X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj całą noc nie spałam.Przysnełam dopiero ok.6.00 nad ranem i obudziłam sie przed 9.00. Całą noc łapały mnie skurcze.Nie tak regularne ale bardzo często no i było mi nie dobrze i pogoniło mnie też na kibelek.Myślałam że do rana coś się rozkręci a tu narazie cisza.
    Ja jeszcze w łóżeczku ale wstaje już coś zjeść.Będe musiała w dzień odespać nocke. Moj mężuś ma dzisiaj piec pączki,to moze zdaże sie jeszcze najeść zanim coś mnie złapie hee

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, u mnie dokładnie to samo, tzn o 4 bóle krzyżowe ze skurczami nieregularnymi, a o 5 miałam 3 regularne co 20min. O 6 wszystko stanęło, popłakałam się.

A teraz good newsy, Kafabi w szpitalu, Oliwka się dzisiaj urodzi :-) trzymamy mocno kciuki

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo no Kafabi była pierwsza w kolejce więc my pójdziemy zaraz po niej :-) Nie można się wpychac przed kogos hehe

Co robicie dzisiaj na obiadek,bo ja nie mam pomusłu i wogóle chęci na nic do jedzenia i w ogóle do robienia czegokolwiek.

derii84 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla siebie mam jeszcze ryż z truskawkami, a chłopakom kurczaki te pałki upieke w rękawie i ziemniaczki i ogórek.

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja poszłam na łatwizne i ugotuje zupe pomidorowa :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zupa jest obowiązkowa, ale na szczęście mam jedną na dwa dni, wczoraj robiłam pomidorowke

p19uskjok4jap6fv.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Kapusniak i pierogi z miesem... ale nie mam pojecia co z tego wyjdzie :D :D :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    Super, że Kafabi już po ;))) teraz.będzie kolej na Was Kochane ;) i Wasze męki sie skończą.
    Ja miałam dziś wizytę u poloznej. Pomierzyla brzuch i stwierdzila, że Mały jest dość duży jak na swój wiek. (Nie mam pojęcia jak niby to stwierdziła,bo na ost usg w Pl lek mowil, że jest akurat a nawet trochę drobniejszy). No i kazała mi całkiem jakiekolwiek cukry odstawic i nawet owoce. A przytyc nie przytylam wiele bo 3,5 kg. A tak to wszystko ok ;)
    Ja dziś na obiadek pierogi- dla mezusia z mięsem i kapusta a dla mnie ruskie.
    Jutro paczki będziemy piec no ale ja chyba sie obejde smakiem hehe.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dziś narobiłam... nalepiłam tych pierogów i jutro c.d., bo farszu zostało a ja już sił nie mam. miało być tylko góra na 2 dni, a tu wyszło a wyszło i będą zamrożone.
    plecy mi zaraz pękną...

jak się czujecie?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na info od Kafabi.

Po wizycie jestem zniesmaczona, w sumie to co zwykle, ale powiedziała,że główka jeszcze nie jest wstawiona w kanał :-( wygląda na to,że nie mój czas :-(

Ciasto na pączki rośnie, i w dupie to mam,tyle nam się w ciąży należy, pójesc dobrych rzeczy, fast foodów nie jadam, tylko domową pizzę od czasu do czasu.

Pierogi w zamrażarce dobra rzecz,czasami brak sił na zrobienie obiadu, a tak to pierożki na wrzatek,cebulka na patelnie i jedzonko gotowe :-D

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii- biedna Ty... ale jeszcze troszkę :)

a pierogi znakomita rzecz. mam jeszcze z Pl od Babci w słoikach fasolkę i bigos, więc zawsze jakieś "gotowe wyjście" na obiad :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm...ale dziewczyny smaka mi robicie :-) też się za paczki biorę. Najwyżej sama jak pączek będę wyglądać. Ale co tam. Po ciąży się pospala tluszczyk :-)

• maja35 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mąż robi własnie pączki i juz mi ślinka leci.
    Pierogi też mam zamrożone ruskie i z kapusta i grzybami.

derii oj coś czuje,że przenosimy maluszki.Tobie jeszcze zostały 3 dni do terminu a mi 9.
    Znajoma dzisiaj mi powiedziala i zreszta sami to zauważylismy,ze ma teraz szpiczasty brzuszek a co za tym idzie,że to na chłopaka hehe bo na dziewczynki ma sie niby okragły.Może maluszek zrobi nam psikusa i zamiast Emmy bdzie Filip :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to wszystko mam doła, ale skurcze mam, może się coś ureguluje u mnie??

Maja, a ty termin masz z usg czy OM?

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam z USG.
    Mnie łapia w dzien skurcze ale w dużym odstepie czasu wiec to narazie nie to.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego zasranego usg nie biorę pod uwagę. Bo Z niego mam na 28go, to już totalnie pierdolca dostanę :-(

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według OM mam termin na 23 lutego wiec nie ma za duzej roznicy.

derii84 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny wspolczuje wam i trzymam kciuki zeby juz niedlugo wasze skarby przyszly na swiat :) Ciekawe jak tam kafabi.

Siamyrka ja ostatnio jak lepilam pierogi to tez na raty bo tez myslalam, ze kregoslup mi peknie!

Widze, ze smakolyki sobie szykujecie :D Ja jakos nie mam ochoty na paczki, faworki i typowe slodkosci na tlusty czwartek wiec jutro zabieram sie za jakies ciacho z kremem bo juz mam na takie ciacho ochote od dluzszego czasu :)

Kupilam dzisiaj na allegro rozek i cienki kocyk na lato, jak pomysle ile tego wszystkiego trzeba kupic to mi sie wlos na glowie jezy hehe :)

Dzisiaj u nas bylo troche slonka, ale za to tak slisko na dworze, ze psy nawet nie dawaly rady chodzic bo im sie lapki rozjezdzaly. Mialysmy dzisiaj z Siamyrka sie spotkac,ale zeby dojsc na przystanek autobusowy musze zejsc z dosyc stromej gorki i balam sie, ze zrobie sobie i dzidzi krzywde po drodze.

siamyrka lubi tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pojadłam pączków. Pyszne mojemu wyszły :-)
    Diana uważaj tam na dworze,żebyś się gdzieś nie poślizgneła.Kup sobie kolce na buty,bardzo dobra sprawa.Ja noszę cały czas.

Diana95, Carolline lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie takie kolce kupie? :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ