X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati z tym płaceniem za zdj to jakaś paranoja... :/

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :)
    ja się dziś w końcu wyspałam- nie ma to jak swoje łóżko i ukochany obok :))) spałam 12 godz, hehe.

Nana- zdrówka dla Malutkiej! oby szybko jej się poprawiło.

Usia89- ja na pierwszej wizycie byłam u swojego fastlege (11 tydz), a następne wizyty już tylko mam u położnej (wolę chyba położną, bo ona jednak jest bardziej obeznana w temacie niż mój lekarz). u lek byłam ostatnio (ale to dodatkowo się zapisałam) jak mi ciśnienie skakało. a usg wliczyli mi jako wizytę u położnej (co prawda mam następne umówione, bo nie widziała dobrze serduszka - z czego natabene chciało mi się śmiać, bo w Pl na prenatalnym w 11 tyg wszystko już widział idealnie.. no ale ;) ).
    teraz wizytę u położnej mam 11.02 a nast usg 13.02 :)

ja dziś zrobię sobie dzień odnowy :) paznokcie, stópki i w końcu włosy do porządku doprowadzę :)))

miłego dnia!

usia89, derii84 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babypakker.no/

Tu macie paczuszki dla maluchow ale czytajcie dokladnie bo czesc tych paczek to tak jak by zapisanie sie na 12 miesiecy do klubu ,a le czesc jest za darmo ;)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś na wizycie, wszystko ok:-) czekamy na rozkręcenie akcji :-)

NanaOktawia, usia89, siamyrka, maja35, cati lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii :D super wiesci :)

bardzo bym chciala by ktoras z was opisala caly porod poczawszy od przybycia i dalsze etapy.
    Bardzo mnie nastraszyla pewna pani ktora tu rodzila 2 razy i za kazdym razem traumatycznie to przechodzila ...

jak jest ze znieczuleniem ?
    czy nacinaja ?

derii84, Diana95 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati,obiecuję, że opiszę wszystko,nawet ze szczegółami ha ha :-)

siamyrka, Diana95, cati lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, nie słuchaj żadnych opowieści o porodach. moim zdaniem każda ciąża jak i poród są inne.
    ja natomiast nt porodów tutaj w No słyszałam wiele dobrego - wszystkie dziewczyny były bardzo zadowolone.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati dają znieczulenie, ale za nim je dostaniesz próbują Cię od niego odciągnąć. Że zaszkodzisz dziecku, że może jednak dasz rade bez, że już tak nie wiele Ci zostało. Itp, itd. Mnie ostatecznie 3 razy udało się od tego znieczulenia odwieść. Co wyszło na dobre mojemu dziecku i było dla mnie mega satysfakcjonujące, bo chciałam rodizć bez znieczulenia. Co do nacinania (to przynajmniej w moim szpitalu tak jest) że jeśli w ciągu godziny nie urodzisz dziecka, to przychodzi druga położna i (w moim przypadku, tak było nie wiem czy za każdym razem też przychodzi) ginekolog, pomagają wypchnąć Ci dziecko i wtedy nacinają.
    Końcówka mojego porodu nie była taka jak sobie wymarzyłam, mimo tego nie zraziłam się i nadal chcę mieć drugie dziecko :p

derii84, usia89, cati lubią tę wiadomość

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie zaglądałam bo jestem chora. Dopadlo mnie zapalenie pęcherza, z którym żaden lekarz nie chce mi pomoc i grypa. Odezwę się jak już wydobrzeje. Dobranoc.

• cati Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deri czekam na wiesci i opowiadanie ze szczegolami :D

siamyrka - a pewnie zgadzam sie ze kazdy porod jest inny ale jak mi ktos mowi ze za kazdym razem pękala bo nacinali jej to sie zaczelam zastanawiac czy ona mnie straszy czy gada jak jest. No i tez wiecej opini slyszalam na plusy same ;)

Nana - musze poczytac o znieczuleniu , jaki to ma wplyw na dziecko. Chodz ja odnosnie tolerancji bólu to u mnie jest krucho :( wiec nie wiem jak to wszystko zniose ;)
    Co do zlych wspomnien , to tez mnie nie zniecheci by miec nastepne ;Dd

Agata - żurawina !!! suszona dziala antybakteryjnie - sa tez suplementy ziolowe na bazie zurawiny , bo niestey na furganin jest jeszcze za wczesnie dopiero od 2 trymestru. :(

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Agata, Cati ma rację, są nawet tabletki dla kobiet w ciąży z żurawina, sama takie brałam, Falvit mama chyba, ale z Pl mi wysyłali, może ty do kogoś zadzwoń i poproś, żeby wysłali, zawsze też witaminy będziesz mieć dla siebie i dzidziusia. Jeszcze możesz brać polski urosept.

Cati dasz radę, bo to ból,który będzie towarzyszył w chwili porodu twojej dzidzi <3 my kobiety jesteśmy do tego stworzone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 08:16

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie, coś cicho tu :)
    Właśnie leze sobie i odpoczywam po obiadku i czuje,że dzidzia harcuje w brzuszku :D
    W nocy miałam niemiłą przygodę. poszlam do ubikacji i jak usiadłam tak nie mogłam wstać! Wszedł mi taki ból/prąd od lędźwi do samych koniuszków palców,ze myślałam ze z łazienki nie wyjdę... jakoś dotarłam do drzw, otworzyłam je i zaczęłam wołać męża bo bylam pewna,że nie dam rady dojść do pokoju. Bylo juz w pół do pierwszej w nocy i nie bardzo mogłam krzyczeć bo tescie mają pokój na tym samym piętrze a mój mąż ze słuchawkami na uszach urzedował jeszcze przy komputerze wiec mnie nie słyszał, a ja z tego bolu (bo sama próbowałam dojść do pokoju) i niemocy zaczęłam płakać. Jak dotarłam do celu byłam tak zaplakana ,że mój mąż jak mnie zobaczył to byl przerażony. Ten ból nie pierwszy raz mam od początku ciąży ale chyba tym razem był najgorszy. Oby więcej mnie to nie męczyło

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a konsultowałaś to z lekarzem?

Miejmy nadzieję, że więcej nie będziesz mieć takich "ataków" Bidulko..

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana idz może do lekarza to skontrolować,będziesz wtedy spokojniejsza,że wszystko ok.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia kobitki od Emmy :-) Strasznie dzisiaj wojuje aż mnie brzuch boli.

http://youtu.be/6LimVwAQ6iM

usia89, siamyrka, Diana95 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana - rwa kulszowa potrafi tak zabolec ze czlowiek ma ochote oderwac sobie nogi i kregoslup :((((( mialam i ja !!! :/ o ile to to...

Maja - o maly alienik :D widze ze dokazuje co nie miara :D
    i widze tez ze masz linie wzdłóż pępka :) jak ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 23:03

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza ide w czwartek wiec powiem jej o tym bólu, ale właśnie tez myślę, ze to rwa kulszowa. Wcześniej juz chciałam powiedzieć bo męczyl mnie kilka dni ale nie az tak boleśnie a w końcu przeszło i
    nie zawracałam sobie więcej tym głowy.

Maja pięknie ta twoja Emma dokazuje :D Chciała bym juz poczuć takie mocne wyraźne ruchy :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Kobietki,

Diana- ja mam ucisk w kręgosłupie od początku ciąży (przez hormony ciążowe obluźniają się mięśnie, w tym kręgosłupa i wszystko się obniżyło). najpierw był to ból w lędźwi przechodzący na pośladek (ból nie do zniesienia- niekiedy wstać nie mogłam...), a teraz ból się przemieszcza- raz na całą nogę, raz na pośladek- niekiedy nogi nie czuje. mam nadzieje, że mnie nie "sparaliżuje" do końca ciąży. ale warto o tym powiedzieć lek. może u Ciebie być inny powód.
    maja- ale cudownie Malutka harcuje :)))

ja dziś jakaś bardzo słabiutka jestem. a właśnie się wybieramy do znajomych. najchętniej bym z łóżka nie wychodziła dziś.

miłego dnia Wam życzę! :)))

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja wam powiem, że zasnęłam ok 16 jak dziecko.Od wczoraj mieliśmy chrzesnice męża z wirusem, goraczkujaca, kaszlaca i smarkajaca, wiec nocke miałam z głowy
    Xakosztowalam namiastki tego, co może mnie czekać, ledwo żywa byłam.

Nadal czekam na tego mojego szkraba, no juz powinien się zlitowac nad matką i wylazic, w końcu 38 tydzień

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj a ja padam na twarz... Bylismy ze znajomymi dzis na wycieczce- chcieli pozwiedzac Oslo. Pol dnia spaceru. Wlasnie zjadlam kolacje i leze... dotlenilam sie dzis za caly tydzień hehe.
    Deri- cierpliwosci- juz blizej niz dalej :) za chwilke bd tulic Synusia :)

derii84 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ