X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola no malo przytylam...ale pisalam Wam ze pierwsze 16 tyg to koszmar byl. Ciagle mdlosci, wymioty, az w koncu anemia i to sprawilo ze na poczatku schudlam 7 kg. Teraz 7 nadrobione i do tego jeszcze +2,5 takze nie jest zle:)

zem3anlife279ij4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zyje zyje. Rano do was napisalam ale wszystko mi sie skasowalo I myslalam ze sie poplacze bo tyle wam pisalam. Potem lezala I staralam sie usnac ale sie nie dalo. Dzien byl napiety I nie mialam kiedy zajrzec.
    Paula gratultje domku :)
    Nasza poprzednia nocka byla koszmarna. W rezultacie oboje plakalismy. Nad ranem oboje usnelismy. Dzie maly po kapoeli I wlasnie usypia przy cycu. Prawy cyc krwawi. Kev kupil mi nkladki. Nigdy trgo nie stosowalam I za 2 godzinki bede musiala wyprobowac.
    Ciesze sie u was dobrze. Sciskam was mocno I korzystajac z okazji ide odsypiac bo jestem skrajnie wykonczona. Musze wam w koncu jakies fotki wrzucic a duzo ich cykam :)
    Do jutra I oby ta nocka byla dobra dla nas wszystkich.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakladki dobre slyszalam ,moje siostry tez nakladek uzywały i super sprawa ,tyger odpoczywaj wazne byś odpoczywala jak najwiecej ,ja jak urodze moje maleństwo to nie będe mieć też czasu na pogawędki na necie wiadomo to męczy a trzeba się skupić na dziecku to najwazniejsze jest ,trzymaj się cieplo tyger mam nadzieje ze nakladki ci pomogą .buźki

tyger lubi tę wiadomość

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tyger widze ze ciezko masz z karmieniem :( Oby nakladki pomogly :) No i odpoczywaj Kochana w wolnej chwili, bo Ty przy dwojce dzieci to musisz byc na ciaglych obrotach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 09:44

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miski.
    U nas noc tragedia :/ okropny placz od 12 - 4 czy 3 rano :( nijak nie moglam synkowi pomoc :( T juz tez opadl z sil. On nie moze patrzec na malego jak placze bo sypie sie bardziej ńiz ja :/
    Ehh wchodzimy w taki czas gdzie te problemy z gazami podobno normalne i nic nie da sie zrobic tylko trzeba przeczekac.
    Ale mi serce peka :(

Tymczasem uciekam bo trzeba malego zarejestrowac u lekarza. Tyger doskonale rozumiem ze nie masz czasu na forum tyle co przedtem bo ja tez jako tako wygospodarowuje chwile...

Milego dnia brzuchatki i kozystajcie z tego spokoju ktory macie jeszcze hehe :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny natapil u nas zwrot akcji. noc przespana z przerwami na jedzonko i zmiane pieluszki. spalam ze Staney'em i karmilam w pozycji lezacej, i usypialam nawet jak on sobie jadl. budzilam sie z cycem na wierzchu ale to njamniej wazne. Wstalam wypoczeta i wzielam szybki prysznic. Czuje sie jak czlowiek :D
    Rano nakarmilam malego przed 7am i tak sobie spal do 11. Kev sie tez wyspal,niestety w innym lozku. Zawiozl chlopcow do szkoly a ja korzystajac z okazji nadrobilam orace domowe. Pranie, prasowanie, lazienka, kuchnie, odkurzanie i nawet podlogi pojechalam na kolanach :) Dzis to normalnie jestem zajebista ;)
    Kev robi wszystko zebym ja musiala sie tylko zajac malym ale wiecie jak to facet :P Ja musze zawsze poprawic.
    Wczoraj poszlam po victorka do szkoly :) Troszke sie spocilam ale bylo warto bo bardzo sie ucieszyl :) Spotkalam tez kolezanke, ktora jest chora na cukrzyce. zaszla w ciaze. Termina ma na 1 pazdziernika a dzieciatko na scanie tydzien temu wygladalo na 41 tydzien. A oni daej nie wiedza kiedy wywolywac. Biedna jest przerazona :( Dziewczyny my mialysmy szczescie.

Ide zaraz zapisac Stasia do lekarza. Przyszedl mi dzis list na pierwsza wizyte w przychodni na 31 pazdziernika na sprawdzenie malego no i chyba pierwsze szczepienie.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tak mialam z victorkiem. Probuj go na prosto , podobno pomaga na gazy i kolki. Moja mama sie za glowe lapie,ze tak nie mozna, ze za maly, ze to i owo. A ja robie swoje i na razie problemu nie ma. Wspolczuje ci, ale niedlugo sie poprawi.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, super, ze mialas w miare przespana nocke i sily w ciebie wstapily :)
    To jak to jest z ta rejesteracaj do lekarza, w sensie ze juz dostajesz listy na wizyte w pazdzierniku ale dobiero idziesz zarejestrowac Stanleya do lekarza?? A w ogole czy sa jakies automatczyne wizyty w szpitalu po porodzie czy tylko po rejestracji?
    No i jeszcze zapytam przy okazji o to karmienie 'na prosto' :) to w pozycji pionowej czy moze lezacej, albo jeszcze innaczej :) moze czegos sie juz naucze tez przy okazji :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hej miski.
    U nas noc tragedia :/ okropny placz od 12 - 4 czy 3 rano :( nijak nie moglam synkowi pomoc :( T juz tez opadl z sil. On nie moze patrzec na malego jak placze bo sypie sie bardziej ńiz ja :/
    Ehh wchodzimy w taki czas gdzie te problemy z gazami podobno normalne i nic nie da sie zrobic tylko trzeba przeczekac.
    Ale mi serce peka :(

Tymczasem uciekam bo trzeba malego zarejestrowac u lekarza. Tyger doskonale rozumiem ze nie masz czasu na forum tyle co przedtem bo ja tez jako tako wygospodarowuje chwile...

Milego dnia brzuchatki i kozystajcie z tego spokoju ktory macie jeszcze hehe :)
    Milego dnia oby małemu przeszło .buzki też lecę w miasto z psem do parku zaraz po filmie szkoda dnia tak pięknego a w Aberdeen słoneczko świeci pięknie czyste niebiesciutkie niebo :))) trza to wykorzystać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:59

• tyger Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

30db0ol.jpg

14lqxye.jpg

fvjiwk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 23:33

Krysti, Paula55, Carola55, Malwina89 lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziak :) Hahaha śliczny :)a ten Irokez :)))hihi duży jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:15

tyger lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola, no wlasnie tez sie zdziwilam. Moja przychodnia dziala jak blyskawica. Mnie juz wpisali automatycznie na wizyte 6 tygodni po porodzie i moja pierwsza po cytologie. Moja polozna mi powiedziala, ze ja nie musze sie o to martwic tylko czekac na list z data.

Pozycja pionowa to jak ty siedzisz a lezaca jak lezysz kolo dziecka na boku i malenstwo tez na boczku.

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie braciszek cieszy :)
    8vw83m.jpg

I feel good :)
    2016v7.jpg

Paula55, Carola55, Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole dziewczyny odkrylam niesamowity patent na kapiel :D
    Wczorajsza kapiel to byl spektakularny sukces ;)
    Najpierw rozebralam malego na duzym reczniku zlozonym na pol. Namydlilam go calego zaczynajac od glowy i zakrywajac od razu zeby nie zmarzl. Jak ja juz skonczylam to akurat tatus mial juz przygotowana idealnie cieplutka wode dla synka. Nastapilo szybkie zanurzenie i polewanie woda calego cialka. Na buzce Stasia pojawilo sie rozluznienie i czysta przyjemnosc z bycia kapanym. W tym czasie tatus przekrecil reczniczek na druga, czysta strone. Nastepna kapiel bedzie tak samo, ale namydle go na pieluszce tetrowej. Jest tylko nieprzyjemny moment zaskoczenia dla malucha kiedy nagle sie go z wody wyciaga. Rozklada wtedy raczki i nozki. Ale to trwa tylko sekunde bo malenstwo jest szybciutko zawijane w cieplutki reczniczek. I gotowe. Wycieramy, masujemy oliwka i ubieramy, przeplatajac oczywiscie te wszystkie czynnosci setka calusow w poszczegolne czesci malutkiego cialka. Ta dam ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 15:02

Carola55, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje! Nareszcie będzie wymarzony domek! Hurrra! Ale będziesz miała niespodziankę jak wreszcie będziesz mogla go zobaczyć :D
    Szkoda Tiagusia ze tak przepłakuje noce :( mam nadzieje ze jego brzusio szybko sie przyzwyczai do życia na zewnątrz i ten problem minie :)
    Jak sie Twojej rodzince tu podoba? Czy to ich pierwsze odwiedziny w Szkocji?

Tyger ale super ze sie wyspałaś i masz tyle energii :D
    A Stanley jest pultasek! Jaki slodziutki *__* i jakie włosy ma :O i chyba rudawe co? ;>
    Victorek jaki kochany z braciszkiem! Taka miłość!
    A może zapytaj położnej żeby spojrzała jak mały łapie cycka jeszcze raz bo jak moja położna mi poprawiła wczoraj to jest o niebo lepiej! Prawy cycek trochę boli jak mały sie zasysa, ale lewego praktycznie nie czuje wcale juz.

Asia - dalej nie znalezliscie żadnego fajnego mieszkania?
    Super ze z maluszkiem wszystko ok i taki aktywny :)

Carola nasze łóżeczko to Chicco Next2Me :) co jeszcze jest fajne to to ze można je ułożyć tak jakby po skosie. Małemu sie zaczęło trochę ulewach wiec jedna stronę podnieslismy troszkę wiec nie leży całkiem na płasko. I jak będzie katarek to to tez pomaga żeby wylatywalo noskiem :) no i sie składa w torbę ze można wsiąść ze sobą na wyjazdy

Carola55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger staramy sie go sporo nosic w pionowej pozycji.
    Tylko wkurza mńie moja mama jak non stop gada: tak go nie nos, uwazaj na glowke, przykryj go!!! MASAKRA :)
    Generalnie im sie podoba choc za wiele nie zwiedzili :P jutro chcemy sie do centrum Glasgow choc wybrac :)
    A tak to codzien chodzimy na specerki. Dzis u nas tez piekna pogoda :) bylismy na spacerku i Tiago przespal spokojnie cala dtoge :)

U nas juz karmienie w miare unormowane :) tzn cyce prawie ńie bola. Jedynie jak maly je i zaczyna sie usmiechac to mnie szczypie ale za ten usmiech (choc nieswiadomy jeszcze) wszystko przecierpie :)

Kapiel to tez u nas sama przyjemnosc :) pelna wspolpraca z tomciem i dajemy rade :)

Kurde Tyger twoja przychodnia faktycznie dziala ekspresowo :) za to my dzies dostalismy wyniki krwi i wszystko ok jest, czekamy jeszcze na list na usg bioderek :)

Jak tak patrze na wasze dzieciaki to moj Tiago jest jeszvze taki drobniutki :) nie ma takich pucow, faldek... Jest takimchudziutki choc juz ponad 3 kg na liczniku :)

Vix ojj bedzie to dla mnie niespodzianka ten dom :) nie myslalam ze kupimy dom ktorego nawet nie zobacze haha :) troche jak kota w worku :P ale skoro T mowi ze fajny to tak napewno jest :)

A na brzuszek chyba zamowie delicol w pl aptece internetowej bo to mozna od urodzenia podawac i podobno dziala, szkoda mi malego jak sie tak meczy a i my sie meczymy :(
    Dam mu dzis jeszcze na wieczor herbatke koperkowa.

Vix dziekuje za polecenie kremu. Bylismy wczoraj w Tesco wiec kupilam, uzylam i od razu ulga :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, sliczne fotki dalas, naprawde masz dwa skarby w domu! :)
    A Stanley pieknie i zdrowo rosnie :) oby tak dalej, dobrze, tez ze obcykalas patent ze spaniem, karmieniem no i kapaniem :)

Vixen, dzieki za info o lozeczku, jest bardzo fajne i naprawde bede sie zastanawiac czy takiego nie kupic, nawet jezeli mialoby byc na pare miesiecy, wydaje sie bardzo funkcjonalne. Jezeli pojade do Pl na lato a mam taki plan, to tez sie moze przydac jezeli jest az tak skladane :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za te komplementy :D

Paula nie denerwuj sie na mame tylko wypuszczaj to drugim uchem ;) albo mysla sobie ze niedlugo bedziecie tylko we trojke w nowym domku :)
    fajnie ze chodziecie na spacerki. to dobrzze robi wszystkim, nie tylko Tiagusiowi.

Vixen moj Victorek jest zakochany w braciszku. Stanley faktycznie ma pucusie ale on urodzil sie juz wieszy niz Karolek. Niedlugo to sie tak wyrowna ze nie bedzie wiadomo, ktory z naszych trzech chlopakow urodzil sie najwiekszy a ktory najmniejszy.Jutro przychodzi polozna wiec zapytam o przystawianie.

Ja tez mam scan bioderek bo maly ma najmniejsze paluszki u nog podwiniete.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 23:54

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy dobra nocke i dzien :) po południu byliśmy na spacerku w parku i po powrocie mały wisiał sobie na cycku i jakiś niespokojny ale wieczorkiem zasnął i ja się zdrzemnelam 2,5h.
    Wczoraj wieczorem była pierwsza kąpiel i małemu bardzo bardzo się podobało :D normalnie machał sobie girkami w wodzie :D i nasikał. I to siedzonko do wanny super się spisało. Myślałam ze bedzie na nie za mały czy cos ale ładnie sobie siedział. I masowanie olejem tez się podobało. I dobrze bo zrzuca skore jak wąż :D śmiesznie to wyglada jak mi schodzi z dłoni i uszu haha

W ogole rano wstałam i rozbierając się pod prysznic pomyślałam 'która pierś kolejna?' Ale jak tylko zdjelam stanik to juz wiedziałam bo mi mleko kapało na podłogę :D mąż się śmiał.

Oby ta noc tez była dobra ;) ja żyje w ciągłym stresie ze jak zacznie płakać to nie przestanie ;( i ja i oboje moich braci mielismy straszne kolki i bardzo bym chciała żeby Karolka ominęły :<

I dzisiaj drugi raz obcinalismy paznokietki :)

Dobranoc dziewczyny :) dobranoc dzieciaczki i dobranoc brzuszki :-*

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie obcykaną kąpiel Tyger :D nasz Karol to wlasnie przestał płakać jak go do wody włożyliśmy :D ciekawe jak mu się spodoba kolejnym razem.

I fajnie się czyta ze tatusiowie tak pomagają. My z mężem tez jesteśmy super sprawną drużyna :D i bardzo przyjemnie się robi rzeczy razem przy dzieciaczku - nawet zmienia pampersa :D

Paula ja bym dostała na głowę z takimi radami... Chociaż w sumie to dostanę na głowę bo przeciez teście przyjeżdżają pod koniec miesiąca :] juz pewnie pierwszego dnia bedzie spięcie :D ahh, rodzinka.
    A wy czemu na USG bioderek idziecie?

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ