Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Siamyrka, w PL to zalezy od lekarza, czy jest za czy przeciw rozmawialam i z lek. w PL na ten temat i z polozna.
Moja szwagierka miala 3 porody, z czego 2 dzieci bylo glowa do gory. nikt nie kazal jej rodzic posladkowo, ani nie obracal dziecka miala spotkanie nt. porodu posladkowego i cc. oczywiscie naciskali bardziej na posladkowy (po wykonaniu wszelkich badan i pomiarow), ale jak sie szwagierka uparla na cc, to nie zmuszali jej
zglebilam nieco temat, bo moja mala dosc dlugo byloa pupa do dolu. na szczescie juz lezy prawidlowo i mam nadz.ze nie fiknie przed porodem (toeretycznie jeszcze moze ).
siamyrka lubi tę wiadomość
-
Hej kochane cioteczki! Jutro wychodzimy do domku.Jak bede miala chwilke to wstawie fotki.Mala jest slodka. Mam problemy z mleczkiem.Cycki strasznie bola a polarmu praktycznie wcale.Mala caly czas plakala z glodu wiec nie wytrzymalam i dokarmilismy ja sztucznym mlekiem i teraz szczesliwa spi.Bede chciala karmic piersia chociaz mam strasznie obolale piersi.Mam nadzieje ze jutro juz pojawi sie moje mleko. Pozdrawiamy goraco
derii84, NanaOktawia, siamyrka, cati lubią tę wiadomość
-
Kafabi Oliwka jest przecudowna :*
Maju Gratuluję, oby mleczko było jak najszybciej :* czekamy na foteczki Emmy
Derii bidulko, straszny dowcipniś ten Twój Olafek. Niech że się w końcu zdecyduje. Trzymam kciuki kochana obyś jak najszybciej mogła przytulić swojego urwiska :*
Pozdrawiamy mamusiederii84, kafabi lubią tę wiadomość
-
Siamyrka zacznij brać magnez, to na prawdę pomaga.
Do niedzieli synuś pewnie się pojawi, bynajmniej takiego zdania były położne po badaniu,a teraz w domku zaczęły mi się wody saczyc, pomalutkusiamyrka, kafabi lubią tę wiadomość
-
Derii powodzenia!
Beszka z tego co slyszalam to w PL jest inaczej niz tu jesli chodzi o obracanie dziecka i porody posladkowe. Tu co chwile slysze, ze wszystko ma byc naturalnie! Ehh.
Ja pytalam o cc, nie bardzo byli za tym. Zrobili mi jednak tomografie miednicy, aby zobaczyc czy dziecko sie zmiesci. Na podstawie wyniku mieli zadecydowac. No i nie zdazyli, bo kilkanascie godzin pozniej synek byl juz na swiecie. Wszystko dzialo sie w blyskawicznym tempie. Szybko znalezli moje wyniki i okazalo sie, ze dziecko przejdzie.derii84 lubi tę wiadomość
-
He he Derii nie martw się wybaczam :*
Muszę wam narobić trochę smaka, ale od jakiegoś czasu wzięło mnie na robienie ptysi, wczoraj robiłam z pianką bezową o smaku jagodowym, jutro będą o smaku porzeczkowym :p jak wejdę jutro na kompa to jeszcze was zdjęciem pokuszę :*
Nie odzywamy się zbyt często, bo jakoś czas nam nadal pędzi, ale już jest lepiej. Oktavka co raz więcej czasu potrafi sama się zabawić, w końcu karmienia są co 2-3 godz a nie co pół. Budzi mamusie już o 7:30 nie o 12:00 ale robi to z takim pięknym uśmiechem, że po mimo wczesnej pory chce się wstawać . I w końcu mam więcej czasu na gotowanie i pieczenie. Niczego nie brakowało mi tak bardzo jak mojego ,,królestwa,,
Dziewczyny muszę przyznać, że wasze maluszki mają, bądź będą miały śliczne imionka. Sama większość z nich brałam pod uwagę bądź planuję nadać kolejnym swoim dzieciom
Pozdrawiamy