Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupilismy z mezem te slodkie skarpeteczki zaraz po usg
W ogole chcialam powiedziec, ze w Lindex'ie ubranka przypadły mi najbardziej do gustu, w H&M takich ladnych nie ma. Jeszcze w Kappahlu musze zobaczyc bo slyszalam, ze dobra jakos materialu jest
derii84, maja35 lubią tę wiadomość
-
Ojj Dziewczynki, tak troszke Wam zazdroszcze tych przepieknych ubranek dla coreczek dla chlopcow tez sa fajne- takie malutkie, ale te rozowe sukieneczki. Hehe. Moj maz sie smieje, ze kupi mi lalke wielkosci dziecka i bd sobie ubierac w sukienki hehe
Sylwia89, derii84 lubią tę wiadomość
-
Diana ale super kolejna pannica gratulacje. imię oczywiście bardzo mi soę podoba, w końcu moja Oktavcia ma tak na drugie tyle, że przez W
U nas od 3 dni pada śnieg, temperatura na plusie eięc i na spacerki zaczęłyśmy wychodzić, już się nie mogę doczekać przyszłej zimy jak ma spacerki z sankami będziemy chodzić, albo jak Pktavcia będzie dreptała swymi malutkimi stópkami po takiej ilości śniegu
He he teraz właśnie leży koło mamusi i mówi słodkie auuu żeby zwrócić na siebie uwagę /)
A tu mamy kolejną porcje zdjęć jedno gdy miała około tygodnia, drugie sprzed kilku dnie pozdrawiamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 21:10
Diana95, maja35, derii84, kafabi lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,synus odwieziony do szkoły,kanapka zjedzona a teraz herbatka z cytrynka konsumowana jest.
Niewyspana jestem:-( Olafus poszalal w nocy,ale wolę to jak jego milczenie
Dzisiaj nic nie robie,obiad mam z wczoraj,jedynie muszę wymyślić coś na jutro -
A cio tu taka cisza ?
Derii ciesz się tymi kopniaczkami, bo nie długo będzie Ci ich brakowało
A u nas od rana napięcie. Oktavcia z gorączką ;( na szczęście ładnie je i śpi duźo, dostała teź czopek więc mam nadzieję, że szybko jej minie. Ale i tak kontrolnie pójdziemy jutro do lekarza, bo dziś już miejsca nie było.
derii84 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Dzisiaj nadrobiłam chyba z 40 stron..
Ja byłam w Pl. Miałam tam robione usg.
23.01 z usg wyszedł 16t+5d i termin na 5.07.
Z Maleństwem wszystko ok. Zastanawiam się tylko jak ma się waga maleństwa do wielkości. Moja kruszynka ma 10,5 cm a waży 152g. Czy waga nie jest za duża co do wielkości dzidziusia ?
Lekarka powiedziała że wszystkie organy są ok. Zbadała szyjkę i jest wszystko dobrze.
Tsh lekko powyżej min. normy, endo zmniejszyła mi dawkę hormonu do 25.
Ze szpitala wysłali mi pismo na usg na 3.02 i zastanawiam się czy to nie będzie za wcześnie, będzie mała różnica czasowa między polskim usg a tym w lutym.
Kiedy zapytałam czy widzi płeć, powiedziała prawdopodobnie dziewczynka Ale nie chciała nam dać 100% gwarancji.
Położnej nie mam jeszcze wybranej, lerka rodzinna mówiła mi że kolejna wizyta dopiero w 24 tyg. A na stronie polskiej położnej pisze to samo, że pierwsza wizyta u położnej jest najwcześniej w 24 tyg. ze względu na zbyt dużą liczbę ciężarnych. Czy faktycznie tak jest z tą wizytą ?derii84 lubi tę wiadomość
-
O qrcze,biedne malenstwo z tej Oktavki.Na naszeszczęście malutkie dzieci dobrzeznoszą gorączkę,co nie wyklucza faktu,ze lepiej,żeby nie chorowały
Usia tu w Norwegii nie interesuje ich,ze robilas usg w Pl,tutaj zasada jest taka,ze wykonują pomiędzy 17 a 20 tyg. I faktycznie wizyty od 24 tyg są. Ja miałam inaczej bo byłam na zwolnieniu 50% od 16 lub118tyg,a od 23 lub 24 poszłam na 100%. Więc miałam po usg wizytę,bo lekarz sykemelding wypisywal co dwa tyg -
Moze wam sie to info przyda, wlasnie zobaczylam na barnashus online ze jest promocja na wklady\zmienne woreczki angelcare do smietniczka na pieluchy, z 319kr na 199kr
http://www.barnashus.no/angelcare-refill-3pk.html?nosto=nosto-page-category2
Dzisiaj jakis taki leniwy mam dzien.. kompletnie nic mi sie nie chce.
Zobaczylam dzis na necie przepis na paczki hiszpanskie (gniazdka) i okazalo sie, ze sa dziecinnie proste, wiec na wieczor zrobie i bede sie objadacderii84 lubi tę wiadomość
-
a swoją drogą jak wygląda tutaj kwestia wolnego dla taty jeśli ja nie mam macierzyńskiego ? Czytałam że z okazji urodzenia dziecka jemu przysługują 2 tygodnie wolnego i od firmy będzie zależało czy będzie to płatne czy też nie. Jest to jedyny możliwy wolny czas jaki może mąż wykorzystać nic poza tym ?
-
Usia ja do około 24 tyg chodziłam do fastlege, byłam u niego co miesiąc. Usg w szpitalu nie było zaliczane jako comiesięczna wizyta. Więc jeśli wypadła 2 tyg po wizycie u fastlege to i tak za kolejne 2 tyg miałam się u niego stawić.
Co do wolnego dla taty to tak, przysługuje mu tylko te 2 tygodnie. Chyba, że ma wypracowany urlop, to może go wykorzystać.
Ehm... Młoda po 14 dostała czopek, temperatura ładnie jej spadła. Teraz niestety znów rośnie. Modlę się tylko by nie urosła na tyle, by trzeba było ja zbijać, przynajmniej do powrotu taty. To on jest od zadań specjalnych. :p Chyba, że już nie ma wyjścia to i ja sobie poradzę. Szkoda mi tego mojego dziecka. Już sobie popłakałam (bo zawsze jak coś się dzieje, to akurat wtedy gdy luby musi dłużej w pracy zostać) a ona kochana do mnie się uśmiechała. Eh.. Oby to nie było nic poważnego. -
Usia nie dziwie się. Mojemu trafił się urlop zaległy, do tego doszły wolne dni od Świąt więc był w domu prawie półtorej miesiąca nie licząc pojedyńczych dni które sumując odjęły mu tydzień.
Dziękuję, oby to zdrówko wróciło jak najszybciej.usia89, derii84 lubią tę wiadomość