X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie narzekam, ale traktujemy wyspe jako przystanek na drodze. Prace dobre mamy oboje wiec ogólnie życie jest tu spoko mimo braku cywilizacji :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciesze się bardzo, że jesteś zadowolona. Najwazniejsze, że jest praca nieważne gdzie :)

Carolline lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Naczytalam sie o peknieciu krocza, od zawsze jak o tym myslalam to az robilo mi sie slabo. Chyba wolalabym, zeby mnie nacieli jak juz trzeba. Ogolnie jestem bardzo wrazliwa i nawet pobieranie krwi sprawia, ze mi sie robi slabo i musza pobierac mi na lezaco. Od samego slowa zyla miekna mi nogi hehe

Dziewczyny czy w Norwegii w ogole nie nacinaja? W maju ide na oprowadzenie po szpitalu przez polozna, moze dowiem sie tam konkretow. Bardziej stresuje mnie sytuacja po porodzie niz sam porod. Szycie krocza, gojenie krocza, problemy z zalatwianiem sie :O

Tyle sie naczytalam, ze az mi niedobrze. Wolalam zyc w niewiedzy szczerze mowiac a teraz bede sie stresowac. Mam tylko nadzieje, ze tak jak pisza kobiety, wszystko przestaje miec znaczenie kiedy widzi sie swoje dziecko :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana- moja lekarka w Pl od samego początku mi powtarza, żeby nie czytać nic w Internecie. każda kobieta i każda ciąża jest inna. jedna pęknie, inna nie, itp. a tylko nie potrzebnie się stresujesz.
    ja się nastawiam na najgorsze w zasadzie, bo lepiej się miło rozczarować :) tylko ja mam bardzo wysoki próg bólu i rzadko kiedy bardzo cierpię.
    ale staram się nie czytać, w szczególności o rzeczach, których sie boje :)

a co do nacięć w No to ja słyszałam, że tego tu nie preferują- wszystko naturalnie...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana widzę że mamy to samo. Też nie znoszę pobierania krwi. I ogólnie igły w ciele. I jak pomyślę o szyciu to aż ciarki mam. Ale mówię sobie ze dla małej przetrwam to. Wkoncu zostaniemy mamami. I musimy być silne. :-) Diana wszystko Przetrwasz a potem będziesz dumna z siebie ze dałaś rade.

Biedna Derii tak ją męczą. Trzymamy kciuki :-)

• kafabi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie dziewczyny lepiej nie czytac w internecie. Ja cala ciaze staralam sie nie czytac nic o porodzie i ciazy bo moznabylo sie nabawic choroby wrzodowej!!! Nie wiem jak bylo i bedzie u innych ale pekniecie przy znieczuleniu nie boli, szycie wiadomo rowniez tylko pozniej czuje sie dyskomfort w zwiazku ze rana jest opuchnieta.
    Diana wiec nie stresuj sie bo ciebie moze to ominac, wiec nie warto stresowac sie na zapas !! Bedzie dobrze :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy!

Derii- mam nadzieję, że już po wszystkim :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje wyluzować bo ze stresu nic dobrego nie wyjdzie :) Pojde za waszymi radami i dam sobie spokoj z tym buszowaniem w necie, bedzie co ma byc i i tak tego nie zmienie, ale za to nagroda bedzie wspaniala :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana a w jakim miescie rodzisz? :)
    ja to nie chce czytac o porodzie.. wole miec "niespodzianke" ;D na czytam sie wiecej na temat wychowywania dzieci i ich pielęgnacji to mnie uspokaja :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede rodzic w Drammen .

Mialam sie dzisiaj juz niczym nie stresowac, mial byc pelen relaks. Niestety, dostalam wiadomosc z Londynu od rodzicow, ze ktos sie wlamal do domu i ich okradl. Wszyscy byli w pracy a jak wrocili to drzwi byly wykopane a cala elektronika z domu zniknela.. Policja byla u nich w domu, sciagneli odciski palcow, sprawdzaja monitoring z ulicy.. mam nadzieje, ze sie wszystko wyjasni i zlapia tego zlodzieja .

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, wspolczuje stresow :(

do moich rodzicow pare lat temu rowniez sie wlamali. wyniesli sporo rzeczy. nawet kasety z nagaraniami rodzinnymi....

W Drammen jest fajna prywatna polozna :) sledze jej wpisy na FB oraz insta, a moja polozna sie znia ¨kumpluje¨ ;) Gdybym mieszkala w okolicach, to na pewno bym do niej chodzila. pracuje orzy porodach domowych, ale chyba tez jakies kursy oraz ciaze prowadzi. jakbys chciala link na FB zeby sobie poczytac, zobaczyc co oferuje itp. to daj znac :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, z checia sie dowiem cos wiecej o tej poloznej :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

wyprawiłam Lubego do pracy i zasnąć nie mogę...

Diana- mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni i znajdą złodzieja (ręce takim powinni uciąć... :/)

Beszka ja też poproszę o link :) też będę rodzić w Drammen i z chęcią poczytam :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana95 wrote:
    Jasne, z checia sie dowiem cos wiecej o tej poloznej :)

https://www.facebook.com/pages/Jordmorteamet-følger-deg-trygt-gjennom-graviditet-fødsel-og-barseltid/113552815406492?fref=nf

:)

Bippi odbierala porod mojej znajomej 2 razy ;) i generalnei jest popularna w Norwegii ;) inne polozne do niej na kursy jezdza (jak moja obecna), udziela wywiadow do gazet no i podsyla info. na fb o ciekawych kursach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:24

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Derii slychac....moze juz po??

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Derii jeszcze nie urodzila ale w szpitalu zostala wiec moze uparciuszek Olafek bedzie chcial dzisiaj wyjsc :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi sliczna coreczka! Ja tez taka chce :)

Biedulka z Derii. Oby Olafek mogl juz dzis sie do niej przytulic.

Diana to faktycznie masz stresa z powodu rodzicow. Oby szybko udalo sie sprawe rozwiazac. Co do pekniec podczas porodu to faktycznie lepiej nic nie czytaj. Tu nie nacinaja. Ja przy pierwszym porodzie mialam niewielkie pekniecie i nawet nic nie poczulam, ze to sie stalo. Mialam 1 szew i nic nie czulam jak go zakladali. A rodzilam bez zadnego znieczulenia. Wiec nie stresuj sie. Bedzie dobrze!

kafabi lubi tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zasnęłam o 8 i wstałam przed chwilą... hehe

ojj biedna ta Derii, ale dobrze, że w szpitalu.

nie mam pomysłu na obiad. mąż zażyczył sobie rybę, a ja ryb nie jadam (blleee :P ). jakoś mi sie ostatnio wszystko objadło i nic mi nie smakuje.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałyście Dziewczyny o tym, że jeżeli Dziecko się nie obróci główką do porodu, próbują je odwrócić? wczoraj mi znajoma o tym opowiadała. myślałam, że to jakiś drastyczny zabieg, a w sumie to nie jest takie straszne, tylko próba delikatnego obrócenia przez powłoki brzucha. (ale i tak nie jestem za czymś takim...) dziwne mają tu zwyczaje...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka moj synek lezal glowka do gory i nikt z lekarzy mi nie proponowal odwrocenia. A od 32 tyg bylam co tydzien na kontroli bo mialam skurcze i za kazdym razem u innego lekarza. Jedynie co to kazali mi rodzic naturalnie. No wiec zaliczylam porod posladkowy. Ale synek urodzil sie w 36 tyg a do tego w ostatniej chwili dotarlam na porodowke, wiec wg nich nie bylo czasu na cc. Poszlo szybko i calkiem latwo.

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ