X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nie mam czasu zbytnio na forum, bo ten przyjazd rodziców wywrocil nam świat do góry nogami, dosłownie :-( miało być super, a tym czasem jestem umeczona strasznie :-(

Mam nadzieje, ze chociaz u Was dobrze wszystko :-* pozdrawiam

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam, że Rodzice do Ciebie przyjechali.
    trzymaj się Derii :)

buziaki

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,ale tutaj cisza???!!!!!!!!!!!!!

Co u was mamuski???
    U nas w końcu cisza i spokój,rodzice pojechali...na szczęście.Nie ma co ,tymi odwiedzinami bylismy z meżem zmeczeni,zamiast odpoczywać to wszystko na naszej głowie,masakra.
    Musimy Olafka od nowa uczyć ciszy i wyciszenia,bo strasznie rozdarty się zrobił,i jak tylko zostaje sam to płacze i gardło zdziera.

Jak na wizytach,jak wasze maluszki w brzuszku no i jak mamusie się maja(Kafabi,Maja,Nana)????

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

wszystkie Mamy na fb siedzą - chociaż tam też troszkę cicho ;) pewnie Mamusie zajęte pociechami.

my z Synusiem rośniemy. wizytę miałam mieć u położnej 11 marca ale odwołali i następną mam dopiero po świętach. na szczęście w ndz lecę do Pl i bd robić ostatnie usg prenatalne i badania.
    Mały szaleje- chociaż wczoraj miał lenia i tylko jak Go zaczepiałam, to odpowiadał :P
    Przyjeżdżają do nas goście jutro i trochę pozwiedzamy :)
    Mam nadzieję, że spacery mnie nie wykończą. ostatnio po dłuższych spacerach, po większym sprzątaniu brzuch mi się stawiał strasznie. po konsultacji tel z lek w Pl, biorę nospę i magnez 3x dziennie i jest dobrze :)

derii84 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Klopka Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :P Troszkę mnie tutaj nie było. Wysłalam zaproszenie na FB do grupy zamknietej CwN i cisza.... ?

Jakby tego było mało chyba mnie ktoś tam zablokował ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 13:15

3jgx90bv5mgem3fz.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka napisz wiadomosc do Cati - ona tam zarzadza :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopka pisz do mnie - jak cos to ci pomoge :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • sue135 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dolaczylam :) Mieszkam w Bergen . my wlasnie rozpoczelismy 9 tydzien, jutro lekarz i wysepianie wczesniejszego usg :) mam PCOS i wzrost pecherzy byl wywolywany przez co przygotowujemy sie na ewentualna wiadomosc o ciazy mnogiej :) umieram aktualnie, mdlosci straszne na szczescie bez wymiotow ale to dla mnie nowosc bo z synkiem w poprzedniej ciazy bylo bardzo spokojnie...

Adas 4.9.12 r.
    Aniolek... 2.06.2015 - 16 tydzien...
    Kubus 18.06.16r.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Sue :)
    witamy w naszych progach :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cichutko...

Sue- mamy grupę na fb. założyła ją i prowadzi Cati, więc pisz do Niej, jak bd miała ochotę dołączyć do nas :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • sue135 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprobuje :) jeszcze tu wszystkiego nie ogarniam :) nie wiem nawet jak udostepnic suwaczek :P :D

Adas 4.9.12 r.
    Kubus 18.06.16r.
  • sue135 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sie udalo :)

siamyrka, derii84 lubią tę wiadomość

Adas 4.9.12 r.
    Kubus 18.06.16r.
  • monika.trh Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) wlasnie was tutaj odkrylam i ogromnie sie ciesze!! Mieszkam w Trondheim, mam 2 letnia coreczke i jestem w 13 tygodniu ciazy. Czy jest tutaj jeszcze ktos z Trondheim i okolic? pozdrawiam :)

f2w3gzu3yns2c74h.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej monika,
    ja jestem z Drammen ale wydaje mi sie, ze ktoras z Dziewczyn jest z Trondheim :)

Mialam dzis okropna noc- kazda pozycja zla do spania, brzuch ciagnie, napina sie... jeny a gdzie koniec...
    Maz do pracy wyjdzie to moze uda mi sie jeszcze zdrzemnac.
    Dzis zaczynam prac ubranka Maluszka. Jakos tak wole miec juz wszystko gotowe, poza tym coraz mi ciezej...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • sue135 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka pierz :) ja to zrobilam z 6 tygodni przed porodem i dobrze bo synek postanowil sie z nami przywitac rowno miesiac przed terminem :) co zabawniejsze zakladajac, ze my wysocy maly bedzie mial tez troszke centymetrow ubrnka mielismy od 56cm a tu psikus 47 cm i bieganie po sklepach po porodzie :)

Adas 4.9.12 r.
    Kubus 18.06.16r.
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Jestem tu nowa i bardzo sie ciesze, ze jednocza sie tu przyszle i obecne mamusie z Norwegii. Jestem w 7tyg ciazy. USG mialam robione w Polsce, a w poniedzialek ide na wizyte do ginekologa tu w Norwegii. Powiedzcie mi prosze czy mam obowiazek zgloszenia gdzies faktu, ze jestem w ciazy na tym etapie?

Farciara
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie ! :)

Widze, ze troche sie tutaj ruszylo bo ostatnio byla cisza, wszystkie mamki siedza na fb :D

Siamyrka dobrze ci sie wydaje, Cati jest z Trondheim :)

Farciara, ja poszlam tutaj do lekarza rodzinnego w 11tyg i 5 dniu ciazy pierwszy raz i wtedy mi zalozyla karte ciazy i zrobila pierwsze najwazniejsze badania czyli hiv, zoltaczka, toksoplazmoza i inne oraz sprawdzili jaka mam grupe krwi :)

W Norwegii ciaze prowadzi lekarz rodzinny lub polozna, ginekologa nie widzialam na oczy a termin mam na 1 lipiec )

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Farciara :) witamy w skromnych progach :)

tak jak Diana pisze- ciążę prowadzi fastlege lub jordmor. można chodzić na zmianę - jedna wizyta tu, druga tu, lub tylko do jednego z nich :)
    też byłam na 1 wizycie coś ok 10 tyg. badania, karta ciąży, itp.
    usg robią tylko jedno, ok 20 tyg. ja latałam do Pl, co jakiś czas na usg, bo jedną ciążę straciłam, a zaufanie mam większe w zasadzie do mojego ginekologa w Pl, niż tu do lek. ale wiele dziewczyn robi tylko to 1 usg i wystarcza :)
    a z drugiej strony, ostatnio mile mnie zaskoczyli tutejsi lekarze i położne, ponieważ trafiłam do szpitala - myślałam, że sączą mi się wody płodowe. szybkie badania, usg, ktg, badanie ginekologiczne itd. na szczeście okazało się, że to nie wody. ale bardzo profesjonalne podejście :)

Sue- właśnie, ostatnio, jak mnie nastraszyli tym sączeniem się wód i prawdopodobieństwem leżenia w szpitalu, stwierdziłam, że musze to wszystko już zrobić- żeby było gotowe w razie czego (ale mam nadzieję, że Synek poczeka do min. 37 tyg :) ).
    a co do rozmiarów, mam nadzieję, że Nasz nie zrobi nam takiej niespodzianki, bo najmniejsze ubranka mam rozmiar 56 :)

Diana- zmień córeczkę Violetkę, na Synka Mikołaja w stopce, hehe :)))

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwile zmienie hehe :D

Ja nie mam prawie w ogole ciuszkow na 56 bo ciagle wszyscy mi gadaja a po co takie malutkie i juz sama nie wiem co robic, chyba kupie kilka bodziakow zeby potem nie bylo niespodzianki i dziecko bedzie mi plywac w ciuszkach hehe :)

siamyrka lubi tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Farciara Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tak czytalam, ze ciaze prowadzi fastlege lub jordmor. Wizyte mam u ginekologa poniewaz przed wyjazdem do Polski u niego bylam z inna sprawa i wtedy tez powiedzialam mu ze test wyszedl mi pozytywnie wiec umowil mnie od razu na nastepna wizyte. Mysle, ze na wizyte do fast lege wybiore sie ok 10 tyg bo pozniej jade do Polski znowu.

Kiedy mowilyscie pracodawcy, ze jestescie w ciazy?

Farciara
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ