Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,nie mam czasu zbytnio na forum, bo ten przyjazd rodziców wywrocil nam świat do góry nogami, dosłownie miało być super, a tym czasem jestem umeczona strasznie
Mam nadzieje, ze chociaz u Was dobrze wszystko :-* pozdrawiam -
Hej hej,ale tutaj cisza???!!!!!!!!!!!!!
Co u was mamuski???
U nas w końcu cisza i spokój,rodzice pojechali...na szczęście.Nie ma co ,tymi odwiedzinami bylismy z meżem zmeczeni,zamiast odpoczywać to wszystko na naszej głowie,masakra.
Musimy Olafka od nowa uczyć ciszy i wyciszenia,bo strasznie rozdarty się zrobił,i jak tylko zostaje sam to płacze i gardło zdziera.
Jak na wizytach,jak wasze maluszki w brzuszku no i jak mamusie się maja(Kafabi,Maja,Nana)???? -
hej hej
wszystkie Mamy na fb siedzą - chociaż tam też troszkę cicho pewnie Mamusie zajęte pociechami.
my z Synusiem rośniemy. wizytę miałam mieć u położnej 11 marca ale odwołali i następną mam dopiero po świętach. na szczęście w ndz lecę do Pl i bd robić ostatnie usg prenatalne i badania.
Mały szaleje- chociaż wczoraj miał lenia i tylko jak Go zaczepiałam, to odpowiadał
Przyjeżdżają do nas goście jutro i trochę pozwiedzamy
Mam nadzieję, że spacery mnie nie wykończą. ostatnio po dłuższych spacerach, po większym sprzątaniu brzuch mi się stawiał strasznie. po konsultacji tel z lek w Pl, biorę nospę i magnez 3x dziennie i jest dobrze
derii84 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dolaczylam Mieszkam w Bergen . my wlasnie rozpoczelismy 9 tydzien, jutro lekarz i wysepianie wczesniejszego usg mam PCOS i wzrost pecherzy byl wywolywany przez co przygotowujemy sie na ewentualna wiadomosc o ciazy mnogiej umieram aktualnie, mdlosci straszne na szczescie bez wymiotow ale to dla mnie nowosc bo z synkiem w poprzedniej ciazy bylo bardzo spokojnie...Adas 4.9.12 r.
Aniolek... 2.06.2015 - 16 tydzien...
Kubus 18.06.16r. -
Hej monika,
ja jestem z Drammen ale wydaje mi sie, ze ktoras z Dziewczyn jest z Trondheim
Mialam dzis okropna noc- kazda pozycja zla do spania, brzuch ciagnie, napina sie... jeny a gdzie koniec...
Maz do pracy wyjdzie to moze uda mi sie jeszcze zdrzemnac.
Dzis zaczynam prac ubranka Maluszka. Jakos tak wole miec juz wszystko gotowe, poza tym coraz mi ciezej... -
Siamyrka pierz ja to zrobilam z 6 tygodni przed porodem i dobrze bo synek postanowil sie z nami przywitac rowno miesiac przed terminem co zabawniejsze zakladajac, ze my wysocy maly bedzie mial tez troszke centymetrow ubrnka mielismy od 56cm a tu psikus 47 cm i bieganie po sklepach po porodzieAdas 4.9.12 r.
Aniolek... 2.06.2015 - 16 tydzien...
Kubus 18.06.16r. -
Czesc dziewczyny Jestem tu nowa i bardzo sie ciesze, ze jednocza sie tu przyszle i obecne mamusie z Norwegii. Jestem w 7tyg ciazy. USG mialam robione w Polsce, a w poniedzialek ide na wizyte do ginekologa tu w Norwegii. Powiedzcie mi prosze czy mam obowiazek zgloszenia gdzies faktu, ze jestem w ciazy na tym etapie?Farciara
-
Witam wszystkie nowe mamusie !
Widze, ze troche sie tutaj ruszylo bo ostatnio byla cisza, wszystkie mamki siedza na fb
Siamyrka dobrze ci sie wydaje, Cati jest z Trondheim
Farciara, ja poszlam tutaj do lekarza rodzinnego w 11tyg i 5 dniu ciazy pierwszy raz i wtedy mi zalozyla karte ciazy i zrobila pierwsze najwazniejsze badania czyli hiv, zoltaczka, toksoplazmoza i inne oraz sprawdzili jaka mam grupe krwi
W Norwegii ciaze prowadzi lekarz rodzinny lub polozna, ginekologa nie widzialam na oczy a termin mam na 1 lipiec ) -
hej hej Farciara witamy w skromnych progach
tak jak Diana pisze- ciążę prowadzi fastlege lub jordmor. można chodzić na zmianę - jedna wizyta tu, druga tu, lub tylko do jednego z nich
też byłam na 1 wizycie coś ok 10 tyg. badania, karta ciąży, itp.
usg robią tylko jedno, ok 20 tyg. ja latałam do Pl, co jakiś czas na usg, bo jedną ciążę straciłam, a zaufanie mam większe w zasadzie do mojego ginekologa w Pl, niż tu do lek. ale wiele dziewczyn robi tylko to 1 usg i wystarcza
a z drugiej strony, ostatnio mile mnie zaskoczyli tutejsi lekarze i położne, ponieważ trafiłam do szpitala - myślałam, że sączą mi się wody płodowe. szybkie badania, usg, ktg, badanie ginekologiczne itd. na szczeście okazało się, że to nie wody. ale bardzo profesjonalne podejście
Sue- właśnie, ostatnio, jak mnie nastraszyli tym sączeniem się wód i prawdopodobieństwem leżenia w szpitalu, stwierdziłam, że musze to wszystko już zrobić- żeby było gotowe w razie czego (ale mam nadzieję, że Synek poczeka do min. 37 tyg ).
a co do rozmiarów, mam nadzieję, że Nasz nie zrobi nam takiej niespodzianki, bo najmniejsze ubranka mam rozmiar 56
Diana- zmień córeczkę Violetkę, na Synka Mikołaja w stopce, hehe ))
-
Za chwile zmienie hehe
Ja nie mam prawie w ogole ciuszkow na 56 bo ciagle wszyscy mi gadaja a po co takie malutkie i juz sama nie wiem co robic, chyba kupie kilka bodziakow zeby potem nie bylo niespodzianki i dziecko bedzie mi plywac w ciuszkach hehesiamyrka lubi tę wiadomość
-
Wlasnie tak czytalam, ze ciaze prowadzi fastlege lub jordmor. Wizyte mam u ginekologa poniewaz przed wyjazdem do Polski u niego bylam z inna sprawa i wtedy tez powiedzialam mu ze test wyszedl mi pozytywnie wiec umowil mnie od razu na nastepna wizyte. Mysle, ze na wizyte do fast lege wybiore sie ok 10 tyg bo pozniej jade do Polski znowu.
Kiedy mowilyscie pracodawcy, ze jestescie w ciazy?Farciara