Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mamusie
ja się dziś w końcu wyspałam- nie ma to jak swoje łóżko i ukochany obok )) spałam 12 godz, hehe.
Nana- zdrówka dla Malutkiej! oby szybko jej się poprawiło.
Usia89- ja na pierwszej wizycie byłam u swojego fastlege (11 tydz), a następne wizyty już tylko mam u położnej (wolę chyba położną, bo ona jednak jest bardziej obeznana w temacie niż mój lekarz). u lek byłam ostatnio (ale to dodatkowo się zapisałam) jak mi ciśnienie skakało. a usg wliczyli mi jako wizytę u położnej (co prawda mam następne umówione, bo nie widziała dobrze serduszka - z czego natabene chciało mi się śmiać, bo w Pl na prenatalnym w 11 tyg wszystko już widział idealnie.. no ale ).
teraz wizytę u położnej mam 11.02 a nast usg 13.02
ja dziś zrobię sobie dzień odnowy paznokcie, stópki i w końcu włosy do porządku doprowadzę ))
miłego dnia!usia89, derii84 lubią tę wiadomość
-
http://www.babypakker.no/
Tu macie paczuszki dla maluchow ale czytajcie dokladnie bo czesc tych paczek to tak jak by zapisanie sie na 12 miesiecy do klubu ,a le czesc jest za darmo -
Derii super wiesci
bardzo bym chciala by ktoras z was opisala caly porod poczawszy od przybycia i dalsze etapy.
Bardzo mnie nastraszyla pewna pani ktora tu rodzila 2 razy i za kazdym razem traumatycznie to przechodzila ...
jak jest ze znieczuleniem ?
czy nacinaja ?
derii84, Diana95 lubią tę wiadomość
-
Cati dają znieczulenie, ale za nim je dostaniesz próbują Cię od niego odciągnąć. Że zaszkodzisz dziecku, że może jednak dasz rade bez, że już tak nie wiele Ci zostało. Itp, itd. Mnie ostatecznie 3 razy udało się od tego znieczulenia odwieść. Co wyszło na dobre mojemu dziecku i było dla mnie mega satysfakcjonujące, bo chciałam rodizć bez znieczulenia. Co do nacinania (to przynajmniej w moim szpitalu tak jest) że jeśli w ciągu godziny nie urodzisz dziecka, to przychodzi druga położna i (w moim przypadku, tak było nie wiem czy za każdym razem też przychodzi) ginekolog, pomagają wypchnąć Ci dziecko i wtedy nacinają.
Końcówka mojego porodu nie była taka jak sobie wymarzyłam, mimo tego nie zraziłam się i nadal chcę mieć drugie dziecko :pderii84, usia89, cati lubią tę wiadomość
-
deri czekam na wiesci i opowiadanie ze szczegolami
siamyrka - a pewnie zgadzam sie ze kazdy porod jest inny ale jak mi ktos mowi ze za kazdym razem pękala bo nacinali jej to sie zaczelam zastanawiac czy ona mnie straszy czy gada jak jest. No i tez wiecej opini slyszalam na plusy same
Nana - musze poczytac o znieczuleniu , jaki to ma wplyw na dziecko. Chodz ja odnosnie tolerancji bólu to u mnie jest krucho wiec nie wiem jak to wszystko zniose
Co do zlych wspomnien , to tez mnie nie zniecheci by miec nastepne ;Dd
Agata - żurawina !!! suszona dziala antybakteryjnie - sa tez suplementy ziolowe na bazie zurawiny , bo niestey na furganin jest jeszcze za wczesnie dopiero od 2 trymestru. -
Hej,
Agata, Cati ma rację, są nawet tabletki dla kobiet w ciąży z żurawina, sama takie brałam, Falvit mama chyba, ale z Pl mi wysyłali, może ty do kogoś zadzwoń i poproś, żeby wysłali, zawsze też witaminy będziesz mieć dla siebie i dzidziusia. Jeszcze możesz brać polski urosept.
Cati dasz radę, bo to ból,który będzie towarzyszył w chwili porodu twojej dzidzi my kobiety jesteśmy do tego stworzoneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 08:16
-
Cześć mamusie, coś cicho tu
Właśnie leze sobie i odpoczywam po obiadku i czuje,że dzidzia harcuje w brzuszku
W nocy miałam niemiłą przygodę. poszlam do ubikacji i jak usiadłam tak nie mogłam wstać! Wszedł mi taki ból/prąd od lędźwi do samych koniuszków palców,ze myślałam ze z łazienki nie wyjdę... jakoś dotarłam do drzw, otworzyłam je i zaczęłam wołać męża bo bylam pewna,że nie dam rady dojść do pokoju. Bylo juz w pół do pierwszej w nocy i nie bardzo mogłam krzyczeć bo tescie mają pokój na tym samym piętrze a mój mąż ze słuchawkami na uszach urzedował jeszcze przy komputerze wiec mnie nie słyszał, a ja z tego bolu (bo sama próbowałam dojść do pokoju) i niemocy zaczęłam płakać. Jak dotarłam do celu byłam tak zaplakana ,że mój mąż jak mnie zobaczył to byl przerażony. Ten ból nie pierwszy raz mam od początku ciąży ale chyba tym razem był najgorszy. Oby więcej mnie to nie męczyło -
Pozdrowienia kobitki od Emmy Strasznie dzisiaj wojuje aż mnie brzuch boli.
http://youtu.be/6LimVwAQ6iM
usia89, siamyrka, Diana95 lubią tę wiadomość
-
Diana - rwa kulszowa potrafi tak zabolec ze czlowiek ma ochote oderwac sobie nogi i kregoslup (((( mialam i ja !!! o ile to to...
Maja - o maly alienik widze ze dokazuje co nie miara
i widze tez ze masz linie wzdłóż pępka jak ja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 23:03
-
Do lekarza ide w czwartek wiec powiem jej o tym bólu, ale właśnie tez myślę, ze to rwa kulszowa. Wcześniej juz chciałam powiedzieć bo męczyl mnie kilka dni ale nie az tak boleśnie a w końcu przeszło i
nie zawracałam sobie więcej tym głowy.
Maja pięknie ta twoja Emma dokazuje Chciała bym juz poczuć takie mocne wyraźne ruchy -
dzień dobry Kobietki,
Diana- ja mam ucisk w kręgosłupie od początku ciąży (przez hormony ciążowe obluźniają się mięśnie, w tym kręgosłupa i wszystko się obniżyło). najpierw był to ból w lędźwi przechodzący na pośladek (ból nie do zniesienia- niekiedy wstać nie mogłam...), a teraz ból się przemieszcza- raz na całą nogę, raz na pośladek- niekiedy nogi nie czuje. mam nadzieje, że mnie nie "sparaliżuje" do końca ciąży. ale warto o tym powiedzieć lek. może u Ciebie być inny powód.
maja- ale cudownie Malutka harcuje ))
ja dziś jakaś bardzo słabiutka jestem. a właśnie się wybieramy do znajomych. najchętniej bym z łóżka nie wychodziła dziś.
miłego dnia Wam życzę! )) -
Hej,ja wam powiem, że zasnęłam ok 16 jak dziecko.Od wczoraj mieliśmy chrzesnice męża z wirusem, goraczkujaca, kaszlaca i smarkajaca, wiec nocke miałam z głowy
Xakosztowalam namiastki tego, co może mnie czekać, ledwo żywa byłam.
Nadal czekam na tego mojego szkraba, no juz powinien się zlitowac nad matką i wylazic, w końcu 38 tydzień -
Ojjj a ja padam na twarz... Bylismy ze znajomymi dzis na wycieczce- chcieli pozwiedzac Oslo. Pol dnia spaceru. Wlasnie zjadlam kolacje i leze... dotlenilam sie dzis za caly tydzień hehe.
Deri- cierpliwosci- juz blizej niz dalej za chwilke bd tulic Synusiaderii84 lubi tę wiadomość