X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, mały jest urodzony to najważniejsze. Teraz możemy poczekać aż Paula nabierze sił i nam wszystko opowie... Kochana jesteśmy z Tobą! <3

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger - tez właśnie słyszałam ze jest wtedy bolesniejszy porod :/ wiec dawaj na czworaka i przekręcaj Stanley'a!

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Vix;) Najgorsza byla ta cisza i brak wiadomosci...Dobrze ze juz po wszystkim i Tiagus juz po drugiej stronie:)

zem3anlife279ij4.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nic mi nie mów nawet :P cały dzien go proszę zeby wylazł! A przed chwilą nawet pogrozilam :x
    Szczególnie ze pcha się tym łepkiem tam i czuje ze jest tak blisko! Wiec chodze, skacze na piłce z nadzieja ze grawitacja pomoże i wody pójdą :D

• tyger Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, co za ulga :)
    Paula jak tylko tu zajrzysz to wiedz ze jestesmy z ciebie bardzo dumne. Bylas bardzo dzielna!
    Bardzo serdecznie ci gratuluje i witam w gronie MAMUSIOW. Ogromne gratulacje rowniez dla tatusia :)
    Niech Tiagus rosnie zdrowo i grzecznie pije mleczko mamusi <3

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Paula dla Ciebie , i oczywiscie dla dumnego tatusia ;)
    Caly dzien oczekiwalam na odpowiedz i sie doczekalam :) ale sie ciesze z Waszego szczescia <3

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, serdeczne gratulacje dla Ciebie i duza buzka!

Ciesze sie bardzo, ze juz jestes po a teraz na pewno spokojnie odpoczywasz z Tiagem przy boku!

Bedziemy czekac az odzyszkasz sily i dasz nam wiecej informacji!

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzialam sobie tez wrzesniowki, to zesmy sie wszyscy naczekali.

Bardzo sie ciesze, ze Paula jest juz po, ale wyobrazacie ja sobie jak lezy po tej cesarce i juz tez o nas mysli i mowi swojemu T, zeby juz cos napisal, a ledwo udzodzila :) kochana jest! :)

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger mam ochotę na racuchy teraz... :( normalnie aż czuje ich zapach...

Ale najbardziej mam ochotę zobaczyć fotkę Pauli z synusiem <3

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez czekam na fotki :)

A o racuchach tez mialam pisac :) takiego smaka mi Tyger zrobilas, ja w ogole myszlalam dzisiaj juz predzej o nalesnikach albo racuszkach i jak bylam dzis w sklepie to specjalanie kupilama drzem truskawkowy, bo lubie je z drzemem, moze zrobie w niedziele, bo na jutro mamy rybke.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle si napisalam i wszystko sie Skasowalo :(
    Buuu wszystko ok a szczegóły moje kochAne jAk bede w domku bo na tel mi ciężko.
    Dziekuje za wszystko bo wiem ze kibicowalyscie mi w tej dlugiej i ciezkiej drodze :*
    Jestescid wspaniałe! !!
    Vix teraz twoja kolej. Obys miala lzej kochana i wy laseczki wszystkie.

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak dobrze ze sie odezwalas:) Jak sie czujesz kochana? jestes juz na chodzie? Jak Tiagus? Caly zdrowy? Do kogo podobny? Wiadomo juz kiedy wrocicie do domku. Kurcze wczoraj caly dzien o Tobie myslalam. Rozmawialam wczoraj z Domi i w szoku byla jak jej powiedzialam ze jestes na wywolaniu i pewnie dzis urodzisz. Mowi do mnie jak? tak szybko? Przeciez mialo byc 10 wrzesnia...:) Kurcze najbaardziej mi szkoda Ciebie ze skonczylo sie cc. No ale najwyrazniej nie bylo juz szans na sn, a Wasze zdrowko najwazniejsze;) Jeszcze raz gratuluje Szczesliwym Rodzicom i gorace buziaczki dla maluszka:)

P.S
    W ogole bardzo pozytywnie jestem zaskoczona reakcja dziewczyn na forum i na naszym watku i na Twoich wrzesniowkach. Niunka wszystkie Wam kibicowalysmy. Kazdy sie martwil brakiem informacji no i kazdy przezywal na swoj sposob Twoj porod:) Normalnie jak jedna wielka rodzina:) Brawo

Vixen cos ucichla, a widzialam ze lubi czasem pisac w poznych godzinach. Czyzby sie zaczelo???

zem3anlife279ij4.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czekamy na relacje juz z domku wtedy :-* odpoczywajcie obydwoje. My teraz spokojnie możemy czekac wiedząc że jesteście cali i zdrowi!

Asia kochanie miło że mi wróżysz poród ;) moja szyjka chyba wczoraj ostro pracowała bo wieczorem takie bóle mnie złapały. Siedziałam cały wieczór podpięta pod TENS. A mały co wyrabiał to szok. Myślałam ze mi głową zrobi 10cm rozwarcie bez żadnej akcji porodowej :O
    Obudziliśmy się wciąż w dwupaku ale z bólem pleców i okresowym wiec cos się dzieje. Tylko ze u mnie tak się dzieje od 2tyg wiec na nic nie liczę ;)
    Zreszta dzisiaj idziemy z moimi rodzicami do restauracji wiec nie moge urodzić przed bo bardzo mam ochotę na to żarełko :D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie skopiować tu nam wiadomość od Pauli z wrzesniowek ;)

"Hej miski. Ja dzisiaj tylko na chwile.
    Tak jak tomek napisał mialam cc. Po ponad 22 h boli mialo byc tak pieknie. Mial byc naturalny final i niestety malemu tak spadło tetno ze pojechalismy od razu na sale op. Szyjka miala tylko 6 cm rozwarcia a nie mozna bylo czekac.
    Jak wiecie bolalo okropnie nie bede czrowac. Ale teraz majac synka zapomniLam o tym co przezylam
    Po cc jesten teraz na zwykej sali a synek obok. Chyba dzisiaj nie zazne a nie spie od dwóch dni.
    Szczegoly i fotki jak tylko będziemy w domu bo z tel lipa.
    Poki nie spieto cos nadrobie bo tiago lula.
    Wogole od razu zalapal cyca :)zobaczymy jak dalej."

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super ze sie odezwalas. Ciesze sie, ze z Taba i z Tiagem wszystko ok i teraz sobie odpoczywacie.

Nabieraj sil, a potem wszystko nam powiesz.
    Najwazniejsze, ze juz masz Tiaga przy sobie i dzielnie przez wszystko przeszlas.

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixe, A ty jak sie trzymasz? Jezeli masz tez skurcze to moze jednak sie cos dzieje?? Pamietaj dobrze sie nastaw i pomysl, ze niedlugo sie wszystko zacznie (tzn po obiadku z rodzinka :) ), a potem na pewno wszystko szybko pojdzie, czasami mowi ze nastawienie wlasnie tez duzo pomaga - to tak probuje cie pocieszyc.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix dzięki za wrzucenie info bo tyle do was wczoraj napisalam i sie skasowalo az mi sie ryczec chcialo.
    Tiago bardzo grzeczny. Prawie nie placze jak iine dzieci tu tylko pokwili i cisza.
    Mnie rana ciagnie ale to norma. Na chodzie bylam szybko bo o 19 bylam na pooperacyjnej i tam puscilo znieczulenie a w nocy już sama przy Tiago wszystko robilam.
    Teraz tylko chodze jak babcia hehe. Ale rana ciagnie.

Vix teraz ty dajesz z porodem!! No chyba ze tyger chetna pierwsza.
    Oj kibicowaly mi na wrzesniowkach! Wspaniale bylo to czytac. Zreszta u nas to samo :)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Boze jak dobrze, ze Tigus taki grzeczny i cyca zalapal i ze juz sama dalas rade go ogarnac. No naprawde podziwiam i zycze aby rana jak naszybciej sie goila i przestala rwac!

My tez ci kibicowalysmy i cieszymy sie na dobre wiadomosci :) Wczoraj zachodzilysmy w glowe co sie dzieje ...
    Ciekawe kiedy cie wypuszcza?

Paula55 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze szybko na nogach juz byłaś bo z tego co słyszałam to bardzo dobry znak. Szybko się wylizesz ;) i Tiaguś taki grzeczny! Idealny synek <3
    Właśnie kiedy wychodzicie do domku?

Ja następna! Ja! Ja! :D

Carola dopóki nie odejdą mi wody a skurcze nie beda co kilka minut to się nie nastawiam ze cos się dzieje :P za dużo miałam fałszywych alarmów i się rozczarowałam ;)
    Jestem ogólnie pozytywnie nastawiona - wciąż w myślach mowię do swojego organizmu zeby wreszcie wypuścił ten hormon porodowy i macicy zeby zaczęła wreszcie cos na poważnie robic :D

Carola55 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nic się nie zacznie to i tak gdzies za tydzien by mnie musieli wywołać. Wiec nie zostało długo ;)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ