X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z ranka!

Ja dzisiaj znowu usnelam o 5.00 nad ranem. Pół nocy mialam skurcze,ból w miednicy i straszny w szyjce az nie moglam sie załatwic i potem zrobic kroku z wc do łózka. Do tego jeszczez mnie zlapal reumatyzm w prawej nodze wrrr. Już po tej nocy myslalam,ze cos sie rozkreci a tu cisza ze skurczami.Jedynie co to ta szyjka mnie caly czas boli.

derii siedz w domku i sie kuruj,żeby cie gorzej nie rozebrało.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robicie mamuski?
    Ja wysprzątałam cale mieszkanie i padam. Teraz to musi sie już coś ruszyc hehe.
    Zrobilam sobie kawke i do kawki mam pączusie więc teraz sie relaksuje,bo jestem wykonczona tym sprzataniem.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż się Kaja obudzi, i będziemy jeść pierożki,bo przed spaniem zjadła zupkę.

U mnie pięknie na zewnątrz, poszlabym polazic, jest biało, sniezek lekko pruszy i jest bezwietrznie, a u nas to rzadkość.
    Może z mężem ok 17 pójdziemy na chwilę,chociaż on zapewne karze mi się wygrzewac a nie spacerować :-/

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, gratuluje <3

Siamyrinka, wspolczuje sytuacji. nie rozumiem dlaczego lekarz od razu Ciebie na usg nie wyslal. niby ten sam kraj, a wszedzie inne zasady :(

kafabi lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po usg. wg badania jest wszystko dobrze. łożysko się nie odkleja, Synuś rośnie. położna powiedziała, że być może jakieś naczynko krwionośne pękło, ale nie może stwierdzić od czego to. mam się w każdym bądź razie nie denerwować. a gdyby się powtórzyło jechać do szpitala.
    ulżyło mi...

biorę się za resztę pierogów, bo farszu narobiłam tyle, że ostatnio ciasta mi zabrakło.

derii84, maja35, beszka lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka to dobre wiadomości, a z tymi pierogami nie szalej zbytnio.

U mnie ze spaceru nici, mój mąż jeszcze w pracy, syn poszedł pochulac na sankach a ja siedzę i płakać mi się chce, Pogrążona juz jestem w tym oczekiwaniu, jutro termin i nic nie widać, żadnych oznak

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle Mały miał taką pozę, że już na samym początku poprawił mi się humor :P leżał sobie, broda do piersi, jedna ręka pod głową, a nogi wywinięte za głowę- boska poza "jogina" hehe

maja35, Diana95, derii84 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii mi tez sie plakac chce ale juz nie z tego oczekiwania tylko z bolu,bo tak mnie dzisiaj boli miednica i szyjka.Nie moge chodzic,lezec ani siedziec.Masakra jakas a skurczy brak tylko raz na jakis czas :-( jak sobie pomysle o kolejnej nie przespanej nocce to juz mi sie odechciewa :-(

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sie kobitki podziewacie ?

Ja oczywiscie meczylam sie w nocy aż prawie płakałam z bólu.Żeby to chociaż był ten właściwy ból,to jakoś by to przetrawiła a tak męcze się i nic się nie zapowiada.Tzn.z tego co wyczytałam,to chyba mała juz sie musiała ustawic w kanale,bo inaczej nie bolało by mnie tak wszystko w dole,ze ruszać sie nie moge czasami.

Czekam wlasnie na szwagierke.Jedzie własnie do nas z lotniska z Polskimi smakołykami.Najważniejsze co sobie zażyczyłam i na co mam chec to na Polska bułke i pęto polskiej swieżej kielbaski :-)

Miłego dnia kochane :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień się zaczął fajnie, dopóki mój synek nie wrócił od kolegi z inf, że dziś kolega u niego śpi. No qrwa mac!! Jestem na finiszu i mam nianczyc jeszcze jednego lebka, gdzie do grzecznych nie należy. Jestem wqrwiona, aż się popłakałam. Nikt nie rozumie mnie.
    Jeszcze mój syn dzisiaj ma iść na urodziny i co ja będę bawić się z tym jego kolegą!!? Brak słów, i dzień już mam zjebany

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki,

boshe... Wy to się namęczycie... biedaczki

ja z mężusiem posprzątałam na błysk całe mieszkanie :) i teraz możemy usiąść, zjeść obiad, potem może spacer (chociaż pogoda niezbyt zachęca)

derii84 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na męża szczęście odwołał dzisiejszy nocleg tego urwisa. Oczywiście, co się nakrzyczalam i naplakalam to moje, i wcale się nie dziwię, że Mały jeszcze siedzi w brzuchu, skoro matka przeżywa takie stresy :-S

Dzień się nie skończył, a ja żyję nadzieją, że może jednak się zacznie...nosz czas najwyższy

siamyrka lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja pojadlas rarytasow?

To najgorsze Walentynki, jakie do tej pory mieliśmy, ja już w sypialni, a mąż zero zainteresowania, nawet nie przeprosił za tą akcję. Brak mi słów dosłownie

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii. Nie przejmoj sie! Wazne ze na codzien kocha, a gorszy dzien kazd zwiazek niekiedy ma ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka zdaje sobie z tego sprawę,ale pomimo to,potrzebuje jego wsparcia do ccholery. Zamiast przyjść, porozmawiać, przytulic,to ma mnie w nosie, przykre to,bo z głupimi myślami i tym stanem sama się scieram :-(

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 w nocy mam skurcze :-) fakt, zaczęły się co 10min, teraz są co 18-20min, boli z krzyża...może dzisiaj będę już pisać z porodowki, oby :-) jak na razie tylko te skurcze i ból pleców, bez żadnych zmian w bieliźnie

siamyrka lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do du...z tym wszystkim, po co człowiekowi taką nadzieję robićc? Zamiast spać to robi sobie nadzieje a i tak wielki chyba z tego :-( dobranoc

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczynki,

Derii, czytając Twój pierwszy post o skurczach, pomyślałam, że już pewnie na porodówce jesteś... ale już chyba blisko

ja po śniadaniu, czytam książkę. głowa mnie dziś pobolewa- ta pogoda taka do dupy.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam! Zapraszam na kawke i chrusty.

Derii ja wczoraj przez caly dzien mialam skurcze w roznych odstepach raz co 30 min 20 min10 a nieraz co 1-2 godz. i łapały mnie tylko w pozycji siedzacej albo leżacej a jak chodziłam to juz nie.Więc sie na nie już nie nastawialam.W nocy miałam tylko 2 razy i jak nigdy spałam dzisiaj bardzo dobrze ale jak wstałam rano i poszłam do wc to zobaczyłam,że zaczynam plamić na brazowo więc może cos sie w końcu rozkreci ale jak na razie nic mnie nie boli jedynie tak lekko okresowo.

U mnie dzisiaj na obiadek rosłek,własnie nastawiłam mięsko a mąż ma zrobić makaronik.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ale tobie dobrze, ja mam czysto w majtach, tzn wydzielina jest, ale nie brunatna i nie czerwona
    Trzymam kciuki, żeby się rozkręciło.

Ja pojadlam teraz truskawek z bitą śmietaną w razie czego, mąż zrobił

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ