X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No biedna Derii tyle czasu sie meczy.
    Ja sie mecze z piersiami,bo mam nawal pokarmu ale nie moge za bardzo sciagnac,bo mam poranione piersi.Mala juz drugi dzien placze w nocy do 4 rano wiec spie po 3-4 godziny.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ta Derii się namęczy bidulka, mam nadzieję że jednak już tuli swojego urwiska.

Cati jestem za, zdecydowanie szybsza i lepsza forma komunikacji, a i zdjęcia można łatwiej dodawać.

Maju współczuję tych nie przespanych nocek, co do sutków smaruj je cześto własnym mlekiem, a może spróbuj nakładek? Ja wtem sposób szybko wyleczyłam swoje, ale głupia byłam wygodnisiów i zamiast od razu je odstawić jak się wszystko pogoiło to karmie przez nie do dzisiaj, bo Oktavka sie przyzwyczaiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:05

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Gdzie sie wszystkie Dziewczynki podziewacie?

Deri juz po?

Jak Wasze Maluszki? :)

Jak dzis nawet dobrze spalam, ale bylam wczoraj padnieta po 3 nocach prawie nie przespanych.
    Nawet siku tylko raz wstalam hehe

Po sniadanku juz. Pozniej na spacerek sie wybiore ;) pieknie slonko swieci

Milego dnia!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki! U mnie niestety brak czasu na siedzenie przy kompie.Teraz tez pisze jedna reka a w drugiej trzymam mala.
    w nocy nie chce spac a w dzien spi jak zabita chociaz teraz cos marudzi.

Ciekawe jak tam Derii.Pisałam do niej ale mi nie odpisuje.Martwie sie o nia i o Olafka.Mam nadzieje,ze szczesliwie urodzila.

U nas dzisiaj sloneczko i z checia poszla bym na spacer ale jeszcze troszke musze poczekac.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Kochane mamusie mam pytanie do was :) czy chcialy byscie nalezec do grupy na fb ? nie wiem mysle o zalozeniu takowej latwiej z komunikacja :) to tylko pomysl ?

Cati na fb już istnieje taka stronka- polskie mamy w Norwegii. Jest tez stronka kupie, sprzedam, oddam w Norwegii. Obie są fajne.

Tak w ogóle to witajcie w piękne słoneczne popołudnie. U nas już dziś spacerek zaliczony, teraz czekam na gości. Wczoraj byliśmy u znajomych na urodzinach, wiec weekend towadzyski.

Maja śliczna córeczka!

Jak tam Derii? A czemu ona w innym szpitalu? Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.

Ja jutro mam usg i jakoś sie denerwuje. Trzymajcie kciuki.

• kafabi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    My dzisiaj mielismy sesje zdjeciowa Oliwki... juz niemoge sie doczekac efektow ale troszke Nas to wykonczylo i teraz corunia odsypia :)
    Pogoda u Nas rowniez wspaniala i dlatego od dwoch dni chodzimy na spacerek, zaraz rowniez wyruszamy dotlenic sie ;)
    Derii napewno rodzi, bo jeszcze do mnie sie nie odezwala, a zbombardowalam ja smsami ze hej :p
    Agata trzymam kviuki za usg i niedenerwuj sie wszystko bedzie napewno dobrze :)

Milego popoludnia :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że dzisiaj po 20 godzinach skurczy i bóli na świecie pojawił się Olafek.Szczęście nasze mierzy 50cm i wazy 3500g.
    Jak dojdę do Sb napisze wiecej

kafabi, siamyrka, Sylwia89, usia89, agata83 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na foteczke jak narazie jedynego mezczyzny no i oczywiscie gratulujemy i teraz moge odetchnac uffff

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri- super! Gratulacje :)
    strasznie sie umeczylas ale juz po :)))

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Derii!

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • Sylwia89 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Maja gratuluję ślicznej dziewczynki.
    Derii to się nameczylas. Ale ważne ze już po i synek jest na świecie. Gratulacje.

U mmnie dzisiaj zawierucha a wczoraj było tak pięknie.
    A mam pytanie dla dziewczyn które już sa po porodzie. Co było wam potrzebne dla siebie w szpitalu i dziecka?

• kafabi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poludnie :)
    Sylwia do szpitala dla siebie to szlafrok, koszule nocne,ręczniki o ile nie chcesz uzywać szpitalnych,ciuchy na wyjscie, kosmetyki, kapcie.
    Dla maluszka ciuszki, jeśli chcesz mieć swoje, a tak wszystko jest w szpitalu :) Jedynie smoczek mozesz zapakować.
    Jak mi sie coś przypomni to napiszę , chyba że dziewczyny jeszcze cos dopiszą :)

U nas pogoda do du... snieg pada i zawierucha straszna , wiec nici dzisiaj ze spaceru :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Dziewczynki :)))

ja dziś pospałam- nawet po wyprawieniu mężusia o 6 do pracy, bez problemu zasnęłam.

naszło mnie dziś na czosnek :P zjadłam grzanki z czosnkiem i serem- mmmm :D
    w planach mam sprzątanko, bo jakoś w weekend mi "umknęło" hehe.
    pod koniec marca mam lecieć na ost badania genetyczne do Pl. i przy okazji przywieźć rzeczy, które zamówiłam na allegro (bd lecieć z kuzynem, więc 2 walizki :D ). i właśnie oglądam jakieś ozdoby, "pierdółki" do pokoju :) pomysłów milion a pokoik jeden ;)

Kafabi- pochwal się zdjęciami z sesji Malutkiej, jak już je bd miała :) ja też już się wstępnie na taką sesję umówiłam.

chciałabym też zrobić jak bd w Pl sesje "brzzuszkową" (co prawda- nie cierpię się na zdjęciach, bo wyglądam okropnie, ale taką pamiątkę warto mieć :) )

miłego dnia

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia ja wziełam piżame,kapcie,kosmetyki i recznik.Szlafrok miałam ale mi sie nie przydał,bo bylo tam bardzo goraco. U mnie akurat ciuszków dla dziecka nie było.Jak ja zabrali na wazenie to ubrali ja tylko w szpitalne ciuchy i nie dali juz żadnych na przebranie od nich.Zreszta i tak chciałam uzywac swoje.
    Na smoczek krzywo patrza w szpitalu ale ja też miałam.Tak samo wiedzieli,ze nie mam pokarmu a nie dokarmiali mi malej więc mój poszedł do sklepu i kupił mleko Nan i dokarmialismy ja po kryjomu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie normalnie mozna bylo uzywac smoczeki nie bylo problemu z dokarmianiem, nikt na nas krzywo nie patrzal a wrecz pytali czy podac Nan jak widzieli ze mala gryzie mi sutki i mleko malo co leci :) Zreszta przy moich odczuciach ludzie tutaj bardziej lajtowo podchodza do wszystkiego, nie panikuja, nie strasza i nie patrza krzywo nspewno a raczej bardzo zyczliwi i mili sa :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to fotka z dziś :) 26 tydz

fca8dc0c648f185dmed.jpg

kafabi, maja35, beszka, agata83, usia89 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka fajowo wyglądasz :-)
    U nas jak na razie ok, nie mogę narzekać, pokarmu tez prawie nie mam,ale chyba to co Olaf wyjada chyba mu wystarcza, bo śpi nawet i 4 godz.No ale się zobaczy. Dziś badała go pediatra, i jest zdrowiutki, a jaki silny, trzyma pięknie główkę.
    Powiem w skrócie, poród ciężki, ale u mnie to przez wywoływanie wywoływanie, przecież każda z nas będzie mieć inaczej, wiec straszyć nie zamierzam. :-D

siamyrka, kafabi lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii a Wy jeszcze w szpitalu? kiedy do domku?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka super wygladasz i brzuszkiem sie naciesz jak najwiecej :) Ja łapie się czasami na tym, że chce poglaskać jakby Oliwka tam jeszcze była hihi

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak,przecież dopiero wczoraj urodziłam :-)
    Sama jestem ciekawa, kiedy wyjdziemy

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ