ma wpasc kolezanka na kawke :-)

derii84, kafabi lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi trzymam kciuki za Ciebie,żebyś dotrzymała,bo z tego co wiem chcesz urodzić 6 lutego :-) ja natomiast mogę 7go i chciałabym,żeby mój młody postanowił właśnie wtedy,ze wyjdzie :-D

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja faktycznie zacznij się pakować,ale może po tą torbę niech ktoś inny pójdzie????

Ja idę pod prysznic,i zjeść jakieś śniadanie,nie bardzo wiem co

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po spacerku. Byłam w sklepie spytac sie o łóżeczko i okazalo sie,ze juz jest.Miał gosciu zadzwonic i nie zadzwonil. Dobrze,że pojechałam,bo już dzisiaj bedziemy mieli wszystko w domu. Huraaaa jutro już złozymy łóżeczko :-)

derii84 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Maja,dzisiaj torba,jutro lozeczko,komoda i gotowi na przyjście Córeczki :-)

Siamyrka,jak po wizycie????

Wczoraj u nas życie tetnilo na forum,a dzisiaj jakoś tak cichutko??

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie była znajoma na kawie i dopiero poszła więc nie miałam jak pisac.
    Kurde cos mnie przeziebienie rozbiera,gardło pobolewa i tak mi nie dobrze w gardle.Mój mnie chyba zaraził wrrrrr.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja to nie wrrr tylko mleko,miód i czosnek!!!! I herbata z sokiem malinowym

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhm... Moja gwiazdeczka dziś troszkę marudna, niewiele spała. Nawet obiad na raty przez 4h gotowałam, teraz gdy nie długo pora kąpania, to ona w najlepsze śpi.

Kafabi ślicznie wyglądasz, ale super już tylko 2 tyg do terminu Ci zostały :0)

Derii he he jakie porządki kto kiedy ma rodzić :p u mnie w rodzinie się złożyło, że byłyśmy 3 kuzynki w ciąży, terminy miałyśmy równiutko co 2 tyg. Ja miałam rodzić pierwsza, ale kuzynka z końca się Wepchala, druga natomiast grzecznie poczekała :p

Maja i jak łóżeczko już w domku? :) tak jak Deri napisała, kuruj się (chociaż ja tym mlekiem z czosnkiem bym pogardziła :p, wolałabym herbatę z miodem i cytrynką, no ale ja się na lato kurowałam) :p

Niech, że te mrozy już sobie od nas idą, już tyle czasu na spacerze nie byliśmy, tyle co do auta. A w ogóle wiecie, moja Oktavka tak się nauczyła, że zakładam jej kombinezonik, a ona od razu oczka zamyka i idzie spać. O i właśnie się budzi :)

derii84, kafabi lubią tę wiadomość

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kobietki,

ja dziś po wizycie- wszystko w porządku. Synek rośnie, zdrowiutki. Mama, też mimo swej paniki, zdrowa. ciśnienie skaczące, ale nie jest tak wysokie i niebezpieczne.
    jedynie coraz bardziej doskwierają mi bole brzucha...- ale ani jeden, ani drugi lekarz, nie widzi przyczyny tych bóli. mam mniej się przemęczać. tylko, że ja się nie przemęczam. wystarczy godzinny spacer i już mam resztę dnia z głowy, bo boli i muszę leżeć. biorę już nospę 3x dziennie, no i będę leżeć więcej.
    i jakoś tak dziś mi humor nie dopisuje... skok hormonów? hehe

Kafabi- pięknie wyglądasz!! wręcz pcha się na usta- stworzona do chodzenia w ciąży :))) hehe (żarcik ;) )
    Maja - kuruj się- zdróweczka!

a to zdjęcia Natanka. przytulił się dziś strasznie do Mamuni i łożysko rozmazywało strasznie obraz, ale troszkę widać mojego Kruszka Malutkiego :)

60f028bbdf8f4b79med.jpg

NanaOktawia, Diana95, maja35, derii84, kafabi lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabii sliiicznie wygladasz :) Sama chcialabym tak wygladac pod koniec ciazy :)
    Siamyrka , nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze, ze juz kilka razy widzialas swojego synusia . Fajnie, ze zdrowy i ze twoje cisnienie w porzadku :) Ja odliczam dni do wtorku, o 11 usg... chyba nie bede mogla spac w nocy z poniedzialku na wtorek hehe
    juz teraz czuje podekscytowanie :D
    Wiecie co dziewczyny? Dokladnie minal tydzien, a ja znowu ugotowalam ogorkowa! Teciowa sie smieje, ze moze bedzie chlopiec skoro tak mnie na kwasne ciagnie, ale nie wiem czy w to wierzyc, moze dowiemy sie cos we wtorek :)

Siamyrka chcialam ci tylko powiedziec, zebys sie cieszyla, ze nie ma cie w Drammen! Dzisiaj z mezem bylismy zeby zalatwic sprawe w banku i byl taki mroz i w dodatku wiatr od rzeki, ze az twarz piekla. Mam nadzieje, ze jak wrocisz to bedzie troche lepsza pogoda :)

kafabi lubi tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana- czekamy razem z Toba i odliczamy dni do usg :)
    (A to masz juz te w szpitalu czy idziesz pryw?)
    Maz mi mowil, ze okropnie zimno jest. W k-ach jest ok 0 st. Wrecz wiosna :) ale w weekend ma spasc snieg i zimna ma wrocic.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ