X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No biedna Derii tyle czasu sie meczy.
    Ja sie mecze z piersiami,bo mam nawal pokarmu ale nie moge za bardzo sciagnac,bo mam poranione piersi.Mala juz drugi dzien placze w nocy do 4 rano wiec spie po 3-4 godziny.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ta Derii się namęczy bidulka, mam nadzieję że jednak już tuli swojego urwiska.

Cati jestem za, zdecydowanie szybsza i lepsza forma komunikacji, a i zdjęcia można łatwiej dodawać.

Maju współczuję tych nie przespanych nocek, co do sutków smaruj je cześto własnym mlekiem, a może spróbuj nakładek? Ja wtem sposób szybko wyleczyłam swoje, ale głupia byłam wygodnisiów i zamiast od razu je odstawić jak się wszystko pogoiło to karmie przez nie do dzisiaj, bo Oktavka sie przyzwyczaiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:05

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Gdzie sie wszystkie Dziewczynki podziewacie?

Deri juz po?

Jak Wasze Maluszki? :)

Jak dzis nawet dobrze spalam, ale bylam wczoraj padnieta po 3 nocach prawie nie przespanych.
    Nawet siku tylko raz wstalam hehe

Po sniadanku juz. Pozniej na spacerek sie wybiore ;) pieknie slonko swieci

Milego dnia!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki! U mnie niestety brak czasu na siedzenie przy kompie.Teraz tez pisze jedna reka a w drugiej trzymam mala.
    w nocy nie chce spac a w dzien spi jak zabita chociaz teraz cos marudzi.

Ciekawe jak tam Derii.Pisałam do niej ale mi nie odpisuje.Martwie sie o nia i o Olafka.Mam nadzieje,ze szczesliwie urodzila.

U nas dzisiaj sloneczko i z checia poszla bym na spacer ale jeszcze troszke musze poczekac.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Kochane mamusie mam pytanie do was :) czy chcialy byscie nalezec do grupy na fb ? nie wiem mysle o zalozeniu takowej latwiej z komunikacja :) to tylko pomysl ?

Cati na fb już istnieje taka stronka- polskie mamy w Norwegii. Jest tez stronka kupie, sprzedam, oddam w Norwegii. Obie są fajne.

Tak w ogóle to witajcie w piękne słoneczne popołudnie. U nas już dziś spacerek zaliczony, teraz czekam na gości. Wczoraj byliśmy u znajomych na urodzinach, wiec weekend towadzyski.

Maja śliczna córeczka!

Jak tam Derii? A czemu ona w innym szpitalu? Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.

Ja jutro mam usg i jakoś sie denerwuje. Trzymajcie kciuki.

• kafabi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    My dzisiaj mielismy sesje zdjeciowa Oliwki... juz niemoge sie doczekac efektow ale troszke Nas to wykonczylo i teraz corunia odsypia :)
    Pogoda u Nas rowniez wspaniala i dlatego od dwoch dni chodzimy na spacerek, zaraz rowniez wyruszamy dotlenic sie ;)
    Derii napewno rodzi, bo jeszcze do mnie sie nie odezwala, a zbombardowalam ja smsami ze hej :p
    Agata trzymam kviuki za usg i niedenerwuj sie wszystko bedzie napewno dobrze :)

Milego popoludnia :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że dzisiaj po 20 godzinach skurczy i bóli na świecie pojawił się Olafek.Szczęście nasze mierzy 50cm i wazy 3500g.
    Jak dojdę do Sb napisze wiecej

kafabi, siamyrka, Sylwia89, usia89, agata83 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na foteczke jak narazie jedynego mezczyzny no i oczywiscie gratulujemy i teraz moge odetchnac uffff

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri- super! Gratulacje :)
    strasznie sie umeczylas ale juz po :)))

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Derii!

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Maja gratuluję ślicznej dziewczynki.
    Derii to się nameczylas. Ale ważne ze już po i synek jest na świecie. Gratulacje.

U mmnie dzisiaj zawierucha a wczoraj było tak pięknie.
    A mam pytanie dla dziewczyn które już sa po porodzie. Co było wam potrzebne dla siebie w szpitalu i dziecka?

• kafabi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poludnie :)
    Sylwia do szpitala dla siebie to szlafrok, koszule nocne,ręczniki o ile nie chcesz uzywać szpitalnych,ciuchy na wyjscie, kosmetyki, kapcie.
    Dla maluszka ciuszki, jeśli chcesz mieć swoje, a tak wszystko jest w szpitalu :) Jedynie smoczek mozesz zapakować.
    Jak mi sie coś przypomni to napiszę , chyba że dziewczyny jeszcze cos dopiszą :)

U nas pogoda do du... snieg pada i zawierucha straszna , wiec nici dzisiaj ze spaceru :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Dziewczynki :)))

ja dziś pospałam- nawet po wyprawieniu mężusia o 6 do pracy, bez problemu zasnęłam.

naszło mnie dziś na czosnek :P zjadłam grzanki z czosnkiem i serem- mmmm :D
    w planach mam sprzątanko, bo jakoś w weekend mi "umknęło" hehe.
    pod koniec marca mam lecieć na ost badania genetyczne do Pl. i przy okazji przywieźć rzeczy, które zamówiłam na allegro (bd lecieć z kuzynem, więc 2 walizki :D ). i właśnie oglądam jakieś ozdoby, "pierdółki" do pokoju :) pomysłów milion a pokoik jeden ;)

Kafabi- pochwal się zdjęciami z sesji Malutkiej, jak już je bd miała :) ja też już się wstępnie na taką sesję umówiłam.

chciałabym też zrobić jak bd w Pl sesje "brzzuszkową" (co prawda- nie cierpię się na zdjęciach, bo wyglądam okropnie, ale taką pamiątkę warto mieć :) )

miłego dnia

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia ja wziełam piżame,kapcie,kosmetyki i recznik.Szlafrok miałam ale mi sie nie przydał,bo bylo tam bardzo goraco. U mnie akurat ciuszków dla dziecka nie było.Jak ja zabrali na wazenie to ubrali ja tylko w szpitalne ciuchy i nie dali juz żadnych na przebranie od nich.Zreszta i tak chciałam uzywac swoje.
    Na smoczek krzywo patrza w szpitalu ale ja też miałam.Tak samo wiedzieli,ze nie mam pokarmu a nie dokarmiali mi malej więc mój poszedł do sklepu i kupił mleko Nan i dokarmialismy ja po kryjomu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie normalnie mozna bylo uzywac smoczeki nie bylo problemu z dokarmianiem, nikt na nas krzywo nie patrzal a wrecz pytali czy podac Nan jak widzieli ze mala gryzie mi sutki i mleko malo co leci :) Zreszta przy moich odczuciach ludzie tutaj bardziej lajtowo podchodza do wszystkiego, nie panikuja, nie strasza i nie patrza krzywo nspewno a raczej bardzo zyczliwi i mili sa :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to fotka z dziś :) 26 tydz

fca8dc0c648f185dmed.jpg

kafabi, maja35, beszka, agata83, usia89 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka fajowo wyglądasz :-)
    U nas jak na razie ok, nie mogę narzekać, pokarmu tez prawie nie mam,ale chyba to co Olaf wyjada chyba mu wystarcza, bo śpi nawet i 4 godz.No ale się zobaczy. Dziś badała go pediatra, i jest zdrowiutki, a jaki silny, trzyma pięknie główkę.
    Powiem w skrócie, poród ciężki, ale u mnie to przez wywoływanie wywoływanie, przecież każda z nas będzie mieć inaczej, wiec straszyć nie zamierzam. :-D

siamyrka, kafabi lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii a Wy jeszcze w szpitalu? kiedy do domku?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka super wygladasz i brzuszkiem sie naciesz jak najwiecej :) Ja łapie się czasami na tym, że chce poglaskać jakby Oliwka tam jeszcze była hihi

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak,przecież dopiero wczoraj urodziłam :-)
    Sama jestem ciekawa, kiedy wyjdziemy

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ