Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Vix dziekuje kochana moja :*
Tez musze zakuoic. Mam co prawda czopki ktore sa podobno bardzo dobre ale jakos srednio mi sie usmiechaja
Mi wyskoczyl jeden skubaniec po pierwszej dwojce po porodzie i boli
Ojj sie mezus wzruszyl hehe moj tez dzis dumnie po parku z wozkiem kroczyl. Nawet kazal sobie fotki robic a to swieto
Ahh te nasze chlopy. Rozklejaja sie nad synkami
Nie mow mi nawet o ubraniach. Na Tiagusia WSZYSTKO jest ogromne a mamy same new born size
Tez musielismy pokupic tiny nawet czapki na spacer nie mam bo w kazdej glowa mu ginie.
I nasz tez nie lubi przebierania zawsze mialczy, za to kocha sie kapac uspokaja sie nieziemsko.
Wogole to musze sie pochwalic ze odpadl nam w nocy pepuś!!! Jee w koncu.
No i byla dzis polozna ost raz. Laski...moj powazny syn wazy juz ponad 3 kg!!!!!!
Zostalam mega pochwalona za dobra robote z karmieniem poczulam sie taka doceniona
Jutro idziemy rejestrowac boba
Wogole jestem cala w stresie tej nocy,,,maly tak mnie wydoil ze mam puste cyce boje sie ze jak sie taki glodny obudzi to bedzie wrzask a ja nie bede miec na tyle pokarmu,,, wypilam na noc femaltiker i mam nadzieje ze pomoze...
Dobrej nocki kochanetyger lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale fajnie sie was czyta.
Carola idziemy go rejestrowac do councilu I bedzie nas to kosztowac £10
Ja nie wiem czy mam hemoroidy, ale jak kupkam to mnie cos tam zakluje. Na zewnatrz nic nienwylazlo. Ja to zielona jestem.
Paula no to pieknie maly przybral. Moj na cycu wisi ciagle I widze po buzce ze tez ladnie nabiera.
Nasz spacerek tez poszedl swietnie, maly byl slodziutki a po tej dawce swierzego powietrza nie mogl sie obudzic. A mi cyce pekaly. Z przebieraniem jest u nas lepiej. Odkrylam dzis patent zeby nie plakal jak zmieniamy pieluszke. Caluje mu stopy! Uwielbia to I sie uspokaja. Dzis z kapiela tez poszlo nam lepiej. Troszke placzu ale potem czysta przyjemnosc na jego buzce jak go masowalam oliwka Nam odpadl dzis pepuszek. Dzieki Bogu bo taki smrodek z tego szedl ze szok. Czytalam ze to normalne, ale z Victorkiem bylo inaczej.
Ide spac bo padam na pysk. Moje stopy sa dalej bardzo spuchniete.
Dobrej nocki mamusie i przyszle mamusie -
No to Karol jest okropny bo krzyczy jak szalony przy przebieraniu! Kambinujemy ale narazie nic nie działa
O wlasnie mi polozna tez poprawiła humor bo mały spadł z wagi tylko 4%, dzisiaj ważył 2960g. Czyli męczenie się z bolącymi sutkami się opłaca bo mały waży super o tyle dobrze.
Paula masakra to jest bo mamy tyle ślicznych ciuszków a wszystko za duże haha ale jeszcze troszkę i podrosną.
Karol za to uwielbia jak się go trzyma za łapki, tak teraz sobie śpi
Krysti, tyger, Carola55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny fajnie sie czyta ze Wasze chlopaki to takie glodomory i tak ladnie cyce oprozniaja:) Widze ze wszystkie dzis spacerek zaliczyly.
A nam w sobote przyszedl przewijak na lozeczko ( z dostawa do mnie do pracy). Wczoraj jak bylam w pracy to mezus podjechal go zabrac do domu. Wieczorem wracam, a w sypialni poprzestawiane no i patrze lozeczko stoi skrecone:) Ale mi frajde zrobil, bo czuje ze to juz niedlugo Milanek bedzie w srodku lezal:) Ja sie pytam czemu tak szybko lozeczko skreciles? Mamy jeszcze troszke czasu, a on - Musialem sprawdzic czy przewijak bedzie pasowal:)
Vixen ale slodziutki ten Wasz niuniek:)Mozna jego widoczkiem oczko nacieszyc.
Paula ciesz sie rodzinka i chwilami z najblizszymi.
Tyger a jak u Ciebie z Victorkiem? Nadal taki pomocny przy braciszku? Mam nadzieje ze nie pojawily sie pierwsze zazdrosci?
Kristi ja bralam vitaminy, ktore zalecila i w sumie pierwsze opakowanie dala polozna. to Healthy start dla kobiet w ciazy, zawiera vit C,D i kwas foliowy. Sama zadnych innych suplementow nie kupywalam, zwlaszcza ze lekarz w PL tez mi powiedzial ze nie widzi potrzeby:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 09:29
Krysti lubi tę wiadomość
-
Krysti ja się pytałam położnej i brałam tylko kwas foliowy do 12tyg i wit D - całą ciąże i okres karmienia. Ja nie chciałam brać nic dodatkowego
Asia ale mąż Ci zrobił niespodziankę! To jest takie super uczucie widzieć te wszystkie dzieciaczkowe rzeczy w swoim domu. Tak jakby odzwierciedlenie ciąży. W brzuszku rośnie życie a po pokoikach to widać
My mielismy super noc! Normalnie z uśmiechem na twarzy aż wstałam jak mały zrobił kupkę haha
Leży sobie sam i jest grzeczniutki ciekawe ile to potrwa -
nick nieaktualnyJa biorę pregnacare przed ciązą to bralam i w ciązy biorę i się super czuje bo ma w skladzie to co potrzeba i kwas foliowy i wit D i inne . mam koleżanki co też braly to i zadowolone były .Połoznej powiedzialam też powiedziała ze super DHA polecają tez by brać .
-
nick nieaktualny
-
Ja mam dzisiaj kamienie zamiast cyckow xD mąż się nie moze napatrzeć haha.
Rozgryzłam Karola - nie ma płaczu jak go przebieramy po karmieniu! Jupi
W ogole dzisiaj się czujemy jakbyśmy nie mieli dziecka mały leży sobie sam. Wczoraj wieczorem tez tak było i nawet z mężem zasnelismy przytuleni podrapalam go po pleckach tak jak lubi... A Karolek sobie sam spał. Niech tak juz zostanie! Haha
Ale obydwoje chodzimy koło niego i chcemy go przytulacKrysti, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper ten twoj mały ) a ty też się zmienilaś patrzac na fote profilową a na tą z karolkiem dwie rózne osoby:)) dużo ci piersi urosły vixen , mi sporo jak na poczatek choc miseczke 85 B zawsze teraz to już bede musiala zajsc do braciarki by mi zmierzyla )
-
nick nieaktualnyMoj facet też przezywa wszystko dzwoni z pracy co rusz na face time ahh pyta się czy dobrze się czuje i wogóle .Moj w firmie olejowej pracuje i malo moze sobie pozwolić roznawiać zemną bo spawa konstrukcje powarzne na platformy )ale stara się czas znaleźc:) jednak kobiety w Szkocji będe rodzić ,nie ma co widziwiać przecież tu też dobrzy lekarze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:46
-
nick nieaktualny
-
Jasne! Jak juz się ogarniemy z Karolem na tyle zeby sobie wychodzić to się spikniemy
Mi w pierwszych tyg ciazy urosły o rozmiar, wiec ciążowy stanik kupiłam na 75E i tak było do końca ciazy oO a teraz to jakaś masakra... Ale narazie noszę mięciutkie staniku do karmienia wiec nawet nie wiem. Poczekam aż się laktacja ureguluje i wtedy kupie jakiś porządny stanik.
Mi się pomimo wszystko super rodziło, jeśli chodzi o opiekę itp. Miałam trzy świetne położne przy sobie które cudownie się mną zajęły.Krysti lubi tę wiadomość
-
Buu a u nas dzis bole brzuszka i te nieszczesne gazy od 3 w nocy kiepsko, potem lepiej ale ogolnie caly dzien marudny
Jedynie na spacerze spal.
Plakac mi sie chće jak on placze i ńie wiem co oprocz masazu brzuszka i przyginania kolanek moge dla niego zrobic..
Pije herbate koperkowa...
Jak go nic niej boli to zlote dziecko jest.
Aktualnie spi z babcia
Przed 16 idziemy go rejestrowac
Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVixen wrote:Jasne! Jak juz się ogarniemy z Karolem na tyle zeby sobie wychodzić to się spikniemy
Mi w pierwszych tyg ciazy urosły o rozmiar, wiec ciążowy stanik kupiłam na 75E i tak było do końca ciazy oO a teraz to jakaś masakra... Ale narazie noszę mięciutkie staniku do karmienia wiec nawet nie wiem. Poczekam aż się laktacja ureguluje i wtedy kupie jakiś porządny stanik.
Mi się pomimo wszystko super rodziło, jeśli chodzi o opiekę itp. Miałam trzy świetne położne przy sobie które cudownie się mną zajęły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 16:08
-
U nas kolejna nocka na cycu. Czuje sie jak na jakichs narkotykach. Nawet nie potrafie sklecic zdania. Poszlismy dzis na piechotke do Town House zeby malego zarejestrowac. Piekna pogoda. W srodku bylo tak goraco ze sie rozplakalam Witaj baby blues!
Ja tez stosowalam Pregnacare a teraz Kev mi kupil Pregnacare Breastfeeding
Vixen rozgryzanie malucha to nie taka prosta sprawa. Tobie sie szybciutko udalo. Bravo. Moj uwielbia jak caluje mu stopy. Wczoraj sie znow kapalismy i tym razem bylo znacznie lepiej. Mysle ze maly bedzie to uwielbial.
Charlie jest przeslodki. Musze sie tez zebrac i podeslac wam cos rozmiekczajacego
Paula ja tez nie daje rady jak Stanley placze. Dzis byla polozna i pobierala krew z pietki do badania. Myslalam ze mi serce peknie.
Ale wam zazdroszcze dziewczyny ze sie spotkacie w Aberdeen. Tez chce!
Asiu ale mialas niespodzianke. Takie to mile
Maly zasnal wiec mam szanse na drzemke.Krysti lubi tę wiadomość
-
Tyger nie dziwie ci sie bo ja dzis tez mam jakiegos nerwa. Nie na malego tylko tak ogolnie.
Dzis sie zastanawiam czy to byl dobry pomysl zeby mama z bratem przylecieli tak szybko po porodzie..
Sama spokojnie ogarnialam a teraz mam jeszcze 2 osoby na glowie obiadki, kawki....
Niby mama cos staram sie pomoc ale generalnie wszystko na mojej glowie
Ja witaminek narazie nie biore bo musze skonczyc op zelaza i dopiero wtedy bede brac zestaw z dha.
No i oficjalnie mamy synka Tiago Jan K....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 18:41
-
Vixen, Paula super fotki dalyscie dzisiaj, milo sie patszy jak maluszki rosna i zmieniaja sie z dnia na dzien ! Na pewno sie uczycie duzo przy dziciaczkach zeby je zrozumiec i kazdy dzien cos innego przynosi, i tak dobrze wam idzie.
Krysti, ja tez biore witaminy dla kobiet w ciazy co pare dni, a codziennie bralam kwas folowiowy, teraz nie codziennie, ale poniewaz jeszcze mi zostaly to na pewno je zuzyje. Witamine D tez bore srednio co dwa dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 19:48
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytyger wrote:U nas kolejna nocka na cycu. Czuje sie jak na jakichs narkotykach. Nawet nie potrafie sklecic zdania. Poszlismy dzis na piechotke do Town House zeby malego zarejestrowac. Piekna pogoda. W srodku bylo tak goraco ze sie rozplakalam Witaj baby blues!
Ja tez stosowalam Pregnacare a teraz Kev mi kupil Pregnacare Breastfeeding
Vixen rozgryzanie malucha to nie taka prosta sprawa. Tobie sie szybciutko udalo. Bravo. Moj uwielbia jak caluje mu stopy. Wczoraj sie znow kapalismy i tym razem bylo znacznie lepiej. Mysle ze maly bedzie to uwielbial.
Charlie jest przeslodki. Musze sie tez zebrac i podeslac wam cos rozmiekczajacego
Paula ja tez nie daje rady jak Stanley placze. Dzis byla polozna i pobierala krew z pietki do badania. Myslalam ze mi serce peknie.
Ale wam zazdroszcze dziewczyny ze sie spotkacie w Aberdeen. Tez chce!
Asiu ale mialas niespodzianke. Takie to mile
Maly zasnal wiec mam szanse na drzemke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 21:29
-
Mi baby blues już minęło na szczescie, dzisiaj juz dużo lepiej się czuje.
Masakra jest jak maluchy płaczą i niewiadomo co robic u nas cycek jest lekiem na całe zło. Po południu Karol znowu zaczął akcje 'zajechać mamie sutki' hehe. Ale dokładnie jest tak jak polozna mówiła - najpierw wisiał cały dzien zeby rozkręcić laktacje a teraz jak juz jest mleczko to nadrabia. No i byliśmy dzisiaj w urzędzie i u moich rodziców to troche atrakcji miał to teraz się uspokajają na cycku.
Do mnie jutro przychodzi moja polozna robic małemu badania. Chyba bede musiała wyjść z mieszkania jak bedzie płakał ale się cieszę ze to ona przychodzi a nie jakaś obca.
Nasz synuś tez dzisiaj juz zarejestrowany w urzędzie - Charles G.
Jestem wykończona moze jeszcze się zdzemne na kanapie bo czuje ze nocka bedzie ciężka
Trzymajcie się dziewczyny, dobrej nocyCarola55 lubi tę wiadomość