Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiuchna ja tez nie wierze ze my juz rozpakowane a jeszcze troche i wy będziecie na porodowkach i my wam kibicować!
To jest fajny moment dla tatusiów - kopanie po pleckach. My możemy czuć maluszki cały cza są to jest taka chwila dla tatytyger lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wszystkie sobie naprawde super radzicie, mam nadzieje, ze to przychodzi naturalnie bo ja nie wiem jak to umnie bedzie tyle czasu karmic malego, nawet bym nie pomyslala ... jeszcze sie bede musiala duzo nauczyc
Migotka, jak szukasz kurke lub plaszczyk to New Look ma wybor. Ja sama sie zastanawialam czy cos kupowac, ale poniewaz moja ciaza i najwiekszy brzuszek to zima wiec musze cos miec. Najpierw podobal mi sie ten plaszczyk:
http://www.newlook.com/shop/maternity/shop-department/maternity-monochrome-tie-waist-snood-coat-_312417204?extcam=UK_PPC_PLA_3124186_CR_40006903474_DV_c&tmcampid=155&tmad=c&tmplaceref=UK_PPC_PLA_3124186_CR_40006903474_DV_c&gclid=COGat9CYzcACFRMatAodrkwAcw
ale ostatecznie kupilam kurtke, bo i ciepla, dluzsza i dostosowywana w pasie. Moze nie jest zbyt piekna ale byla najtansza jaka znalazlam bo tez nie chialam inwestowac w rzecz na pare tygodni:
http://www.newlook.com/shop/maternity/shop-department/maternity-black-quilted-faux-fur-trim-hooded-longline-jacket-_295359701
zdaje sie, ze na razie nie jest dostepna, moze jeszcze bedzie, ale oni tez maja spory wybor no i ceny rozne ... -
Vixen fotka normalnie rozmiekcza serca.
Paula mnie tez dzis zalalo, ale zeby az tak?! haha
Stanelam na wage! Mam 12kg do mojej wagi sprzed staran o Stanley'a, bo jak zaczelismy starania to wrzucilam 2-3kg. O zgrozo!
Moj synus przeszedl dzis brazowe, zolte kupki i aktualnie jedziemy z zielonymi. No i uwielbiamy siusiac sobie po twarzy. A dzis nawet udalo nam sie tego skosztowac
Mi juz krwawienie sie zmniejsza, wczoraj rano zrobilam kupke co bardzo ucieszylo moja polozna Praktycznie nic mnie tam nie boli ale mam blokade i tak delikatnie sie myje.
Vixen napisz jak ci ten porod szedl. -
Kurde ja juz ponad tydz po i tez jeszcze troche krwawie
Haha siusianie po twarzy jest the best. Tez to mamy za soba
Jenyy ja na 2 to cżekalam tydz wogole mi sie nie chcialo. A w koncu sie zachcialo ale nie szlo ale mialam czopki glicerynowe i polozna powiedziala zeby sie wspomoc poszlo elegansio
Haha kto by pomyslal ze bedziemy tak gadac o kupach i naszych i naszych dzieci
Moj t zaraz wyjezdza na lotnisko po mameKrysti lubi tę wiadomość
-
Ja na kupce jeszcze nie byłam bo nie czuje potrzeby (śmiejemy się ze wszystko wyszło przy porodzie, ups) ale pije lactulose syropek wiec jak się zachce to mam nadzieje gładko pójdzie
Opis porodu się robi, tylko z przerwami
U nas tez kupki pomarańczowe i teraz zielone. Normalnie wszystkie kolory tęczy a co wasze maluszki na przebieranie? Bo Karol nie lubi strasznie
Mielismy ciężką noc... Najpierw wieczorem małemu się ulało dwa razy co doprowadziło mnie do płaczu bo całkiem zapomnialam o ulewaniu i nagle się przestraszyłam ze jak sobie poradzimy z tym? Małemu nie chce belnąć po jedzeniu i nie wyglada wcale jakby potrzebował wiec się juz dzisiaj tak tym nie przejmuje tylko pieluchę przy sobie noszę
No i w nocy miałam kryzys sutkowy bo tak bolało ze karmiłam i ryczałam. Karol ma tongue-tie i wydaje mi się ze to przez to mnie tak boli mocno. Dzisiaj pogadam z położną jak przyjdzie.
Ale potem mielismy 4h przerwy miedzy karmieniami to troszkę odpoczęły i teraz jak go nakarmiłam to było troche lepiej.
Paula - jupi! Nareszcie mamuśka bedzie! Ale masz swietnie!
-
Carola bardzo fajna ta kurtka co kupiłaś. Szkoda ze jest niedostępna bo za taką cenę to ekstra!
Hmm nie wiem... ja do końca samego chodziłam w swoim nie-ciążowym płaszczu ale nie było zimno to i pod spodem nie miałam nic grubego to się mieściłam. Chyba niestety nie da się tego obejść i musisz Migotttka cos kupic. -
Vix ja tez przez tydz nie mialam potrzeby kupkowania samo przyjdzie
Tylko u mnie nie poszlo gladko bo przez utrate krwi biore zelazo co powoduje zaparcia i wyszedl mi hemoroid ale mam preparat i moze sie wchlonie.
U nas kolejna boska noc misiaczek jadl i spal o 7 rano tomus wzial go do nas do lozka i spal miedzy nami do 8.30
Mama z bratem juz sa wiec pewnie bede miec mniej czasu i przepraszam za to. Bede o was myslec kochane i zagladac od czasu do czasu
Buziaczki. :*
-
Paula, to zycze udanego czasu z rodzinka!
Dziewczyny, a skoro tyle czasu o kupkach to powiedzcie jak ja nazywacie po angielsku - szczegolnie jak mowicie o tym z polozna lub w szpitalu ... ja wlansie znalazlam 'pooh', uzywacie jeszcze innej nzawy zebym potem jakies gafy nie walnela -
Carola ale mnie rozbawilas. Swietne pytanie i bardzo wazne! Poprawnie w domu mowimy poo or brzydko shit Ale oficjalnie polozna pyta o "bowel movement" albo "number 2". Ja tez mialam z tym zagwozdke ja urodzilam Victorka.
Paula oczywiscie wybaczymy ci nieobecnosc. ciesz sie rodzinka
Vixen nie placz kochana. To jest normalne. Nikt nie dostaje gotowej instrukcji do dzieci i bycia mama. Ja zostalam mama po raz drugi i trzesa mi sie rece ja mam synka przebrac a kapiel mi idzie tak ze sie zalamac mozna.
Cycuchy bola strasznie ale gwarantuje ci ze jesli to przetrzymasz to doswiadczysz czego niesamowitego. Moj Victorek prawie mi odgryzl sutki, krew sie lala, ja piszczalam w poduszke przy przystawianiu do piersi, odciagalam jeden dzien, drugi karmilam i tak na zmiane. Do tej pory Victor nie pokaze ci jezyka, co jest oczywiscie jakims plusem Warto bylo jednak. Karmilam go pol roku -
Nam nocka poszla tak sobie. w sumie spalam jakies 4-5 godzin wiec jest poprawa. O dziwo czuje sie wyspana. Bylismy tez na pierwszym spacerku. Dumny tatus pchal wozeczek. Oczywiscie nie obeszlo sie bez zgrzytu,bo i tatus i Victorek chcieli miec shot jako pierwsi W rezultacie jakos sie dogadali i poszlismy na bar lunch. Stanley sie obudzil wiec ja mialam okazje doswiadczyc pierwszego publicznego karmienia Kev byl taki dumny, ze az mi sie smiac chcialo. Bardzo mnie dopinguje i podbudowuje ze jestem cudowna mausia
Alez ja kocham moja powiekszona rodzinke
Carola55 lubi tę wiadomość
-
A zaraz przyjada znajomi zobaczyc szkraba, potem idziemy na popoludniowa herbatke do cudownej starszej pani. Wieczorem przyjedzie ciocia Kevina, wczoraj byla jego mama. Jutro z kolei jedziemy go zarejestrowac a potem znowu goscie. Strasznie busy time teraz mamy
-
Dzieki Tyger, moze sie przydac, nie wiedzialam, ze oni tak jak my w polskim uzywaja 'number 2'
Super, ze pierwszy spacerek za wami, to taki prawdziwy niedzielny z powiekszona rodzinka
Przeraza mnie to co piszecie o karmieniu i bolu sutkow, ze az nawet do krwi ... ? ja tez chce jak najdluzej karmic i obym bym zdeterminowana tak jak wy; a te rozne kremy do smarowania daja cos? -
My tez dzis bylismy cala ekipa na specerku. Ale bylo fajnie. Potrzeba mi bylo tego swieżego powietrza. Dlugo spacerowalismy i teraz mam za swoje, bo rana jeszcze troche ciagnie i boli mnie kregoslup. Ale juz odpoczywam po obiadku
Tiago na specerku elegancko spal.
Co do cycow to chyba kazda to przechodzi. Ja tez mialam rany ale krem mi bardzo pomogl. No i przy karmieniu trzeba bylo zeby zaciskac. Teraz zdarzy sie ze maly uszczypńie jak zle zlapie ale tylko chwilke i juz jest ok.
Tymczasem mykam na drzemke bo padam
-
Carola jak Tyger mowi my używamy bowel movement albo poo a polozna się pyta o dirty nappy - kupka i wet nappy - siku.
Paula Ty się nami nie przejmuj! Ciesz się rodzinką, a my tu na Ciebie będziemy czekac
Tyger dziękuje kochana za wsparcie :-* dzisiaj boli dalej strasznie ale juz nie tak jak bolało w nocy wiec moze się polepszy. Była polozna i z nią o tym pogadalam powiedziała żebym zobaczyła jak bedzie szło i jeśli dalej bedzie bolec jak wróci we wtorek to nas wyślą zeby mu to przeciąć. Ale on je i łapie cyca ładnie, tylko mnie boli. Och mam nadzieje ze się polepszy bo tak bardzo chce karmić piersią jak najdłużej.
Carola krem na sutki jest w ruchu cały czas i nie krwawią ani skóra nie sucha ani nic tylko przez ten małego języczek to on mi dziąsłami jeździ ale bez kremu na pewno by było sto razy gorzej.
Ja się ogarniam i idziemy na pierwszy spacerek szybciutki. I do Tesco po krem na hemoroidy :x
Tyger i Kev ma racje! Jesteś super mamuśka mi tam karmienie w ogole nie przeszkadza. Dzisiaj normalnie przy moim tacie, macosze i bracie karmiłam. Cycek na wierzchu, nie rusza mnie nic -
Paula ja zapytałam położnej i normalnie w Tesco kupiłam Anusol tak jak poleciła mam nadzieje ze pomoże bo mi wyszło kilka dużych od tego parcia przy porodzie
Nasz spacerek niestety był tylko po Tesco i Asdzie, bo zaczęło padać. Ale Karol poczuł juz na twarzy szkocki wiatr i kilka kropel niech się przyzwyczaja.
A tatuś jaki dumny chodził z nim po sklepie! my do Tesco jeździmy prawie codziennie i to jest takie 'nasze' Tesco. I tak jakos mąż mi się wzruszył ze wkoncu byliśmy na zakupach z własnym synkiem
A do asdy musieliśmy pojechac bo prawie dwie godziny nam zajęło wyjście z domu bo pomiędzy karmieniem, kupą i ulaniem nie mogliśmy Karola ubrać bo wszystko jest ma niego ogromne! Mamy kilka pajaców takich małych i jak wszystkie w praniu to dupa. I najgorsze ze wszystkie kombinezony to jakby miał w nich pływać oO masakra jakaś. I kupiliśmy kilka rzeczy na tiny baby zeby jakos chłopak wyglądał.
A dla mnie troche za dużo chodzenia bo teraz mnie boli podwozie
Powiedzcie czy wasze chłopaki tez tak krzyczą jak są przebierane?