X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Krysti witamy na forum ;)
    A co do opieki to zależy czego się oczekuje chyba. Ja się tutaj wychowałam i nie porównuje niczego do polski wiec wszystko co jest tutaj dla mnie to jest normalne i tyle ;) ilośc usg, badania jakie wykonują itp
    Dzisiaj na przykład o 1pm polozna zmierzyła mi brzuszek i stwierdziła ze trzeba to sprawdzić bo jest troche mały i o 3.40pm miałam juz USG ;) wiec ja nie mam na co narzekać. Zreszta całą ciąże miałam super opiekę.
    Ciekawe jak poród... :D

Ty dopiero zaczynasz ciążową przygodę a zobaczysz jak szybko zleci... ;) ja dalej nie wierze że jestem juz na końcu :O a dopiero co były dwie krechy.
    Ja tez jestem przyzwyczajona do opieki medycznej w uk i zawsze zadowolona byłam w Irlandi 8lat mieszkałam ,i widzę ze tu w Szkocji jeszcze bardziej przyjaźni lekarze są :) a położna juz nie mówię jaka szalona i wesoła :) no umnie początek dopiero także droga przede mną ;) Ja swojego lekarza i polozną mam w Rubislaw Place MC tu w centrum miasta bo akuratnie w centrum mieszkam .Aberdeen ładne miasto nigdy nie sądziłam ze w Szkocji tak ładnie może być .No ty juz jesteś po terminie jak się nie mylę ! Jej ja juz bym jajko zniosła :) Choć umnie w rodzinie lekarze to i tak nikt by nie zdołał mnie uspokoić ;) trzymam kciuki i ćwicz na gumowej piłeczce :)) a propo porodu ja bym chciała rodzic w wodzie jest tu taka możliwość w Aberdeen .jakas jest klinika prywatna ze takie usługi robią czy w szpitalach jest tez basen w wyposażeniu do porodu w wodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Czesc Krysti, wszystko zalezy od punktu widzenia i nastawienia. Jedne marudza a inne nie, ale tez jedne maja bezproblemowa ciaze a inne problemy. Chetnie sluzymy rada. Wal smialo gdybys miala jakiekolwiek pytania. No i oczywiscie serdeczne GRATULACJE :)
    Fajnie dziękuje wy juz obcykane w tych sprawach jak co bede pytać :)) lepiej zapytać niż błądzić;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny jestem pełna podziwu ze tyle żeście juz przeszły i juz na skraju rozwiązania super .Wiem wiem ze niektóre dziewczyny narzekają ale ja tam mam swoje myślenie i pozytywnie jestem nastawiona tu do opieki medycznej . W którym tyg mialyscie pierwsze usg !

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Aberdeen maternity wiem ze maja kilka pokojów z wanna i chyba tylko jeden taki wypasiony z basenem ale moje informacje bazują tylko na tym co slyszlam o od ludzi. Jako ze ja mam planowany porod w domu to się nie orientowałam nawet :)
    Słyszałam tez ze jest jakieś birthing centre poza Aberdeen gdzie babeczki specjalnie jeżdżą rodzic ale nic wiecej nie wiem, gdzie co i jak ;)

Aberdeen jest śliczne jak swieci słońce :D a jak się wyjedzie poza miasto to juz w ogole.

No ja jutro 41 tydzien ;C Niesforny ten moj synuś...
    Tyger ja mam nadzieje ze Ty tak jak w poprzedniej ciazy prędzej urodzisz!

W ogole właśnie na pamiętnikach babeczka opisała swój porod... Urodziła w 36tyg 3dni :O a synek ma 3300kg! A ja tu kurde się mecze tyle... Jakie chamstwo :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze USG miałam dokładnie w 12tyg 0dni i myślałam ze wybuchne ze szczęścia... <3 i ze pęcherz mi wybuchnie tez bo to trzeba pełen mieć a ja od małego nie umiem zbyt długo wytrzymać haha :D ale dałam radę i fasolek się pięknie zaprezentował, mnóstwo fikolkow i juz wtedy nam powiedzieli ze ma długie nogi :D wiec Ciebie polozna tez niedługo zabookuje i dostaniesz listem datę USG.
    Ja się poryczałam jak otworzylam kopertę :D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    W Aberdeen maternity wiem ze maja kilka pokojów z wanna i chyba tylko jeden taki wypasiony z basenem ale moje informacje bazują tylko na tym co slyszlam o od ludzi. Jako ze ja mam planowany porod w domu to się nie orientowałam nawet :)
    Słyszałam tez ze jest jakieś birthing centre poza Aberdeen gdzie babeczki specjalnie jeżdżą rodzic ale nic wiecej nie wiem, gdzie co i jak ;)

Aberdeen jest śliczne jak swieci słońce :D a jak się wyjedzie poza miasto to juz w ogole.

No ja jutro 41 tydzien ;C Niesforny ten moj synuś...
    Tyger ja mam nadzieje ze Ty tak jak w poprzedniej ciazy prędzej urodzisz!

W ogole właśnie na pamiętnikach babeczka opisała swój porod... Urodziła w 36tyg 3dni :O a synek ma 3300kg! A ja tu kurde się mecze tyle... Jakie chamstwo :D
    No to masz !oczekiwanie to jak wieczność :) vixen a z Polski z kąd pochodzisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Ja pierwsze USG miałam dokładnie w 12tyg 0dni i myślałam ze wybuchne ze szczęścia... <3 i ze pęcherz mi wybuchnie tez bo to trzeba pełen mieć a ja od małego nie umiem zbyt długo wytrzymać haha :D ale dałam radę i fasolek się pięknie zaprezentował, mnóstwo fikolkow i juz wtedy nam powiedzieli ze ma długie nogi :D wiec Ciebie polozna tez niedługo zabookuje i dostaniesz listem datę USG.
    Ja się poryczałam jak otworzylam kopertę :D
    No mi tez 11 -12 tydzień usg pierwsze bo tu tak jest .Ja cierpliwa :)

• tyger Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti pierwsze USG jest w 12 tyg. Potem jest polowkowe w 20. W miedzyczasie masz oczywiscie wizyty u poloznej, pobieranie krwi, badanie moczu, cisnienia, miezenie brzuszka i sluchanie serduszka malenstwa.
    Gdyby cos sie dzialo (ale oczywiscie wszystko bedzie dobrze) polozna moze cie skierowac do szpitala na dodatkowy scan albo konsultacje. Masz jeszcze GP, do ktorego tez mozesz sie zwrocic z jakims problemem.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z okolic Szczecina ;)

No właśnie tak policzyłam to ja dzisiaj miałam 5 USG :O

Tyger tez nie rodzisz? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Jelenia Góra ;)ale w Mielęcinie dom mamy:)także rodzinny dom MIelęcin nie daleko Szczecina Vixen:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 23:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Krysti pierwsze USG jest w 12 tyg. Potem jest polowkowe w 20. W miedzyczasie masz oczywiscie wizyty u poloznej, pobieranie krwi, badanie moczu, cisnienia, miezenie brzuszka i sluchanie serduszka malenstwa.
    Gdyby cos sie dzialo (ale oczywiscie wszystko bedzie dobrze) polozna moze cie skierowac do szpitala na dodatkowy scan albo konsultacje. Masz jeszcze GP, do ktorego tez mozesz sie zwrocic z jakims problemem.
    Tiger tez juz po terminie ,jej:)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Krysti, witaj na naszym watku! To juz nie bede u nas najmlodsza ciaza :)

Ja pierwszy skan w szpitalu mialam w 13 tyg, ale poszlam prywatnie w 8 tyg bo cos mnie pobolewalo no i jeszcze jeden zrobilam w Pl.
    Ogolnie opieka dosyc ok chociaz o badania nad moja tarczyca musialam sie troche dopominac i dalej jestem troche sceptyczna bo nie chca mnie wyslac do endokrynologa, ale monitoruja mi tarczyce.
    Teraz czekam na drugi skan w 20 tygodniu.

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Hej Krysti, witaj na naszym watku! To juz nie bede u nas najmlodsza ciaza :)

Ja pierwszy skan w szpitalu mialam w 13 tyg, ale poszlam prywatnie w 8 tyg bo cos mnie pobolewalo no i jeszcze jeden zrobilam w Pl.
    Ogolnie opieka dosyc ok chociaz o badania nad moja tarczyca musialam sie troche dopominac i dalej jestem troche sceptyczna bo nie chca mnie wyslac do endokrynologa, ale monitoruja mi tarczyce.
    Teraz czekam na drugi skan w 20 tygodniu.
    Hej :) no ty juz 16 tydzień i 1 dzień To teraz ja będę naj młodsza chyba ze jeszcze zawitają kobietki:) mnie nic nie boli dobrze się czuje nie wymiotuje lekkie mdłości miałam ale przeszły i energia pełną parą u mnie :)) w krzyżu dzis mnie odpadło i piersi strasznie juz tak urosły ze bomba:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 23:44

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycuszki bolące i duże to był jeden z pierwszych moich ciążowych objawów :D i jak urosły wtedy o rozmiar tak zostało do teraz.
    I tez miałam mdłosci bez wymiotowania, uff ;)

Krysti a jaka jest Twoja ciążowa historia?

Dziewczyny ja się kładę do łóżka i rodzę dzisiaj w nocy! Kilka godzin się prześpię i budzę się jak odejdą wody albo zaczną skurcze. Postanowiłam! I koniec kropka!
    Dobranoc :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola kurcze jeszcze chwila i bedzie połowa ciazy, wow :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Cycuszki bolące i duże to był jeden z pierwszych moich ciążowych objawów :D i jak urosły wtedy o rozmiar tak zostało do teraz.

Dziewczyny ja się kładę do łóżka i rodzę dzisiaj w nocy! Kilka godzin się prześpię i budzę się jak odejdą wody albo zaczną skurcze. Postanowiłam! I koniec kropka!
    Ja się starałam 3 miesiące w 4 odpuścilam te testy owulacyjne wszystko i zaszłam:))) nawet się nie spodziewałam a tu pach dwie kreski i podziwo tydzień po miesiączce piersi mnie zaczęły bolec i sutki zmieniać zawsze miałam tak tydzień przed miesiączką ,poczekałam do spodziewanej nie dostałam i test zrobiłam na drugi dzien następny :) ale szczęśliwa byłam jej ,kwas foliowy brałam przed z jakies dwa i pół miesiąca wraz z witaminami :) no to zależy od losu jednak bo dziecka tak o odrazu się nie zrobi za pierwszym razem ja tak kiedyś myślałam ?? A naj zabawniejsze to ze moje siostry w tym samym miesiącu tez pozachodzily :D ja tez nyny idę życzę by już się rozwiązało wam :)<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:

Vixen a ty w domu o tak będziesz mieć lekarza przy sobie czy co bo ja nie wiem !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 00:25

• tyger Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamusie, pobudka I kibicowac mi tu szybciutko! :)
    O 3.20 poszlam na siusiu I wydawalo mi sie ze mi wody odeszly troszeczke. Wrocilam do lozka I zaczelo mnie troszke bole w dole brzucha jak na olkres. To chyba byl skurcz bo Stanley sie obudzil I zaczal wiercic. No I to boli. Po godzince znowu do toalety I wtedy juz wody poszly na calego. Siedze teraz na kibelku I kupkam :) Mam nadzieje ze mi wybaczycie ze pisze do was z tronu ;)

Krysti, Paula55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam Kevina, troche jest zdenerwowany :( co 5 minut sie pyta kiedy jedziemy. A tu skurcze takie sobie.
    Tak wiec dzis wg scanu mam 39+3. Odezwe sie jak cos sie ruszy.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti to dobrze ze wam nie zajęło długo zajście ;) i ze siostry w tym samym czasie?! :D ale super. A czy rodzinka jest w Szkocji tez?

Bede miała dwie położne ze sobą w domu ;)

A tak nawiasem to u mnie się chyba cos zaczyna... :D nie chce krakac ale obudziłam się o 4am z brzuchem jak kamień i bólem. Plecy bolą i od 4.30am zaczęłam mierzyć bo ból jest jak na okres+rozwolnienie i przychodzi co 10min. Obudziłam męża przed chwila żeby mi przykleił TENS i próbuje zasnąć spowrotem :)

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ