X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, mały jest urodzony to najważniejsze. Teraz możemy poczekać aż Paula nabierze sił i nam wszystko opowie... Kochana jesteśmy z Tobą! <3

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger - tez właśnie słyszałam ze jest wtedy bolesniejszy porod :/ wiec dawaj na czworaka i przekręcaj Stanley'a!

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Vix;) Najgorsza byla ta cisza i brak wiadomosci...Dobrze ze juz po wszystkim i Tiagus juz po drugiej stronie:)

zem3anlife279ij4.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nic mi nie mów nawet :P cały dzien go proszę zeby wylazł! A przed chwilą nawet pogrozilam :x
    Szczególnie ze pcha się tym łepkiem tam i czuje ze jest tak blisko! Wiec chodze, skacze na piłce z nadzieja ze grawitacja pomoże i wody pójdą :D

• tyger Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, co za ulga :)
    Paula jak tylko tu zajrzysz to wiedz ze jestesmy z ciebie bardzo dumne. Bylas bardzo dzielna!
    Bardzo serdecznie ci gratuluje i witam w gronie MAMUSIOW. Ogromne gratulacje rowniez dla tatusia :)
    Niech Tiagus rosnie zdrowo i grzecznie pije mleczko mamusi <3

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Paula dla Ciebie , i oczywiscie dla dumnego tatusia ;)
    Caly dzien oczekiwalam na odpowiedz i sie doczekalam :) ale sie ciesze z Waszego szczescia <3

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, serdeczne gratulacje dla Ciebie i duza buzka!

Ciesze sie bardzo, ze juz jestes po a teraz na pewno spokojnie odpoczywasz z Tiagem przy boku!

Bedziemy czekac az odzyszkasz sily i dasz nam wiecej informacji!

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzialam sobie tez wrzesniowki, to zesmy sie wszyscy naczekali.

Bardzo sie ciesze, ze Paula jest juz po, ale wyobrazacie ja sobie jak lezy po tej cesarce i juz tez o nas mysli i mowi swojemu T, zeby juz cos napisal, a ledwo udzodzila :) kochana jest! :)

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger mam ochotę na racuchy teraz... :( normalnie aż czuje ich zapach...

Ale najbardziej mam ochotę zobaczyć fotkę Pauli z synusiem <3

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez czekam na fotki :)

A o racuchach tez mialam pisac :) takiego smaka mi Tyger zrobilas, ja w ogole myszlalam dzisiaj juz predzej o nalesnikach albo racuszkach i jak bylam dzis w sklepie to specjalanie kupilama drzem truskawkowy, bo lubie je z drzemem, moze zrobie w niedziele, bo na jutro mamy rybke.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle si napisalam i wszystko sie Skasowalo :(
    Buuu wszystko ok a szczegóły moje kochAne jAk bede w domku bo na tel mi ciężko.
    Dziekuje za wszystko bo wiem ze kibicowalyscie mi w tej dlugiej i ciezkiej drodze :*
    Jestescid wspaniałe! !!
    Vix teraz twoja kolej. Obys miala lzej kochana i wy laseczki wszystkie.

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak dobrze ze sie odezwalas:) Jak sie czujesz kochana? jestes juz na chodzie? Jak Tiagus? Caly zdrowy? Do kogo podobny? Wiadomo juz kiedy wrocicie do domku. Kurcze wczoraj caly dzien o Tobie myslalam. Rozmawialam wczoraj z Domi i w szoku byla jak jej powiedzialam ze jestes na wywolaniu i pewnie dzis urodzisz. Mowi do mnie jak? tak szybko? Przeciez mialo byc 10 wrzesnia...:) Kurcze najbaardziej mi szkoda Ciebie ze skonczylo sie cc. No ale najwyrazniej nie bylo juz szans na sn, a Wasze zdrowko najwazniejsze;) Jeszcze raz gratuluje Szczesliwym Rodzicom i gorace buziaczki dla maluszka:)

P.S
    W ogole bardzo pozytywnie jestem zaskoczona reakcja dziewczyn na forum i na naszym watku i na Twoich wrzesniowkach. Niunka wszystkie Wam kibicowalysmy. Kazdy sie martwil brakiem informacji no i kazdy przezywal na swoj sposob Twoj porod:) Normalnie jak jedna wielka rodzina:) Brawo

Vixen cos ucichla, a widzialam ze lubi czasem pisac w poznych godzinach. Czyzby sie zaczelo???

zem3anlife279ij4.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czekamy na relacje juz z domku wtedy :-* odpoczywajcie obydwoje. My teraz spokojnie możemy czekac wiedząc że jesteście cali i zdrowi!

Asia kochanie miło że mi wróżysz poród ;) moja szyjka chyba wczoraj ostro pracowała bo wieczorem takie bóle mnie złapały. Siedziałam cały wieczór podpięta pod TENS. A mały co wyrabiał to szok. Myślałam ze mi głową zrobi 10cm rozwarcie bez żadnej akcji porodowej :O
    Obudziliśmy się wciąż w dwupaku ale z bólem pleców i okresowym wiec cos się dzieje. Tylko ze u mnie tak się dzieje od 2tyg wiec na nic nie liczę ;)
    Zreszta dzisiaj idziemy z moimi rodzicami do restauracji wiec nie moge urodzić przed bo bardzo mam ochotę na to żarełko :D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie skopiować tu nam wiadomość od Pauli z wrzesniowek ;)

"Hej miski. Ja dzisiaj tylko na chwile.
    Tak jak tomek napisał mialam cc. Po ponad 22 h boli mialo byc tak pieknie. Mial byc naturalny final i niestety malemu tak spadło tetno ze pojechalismy od razu na sale op. Szyjka miala tylko 6 cm rozwarcia a nie mozna bylo czekac.
    Jak wiecie bolalo okropnie nie bede czrowac. Ale teraz majac synka zapomniLam o tym co przezylam
    Po cc jesten teraz na zwykej sali a synek obok. Chyba dzisiaj nie zazne a nie spie od dwóch dni.
    Szczegoly i fotki jak tylko będziemy w domu bo z tel lipa.
    Poki nie spieto cos nadrobie bo tiago lula.
    Wogole od razu zalapal cyca :)zobaczymy jak dalej."

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super ze sie odezwalas. Ciesze sie, ze z Taba i z Tiagem wszystko ok i teraz sobie odpoczywacie.

Nabieraj sil, a potem wszystko nam powiesz.
    Najwazniejsze, ze juz masz Tiaga przy sobie i dzielnie przez wszystko przeszlas.

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixe, A ty jak sie trzymasz? Jezeli masz tez skurcze to moze jednak sie cos dzieje?? Pamietaj dobrze sie nastaw i pomysl, ze niedlugo sie wszystko zacznie (tzn po obiadku z rodzinka :) ), a potem na pewno wszystko szybko pojdzie, czasami mowi ze nastawienie wlasnie tez duzo pomaga - to tak probuje cie pocieszyc.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix dzięki za wrzucenie info bo tyle do was wczoraj napisalam i sie skasowalo az mi sie ryczec chcialo.
    Tiago bardzo grzeczny. Prawie nie placze jak iine dzieci tu tylko pokwili i cisza.
    Mnie rana ciagnie ale to norma. Na chodzie bylam szybko bo o 19 bylam na pooperacyjnej i tam puscilo znieczulenie a w nocy już sama przy Tiago wszystko robilam.
    Teraz tylko chodze jak babcia hehe. Ale rana ciagnie.

Vix teraz ty dajesz z porodem!! No chyba ze tyger chetna pierwsza.
    Oj kibicowaly mi na wrzesniowkach! Wspaniale bylo to czytac. Zreszta u nas to samo :)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Boze jak dobrze, ze Tigus taki grzeczny i cyca zalapal i ze juz sama dalas rade go ogarnac. No naprawde podziwiam i zycze aby rana jak naszybciej sie goila i przestala rwac!

My tez ci kibicowalysmy i cieszymy sie na dobre wiadomosci :) Wczoraj zachodzilysmy w glowe co sie dzieje ...
    Ciekawe kiedy cie wypuszcza?

Paula55 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze szybko na nogach juz byłaś bo z tego co słyszałam to bardzo dobry znak. Szybko się wylizesz ;) i Tiaguś taki grzeczny! Idealny synek <3
    Właśnie kiedy wychodzicie do domku?

Ja następna! Ja! Ja! :D

Carola dopóki nie odejdą mi wody a skurcze nie beda co kilka minut to się nie nastawiam ze cos się dzieje :P za dużo miałam fałszywych alarmów i się rozczarowałam ;)
    Jestem ogólnie pozytywnie nastawiona - wciąż w myślach mowię do swojego organizmu zeby wreszcie wypuścił ten hormon porodowy i macicy zeby zaczęła wreszcie cos na poważnie robic :D

Carola55 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nic się nie zacznie to i tak gdzies za tydzien by mnie musieli wywołać. Wiec nie zostało długo ;)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ