Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
No biedna Derii tyle czasu sie meczy.
Ja sie mecze z piersiami,bo mam nawal pokarmu ale nie moge za bardzo sciagnac,bo mam poranione piersi.Mala juz drugi dzien placze w nocy do 4 rano wiec spie po 3-4 godziny. -
Ależ ta Derii się namęczy bidulka, mam nadzieję że jednak już tuli swojego urwiska.
Cati jestem za, zdecydowanie szybsza i lepsza forma komunikacji, a i zdjęcia można łatwiej dodawać.
Maju współczuję tych nie przespanych nocek, co do sutków smaruj je cześto własnym mlekiem, a może spróbuj nakładek? Ja wtem sposób szybko wyleczyłam swoje, ale głupia byłam wygodnisiów i zamiast od razu je odstawić jak się wszystko pogoiło to karmie przez nie do dzisiaj, bo Oktavka sie przyzwyczaiła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 22:05
-
Dzien dobry
Gdzie sie wszystkie Dziewczynki podziewacie?
Deri juz po?
Jak Wasze Maluszki?
Jak dzis nawet dobrze spalam, ale bylam wczoraj padnieta po 3 nocach prawie nie przespanych.
Nawet siku tylko raz wstalam hehe
Po sniadanku juz. Pozniej na spacerek sie wybiore pieknie slonko swieci
Milego dnia! -
hej laseczki! U mnie niestety brak czasu na siedzenie przy kompie.Teraz tez pisze jedna reka a w drugiej trzymam mala.
w nocy nie chce spac a w dzien spi jak zabita chociaz teraz cos marudzi.
Ciekawe jak tam Derii.Pisałam do niej ale mi nie odpisuje.Martwie sie o nia i o Olafka.Mam nadzieje,ze szczesliwie urodzila.
U nas dzisiaj sloneczko i z checia poszla bym na spacer ale jeszcze troszke musze poczekac. -
cati wrote:Kochane mamusie mam pytanie do was czy chcialy byscie nalezec do grupy na fb ? nie wiem mysle o zalozeniu takowej latwiej z komunikacja to tylko pomysl ?
Cati na fb już istnieje taka stronka- polskie mamy w Norwegii. Jest tez stronka kupie, sprzedam, oddam w Norwegii. Obie są fajne.
Tak w ogóle to witajcie w piękne słoneczne popołudnie. U nas już dziś spacerek zaliczony, teraz czekam na gości. Wczoraj byliśmy u znajomych na urodzinach, wiec weekend towadzyski.
Maja śliczna córeczka!
Jak tam Derii? A czemu ona w innym szpitalu? Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.
Ja jutro mam usg i jakoś sie denerwuje. Trzymajcie kciuki. -
Witam
My dzisiaj mielismy sesje zdjeciowa Oliwki... juz niemoge sie doczekac efektow ale troszke Nas to wykonczylo i teraz corunia odsypia
Pogoda u Nas rowniez wspaniala i dlatego od dwoch dni chodzimy na spacerek, zaraz rowniez wyruszamy dotlenic sie
Derii napewno rodzi, bo jeszcze do mnie sie nie odezwala, a zbombardowalam ja smsami ze hej :p
Agata trzymam kviuki za usg i niedenerwuj sie wszystko bedzie napewno dobrze
Milego popoludnia -
Hej dziewczyny.
Maja gratuluję ślicznej dziewczynki.
Derii to się nameczylas. Ale ważne ze już po i synek jest na świecie. Gratulacje.
U mmnie dzisiaj zawierucha a wczoraj było tak pięknie.
A mam pytanie dla dziewczyn które już sa po porodzie. Co było wam potrzebne dla siebie w szpitalu i dziecka?
derii84 lubi tę wiadomość
-
Witam w poludnie
Sylwia do szpitala dla siebie to szlafrok, koszule nocne,ręczniki o ile nie chcesz uzywać szpitalnych,ciuchy na wyjscie, kosmetyki, kapcie.
Dla maluszka ciuszki, jeśli chcesz mieć swoje, a tak wszystko jest w szpitalu Jedynie smoczek mozesz zapakować.
Jak mi sie coś przypomni to napiszę , chyba że dziewczyny jeszcze cos dopiszą
U nas pogoda do du... snieg pada i zawierucha straszna , wiec nici dzisiaj ze spaceru
-
hej hej Dziewczynki ))
ja dziś pospałam- nawet po wyprawieniu mężusia o 6 do pracy, bez problemu zasnęłam.
naszło mnie dziś na czosnek zjadłam grzanki z czosnkiem i serem- mmmm
w planach mam sprzątanko, bo jakoś w weekend mi "umknęło" hehe.
pod koniec marca mam lecieć na ost badania genetyczne do Pl. i przy okazji przywieźć rzeczy, które zamówiłam na allegro (bd lecieć z kuzynem, więc 2 walizki ). i właśnie oglądam jakieś ozdoby, "pierdółki" do pokoju pomysłów milion a pokoik jeden
Kafabi- pochwal się zdjęciami z sesji Malutkiej, jak już je bd miała ja też już się wstępnie na taką sesję umówiłam.
chciałabym też zrobić jak bd w Pl sesje "brzzuszkową" (co prawda- nie cierpię się na zdjęciach, bo wyglądam okropnie, ale taką pamiątkę warto mieć )
miłego dnia
-
sylwia ja wziełam piżame,kapcie,kosmetyki i recznik.Szlafrok miałam ale mi sie nie przydał,bo bylo tam bardzo goraco. U mnie akurat ciuszków dla dziecka nie było.Jak ja zabrali na wazenie to ubrali ja tylko w szpitalne ciuchy i nie dali juz żadnych na przebranie od nich.Zreszta i tak chciałam uzywac swoje.
Na smoczek krzywo patrza w szpitalu ale ja też miałam.Tak samo wiedzieli,ze nie mam pokarmu a nie dokarmiali mi malej więc mój poszedł do sklepu i kupił mleko Nan i dokarmialismy ja po kryjomu. -
U mnie normalnie mozna bylo uzywac smoczeki nie bylo problemu z dokarmianiem, nikt na nas krzywo nie patrzal a wrecz pytali czy podac Nan jak widzieli ze mala gryzie mi sutki i mleko malo co leci Zreszta przy moich odczuciach ludzie tutaj bardziej lajtowo podchodza do wszystkiego, nie panikuja, nie strasza i nie patrza krzywo nspewno a raczej bardzo zyczliwi i mili sa
-
Siamyrka fajowo wyglądasz
U nas jak na razie ok, nie mogę narzekać, pokarmu tez prawie nie mam,ale chyba to co Olaf wyjada chyba mu wystarcza, bo śpi nawet i 4 godz.No ale się zobaczy. Dziś badała go pediatra, i jest zdrowiutki, a jaki silny, trzyma pięknie główkę.
Powiem w skrócie, poród ciężki, ale u mnie to przez wywoływanie wywoływanie, przecież każda z nas będzie mieć inaczej, wiec straszyć nie zamierzam.
siamyrka, kafabi lubią tę wiadomość