Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, herbatka jest Hipp dla kobiet karmiacych. U nas w Tesco mamy calkiem sporo pl produktow. Mielismy czerwona pupke dookola odbytu jak Stanley robil na poczatku te wodniste kupki a ja wycieralam husteczkami. Polozna mi doradzila smarowac przy kazdej zmianie Bepantenem. Do tego zaczelam myc wod I wacikami a wodne husteczki na wyjscia ( ps. Dzieki za cynk o promocji ) Pupa juz sie zagoila a odparzen zadnych nie mamy.
Wow Paula, ja za pieczenie jeszcze sie nie zabieram. Wogole w kuchni tylko bywam. Teraz tam tatus rzadzi Do odwolaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:35
-
To supcio ze pupka juz wygojona
Ja uzywam narazie polskiego linomagu i tez super daje rade
Czyli to polska herbatka rozumiem?!
Ta z hipp od 1 tyg zycia tez mamale synek nie chce jej pic
Za to ja pije po 2 dziennie.
Nie ma za co kochana. Trzeba sie wsperac informacjami ja dupa bylam bo kupilam tylko paczke
Ale poki co inne malego nie uczulaja wiec uzywamy.
Ja nakarmilam malego i do wozka a ja di kuchńi ciacho juz w piekarniku, rosol gotowy, salatka zrobiona, i zaraz nastawiam drugie tomus za to sprzata dzis
Ja to musze wszystko sama bo wkurza mnie jak ktos cos za mnie robi
-
Paula, to ty naprawde obrotna jestes.
Ja czytam was, ale u mnie na razie spokojniej poza tym z brzuszkiem sie tyle nie dzieje co z dzieciatkami.
Moj A jak skonczyl prace ogrodkowe i zostalo mu kostki to postanowli jeszcze pozmieniac cos przez domem, wczoraj chcialam mu pomoc i chociaz stare kamyczki wyzbierac w jednej czesci, no i jeszcze w domu ogarnac choc troche bo on naprawde duzo robi i ostatnio po zakupy jezdzi, ale tak mi w te cholerne plecy weszlo, ze nie milogam pod wieczor chodzic, w nocy sie spokojnie obrocic - az sie z bolu budzilam nie mowiac zeby isc normlanie do lazienki a nie jak inwalidka. Jutro chyba zadzwonie do poloznej i zapytam sie czy cos mozna z tym zrobic, zastanawialam sie nawet czy do szpitala dzis nie zadzwonic po jakas porade, ale z tego co wyczytalam to nie ma wplywu na ciaze - na szczescie, wiec nie wiem czy by mi tam cos doradzili. Mam tylko lekcje, ze jedak nie moge sie za duzo zginac i np odkurzac ... oj biedny moj A, zalatany ostatnio i jeszcze w weekendy pracuje .... chce szkonczys te prace bo moja mama i siostra przylatuja w przyszly poniedzielek, no i zeby ladnie bylo -
U nas nad noskiem i oczkami takie czerwone plamki z malusimi białymi krosteczkami - i to jest normalne, pisze zeby z tym nic nie robic, samo przejdzie poprostu skóra maluszka się przyzwyczaja do wszystkiego tylko szkoda bo miał taka śliczna buźkę!
Ja nie mam na co narzekać w sumie. Noc znowu super. Położyliśmy się o północy, pierwsza pobudka o 3 i zasnełam z małym jak mnie znowu obudził to była 6 rano a ja nie zaczaiłam ze to juz druga pobudka i myślałam ze mu cycek wypadł wiec mu daje spowrotem a on się szarpie cos i wtedy spojrzałam na zegarek i dałam drugiego, pełnego cycusia bo tam nic nie było tatuś zmienił pieluszkę, położyłam małego na jego miejsce i spał do 9. Wiec za każdym razem spał 3h kochany synek daje nam się codziennie wyspać.
Bardzo mało płacze w ogole. Marudzi tylko jak ciśnie kupkę albo jak domaga się cyca ale tylko w dzien bo w nocy dostaje odrazu jak tylko zajeczy a w dzien jak cos robię to chwile musi poczekać czasami.
U nas dupk raz była czerwona na poczatku jak go za długo zostawiliśmy. Mamy krem weleda nappy cream polecony przez koleżankę i odrazu było lepiej i się nie powtórzyło.
Zbieramy się i idziemy do moich rodziców na obiadek.
Po ponad tygodniu z dzieckiem nauczyłam się czegoś - robic wszystko w przyspieszonym tempie prysznic, makijaż, sprzątanie - jak na speedzie haha zeby zrobic jak najwiecej zanim bedzie czas na cycusia. -
Vixen no pieknie to u ciebie idzie Herbatke pije bo to taki support tylko. Mleczko mam ale herbatka jest z fajnych ziolek. Nie zaszkodzi
Paula normalnie jestem pod wrazeniem twojego obrotu
Carola moze konsultacja z lekarzem to dobry pomysl. Niech ci teraz pomoga bo jak bedziesz juz za polowa cizy i dojdzie ciezar dzieciatka i innych rzeczy to moze nie byc ciekawie. Biedactwo, szkoda sie meczyc. -
Cześć kobietki .
Przepraszam was ze sie nie odzywam. Nawet nie mam kiedy sobie fotkę strzelić, taka zalatana jestem . Ale dziś z rana mężuś mi pomógł i zrobił mi zdjęcie dla was . Ja nawet nie lubię, nie umiem sobie samojebek strzelać .
Paula super sobie radzisz ze wszystkim i że jesteś w stanie tak w kuchni szaleć... szacunek! wszystkie już widzę na pełnych obrotach mamuśki. Nic, tylko brać z was przykład.
A oto obiecane fotki przepraszam was że dopiero teraz
Taka sobie brzydka ja
i syneczek
i jajeczka
Krysti, tyger, Paula55, Limerikowo, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny ale to zasluga synka ze moge sporo zrobic mam nadzieje ze problemy z brzuszkiem nie beda juz tak wracac bo dziecko jest kochane jak go nic nie boli
My wlasnie po wizycie cioci i wujka tiagus znow dostal pelno prezentow nie wiem gdzie my to bedziemy wszystko trzymac haha musimy sie szybko przeprowadzac
Fajnie bylo spotkac sie ze znajomymi
Teraz przed nami kapiel i lulanko a jutro wizyta w szpitalu. Oby wszystko bylo ok.
Malwinko slicznie wygladasz!!! A fotki jakie ladne super pamiatka bedzie
Milej i spokojnej nocki mamusieMalwina89 lubi tę wiadomość
-
Mam wazne pytanie do Pauli i Vixen. Chodzi mi o krwawienie. Wiem, ze kobiety moga krwawic nawet 6 tygodni. Ja po Victorku bylam ladnie wyczyszczona jak usuwali lozysko wiec u mnie to bylo jak lekki okres I nie za dlugo. A teraz jest zupelnie inaczej. Zdarzaja sie wam jeszcze jakies male skrzepy?
-
Malwina ale ślicznie wyglądasz! Fajnie Cie zobaczyć i brzusio pięknie rosniecie! A synek jaki słodki no i rzeczywiście wątpliwości do płci raczej nie ma haha!
Ale kochana rób sobie zdjecia chociażby dla samej siebie ja teraz jak patrzę na swoje fotki z brzuchem to mi się tak miło robi. A co bedzie jak spojrze na nie za kilka lat super pamiątka.Malwina89, tyger lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Tyger ja po cc to tez ciut inaczej bo mnie w miare wyczyscili.u mnie skrzepow bylo malutko.raczej sama krew.
Teraz juz baaardzo delikatnie krwawie. Czasem nawet caly dzien nic dopiero po calej nocy nad ranem jest troszke.
Ojj Vixen ma racje fotki to cudowna pamiatka my wczoraj ze znajomymi ogladalismy moje ciazowe foty i az sie poplakalam
Poza tym ogladalismy filmik z sali operacyjnej i jak zobaczylam po raz kolejny moja reakcje na pierwszy krzyk synka to ryczalam jak bobr :Ppamiatka na cale zycie
Warto
Jak tam nocki u was mamusie dzis? My za 2 h do szpitala jedziemy. Jak wszystko bedzie ok to byc moze zarezerwujemy bilety do pl na koniec wrzesniatyger lubi tę wiadomość
-
O co chodzi z tym 'czyszczeniem'? Mi wyciągnęły łożysko, sprawdziły czy całe i tyle.
U nas nocka jakaś dziwna. Mały sie często budził. Nie płakał ani nic tylko jakiś niespokojny. To dzisiaj olewam wszystko inne i mamy dzień przytulasa bo mój synek ma potrzebę hehe
Wiec ulokowaliśmy sie na kanapie, z kocykami i mi sie udało go zostawić na 5 min żeby zrobić herbatę mam slonecznik, groszek i ciastka. Pilot do tv pod ręka i możemy siedzieć. Pogoda za oknem okropna to jeszcze przyjemniej ze nie trzeba nic robić.
Paula teraz będziecie jechać?! Ale super! I potem na święta tez? Daj znać jak Tiagus po szpitalu -
Dzien dobry. U nas nocka nawet spokojnie chociaz o jedno karmienie wiecej, bo moj glodomorek rosnie wieczorem brzuszek bolal i z prykaniem bylo ciezko. Kupa poszla dopiero nad ranem. U nas tez pogoda barowa wiec mamy dzien w szlafroczku z kubkiem cieplego mleczka Tatus dzis jest w domku i tez sie dolaczyl
Paula, niesamowite ze masz taka pamiatke Mi Kev powtarza ciagle jaka mialam reakcje na malego bo ja srednio cokolwiek pamietam. Podobno powiedzialam pare rzeczy, ktore wszyskich rozmiekczyly. Kev mowi ze nie zapomni tego do konca zycia, moich slow.
Vixen mi po Victorku usuwali lozysko i to sie po pl nazywa lyzeczkowanie, czyli czyszczenie macicy. Skrobia wtedy scianki i dlatego pozniej nie ma skrzepow tylko lekko sie krwawi. Podejrzewam ze tak samo jest po cc. U mnie tez niby ustawalo krwawienie i jest juz brazowe ale wczoraj taki skrzep mi wylecial dlatego sie pytalam.
Paula to dzis ten scan bioderek tak? Daj znac czy wszystko dobrze. Bylo by super gdyby wam sie udalo poleciec szybko do plWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:42
-
Dziewczyny to niesamowite jak niemowlaczki sie szybko zmieniaja. Stanley codziennie wyglada inaczej. Strzelam mu fotki jak szalona A tak wogole to ciagle ma oczka otwarte (oczywiscie jak nie spi) i tak sie na mnie patrzy i rozglada dookola ze az jestem w szoku. Ma tak od pierwszego dnia. Moj kochany bystry chlopczyk
-
Tyger zgadzam się z Tobą każdego dnia wyglądają inaczej. Moj synuś z każdym dniem wyglada coraz bardziej jak tatuś normalnie aż jestem w szoku! Nos im się marszczy dokładnie w tym samym miejscu. Usta i brodę maja taka sama i z tego co teraz widać to nawet linie włosów oO
Karol robi taka minę śmieszna jak źle złapie sutka albo mu wypadnie ze normalnie serce mi się rozpływa *__* ale jeszcze nie udało mi się złapać jej na zdjęciu
Ciekawe jak nasze chłopaki beda wyglądały za kilka miesięcy jak juz nie beda takie maluszki
Ja wlasnie czekam aż Health Visitor przyjdzie. Zapytam się o te krosteczki na twarzy. Czytałam na stronie nhs i to niby nic i zeby nic nie robic z nimi ale wole się upewnić.
Miłego leżakowania wam rodzinkoCarola55 lubi tę wiadomość
-
Do mnie przyjdzie health visitor jutro o 11.
Vixen mojemu co jakis czas wyskakuje jedna lub dwie albo i wiecej. to sa podobno te krostki od mleczka. zalezy co zjemy. Maluszek od razu reaguje.
Moj lobuz sobie spi w moses basket i popierduje wesoloCarola55 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, fajnie, ze u was wszystko ok. Mi sie to strasznie podoba jak dzieci sa podobne do rodzicow i ewidentnie to widac. Ja nie mialabym nic przeciwko, zeby moj dzidzius podobny byl do mojego A. Jednego tak macno kocham a teraz jeszcze drugi/druga taka!
Ja tez mam spokojny dzien w domu - bo plery daly mi tak w kosc, ze ledwo w nocy dochodzilam do lazienki, teraz jest troche lepiej ale czuje je caly czas. Nie poszlam wiec do pracy ale dzwonilam do poloznej i kontaktowalam sie tez z maternity physiotherapy dept, tzn oni teraz musza mi dac odpowiedz lub zaprosic mnie na jakies badanie. A polozna zaleca gl srodki przeciwbolowe - kotrych naprawde chcialabym uniknac, no i dbanie o siebie.
W ogole mam wrazenie, ze zaczelam czuc swoja dzidzie .... ale najgorsze, ze jeszcze nie jestem pewna czy to jest to czy to moze cos w moich jelitach. Ale w wydje mi sie, ze to moglaby byc to, takie bardzo delikatne dotkniecie od srodka, albo taki jakby babelke - jak to na internecie tez opisuja ..... Tak bardzo bym chciala wiedziec - czy to ona sie juz do mnie odzywa ...