X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger a ja właśnie miałam pisać ze wczoraj czytałam ze to ze synek jest back to back nie oznacza ze porod bedzie 'plecowy'. Kilka lat temu robili jakieś badania i nie wyszła żadna zależność miedzy ułożeniem dziecka a bólem przy porodzie... Dziewczyny których dzieci były ułożone prawidłowo tak samo mogą mieć back labour.
    Kochana wez zobacz czy nie mozesz gdzies wypożyczyć TENS bo ja jak mnie tylko plecy złapią to odrazu się podłączam i jest milion razy lepiej.

A my dzisiaj nic, żadnych planów. Marudzimy z mężem zeby ten dzieciak się juz rodził bo nie mamy co robic :<

Ja czekam na wtorek i moze po tym drugim sweep'ie cos się ruszy... Ale muszę przyznać ze strasznie mi dziwnie z myślą ze juz w ciagu tygodnia bede miała dziecko oO bo tak to cały czas mogło byc dłużej a teraz dłużej niż tydzien napewno nie bedzie :D hihi

No Carola super ze wreszcie mozesz się dzielić swoją radością z innymi :D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam super wiadomość... :D babeczka z która kiedys pracowałam - 7 lat starali się o dziecko, poroniła 4 razy w ciagu pierwszych kilku lat (jedno w 12tyg :() i potem przez kolejne lata nic się nie działo. Poszli w końcu na in vitro, to było dwa lata temu. W styczniu wtedy wsadzili jej jajeczko i je poroniła po dwóch tygodniach. Załamała się zupełnie wtedy, straciła cała nadzieje. Pięć miesięcy pózniej zaszła w ciąże naturalnie i teraz maja 18miesieczna córeczkę :D od stycznia tego roku stwierdzili ze przestaną się zabezpieczać i moze się znowu uda... I właśnie mi napisała ze jest w 8tyg ciąży! :D
    Nigdy nie mozna tracić nadziei :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane.
    Witam sie w super humorze bo raczej dzis wychodzimy :)
    Wszystko gotowe ja ok tylko pediatra jeszcze malego musi zbadac. Oby bylo ok.
    Lekarze dzis nie mogli sie nadziwic mojej formie :)
    Kazdy lekarz pamieta mnie z porodowki :)

Tyger kochana nie mozna sie zle nastawiac bo nigdy nie przewidzisz jak sie porod skonczy. Zawsze trzreba myslec pozytywnie.

Vix kozystaj bo potem uwierz bedziesz miec pelne rece nogi i cycki roboty :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no to trzymam kciuki zeby was wypuscili, i zeby maly byl na tyle silny.
    Ciesze sie bardzo, ze tak szybko wracasz do formy ale pamietaj oszczedzaj sie mimo wszystko i daj sobie pomagac.
    Caly czas nie moge sie napatrzec na Tiagusia, wiec chetnie zobacze wiecej fotek, jak juz sie w domku ulokujesz.

Tyger, nie czytaj za duzo ale badz dobrej myslli. Choc wiem, ze latwo sie mowi, sama poczytalam o epiduralu i indukcji porodu wiec jestem skolowana.

Vixen, to naprawde dobre wiadomosci jak komus sie udalo po tak dlugim czasie doczekac dzieciatka, a teraz jeszcze drugie - nie nadarmo mowia, ze jak ktos czegos naprawde pragnie to mu sie spelni ...
    Poza tym musze poczytac o tej Tens maszynie jezeli tak pomaga bo na razie nie wiem o co chodzi ...
    To spokojnego dnia ci zycze, no i moze obys nie musiala do wtorku czekac ....

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula byloby fantastycznie gdybyscie wyszli dzis do domku. Mam nadzieje ze wszystkie testy wypadna dobrze i dostaniecie zielone swiatlo :) Jestes niesamowita ze tak szybko wracasz do siebie.

Wiem Carola ze nie powinnam za duzo czytac ale trzeba sie troszke rozeznac w sytuacji ;)
    Wszystkie artykuly i fora, ktore czytam sa juz przedawnione. Nie znalazlam nic aktualnego a opinie innych mam sa bardzo podzielone wiec jest szansa ze bedzie lepiej niz z moim pierwszym porodem.

Vixen wlasnie sie zastanawiam nad tym tens. Znalazlam w boots ten co ty masz. Wypozyczenie kosztuje £27.50. Wiec nie tak duzo. Zaraz jade na high street to sie ich zapytam czy moglabym odebrac go osobiscie bo nie mam zbyt duzo czasu na czekanie na przesylke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 14:29

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen to niesamowite ze ludziom sie takie nieszczescia zdarzaja a potem takie cuda. Twoi znajomi musza byc teraz bardzo szczesliwi :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i jak tam juz w domku? ;>

Wiesz Tyger, jeśli jakieś głupie £30 ma znaczyć zbedziesz miała ulgę to ja bym się nawet na Twoim miejscu nie zastanawiała ;) jej się używa przy normalnym porodzie a jak dochodzi bol pleców to juz w ogole zbawienie. Tak mi się wydaje, bo mi ona juz mega pomaga ;)

U nas tez super pogoda dzisiaj, nawet się rozkręciło do 19C. Polazilismy po sklepach, kupiliśmy światło do kuchni bo odkąd nam w lutym tą kuchnie nową zrobili to mielismy dwie gole żarówki :D
    Kupiłam tez kropelki uspokajające dla kotów xD moj koci syn bardzo się wszystkim zawsze przejmuje a jak przyjdzie bobas to mi chyba na zawał zejdzie... Wiec zaczynam im dawać juz teraz i mam nadzieje ze to troche złagodzi stres związany z tą wielka zmianą.
    Ale muszę przyznać ze strasznie mi się chodzi teraz :< braxtony łapią dosłownie co chwile i chodziłam po sklepie jak pingwin trzymając się za brzuch. Takie to męczące :/

A ja teraz bede czytać o indukcji właśnie bo bardzo mozliwe ze i mnie to spotka... Ehh :/ trzeba się zaopatrzyć w informacje.

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger Kochana nie stresuj sie na zapas, jeszcze moze sie przekreci w dobra strone, bede trzymac za to kciuki. Przykro sie czyta ze dzis taki beznadziejny humor masz, ale mniejmy nadzieje jutro bedzie lepszy:)
    Pamietam ze kiedys widzialam chyba w poloznych ze babeczka rodzila naturalnie dzidziusia, ktory byl ulozony tak jak teraz Twoj Stanley. Polozna powiedziala ze porody z takim ulozeniem dziecka sa trudniejsze, ale laska dala rade wiec jakby co Ty tez na pewno dasz:)

Vixen, ale Twoich znajomych szczescie spotkalo:) Zwlaszcza po tylu tragediach...to cud extra.

Paula ciesze sie ze tak szybciutko wracasz do sil. Juz w domku jestescie? Tiagus nadal taki grzeczniutki? Musicie byc teraz mega szczesliwi Super. Czekamy na nowe foty Maluszka no i na recenzje z porodu i pobytu w szpitalu.:)

tyger lubi tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny sie czujecie, Tyger i Vixen?

Vixen, czy braxtony moga prowadzic juz do prawidlowych porodowych skurczow? Moze obejdziesz sie bez indukcji.

Ciekawe czy Paula jest juz w domku?

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola braxtony to skurcze przygotowawcze i mozna je mieć juz bardzo wcześnie w ciazy. Ku końcu mogą byc mocniejsze i częstsze, tak jak u mnie, ale niestety nie przepowiadają porodu :(
    Dzisiaj jak czytałam to babeczka jedna je miała juz od 15 tyg :O

Bolą mnie plecy i brzuch znowu :( kręcę się i kręcę i chyba nie obejdzie się bez podłączenia TENS znowu. Wkurza mnie juz to bo cały czas cos się dzieje i przestaje :< niech się kurde rozkręci i bedzie po bólu.
    Wolałabym chyba zeby nic się nie działo i nagle odeszły wody i juz.
    Niby wiem ze to co czuje jest dobre bo to znaczy ze organizm się przygotowywuje ale kurcze no! Każdego dnia tylko świruje czy to juz bedzie to?

Carola a Ty jak się czujesz? Jak tam Twój maluszek? Masz jakieś ciążowe dolegliwości? :)

• tyger Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, taki ten dzien siaki. Zrobilam sie na bostwo ale rozmylam makijaz jak beczalam bo nie moglam zalozyc sobie rajtek pod sukienke. Dzis powiedzialam ze juz gorzej byc nie moze i juz gorzej wygladac nie moge, wiec jutro musi byc lepiej :)
    Byla w bootsie ale nie moge odebrac Tens ze sklepu i tylko wysylka wchodzi w gre. No i nie wiem, czy jest sens bo przeciez moge urodzic w kazdej chwili a musze to przetestowac i nauczyc sie z tym pracowac przed pojsciem do szpitala. Vixen poradz mi co mam zrobic bo nie wiem czy jest sens. A jak mi nie przysla w pore?

Paula chyba jest juz chyba w domku i ma pelne rece roboty :D

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, ja tez ci zycze zeby Karolek sie juz zdecydowal i w koncu wyszedl do Ciebie :) Niewatpliwie twoj organizm sie caly czas przygotowuje i oby juz te wlasciwe skorcze sie zaczely.

Ja czuje sie w miare ok, tyle ze zmeczona jestem bardziej, szczegolnie w tygodniu jak chodze do pracy. Cos mi w tych plecach uwiera, dzisiaj robilam troche porzadkow w szafach bo potrzebuje miejsce na rzeczy dla dzidzi i czesc ciuchow pojdzie na strych takich co ich nie bede juz nosic bo mi brzuszek rosnie a i na macirzynskim te ciuch z pracy nie beda tak potrzebne, troche sie pozginalam a teraz ledwo staje na prawej nodze. Mam jeszcze dobry apetyt, zbyt dobry - na razie wkrecam Nutelle ... a przez to chyba tez moja twarz cierpi (czyli straszy)

Tyger, jeszcze pare dni! Dobrze ze sie chociaz probowalas zrelaksowac i zrobic na bostwo ;) A jutro, tak jak piszesz, na pewno bedzie lepiej. U mnie tez hormony buzuja, na razie widac to na mojej twarzy, no masakra zeby jeszcze w moim wieku znow taki wysyp miec i to tylko akurat bo buzi ....

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger jak patrzę na stronie bootsa to widzę ze jest next day delivery, tylko nie wiem ile by to kosztowało. Weź sobie zobacz, powpisuj wszystkie swoje informacje i zobacz ile wyjdzie dodatkowo. Piszą ze jeśli zamówisz przed 4pm to na następny dzień masz.

O to ja dzisiaj całkiem odwrotnie :D przeglądałem sie chyba z lustrze godzinę :D brzuszek smarowalam, oglądałam z każdej strony, stroiłam miny, hehe :D zaraz zostanę z flakiem zamiast brzucha to te ostatnie dni sie muszę nacieszyć jak ślicznie wyglądam :D i ubrałam ciążową sukienkę dzisiaj tez, bo zaraz pójdzie w kąt.

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola to ja sie łącze w bólu bo ostatńie kilka dni straszne wypryski mi sie porobily :< takie małe ale strasznie bolące. Ah te hormony <3
    Jedz, jedz :) ja tez korzystam ze jeszcze mam wymówkę na jedzenie wszystkiego na co mam ochotę i w ilościach jakich mam ochotę haha

• tyger Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha te hormony. Carola u ciebie to na pewno przejdzie niebawem. A u ciebie Vixen jest to oznaka tej ostatniej zmiany przed porodem :)
    Dzieki za rade :) Przespie sie z tym i rano podejme decyzje :)
    Co do apetytu ja jem ostatnio znacznie mniej. I wogole mdli mnie juz kilka dni. Dalej mam oczywiscie smaki na slodkosci :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty mnie też mdli :< ale nie przeszkadza mi to w jedzeniu :D
    Właśnie wciągnęłam milkyway'a.
    I co jeszcze mi dolega to juz drugi czy trzeci dzien robi mi się słabo i kreci w głowie. I kolejna wymówka zeby zjeść cos, hehe :D

Wkurzylam się i usiadłam na piłce... :< bede skakać aż padnę!

Czyżby Paula juz w domku i taka zajęta synkiem? :D

• tyger Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za niespodzianka Vixen :D Ja ide zaraz po Bounty :P Oczy mam jak 5zl i wcale mi sie spac nie che. Cos nowego. Kev wlasnie padl a ja z podlogi na pilke i tv.
    Vixen ile pijesz dziennie herbatki z lisci malin?

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszłam do 4 dziennie i mi się skończyła kilka dni temu i właśnie nie wiem czy powinnam kupic wiecej? Czy to cos zmieni?
    Tylko ze czytałam ze podobno dobrze jest ją pic zaraz po porodzie na obkurczenie macicy... Wiec jeśli jeszcze zdążę to chyba kupie tylko ze sklep jest do 6pm i wtedy mąż dopiero prace kończy a sama nie pójdę :/

• Vixen Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skacze na piłce i czytam na internecie czy komuś poszły wody w czasie skakania :D haha

tyger lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanley wlasnie sie zaczal krecic i naciskac mi na pupe i kregoslup wypychajac jednoczesnie moj brzuch do przodu. Boooliiii :( Chyba jednak musze isc sie polozyc.
    Spokojnej nocki mamusie :)

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ