X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;) życzę spokojnej nocy

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, jak ja czytam przez co wy przechodzicie. Oczywiscie radosc jest wielka z posiadania dzidziusia ale tez kosztuje nas to niemalo .... potem powinno byc latwiej, jak sadze, jak juz sie przyzwyczaicie - ale ciekawe co ja bede mowic ...
    Mnie dzisiaj pocieszyla kolezanka, ktora ma 2 letniego synka, ze ona to juz zawsze jest niewyspana, a jak ja jej powidzielam, ze tez jestem zmeczona i zle sie wysypiam to mi powiedziala, ze juz natura mnie przygotowuje na to co nadchodzi i ze tak juz bedzie niestety, no i ze organizm sie przyzwyczai (o no) ........ a ja tak kocham spac i byc wyspana zeby sie dobrze czuc ...

Limerikowo lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis kolejna noc nie przespana od 1-5 rano :/ no coz... bywa :P
    Za to od 5 pospalismy w lozku do 8.30 jak tatus poszedl do pracy :)
    Teraz czekamy na health visitor :)
    Musze zapytac o badania i szczepienia bo chcieli bysmy leciec do pl na koniec mies i ciekawe co ona na to...

Vix powiem ci ze mnie nawet ten baby blues ńie dopadl tylko mialam nerwa na ta sytuacje z mama i bratem...
    Ale teraz chyba sie ogarneli i mama dzis zrobila im sńiadanie a ja spokojnie oporzadzilam malego jak wstalam :)

Jutro pojdziemy chyba zarejestrowac malego w przychodni i zrobic sweet focie do paszportu :)

Vix trzymaj sie kochana przy badaniach bo wiem jak jest ciezko :( mi sie ryczec chcialo a musialam malego w trakcie karmic bo jest tak silny ze polozna nie mogla sobie z jego noga poradzic tak sie wyrywal :P
    Moj duuzy silny chlopiec :)
    Teraz tylko szczepienia przed nami :/ ale to w 2 mies dopiero.
    A wy szczepicie???

Carola ja w ciazy akurat mali kiedy bylam zmeczona. Raczej w druga str, zawsze mialam mnostwo energii :) wiec odpoczywac poki mozesz kochana :)

Tyger co u was?

Asiulka, Migotka, Kristi?? Opowiadajcie co i jak :)

Milego dnia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc piękna *__* mały obudził się w sumie 4 razy. Pierwszy raz tylko mu owinelam spowrotem rączki bo się wygrzebał i zasnął spowrotem. Drugi raz o 4 na cycka i spać. Potem o 6 tez tylko rączki otulić i o 8 na cycusia i spał do 10 a my poogarnialismy w domku. Teraz tez śpi obok nas na kanapie a my gramy na ps4 bo nowa gra przyszła.
    W ogole jaka jestem dumna z tego jak Karol wczoraj zasnął do łóżka! Płakał troche po przebieraniu to go lulałam na rękach, położyłam, zawinęłam, położyłam się i złapałam go za rączki. Opowiedziałam mu jakim jest kochanym synkiem i po 10-15min spał! Moj maluszek kochany.

My tez dzisiaj idziemy zarejestrować do lekarza, wczoraj tylko podkechalismy po aplikacje.

No my normalnie szczepimy na wszystko ;) hehe jak śmiesznie bo ja w pracy wysyłałam listy o szczepienia do rodziców a teraz sama bede szła :D

Wczoraj dostaliśmy list z data spotkania w szpitalu na badanie słuchu ;) na 17 wrzesnia

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zważyłam się dzisiaj rano i zostało mi dokładnie 2kg do wagi sprzed ciazy :D

Paula55, Krysti, tyger lubią tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem pewnie zmeczona w duzym stopniu przez prace i dojazdy. Sama chcialam zmienic godziny pracy aby uniknac korkow, zaczynam o 8.00 musze wyjechac ok 7.15 wiec i szybciej wstac, a my nigdy nie chodzilismy szybko spac wiec teraz to wychodzi. Probuje klasc sie szybciej ale roznie z tym bywa. Ostatnio wiec odsypialam po pracy ...

Vixen, to super trzymasz linie, 2 kg to naprawde malutko.
    A powiedz jak w koncu przykrywasz Karolika na noc? Mowilysmy predzej o sleeping bags, zeby nie przykrywac niczym inym (zeby nic innego nie zakrylo dziecku buzki i zeby nie bylo smierci lozeczkowej) i ja chce kupic takie sleeping bag, ale ze bedzie okres zimowy to wciaz nie wiem jak przykrywac raczki i czy uzywac jeszcze jakis kocyk itd ....
    Jak zakrywacie chlopcow na noc?

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Vix!!! Gratuluje nocki :) oby tak dalej :)
    U nas w dzien zlote dziecko. Je i spi :P musimy go dluzej na czuwaniu w dzien trzymac zeby w nocy spal.
    Wlasnie z mama zrobilysmy kartki w podziekowańiu do pracy do mnie i T bo wczoraj misiek przyniosl pelno prezentow dla malego :)
    Dostal recznie dziergany sweterek, czapeczke na zime, buciki, przepiekne kartki z podpisami ludzi z pracy, ogromnego misia i kupe kasy hahaha :) musimy mu kupic skarbonke na kase bo co rusz to znajomi i sasiedzi przychodza z drobniaczkami :)
    Fajna maja tu ta tradycje :)
    Jak skoncze kartki to zrobie wam fotke bo musze jego zdjecie przykleic :)

Zaraz bedzie obiadek bo T wraca z pracy :)

Vix mi w dniu dzisiejszym zostalo 3 kg do zbicia :) i to po cc!!!! Jestem z siebie dumna :) najgorszy bedzie brzuch bo do 3 mies nie moge powaznie cwiczyc i nie wiem co robic, pas po cc raczej odpada z tego co czytalam :(
    Smaruje sie regularnie ale skora musi miec czas zeby sie skurczyc...

Carola my poki co zawijamy malego w kocyk bo to zdaje egzamin. Probowalam w rozek ale Tiagus jest za malutki i w nim ginie :P
    Mamy taki kocyk milutki wiec klade go po skosie i dosc ciasno zawijam :)
    Mamy monitor oddechu wiec (odpukac) gdyby sie cokolwiek dzialo to jest wsparcie. Ale nie zdarzyło sie zeby maly zakryl buzke czy cos. Predzej dolem nogi wykopie :P
    Na sleeping bag jest tez duuuuzo za maly poki co wiec bedziemy go pewnie w zimie urzywac.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek śpi w gro swaddle, bardzo lubi mieć rączki 'ograniczone' bo chyba mu przeszkadzają jak tak sobie nimi macha wiec sleeping bag sobie jeszcze poczeka. Pod spodem ma vest i pajaca i to mu wystarcza. Sprawdzam mu za każdym razem jak się obudzi karczek i ma zawsze ciepły. A w domu w nocy pewnie jest 18-19C.

Tak to mniej wiecej wyglada tylko pod głowa ma pieluszkę rozlozoną

mcx7aq.jpg

A do sleeping bag tez mi się nie wydaje ze potrzebował na ręce wiecej niż rękaw od pajaca pózniej :)

Paula55, Krysti, Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas wlasnie wyszła polozna. Dobrze ze wróciła z wakacji bo jest taka super, a że koleżanka to jeszcze lepiej :D
    Mały nawet nie jęknął jak mu dziabnela w piętkę :D tylko płakał jak musiał się rozebrać do ważenia :D i tutaj zadziwił nas wszystkich bo wrócił dokładnie do swojej wagi w dniu narodzenia! I to co do grama - 3080g :D
    Moj kochany jeszcze kilka tygodni i bedzie pultasek <3
    Susan popatrzyła jak mały łapie cyca i mowi ze za wysoko. Pokazała jak go przystawiać i odrazu zauważyłam różnice. Fajnie tylko ze chyba trzy inne położne widziały jak go karmie i wszystkie mówiły ze jest dobrze :/ wkurzylam się troche bo prawdopodobnie przez cierpię bardziej niż normalnie :/ ale Susan przyjechała i wszystko naprawiła :D oby teraz powoli przestawało bolec i karmienie stało się przyjemnością :)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a próbowałaś na brzuszek masażu albo ciepłego termoforka? :(

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger co u was? Jak Stanley! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Zważyłam się dzisiaj rano i zostało mi dokładnie 2kg do wagi sprzed ciazy :D
    . A dużo przytylaś!

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady dziewczyny, ja tez juz mam taki swaddle blanket, ale nie bylam pewna czy by sie nadawal na noc wlasnie przez te roczki, ktore musza byc owiniete. Ale dobrze Vixen, ze piszesz ze Karolek spi bez problemu caly opatulony.

No wlasnie, a jak tam nasza Tyger dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 19:24

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti - dokladnie 10 kg

Carola dużo zależy od dziecka tez. Większość ogólnie lubi byc owinięta ciasno bo jest jak w macicy i się uspokajaja. Nie maja tez zbytnio kontroli nad kończynami i wlasnie takim machnięcie łapkami same siebie przebudzaja - tak jak nasz Karol :) a tylko mu złapie rączki i przytrzymam to w mig się uspokaja. Ale słyszałam od znajomych ze ich dzieci nie znosiły zawijania.

Tyger cały dzien cisza? Co to ma znaczyć?! :P

Carola55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szybko schodzisz z wagi jeszcze 2 kg to maluśieńko , ja też tak mysle ze przytyje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 21:29

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix super ze Karolek tak ladnie przybral :) my juz przekroczylismy wage urodzeniowa :)
    Dzielny chlopczyk nie plakal przy badaniach :)

Wlasnie co z Tyger?? Asia tez sie nie odzywa...

U nas intensywny dzien. Bylismy w galerii na zakupach i w tesco :) synek uwielbia podroze samochodem. W galerii bylismy na kawie i muffinach a maly pieknie spal :)
    Potem go tylko na koniec nakarmilam w changing room i spal cala droge do domu :)
    Wyobrazacie sobie ze nie bylo w Tesco czapki na malego??? Wszystkie new born za duze!!! :(

Wogole moje ukochane musze wam cos powiedziec!!!
    Mamy domek!! :) dzis dostalismy oficjalna odp ze oferta zostala zaakceptowana :) ruszyla lawina prawnicza :)
    Prawdopodobnie mozemy wprowadzac sie ok 20 listopada :) troszke dlugo ale warto czekac. Szkoda tylko ze nie moge juz zobaczyc domu :( takie glupie maja wytyczne. No ale musialam zaufac na 100-% gustowi mojego przyszlego meza :)
    Tymczasem uciekam bo bedziemy kapac malego :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wieczora po ciezkim dniu. Rano wizyta u poloznej, pozniej ogladanie kolejnego mieszkania no i potem praca do 20... ach jak dobrze ze juz w domku;)
    Nasz synus rosnie chyba na boksera, ponownie skopal polozna przy badaniu brzucha:) Sluchanie serduszka tez mu sie nie bardzo podobalo bo boksowal ostro:) Na szczescie wszystko jest w porzadku takze jestem szczesliwa. Dzis nam przyszedl materacyk do lozeczka z ebay-a i juz bym chciala posciel poprac i ubrac no ale mamy jeszcze prawie 3 miesiace wiec bez sensu. Chce zeby synus wszystko swiezutkie mial:)

Dziewczyny super sobie radzicie z maluchami. Lubie czytac Wasze posty. Widze ze ladnie schodzicie z wagi. Ja dzis po wazeniu moge oficjalnie oswiadczyc ze mam 2,5 kg na +, liczac od wagi sprzed ciazy ;) Jak tak dalej pojdzie to mysle ze max +10 powinno byc wiec nie najgorzej.

Paula przykro mi bardzo ze macie ostatnio ciezkie nocki:( czy to dalej problem z tymi gazami? Pytalas health visitor o rade? Musisz koniecznie pochwalic sie prezentami Tiagusia:) Milo ze z pracy tyle niespodzianek dla synka czekalo:)

Vixen jaki rozkoszny Wasz maluszek. Wyglada na grzecznego chlopca, taki maly anioleczek:) Super ze maly przybiera na wadze no i oby rady od poloznej odnosnie karmienia Ci pomogly:)

Carola odsypiaj kiedy tylko mozesz. W ciazy organizm szybciej sie meczy, wiem cos o tym...takze nie zaluj sobie tych popoludniowych drzemek:)

zem3anlife279ij4.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluje ze w koncu sie udalo z domkiem:) Ekstra widzisz marzenia sie spelniaja:) Bedziecie w koncu mieli pokoik dla Tiagusia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 22:31

zem3anlife279ij4.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to super wiadomosc, ze udalo sie wam znalez cos odpowiedniego i ze zaakceptowali wasza oferte. Pisze jaki to domek bo jestem ciekawa.
    Do listopada szybko zleci a i Tiago akurat podresnie na zmiane miejsca zamieszkania.
    Super, gratuluje, no to teraz masz na co czekac i nad czym myslec :) to sama przyjemnosc :)

Vixen, to ja na swojej dzidzi tez bede sprawdac co lubi i jak lubi spac .... no ciekawe ;)

Asiuchna, super ze wszystko w porzadku. A no nie przytylo ci sie za duzo jak na razie, to ja przybralam wiecej a jestem za toba :(

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, mialam cie pytac - to jak znajdziesz chwile, jaka masz kolyske czy tez lozeczko dla Karolka bo podobalo mi sie kiedys na zdjeciu? Mysle, ze to super pomysl miec tak jak ty kolo swojego lozka i na tej samej wysokosci bez tego odgrodzenia, no i dzieciatko pod reka szczegolnie w nocy do karmienia.
    Patrzalam na lozeczka i kolyski tak zeby mialy jeden bok zdejmowany, ale w lozeczkach nie opuscisz go za bardzo, bedzie porecz i tak duzo wyzej od materacyka, i nie we wszystkich lozeczkach mozna caly bok wyjac bo niektore sa tylko wykrecane (lozeczko by moglo sie rozpasc) a nie znajduje takich kolysek, ze bok mozna wyjac jak u ciebie, tylko takie ze mozna obnizyc. Z jakiej firmy masz swoja kolyske? Dzieki

na9fxa5.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ