Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Vixen za rade. skocze pozniej do sklepu. Najlepsze ze ja mam przeciez w domu takiego malego siewce wirusow. Victor jak wraca ze szkoly to mnie caluje no i masz. To ON jest winowajca ! Udusze golymi rekami
O rany Vixen no to sie dzieje. Ostateczna decyzja zapadla i ostateczny termin. Nie ma bata, po weekendzie bedziesz mamusia! A moze nawet wczesniej, trzymam kciuki.
Ty, ale dlaczego brzuszek nie rosnie. To dlatego masz ten scan? Daj znac jak tylko wrocisz ze szpitala.
Cholera o nastepna sie teraz przyszlo martwic Wy mnie wykonczycie -
U nas wszystko ok, mały dobrze rośnie w porównaniu z tym scanem z przed kilku tygodni, wody płodowe tez ok, pępowina, łożysko wszystko w normie. Mały na chwile obecna, patrząc z pomiarów, ma około 3kg wiec taki troche szczurek
Ja spowrotem w domu i znowu czekam aż się zacznie jakaś akcja
Pani na USG pokazała twarz małego i mu wszyscy powiedzieliśmy zeby się ruszył ma 5dni!tyger, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Oooo ja, jakie nowinki
Dobrze ze mialas ten scan Vix bo u mnie maly brzuch zwiastowal to ze wod ubylo... Ale super ze u cieboe ok.
Jeny tak bym chciala zeby ci sie wczesniej samo zaczelo...ja wiem ze nie ma co porownywac ale serio wywolywanie porodu to masakra... Nie tylko na moim przykladzie. Trzymam kciuki z calego serca!!!
Tyger kuruj sie. Ja sie wyleczylam w ciazy herbata z sokiem malinowym miodem i cytryna.
U nas dzis dzien rozmow na skypie...caly dzien ktos dzwoni.
Poza tym goscie sie zaczynaja zapowiadac. Pewnie w nast tyg juz ktos wpadnie. Plus bedzie mama i brat..
Wczoraj byla sasiadka z prezentami nie mogla sie na malego napatrzec
Laski dzis mam dzien masakry cycow!!! Sa ogromne (jak silikony)
Na zmiane karmie i odciagam bo eksploduje chwala Bogu za laktator elektryczny
Poza tym moje nogi wygladaja obrzydliwie!!! Sa tak spuchniete jak balerony. Mocze w wodzie z sola ale nic nie daje
Jakies pomysly???? Plis!
A tu pozdrowienia dla cioc
tyger, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Paula Tiago jest przeslodki Nie mam pojecia co ci poradzic na puchniecie. Moze cos by sie w necie znalazlo. Nawet nie wiedzialam ze po porodzie tak moze byc. co do cycow to pamietaj zebys dookola ( poza sutkami) smarowala bio oil albo kokoskiem albo slodkimi migdalami bo wlasnie teraz moze ci wywalic rozstepow.
Ja sie czuje jakby mnie grypa brala ale mam juz imbir wiec zaraz przystepuje do akcji ratunkowej, czyli robienia zimowej herbatki Na noc wypije gorace mleko z maslem, miodem i czosnkiem. Niecierpie tego ale zawsze pomaga. Rano bede spocona i smierdzaca ale musze sie postawic szybko na nogi bo jak by mi przyszlo teraz rodzic to nie wiem kto by za mnie parl jak ja sily nie mam przez to chorobsko. -
Paula ale jak mały je i jeszcze odciągasz to znak dla cycków ze potrzeba wiecej czy nie?
Tiaguś jak sobie śpi kochany :-*
Tez nie wiedziałam ze tak nogi mogą puchnąć po porodzie hmm, czemu tak? Pytałaś położnej?
Tyger wyślij mi ogórkowej! Boze jakbym sobie zjadła, mniaam! ja zrobiłam dzisiaj domowe hot dogi. Taki szybciutki obiad bo plecy bolą i cieżko stać.
Ja tez bym wolała nie mieć wywoływania ale co ja na to poradzę niestety nie ode mnie to zależy. Ale polozna powiedziala ze to co się dzieje u mnie naturalnie, zmiekczona szyjka itd, pomoże w wywoływaniu. -
Jejku Vixen, ale wiadomosci. Dobrze ze scan pokazal ze wszystko w porzadku, bo juz sie zaczynalam martwic. Oby sie ruszylo po tym masazu:) Jakby nie patrzec w tym tygodniu zostaniesz Mama to super wiesci;) Mam nadzieje ze akcja porodowa sama sie rozkreci, ale gdyby przyszlo do wywolania to bys miala je w domu czy w szpitalu?
Tyger bidulko nie daj sie chorobie. Wspolczuje takich dolegliwosci na koncowce. Mnie jak w ciazy zlapala infekcja to pomagaly mi tez inhalacje - do wrzacej wody wrzucalam masc vick a potem nakrywalam sie recznikiem i wdychalam ten napar. Mega byly poty, ale oddychalo sie po tym lepiej.
Paula ale Tiagus jest rozkoszny. Dopiero to zdjecie pokazuje jaki on jest malusi jejku:) Skoro cyce eksploduja tzn chyba ze pokarmu sporo masz - to dobrze:)Na opuchniete nogi nie pomoge, ale dziwnie ze tak masz. Ja myslalam ze tylko w ciazy puchna...A Ty jak sie czujesz Kochana? Rana sie goi? -
Paula, dzieki za kolejna fotke Tiagusia, jest przeslodki. Ciesze sie, ze szybko dochodzisz do siebie.
Tyger, kuruj sie, fajne te patenty o ktorych piszecie, w razie czego tez kupie imbir. Przywiozlam sobie latem z Pl syropek Prenalen z naturalnych produktow, tyle ze bedzie na jedna chorobe bo trzeba go zuzyc w ciagu 7 dni od otwarcia.
Moze mama mi jeszcze dowiezie, ale najlepiej nie chorowac choc niestety idzie zima.
Vixen, to wiesci sa dobre, ze z Karolkiem ok, ja tez trzymam kciuki aby jednak sie cos ruszylo przed niedziela.
Dzisiaj byla w pracy kolezanka z innego dzialu z ponad tygodniowa coreczka! mala przesliczna, koleznaka tez miala wywolywany porod zakonczony cesarka. Powiedziala mi, ze w szpitalu na polowkowym skanie na pewno nie zdradza mi plci, wiec musze sie was zapytac czy ktoras z was dowiedziala sie w szpitalu na polowkowym o plci, czy prywatnie tylko? Nie wiem czy ona akurat taki szpital miala czy tak jest wszedzie?
-
Oj Vix to ja Ci zycze zeby sie samo ruszylo i zebys miala lekki porod w domciu - tak jak sobie zaplanowalas:) Wystarczy ze naszej Pauli plany porodowe sie zmienily o 36o stopni...
Carola mi na polowkowym babka powiedziala ze dzidzius wyglada na chlopca, ale nie chciala mnie w tym upewniac bo mowi ze czasami tak pepowina sie uklada ze wyglada ze to chlopiec a rodzi sie dziewczynka. Dopiero w PL usg 3D potwierdzilo ze to 100% chlopczyk:)Carola55 lubi tę wiadomość
-
Carola u nas w szpitalu w Aberdeen nie mówią w ogole i nie wolno pytać wiec mu byliśmy prywatnie.
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Siedze na piłce i zjadlam całego ananasa. Plecy bolą to TENS podlaczylam i skacze niech się rooodziiiiCarola55, tyger lubią tę wiadomość
-
U nas mowia jak zapytasz. Mamy 3 pomylki w roku Ale u mnie powiedziala ze o pomylce nie ma mowy. Tatus dumny
Vixen ja tez bardzo bym chciala zeby poszlo po twojej mysli, w domku itd. Ale tak naprawde to modle sie zeby po porstu sie urodzil i zeby wszystko bylo ok.
Moj ma czas do soboty. I tak sobie mysle czy bedzie w terminie czy nie skoro pierwszy raz byl dzien wczesniej. Podobno sa duze szanse
Boziuniu jaka ja mam ochote na szampana Martini. Ja , ktora pije 2 razy do roku mam jezyk do samej ziemi. Kev powiedzial ze po czekolade moze mi jechac do sklepu ale po alkohol nie EgoistaCarola55 lubi tę wiadomość
-
Dzieki, ja sie pewnie chociaz sprobuje zapytac i najwyzej pojde na prywatne. W pracy dziewczyny te co maja dzieci i nie tylko mowia, ze nie chcialy by wiedziec ale miec niespodzianke, ja jednak jak na razie to chcialabym znac plec mimo wszystko
Vixen, dawej na tej pilce!! Normalnie ci kibicuje aby juz sie zaczelo! -
Tak sobie pomyslalam ze niby jestesmy wszystkie w szkocji ale jednak daleko od siebie. Szkoda ze nie w jednym miescie, bo bysmy mogly sie teraz niezapowiedzianie zjawic u Vixen, posmiac sie, pokibicowac podczas skakania na pilce i generalnie spedzic milo godzinke lub dwie. Albo dopoki nie zaczelaby wkoncu rodzic
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Ja tez sobie często właśnie myśle ze szkoda ze nie jesteśmy z jednego miasta byśmy poszły do Pauli Tiagusia zobaczyć
Tyger to ja właśnie siedze z jęzorem i patrzę jak mąż popija piwko :< (małe piwko zeby jakby cos się działo to mógł jechać do szpitala )
Carola zapytaj, jasne, nie zaszkodzi my mężem nawet sobie nie wyobrażaliśmy nie znać płci do porodu nie, nie, takie niespodzianki mi się nie podobają -
Tyger, no masz racje, ja tez tak sobie pomyslalam, ze fajnie by bylo tak na zywo pokibicowac.
Vixen, no teraz prawie jak bysmy byly u Ciebie, musi sie cos zaczac dziac!!
Tyger, jak ci powiedzieli to i mam nadzieje, ze u mnie w szpitalu tez nie beda robic problemow
-
nick nieaktualnyHej kobietki podczytuję sobie was i tak myślę jak to zemną będzie przy końcu ,ja dopiero początek ciąży i mam się dobrze ,w Szkocji w Aberden jestem krótko bo zaledwie 5 miesięcy i nikogo tu nie znam a 8 lat mieszkałam w Irlandi Północnej .To moja pierwsza ciąża i niewiem jak tu jest ogólnie czy zadowolone jesteście z opieki medycznej .Pozdrawiam i szczęśliwego rozwiązania
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Krysti witamy na forum
A co do opieki to zależy czego się oczekuje chyba. Ja się tutaj wychowałam i nie porównuje niczego do polski wiec wszystko co jest tutaj dla mnie to jest normalne i tyle ilośc usg, badania jakie wykonują itp
Dzisiaj na przykład o 1pm polozna zmierzyła mi brzuszek i stwierdziła ze trzeba to sprawdzić bo jest troche mały i o 3.40pm miałam juz USG wiec ja nie mam na co narzekać. Zreszta całą ciąże miałam super opiekę.
Ciekawe jak poród...
Ty dopiero zaczynasz ciążową przygodę a zobaczysz jak szybko zleci... ja dalej nie wierze że jestem juz na końcu a dopiero co były dwie krechy. -
Czesc Krysti, wszystko zalezy od punktu widzenia i nastawienia. Jedne marudza a inne nie, ale tez jedne maja bezproblemowa ciaze a inne problemy. Chetnie sluzymy rada. Wal smialo gdybys miala jakiekolwiek pytania. No i oczywiscie serdeczne GRATULACJE
Krysti lubi tę wiadomość