Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurde Tyger to Stanley ladnie daje od poczatku z bakami haha u nas bezwonne i baki i kupy
Znow byla polozna dzis. Jaka kochana babka. Pogadalysmy sobie, nie spieszyla sie. Obejrzala malego i mnie.
Oboje wygladamy swietnie (podobńo). Mowi ze moja blizna jest wzorowa wiec mnie pocieszyla
Mama juz kupila mi masc na blizny i taki silikon dp pielegnacji w pl i jutro przywiezie wiec jak sie za troszke podgoi to zaczne walczyc zeby byla jak najmniej widoczna
Maly juz nie taki zolty. Wyniki ma w normie. Wiec tylko si cieszyc byla w szoku ze on az 100g wtedy przybral na samej piersi i ze nie dalam ani razu mm podbudowala mnie ze tak zawzecie karmie piersia :p milo mi bylo
Lada dzien pewnie odpadnie nam pepuszek moja noga juz troszke lepiej,
No i najwazniejsze!!! Mozemy isc na spacer moze w niedziele bedzie ladna pogoda to cala rodzinka pojdziemy na jakis krotki spacerek
Tyger super ze maly tak ci ladnie spi!! Moj tak spal dwie poprzednie noce a dzis kiepsko... Plakal, prezyl sie za to jak nakarmilam go nad ranem kolo 5 tak wstalismy o 9.30 i to musislam go budzic na karmienieKrysti, tyger lubią tę wiadomość
-
Paula to super wiesci. Moj sie zazolcil dzisiaj. Tez byla polozna zeby go zwazyc. Balam sie zeby nie stracil wiecej niz 10% wagi urodzeniowej ale spadl tylko 200g czyli okolo 6%.
ciekawe jak tam nasza nowa mamusia -
No rewelacja tyger!!! Tiago straciltylko 4% i polozna byla w szoku ze jak na takiego maluszka tylko na cycu tak malo
Ale za wszelka cene walczylam o karmienie
Jednak to prawda ze wszystko jest w glowie!
Kochana moj tez byl zolciutki a bilirubina w normie przystawiaj go jak najczesciej do cyca to wyplukasz dziedostwo!
My juz dzis lepiej hehe
Ojj ciekawe jak tam nasze aniolki sie maja
tyger lubi tę wiadomość
-
kochana Vix gratuluje cudownego krotkiego porodu i tego ślicznego synusia ktorego juz masz w obieciach
wkoncu wszystkie mozemy odetchnac ....az do grudnia/stycznia ;p
Gratulacje jeszcze raz Mamusie ) wszystkie bylyscie bardzo dzielne;** czytaja te wasze wpisy az chce sie juz rodzic;))
no nic uciekam do Mojego R- mamy ostatnie 2 dni odpoczynku razem ...bu te 2tyg Jego urlopu minely jak jeden dzien ...
pogoda paskudna wiec jakis seansik filmowy sobie zrobimy )
PS bede was podczytywac w wolnej chwili ... -
Migotka ani pierdniemy (za przproszeniem) a wasze maluchy beda na swoecie
To tak szybko mija... Szok.
Kozystajcie z mezusiem ile mozecie kochana ja swoim sie naciesze dopiero za 3 tyg na pelny etet
A wogole jak sie czuja nasze brzuchatki???
Kur*** wlasnie mam na klatce popierdolona szkotke ktora tak histerycznie drze morde ze czegos takiego nie slyszalam!!! Co za patologia!! Drze sie po moim sasiedzie... Nie wiem jakie maja relacje ale drze sie tak od pol h a ja siedze w salonie pozamykanym bo dziecko mi sie boi kur zarax na policje zadzwonie chyba!!!
-
Krótki porod? hahaha - 43h to raczej długo niż krótko.
Widzę temat kupy, bączki już się rozkręca u nas trzy wielkie czarnuszki poszły i bączki cały czas idą. Nie są śmierdzące bardzo ale czuć
W ogole ile Karol je!
5 cycków zjadł pod rząd. Chciałam go nakarmić i pójść spać i normalnie zjadł prawego, odczepił się, zaoferowałam jeszcze raz to nie chciał, przystawiałam do lewej, zjadł i tak pięć zmian oczy otwarte i ostre ssanie. Wystarczyło no 2,5h teraz znowu cycek. Ale pospałam chociaż, mąż go wziął a ja w lime zeby chociaż troche odpocząć bo jestem wykończona.
O 20 wpadną moi rodzice, nie mogą się juz doczekać małego.
A ja jak bede miała dłuższa chwile to opisze wam porod bo jest co pisać
Śpimy przy cycusiu
Amy, Carola55, Malwina89, tyger, Krysti lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, to w koncu wszystkie trzy doczekalyscie sie swoich pociech, a dzisiaj Vixen przezywa w koncu upragnione pierwsze chwile z Karolkiem. Ale fajnie juz macie.
Ciekawe ktora teraz bedzie nastepna, jezeli dobrze widze to chyba Asiuchna, potem Malwina, Migotka, ja i Kristi. No my nie bedziemy w tym samym czasie a wiec bedziemy co jakis czas dostarczc emocji ...
Malwina89, tyger lubią tę wiadomość
-
Vixen, Korolek jest slodziutki i wydaje sie taki malenki, i co za fotka - no nie moge ze tak spi na piersi. Pewnie musisz bys w koncu przeszczesliwa ale wierze ze tez strasznie zmeczona. Jak odzyskasz sily to opisze relacje, ja jestem ciekawe jak to u pierworodek i co potencjalnie moze mnie czekac.
Odpoczywaj i jeszcze raz gratuluje! -
Vixen serdeczne gratulacje:) Karolek jest przeuroczy. Slodki okruszek w ramionach mamy - piekny widok. Widze ze sie niezle nameczylas, ale juz wszystko za Toba. Teraz cieszcie sie Waszym nowym zyciem w trojeczke:)
Widze ze temat kupek sie rozkreca - super piszcie nam tu o wszystkim Mamusie, bo takie informacje na pewno nam sie przydadza za niedlugo:)
Tyger jaki to musial byc wzruszajacy widok jak Victorek pierwszy raz zobaczyl braciszka:) Extra zareagowal z tego co piszesz:) Teraz bedzie sie opiekowal mlodszym braciszkiem.
Jejku Paula juz jutro bedziesz miala Mame:) Widzisz Kochana doczekalas sie w koncu:) A z nockami to roznie bywa, oby tylko z bakami sie unormowalo, zeby Tiagusia brzuszek nie bolal to pewnie i on bedzie wtedy spokojniejszy:)
tyger lubi tę wiadomość
-
Vix dobrze ze Karolek ciumka cyica. Elegancko rozbuja ci laktacje. Z tiago bylo to samo. Tylko cyc i cyc i pokarm pieknie sie pojawil grunt to czesto przystawiac
Tak Asiu, jutro w nocy juz mama bedzie
Kurde t idzie jutro do pracy od 6-12 a tu tyle do zrobienia posprzatac, zakupy, chce salatke zrobic...
Mamie jakis drobiazg chce kupic bo ma imieninki jutro
-
Vixen normalnie zaluje ze tego na zywo nie widze
Paula biedny Tiago Victorek mial to samo. Nie wiadomo co zrobic zeby dziecku ulzyc. Cholerna bezsilnosc. Jutro juz bedziesz miala mame do pomocy i wsparcie. Az ci zazdroszcze.
Jak ja rozmawialam z moja mama wczoraj na skypie to az mi sie odechcialo wiecej dzwonic. nie wiem co jej odbilo. zachowywala sie jak zazdrosne dziecko i jednoczesnie pani wszystko wiedzaca. Takie mi pytania zadawala ze az wstyd powtarzac a jak doradzila to jak osoba z zerowym ilorazem inteligencji. normalnie ciesze sie ze nie przylatuje bo tylko bym sie denerwowala. Potrafi byc przekochana ale czasami to dziekuje Bogu ze jestem tak daleko od niej.
Dziewczyny tak jak pisze Paula, zanim sie obejrzycie same zostaniecie mamami
Poki co cieszcie sie tym stanem bo ostatni etap jest ciezki a final jeszcze gorszy. Na koncu czeka takie male cos z czym bedziecie mialy pelne rece i cycki roboty
Apropo cyckow. Mi dzis rozkreca sie produkcja. Czuje jak mi naplywa mleczko, cycuchy robia sie gorace i twardnieja. Na razie karmienie jest jeszcze bolesne bo maly za malo otwiera buzke i troszke mnie gryzie. Ale juz niedlugo to bedzie czysta przyjemnoscWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 22:12
-
Tyger, i zreszta Paula i Vixen tez, super ze macie pokarm, chcecie karmic i tak to sie udaje. Tyger, oby sie Stanley rozkrecil z jedzeniem pewnie tez musi nauczyc sie ssac. Ja tez chcialabym karmic i to jak najdluzej. Czy to znaczy, ze pozniej sutki sie przyzwyczajaja i nie bola, oby tak bo moja kuzynka z tego bolu przestala karmic.
Tyger, ja tez sie zastanawiam jakby moja mama z siostra mialy przyjechac, zawsze jak sa i pod koniec wrzesnia tez beda to jest zazwyczja klimat 'imprezowy; wiec nie widze tego przy dzidzi, szczegolnie ich ciaglego palenia papierosow.... wszystko musialaby byc innaczej, podemnie i dziecko a nie pod nie, wiec tez sie zastnawiam na ile by mnie to denerwowalo, no ale jeszcze zobaczymy ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 23:18
-
nick nieaktualnyVixen wrote:Krótki porod? hahaha - 43h to raczej długo niż krótko.
Widzę temat kupy, bączki już się rozkręca u nas trzy wielkie czarnuszki poszły i bączki cały czas idą. Nie są śmierdzące bardzo ale czuć
W ogole ile Karol je!
5 cycków zjadł pod rząd. Chciałam go nakarmić i pójść spać i normalnie zjadł prawego, odczepił się, zaoferowałam jeszcze raz to nie chciał, przystawiałam do lewej, zjadł i tak pięć zmian oczy otwarte i ostre ssanie. Wystarczyło no 2,5h teraz znowu cycek. Ale pospałam chociaż, mąż go wziął a ja w lime zeby chociaż troche odpocząć bo jestem wykończona.
O 20 wpadną moi rodzice, nie mogą się juz doczekać małego.
A ja jak bede miała dłuższa chwile to opisze wam porod bo jest co pisać
Śpimy przy cycusiu
-
Dzien dobry
Za nami super nocka maly tylko na 4 karmienia wstal ale bez placzu co prawda baczki go meczyly bo bylo skychac ale prezyl die i poszlo. Nie wiem czy to nie zasluga tego ze herbatke koperkowa sama wypilam
Tatus w pracy do 12 a potem czeka nas kupa roboty przed przylotem mamy.
Zyczymy z Tiagusiem milego dnia wszystkimtyger, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Paula swietny mialas pomysl z ta herbatka. Jestem pewna ze to wlasnie tego zasluga.
Carola takie rzeczy zawsze trzeba dobrze przemyslec. Moja mama sie juz starzeje I bywa irytujaca. Sama przeszla 6 porodow wiec uwaza sie za autorytet. Staram sie rozumiec I szanuje jej wiedze ale czasami czlowiek potrzebuje po prostu zwyklej gatki I uslyszenia ze sie cieszy a nie glupich uwag, smiesznych rad itd.
Ale nie wazne. Plus jest taki ze zadzwonie jak JA bede miala ochote tereaz.
A u nas nocka zupelnie odwrotnie. Maly byl glodny co chwile. Nic tylko na cyckach wisial. Zrobil tylko jedna kupke wiec nie wystarczajaco. Cycki mnie juz bola cholernie ale zaciskam zeby I jade z koksem. Smaruje je Lansinoh. Mysle ze to potrwa kilka dni lub max 2 tygodnie I bedzie ok.
Malo co spalam a jak usnelam na chwile nad ranem to mnie obudzil moj wlasny histeryczny placz. Mialam taki straszny sen, ze sasiad chce skrzywdzic Stasia ze az sie nie moglam uspokoic. Ah, witaj spowrotem burzo hormonow. -
Ehh co do mam to moja juz na skypie marudzila ze jak mozemy nosic takie male dziecko ńie w sztywnym beciku
Uh jak zobaczy jak tu polozne nosza dzieci to na zawal zejdzie hahaha a przed nami jeszcze przynajmniej jedna wizyta
Tyger moze i dobrze ze mama u siebie zostaj :p ja juz nie mam wyjscia no chyba ze jej i brata nie odbierzemy z lotniska hahaha. Nie no zartuje
Kochana ja w szpitalu mialam taka noc... To jest ten czas kiedy jest siara, mleka malo a dziecko juz glodne sie robi. Ja cala noc wyedy trzymalam malego na cycku a na nast dzien rzeka mleka wiec trzeba przecierpiec polozna mnie megA wtedy dopingowala bo ja jako jedyna sie nie zlamalam nie nie dalam mm i dziecko zyje i ma sie baaardzo dobrze. Tak teraz doi cyca ze sie po mnie nie raz leje
Wiec myszko dacie rade
Mnie po tyg cyce tez czasem jeszcze bola bo maly jak sie z glodu zassie to uhhh. Ale zaciskam zabki, patrze na niego i od razu mmiej boli wiec wytrwalosci
Ciekawe jak tam Vix tej nocy z Karolkiem
A co do herbatki. Chyba bede pic taka codzien bo moze faktycznie pomaga. A nie chce juz malemu dawac butli. Wczoraj bAlam sie ze nie bedzie umial z niej pic ale kilka lykow mu poszlotyger lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja tez się witam
U nas nocka ok, mały się budzi co jakieś 2h na cycusia ale wcale nie płacze. Tylko się kreci, wywija jezyczkiem i łapki sobie ciumka a ja go wtedy juz na cycka daje. Po go zawijam w gro swaddle (który dla nas jest świetny), przesuwam na jego spanko i kimamy dalej. Tylko przed 8 się obudził i poplakal bo zrobił ogropmniasta kupkę. Juz nie czarną i spowrotem do spania.
Tez mnie bolą sutki strasznie :< mały dobrze ssie wiec to chyba poprostu przez sam fakt ze cos je ssie juz tez zaczęłam smarować. Ale przyłożenie po raz kolejny na taki obolały sutek to wyzwanie ale tak jak wy - zaciskam zęby i dajemy radę.
U mnie tez hormony szaleją bo tez miałam straszny sen i cała noc byłam mokra od potu. Nie było mi gorąco ani nic tylko poprostu ze mnie leciało.
Moj mały tez puszcza śmierdzące bąki tak jak Stanley i to ile, normalnie cały czas purta. Wczoraj jak dziadki przyszły i moj brat to każdemu na rękach puszczał bąkiPaula55, tyger lubią tę wiadomość
-
Co do 'dobrych rad' to moja rodzinka wie żeby nawet nie próbować do mnie takich tekstów ja prosto z mostu zawsze mowię ze nie dziękuje.
To nasze dzieci i mamy swoje instynkty a że ktoś coś se swoim dzieckiem robił 20 lat temu to wcale nie znaczy ze my mamy tak robic.
Szczególnie Ty Tyger, bo przeciez juz mam jedno wychowane dziecię wiesz co robisz, hehePaula55, tyger lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, no to niezle przeboje macie z tymi baczkami i kupkami, o tym nawet predzej nie pomyslalam ale oj bedzie w takim razie troche tego smrodku ...kochanego, zawsze ganiam mojego meza a teraz nie bedzie dla mnie litosci
Najwazniejsze, ze wszyscy chlopcy ladnie jedza i nie musicie sie o to martwic, szkoda tylko ze sutki bola, ale oby szybko przeszlo i kremy pomogly.